ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:424/1040)

Drożdżowe z dynią, śliwkami i kakaową kruszonką 132

sięgnięcia po puszysty kawałek drożdżowego ciasta. Niestety nie udało mi się zakupić węgierek, dlatego  ciasto zdobią śliwkowe mutanty. Przed dodaniem do ciasta śliwki skarmelizowałam z dodatkiem cynamonu, także lepiej smakowały niż wyglądają. Ponieważ śliwki i czekoladowy smak idealnie się uzupełniają pokusiłam się o przygotowanie kruszonki z kakao. Zapraszam do przepisu! Składniki na ciasto: 420 g mąki orkiszowej jasnej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Jesienne babeczki z jeżami 245

Moje jeże posadziłam na prostych czekoladowych babeczkach z dodatkiem kremu z twarożku, świetnie nadadzą się jednak także na dekorację jesiennego tortu czy ciasta. Składniki na babeczki Składniki na krem +zielony barwnik spożywczy Do dekoracji: marcepan czekolada czekoladowa posypka Babeczki przygotowujemy według przepisu . Ważne, żeby całkiem ostygły przed nałożeniem kremu. Z marcepanu kulamy różnej wielkości kulki - na mniejsze i większe jeże

Ciastkozercy
Tartaletki z musem czekoladowym 146

przygotowanym z czekolady, rumu, wiśni i migdałów. Przepis na te tartaletki z musem czekoladowym jest wart polecenia.   Składniki: 1 szklanka* mąki tortowej 1/3 szklanki* mąki ziemniaczanej 1 jajko 1/3 szklanki* cukru pudru 100 g masła 1/3 łyżeczki sody * szklanka ma pojemność 250 ml Suche składniki ciasta mieszamy hakiem robota, dodajemy jajko i pokrojone w kostkę masło. Wyrabiamy ciasto mechanicznie(...)podarowałam sobie ten etap. Odrywamy po kawałku ciasta i wyklejamy nim dokładnie foremki. Układamy foremki na blasze. Pieczemy tartaletki w temperaturze 160 C około 15 minut. Nie powinny być zbytnio przypieczone. Gorące foremki delikatnie odwracamy, tartaletki same wypadają. Układamy wszystkie tartaletki obok siebie i napełniamy musem czekoladowym. Mus przygotowujemy z mieszanki 25 ml śmietany 36 %, 50 ml rumu z wiśniami

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto ze śliwkami 108

się za ciacho ze śliwkami. Ciasto szybkie i smaczne,czyli takie jak lubię. Do tego ciasta nie brudź miksera!  Składniki: 100g masła 3/4 szklanki cukru 2 szklanki mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 4 duże jaja śliwki cukier perlisty (do posypania) płatki czekoladowe (do dekoracji) Sposób przygotowania: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,dodać rozpuszczone(...)masło i cukier.Następnie dodać jaja i dokładnie wymieszać. Na wierzchu ułożyć śliwki-skórką do góry (cały sok i aromat ucieknie w ciasto). Piec ok.30 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy przestygnie posypać cukrem perlistym i płatkami czekoladowymi. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
SERNIK Z FIGAMI NA SPODZIE BROWNIE 128

Wspaniały sernik o uzależniającym połączeniu smaków.  Na mięciutkim, mocno czekoladowym spodzie brownie.  Z aksamitną serową masą i gęstą polewą z sosu toffee. Udekorowany świeżymi figami ( myślę, że równie dobrze sprawdzą się też maliny). Łatwy do zrobienia, choć nieco pracochłonny. Zachwycił wszystkich bez wyjątku. Sernik jest dosyć krótko pieczony i powinien być wyjęty z piekarnika, gdy jego środek jest(...)mąkę (najlepiej przesiać przez sito) i mieszamy do połączenia składników. Ciasto przekładamy do przygotowanej formy, wyrównujemy wierzch i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 12 minut, aż ciasto lekko urośnie, a na wierzchu utworzy się czekoladowa skorupka. Wyjmujemy na blat. MASA SEROWA: Do dzieży miksera dodajemy mascarpone, twaróg, jajka i cukier. Miksujemy do połączenia składników. Dodajemy budyń waniliowy i miksujemy, aż połączy

cool and minty
straszne ciasteczka na Halloween 138

mąki  100 g masła 50 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli  do dekoracji: biała masa cukrowa czekoladowe jajeczka (kilka) lukier 3 kostki czekolady całe migdały łyżka czerwonego dżemu czarny pisak cukierniczy Składniki ciasta posiekać a następnie szybko zagnieść. Owinąć w folię i wstawić na pół godziny do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować. Z części ciasta wykroić kółka wielkości(...)kilka ciastek. Pozostałe ciasto uformować w wałeczki grubości palca. Na jednym końcu położyć trochę dżemu i wcisnąć migdał. Nożem zrobić nacięcia takie jak na palcach. Ciasteczka wstawić do piekarnika i piec w 200*C około 10 minut. Paluchy najlepiej piec na osobnej blaszce, bo będą się piekły dłużej niż cienkie ciastka. Wystudzić.   Część jajeczek czekoladowych przekroić na pół, reszcie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Czekoladowe muffinki z choinkami 128

przepisie pomoże nam tym razem firma HELIO, od której otrzymaliśmy przesyłkę pełną słodkości do ciast. W tym przepisie użyłam wiórek kokosowych, idealnie nadających się do imitacji śniegu:) Skoro nie leży za oknem zrobimy go w kuchni:) godzina około 15 babeczek Przepis na muffinki czekoladowe z Oreo znajdziecie TUTAJ Oczywiście, możecie skorzystać z innego przepisu. Wszystkie przepisy na nasze babeczki tutaj

Ania i Marcin gotują
Czekoladowy mus piankowy z papają i kokosem 201

Kusi to słodkie kusi... ale czasem przychodzi taki dzień że zjadło by się coś bez ograniczeń :). Oczywiście ten deser nie będzie zaprzeczeniem filozofii tego bloga a

Kuchnia PROzdrowotna
Kilimandżaro 1423

ucierać lub miksować. Przełożyć ciasto. Na dno kłaść jeden blat biszkoptu. Na to masę jabłkową, następnie budyniową. Na wierzch drugi biszkopt. Przygotować polewę czekoladową. Wszystkie składniki polewy rozpuścić w kąpieli wodnej i bardzo dokładnie wymieszać. Polać ciasto. Posypać płatkami migdałowymi, wiórkami lub skórką pomarańczową

Sto kolorów kuchni
Torcik z wiśniowym ptasim mleczkiem 118

łyżki konfitury wiśniowej Płatki czekoladowe do dekoracji Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dosypujemy po łyżce cukru. Gdy masa jest już gęsta kolejno dodajemy żółtka. Ubijamy tylko do połączenia. Mąki oraz proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko. Partiami dosypujemy do masy. Mieszamy drewnianą łyżką do uzyskania gładkiego ciasta. Biszkopt pieczemy w nagrzanym(...)ptasie mleczko w całości. W drugim rzędzie układamy połówki ptasiego mleczka odwrócone do góry. Środek zostawiamy wolny. Wykładamy połowę śmietany i przykrywamy drugim plackiem ciasta. Górę dekorujemy resztą śmietany, kawałkami ptasiego mleczka i płatkami czekoladowymi. Torcik chłodzimy w lodówce

VioletoweKucharzenie
Ciasto ze słonecznikiem 4696

zrezygnuje. Ciasto ze słonecznikiem właśnie takie jest: wciągające, niemalże uzależniające, można je jeść i jeść. A co się w nim kryje? Delikatny czekoladowy biszkopt, aksamitna kajmakowa masa z prażonym w karmelu słonecznikiem i polewa z czekolady. CIASTO ZE SŁONECZNIKIEM (Słonecznikowiec) Składniki: ciasto: 5 jajek 1 szklanka mąki pszennej 1 łyża mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 1/4 szklanki proszku do pieczenia(...)cukrem, następnie dodajemy po jednym żółtku. Składniki sypkie: obydwie mąki, proszek do pieczenia i kakao oraz sól mieszamy, a potem dodajemy do masy z białek i żółtek.  Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 25-30 minut. Wystudzony biszkopt przecinamy na 2 części. słonecznik: Masło rozpuszczamy z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym i mlekiem. Dodajemy słonecznik

Bon appetit mon amie
EXPRESOWA KRÓWKA BEZ PIECZENIA + FILMIK 112

mają czasu piec a chcą zjeść pyszne, słodkie ciasto. SKŁADNIKI : 700 ml śmietany 30 %  1 puszka - 400 g  kajmaku 250 g mascarpone  2 cukry wanilinowe po 16 g  30 g cukru 8 g żelatyny spożywczej ( 1 łyżka z czubkiem )  300 g herbatniki czekoladowe 150 g herbatniki jasne  100 g czekolady deserowej

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto wiśniowe urodzinowe 541

gonitwie nie miałam czasu zrobić fajnego zdjęcia. Ciasto jest przepyszne, ale wymaga od nas jednak nieco cierpliwości przy jego przygotowywaniu. A to dlatego, że ciasto kruche musi się schłodzić, upiec, ostudzić, galaretka stężeć, masa czekoladowa ostudzić i również nieco stwardnieć, no i zanim położymy bezę na śmietanę, to też musi się ostudzić. Ale za to smak jest wyjątkowy, co nagradza

Passions hobbies life
Migdałowe ciasto z czekoladą – bez mąki, bez tłuszczu, bez glutenu 205

powietrzem. W przeciwnym wypadku ciasto podczas pieczenia może gwałtownie opaść) . Wstawić do nagrzanego pieca. Piec 30-40 minut do momentu, aż ciasto będzie sprężyste. Ciasto wyciągnąć z foremki dopiero po ostudzeniu. Można polać polewą czekoladową (rozpuścić w kąpieli wodnej 50 g czekolady gorzkiej i 50 g czekolady mlecznej z odrobiną mleka – gdyby polewa się nagle zamieniła w proszek

Moja Delicja

Proponowane wyszukiwania