ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:424/1040)

Sernik z serka czekoladowego 155

dzisiejszym wyzwaniu postanowiłam spróbować swoich sił i przygotować sernik czekoladowy. Tym razem zdecydowalam się na w miarę prosty sernik z serka Philadelphia czekoladowa. Serek ten doskonale nadaje się do gotowania, a także do piczenia. Ciasto to jest na tyle proste, że nawet ja sobie z nim całkiem nieźle poradziłam ;) Polecam! Wraz ze mną we wspólnym gotowaniu serniki przygotowali(...)maggiegotuje. blogspot.co.uk/ Siaska  http://siaskowe- gotowanie.blogspot.co.uk/ Wojciech  http:// gotujzwojciechem.blogspot.co. uk/ Lejdi  http://lejdi-of-the- house.bloog.pl/ Składniki: 100g masła 200g herbatników pełnoziarnistych (digestive) 320g Philadelphii czekoladowej 100g drobnego cukru 1 łyżka kakao 2 łyżki mąki 2 jajka 150ml kwaśnej śmietany Przygotowanie: Masło roztopić. Ciastka dokładnie pokruszyć (ja zrobiłam to w moździerzu). Dokładnie wymieszać i wyłożyć nimi tortownicę

Codzienne Gotowanie
Ciasto tortowe z serem 202

ziemniaczanej • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej/2 łyżki gorącej wody Masa budyniowa • 3 żółtka • 3/4 litra mleka • 1/2 szklanki cukru • 2 łyżki mąki pszennej • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 180 g masła Polewa czekoladowa • 1 czekolada gorzka • 1/2 szklanki śmietanki 30% Wykonanie: Biszkopt biały • Białka ubić na sztywno, dodać cukier dalej ubijając. • Wsypać obie mąki, proszek i cukier waniliowy, delikatnie przemieszać. Biszkopt(...)sernik był na wierzchu. • Na sernik wylać drugą część gorącej masy i przykryć drugim blatem biszkoptowym. Polewa czekoladowa • Czekoladę połamać na kawałki, wymieszać ze śmietanką delikatnie podgrzewając. • Wylać polewę na przełożone ciasto. • Wstawić do lodówki na kilka godzin celem związania wszystkich warstw ciasta

To co kocham
Babka czekoladowa na drożdżach 174

wanilię, dalej ubijać. Następnie wlać mleko z rozprowadzonymi drożdżami. Dalej ubijając dodać mąkę. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do masy jajeczno-czekoladowej. Delikatnie i dokładnie wymieszać. Dodać rodzynki, wymieszać. Napełnić foremkę na babkę ciastem i odstawić na około 2 godziny, w ciepłe miejsce, do wyrośnięcia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, około 40 minut. Ja upiekłam ciasto

królestwo garów
Tiramisu Truskawkowe 494

Cudowny, delikatny i rozpływający się w ustach deser, którego przygotowanie jest bardzo proste, szybkie i co najważniejsze jest to ciasto bez pieczenia. Owocowe tiramisu na bazie

Słodka Strona
Sernik dyniowo - czekoladowy, zebra 394

razem .dynia w połączeniu z czekoladowym smakiem i pasiastym wzorkiem. Sernik ma piękny kolor i ładnie prezentuje się na stole. Jest aksamitnie kremowy, nie za słodki, ten sernik posmakuje każdemu. Prosty do upieczenia, a gdy masz upieczona dynię przygotowanie sernika nie zajmie wiele czasu. Przygotowany na spodzie z kruchego, bardzo chrupkiego ciasta. Idealny dla fanów i dynii i czekolady. Składniki(...)dyniowym puree i skórką otartą z 1 pomarańczy, drugą natomiast z przesianym przez sitko kakao. Wyregulować gęstość masy dyniowej i czekoladowej dolewając odpowiednią ilość mleka. Masy powinny mieć podobną gęstość. Wylewać na przygotowany spód naprzemiennie - jedną porcję ciasta ciemnego, jedną porcję ciasta żółtego. Gdy będzie dość gęste pomóc sobie trochę łyżką rozprowadzić ciasto na boki. Kolejne warstwy pod ciężarem masy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Piernik czekoladowy przełożony powidłami śliwkowymi i oblany polewą - Dr.Oretker 203

Mega czekoladowy piernik, przełożony śliwkowymi powidłami i oblany polewą. Rozpusta w biały dzień! Szybki piernik idealny na święta :) Ciasto jest zbite, ze względu na dużą ilość czekolady. Ale uwierzcie mi, że wato :) ps. czy Wasz piernik staropolski zrobiony? 'piernik czekoladowy przełożony powidłami śliwkowymi i oblany polewą' Składniki: - 2 jajka + 2 żółtka - 100g masła - 200g gorzkiej czekolady - 1 szklanka mąki(...)rozpuszczone masło z czekoladą. Delikatnie wymieszać. Następnie stopniowo dodawać mąkę. Masę przelać do formy (wcześniej rozgrzanej w piekarniku nagrzanym do 180C). Piec ok. 30-35 minut (nie dłużej, bo ciasto będzie twarde jak kamień). Wystudzić. Ciasto przeciąć na dwa blaty i przełożyć konfiturą śliwkową. Oblać polewą (gotową lub przygotowaną wg tego przepisu ). Smacznego! * źródło przepisu : blog 'Kuchnia pełna smaków

CookYourself
Babeczki czekoladowe 160

pianki, niestety nie udało mi się takich znaleźć. Babeczki można udekorować wg własnego pomysłu. Zamiast babeczek możemy upiec ciasto w tortownicy lub keksówce. Wówczas wydłużamy czas pieczenia do 45-50 minut (do suchego patyczka). Inspiracja ze strony Kwestia Smaku . Polecam! Babeczki czekoladowe Składniki na 14 sztuk: 80g masła lub margaryny 100g czekolady (gorzkiej, mlecznej lub pół na pół) pół szklanki(...)Jajka ucieramy z cukrem na jasny puszysty krem (około 5 minut). Dodajemy suche składniki i miksujemy do połączenia. Na końcu wlewamy masę czekoladową i miksujemy (krótko, tylko do połączenia składników).  Formę do muffinek wykładamy papilotkami, wlewamy ciasto do 2/3 wysokości. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu dekorujemy polewą i piankami.  SMACZNEGO! Do  odmierzania równych

Smak mojej kuchni
Tort Kinder 237

gustu. Wyszło minimalistycznie ale za to fajnie, ciekawie, dziecięco, słodko, bardzo słodko Klasyczne, wilgotne, pyszne blaty czekoladowe, odrobina konfitury, krem śmietankowy, czekoladowe ganache, słodycze i uwierzcie mi, że więcej do szczęścia nie potrzeba Składniki na ciasto: 340 g mąki pszennej 300 g cukru kryształu 100 g kakao 1 łyżka sody oczyszczonej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli(...)porzeczkowej lub wiśniowej słodycze do ozdobienia np. Kinder Bueno, Kinderki, SchocoBons, KitKat, czekoladka itp. Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta wykładamy połowę konfitury. Następnie 1/3 kremu. Przykrywamy drugim blatem. Wykładamy pozostałą konfiturę i 1/3 kremu. Przykrywamy trzecim blatem. Wykładamy pozostały krem. Polewamy czekoladowym, gęstym ganache. Wkładamy na 1-2 h do lodówki. Dekorujemy słodyczami, wbijając niektóre w tort, mikrotelefon rozrzucając. Batoniki

Made By Mom And Son
Babka czekoladowa 186

Jutro Wielkanoc więc trzeba dziś było coś upiec, a że do pieczenia ciast jakoś nie mogę się przekonać to pozostały już tylko babeczki no i moja czekoladowa. Przepis mam już od bardzo dawna i jest jeden z nielicznych gdzie ilości składników podane są w szklankach i zawsze wychodzi. Składniki - Ciasto : kostka masła 1 łyżeczka sody 1,5 szklanki cukru

Mechanik w kuchni
KOPIEC KRETA 310

żelatyna- 2 łyżki pół szklanki wiórek czekoladowych  CUKIETERIA 3 banany Wykonanie: *Jajka ucieramy z cukrem na puszysta masę. Następnie stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą , oraz kakao. Wlewamy mleko i olej, dalej miksujemy. Wlewamy do tortownicy . U mnie o wymiarze 24 cm, ale może być i 28 cm. Ciasto pieczemy ok 30 minut(...)wrzenia. Studzimy * Kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy cukru pudru wg uznania do smaku, dodajemy wiórki czekoladowe,które wcześniej kruszymy, mieszamy. Małymi strużkami wlewamy żelatynę, mieszamy.  * Banany przekrajamy wzdłuż na połowę. Skrapiamy sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Układamy na dnie ciasta. Na owoce wykładamy masę, formujemy ją w kształt kopca. Posypujemy pokruszonym ciastem. Odstawiamy do lodówki na min . godzinę

Z Majeczką w kuchni
Rogaliki czekoladowe z budyniem 317

małe, kruche i czekoladowe rogaliki z dodatkiem budyniu to przerobiona wersja rogalików waniliowych . Są tak samo pyszne i tak samo szybko znikają. Składniki: Ciasto: 220 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 1 łyżka kakao 110 g miękkiego masła 95 g cukru 5 g cukru waniliowego Ale-raj 40 g budyniu czekoladowego bez cukru 2 żółtka 2 łyżki mleka Lukier

Ala piecze i gotuje
Bezglutenowy chlebek czekoladowo - porzeczkowy podany z grillowanymi owocami 137

Dziś mam dla Was dwie propozycje podania takiego chlebka, w obu przypadkach upieczony kawałek ciasta grillujemy na odpowiedniej patelni, gdyż moim zdaniem ciepły i taki chrupiący smakuje najlepiej.  Za pierwszym razem podałam grillowaną kromkę słodkiego pieczywa z grillowanymi gruszkami, jogurtem naturalnym i polewą czekoladową. W drugiej wersji chlebek jest podany z kiwi, pomarańczą, grillowanymi plastrami gruszki oraz z dżemem(...)ciasto. Ciasto przekładam do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 50 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Po upieczeniu studzę ciasto na kratce. Przechowuję w szczelnie zamkniętym pojemniku lub woreczku foliowym.  Sposoby podania: chlebek czekoladowy polany polewą czekoladową  100 gram czekolady, 1 łyżkę masła, 2 łyżki mleka kokosowego rozpuść w kąpieli wodnej i polej przygotowaną polewą

Mango Papaja
Sernikowe koszyczki wielkanocne 138

misce. Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni Celsjusza. Foremkę na muffiny wykładamy papierowymi papilotkami, do każdej wkładamy po około 2 łyżki masy serowej. W cieście robimy zagłębienie, tak aby po upieczeniu można było w nim położyć czekoladowe jajeczka. Serniczki pieczemy przez około  35 minut, aż brzegi się delikatnie przyrumienią. Wyjmujemy je z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia. Do małej miski

Kulinarne przygody Gatity
Babeczki z niespodzianką 171

kogo: dla chcących zaskoczyć swoich gości dla fanów innowacji kuchennych dla lubiących sprawiać niespodzianki dzieciakom Składniki na ciasto: Należy upiec babeczki z ulubionego przepisu. Najlepiej o smaku czekoladowym lub waniliowym. Polecam te: muffinki czekoladowe z białą czekoladą , babeczki waniliowe , babeczki z colą , babeczki z czekoladą lub muffinki czekoladowe . Składniki na masę: Polecam masę budyniową z tego przepisu . Możemy wykorzystać każdą(...)masę do dekoracji, którą chcemy np. waniliową . Składniki na dekorację i środek: dowolne cukierki czekoladowe typu M&M's, najlepiej w wersji mini np. M&M's mini lub MiniLentilky  (środek) cukierki typu M&M's z orzeszkiem (większe) np. M&M's nuts, Bominuts czy inne tego typu Wykonanie: Gotowe babeczki wystudzić. Wykroić

Mania Wypiekania
Kruche babeczki z brzoskwiniami 188

krem i glazurę możemy kupić i mieć na tzw. "czarną godzinę" do nadziewania. Składniki: Ciasto kruche: 1,5 szkl mąki pszennej 1 szkl mąki krupczatki 200 g zimnego masła 2 żółtka 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego brzoskwinie z puszki nadzienie czekoladowe  Lauretta glazura  Mirror Przygotowanie: Mąki przesiać na stolnicę zrobić kopczyk dodać żółtka, zimne masło(...)puder, cukier waniliowy i zagnieść ciasto. Uformować kulkę owinąć folią spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Ciastem wylepić foremki i piec około 20 minut w 180 stopniach. Letnie babeczki wyjąć z foremek i ostudzić na metalowej kratce. Zimne babeczki napełnić nadzieniem czekoladowym posypać pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami i polać bezbarwną glazurą

Ala piecze i gotuje