ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:415/1040)

Tarta z kremem czekoladowym 155

cukru pudru 2 łyżki zimnej wody szczypta soli Krem czekoladowy 180 g śmietany 30 lub 36 % 100ml mleka 2 jajka 2 czekolady (gorzka + mleczna lub 2 gorzkie przynajmniej 60%)       Sypkie składniki + masło rozcieramy w palcach na kruszonkę. Dodajemy żółtka i wodę i szybko zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 30 minut

WYSPA SZCZĘSLIWA
Pełnoziarniste ciastka Pieguski z masłem orzechowym 125

masło orzechowe zaczęło znikać systematycznie łyżka za łyżką.  A co gdyby tak masło orzechowe z czymś wybitnie słodkim połączyć? Tak narodziła się idea poniższych ciastek Piegusków , pełnych czekoladowej dobroci i orzechowej gładzi . Pokrótce o głównym, użytym w ciastkach, składniku.  Mix orzechowy crunchy producenta PRIMAVIKA to kompozycja 4 smaków: prażonych orzeszków arachidowych , smażonych orzechów nerkowca , prażonych migdałów i orzechów(...)taki mały?! Pieguski już pojawiały się na blogu, ale nigdy jeszcze w pełnoziarnistej wersji . A dodatek masła orzechowego to już zupełna rozpusta ! Wcześniejsze propozycje to: Ciast ka Pieguski z żurawiną Ciasteczka Pieguski mocno czekoladowe   Składniki na 2 i 1/2 blachy ciastek: 3/4 kostki masła (150g) - musi być miękkie, czyli wyjąć wcześniej z lodówki i zostawić

Grunt to przepis!
Eklery z kremem budyniowym 408

smak! Ostatnio tylko torty i torty, więc tak dla odmiany post z przepisem na pyszne eklerki z aksamitnym kremem budyniowym :)  Składniki na ok. 30 sztuk Ciasto parzone: 2 szklanki * mąki pszennej (ok. 30 dkg) kostka masła 20dkg 8 jajek "L" szczypta soli 2 szklanki* wody Krem budyniowy: 3 szklanki* mleka kostka masła 20dkg 3 jajka(...)czubkiem mąki pszennej 5 łyżek z małym czubkiem mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią, pół laski wanilii lub opakowanie cukru waniliowego Polewa czekoladowa: 150 ml śmietanki 30% 10dkg gorzkiej czekolady Wykonanie: Ciasto: Masło zagotować z wodą i szczyptą soli. Gotować aż masło się rozpuści. Dodać mąkę i energicznie mieszać do momentu powstania gładkiej masy. Zajmie

Maślane ciasteczko
Ciasto z cukinią i orzechami 96

Ciasto z cukinią robiłam już w kilku wersjach, ale każda z nich była czekoladowa albo przynajmniej korzenna, czyli też w ciemnym kolorze. Tym razem więc postanowiłam upiec jasną wersję. Ciasto wyszło wilgotne (to główna cecha ciast z dodatkiem cukinii i za to najbardziej je lubię), o smaku waniliowo-orzechowym. Pyszne ! Do tego ładnie wygląda z tymi zielonymi drobinkami cukinii

Arabeska waniliowa
Bezglutenowe brownie z czerwonej fasoli z orzechami 87

pyszne, zdrowe a na dodatek bez mąki ciasto, które na dodatek jest łatwe i szybkie w przygotowaniu. Zapraszamy na bezglutenowe czekoladowe brownie z czerwonej fasoli z orzechami :) Niektórzy pewnie będą się zastanawiać nad smakiem fasoli w cieście – nie martwcie się, nie czuć w nim fasoli :) Składniki na babkę

Kuchenne Wariacje
Ciasto Kubanka 803

Ciasto Kubanka to połączenie różnych kombinacji smakowych. Puszysty, pachnący rumem biszkopt, delikatny krem czekoladowy, kwaskowe powidła śliwkowe i to wszystko w jednym kawałku. Wbrew pozorom nie jest to przesłodzone ciasto. Spodoba się każdemu smakoszowi wilgotnych, kremowych ciast . Ja takie ciasta akurat uwielbiam, więc polecam ten przepis wszystkim miłośnikom tego typu wypieków. Receptura jest na blaszkę o wymiarach

Pieguskowa Kuchnia
Kostka bounty 260

śmietanę i całość podgrzewamy przez około 3-4 minuty mieszając do całkowitego połączenia składników, wsypujemy wiórki i mieszamy przez 10 sekund. Jedną część ciasta wkładamy do blaszki, wylewamy masę kokosową i przykrywamy drugim blatem. Polewa: odlaną czekoladową część przelewamy do miseczki, wkruszamy czekoladę i roztapiamy całość w kąpieli wodnej. Gotową polewa dekorujemy ciasto. Ciasto wstawiamy do lodówki na około

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
PIERNIKOWE ROGALIKI KRUCHO DROŻDŻOWE Z NADZIENIEM ORZECHOWO KRÓWKOWYM 182

obsypaną dookoła mąką. Takie ciasto powinno leżeć około 1 godzinki.  Ten czas jest wystarczający. Oprócz tego że do ciasta jest dodany cynamon i przyprawa do piernika do farszu użyłam zmielonych orzechów laskowych ( uwielbiam ) i masy kajmakowej czekoladowej.  Połączenie idealne :).  Całość wykańcza pyszna mleczna czekolada roztopiona w kąpieli wodnej oraz posiekane orzeszki laskowe. Nic tylko zajadać :)  Chciałam(...)kakao prawdziwe 2 łyżki  cynamon 1 łyżeczka przyprawa do piernika 2 łyżki Farsz: masa kajmakowa czekoladowa 300 gram orzechy laskowe zmielone 3/4 szkl. Polewa: czekolada mleczna 1 op. masło 1 łyżka mleko 3 łyżki Dodatkowo: orzechy laskowe posiekane METODA: Ciasto: Wszystkie składniki umieścić w misce i zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki

Kuchnia Paulettes
Czekoladowo-kokosowy torcik z białej fasoli konserwowej (bez mąki) 133

uwierzycie, że istnieje tort który nie pójdzie w boczki, a jego przygotowanie zajmuje kilka chwil?  To naprawdę możliwe! Ciasto na bazie fasoli jest przeeepyszne, takie czekoladowo-kokosowe, kuszące zapachem i wilgotne. W ogóle nie czuć co jest w nim podstawowym składnikiem! Fakt, prezentowany torcik przełożyłam klasyczną bitą śmietaną, która nie jest fit, ale Wy możecie użyć bitej śmietany(...)jest rewelacyjna - zarówno dla tych dbających o linię jak i osób wolących tradycyjne słodkości. Moja rodzina i znajomi zajadają się takimi torcikami! Pooolecam!  (Tortownica o średnicy 20 cm) Ciasto: 1 puszka białej fasoli konserwowej 2 jajka 100g jogurtu naturalnego 100g ksylitolu 3 łyżki kakao 3 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia Bita śmietana: 200 ml śmietanki

Di gotuje
Ciasto metrowiec super przepis :-) 844

zawdzięcza swojej długości :-) a jak wiadomo długość jest ważna, więc pod tym względem metrowiec bije na głowę inne ciasta :-) Składa się z delikatnego ciasta jasnego oraz ciemnego, są one przełożone masą i oblane pyszną polewą czekoladową i posypane orzechami.  Zapraszam na metrowca SKŁADNIKI KEKSÓWKA O WYMIARACH 30x110x7 długość 30, szerokość 11, wysokość 7cm CIASTO BIAŁE -4 jajka

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
PĄCZKI PIECZONE - odchudzony, zdrowszy tłusty czwartek w wersji tradycyjnej i bezglutenowej. Przepis nr I z drożdży suchych 208

Przed włożeniem do nagrzanego piekarnika (180 st, góra-dół bez termoobiegu) możemy posmarować rozkłóconym jajkiem Pieczemy 10 minut na złoty kolor Przestudzone lukrujemy lub polewamy czekoladową polewą WERSJA BEZGLUTENOWA Dokładnie tak samo postępujemy z ciastem bezglutenowym, tylko mąkę pszenną zastępujemy bezglutenową (MIX SCHAR do ciast) Dosypujemy mąkę z tapioki i delikatnie wyrabiamy Przy bezglutenowych dłużej czekamy, aż pączki wyrosną. Mąka

Wypisz Wymaluj
Sos czekoladowy 237

podawać maczane w sosie czekoladowym, stąd też dziś na niego przepis. Sos posłuży nam również do innych deserów lub jako polewa do ciast. Jest bardzo szybki i łatwy w przygotowaniu. I oczywiście pyszny. Sos czekoladowy Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 100 g czekolady  7 łyżek mleka  1 czubata łyżeczka masła szczypta kardamonu 1 łyżeczka  domowej

Kulinarne przygody Gatity
Czekoladowa pychotka - pyszna babka dla leniwych 8913

numerów znalazłam przepis na wspaniałą czekoladowa babkę, nie wymagającą pracy. Miesza się tylko łyżką i naprawdę babka wychodzi przepyszna, zresztą trafnie ją nazwała autorka   „Czekoladową pychotką” . Z podanego przepisu wychodzi jedna mała blacha ciasta. Składniki: 2 szklanki mąki 2 jajka ¾ szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki kakao ½ szklanki mleka 125 g masła lub margaryny

Na słodko lub wytrawnie
Ciasto wiśniowo-czekoladowe 152

pieczenia. Pieczemy przez 25 minut. Gdy ciasto przestygnie nasączamy je ponczem przygotowanym z kawy, cukru i wody. Na ciasto wylewamy tężejącą galaretkę z wiśniami i odstawiamy do lodówki aby stężała. Następnie dokańczamy przygotowanie pianki. Do miski z mlekiem czekoladowym wsypujemy opakowanie "Śnieżki" i ubijamy aż masa stanie się gęsta. Żelatynę rozpuszczamy w 2-3 łyżkach wody i odstawiamy na chwilkę(...)wrzenia!) aż spowrotem nabierze płynnej konsystencji (np. na bardzo małym ogniu w garnuszku albo w kąpieli wodnej). Żelatynę wlewamy do masy czekoladowej i szybko i energicznie miksujemy aby nie pojawiły się grudki. Masę natychmiast wykładamy na wierzch ciasta i równo rozprowadzamy. Ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem można oprószyć odrobiną kakao lub zetrzeć trochę gorzkiej czekolady. Ciasto

My simple kitchen

Proponowane wyszukiwania