ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:413/1040)

Murzynek z serem. Ciasto czekoladowo serowe. Sernik izaura. 272

smaczne, moje ulubione ciacho. Murzynek z serem. Jak sama nazwa wskazuje jest to połączenie murzynka  z sernikiem, zwane tez przez niektórych sernikiem izaura, lub czekoladowym sernikiem. Polecam :) Składniki ( na blachę 35x25 cm) Ciasto - 250g margaryny - 2 szklanki* maki - 1,5 szklanki cukru - 3 łyżki ciemnego kakao - 4 jajka - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - cukier waniliowy - 10 łyżek wody

Kuchnia z widokiem na ogród
Harataniec z chałwą 211

Właściwie nic nowego. Jeszcze jedna odsłona strzępca. Tym razem z serem, budyniem czekoladowym i chałwą. Kilka "podmienionych" składników i całkiem nowy smak. Składniki ciasta: 6żółtek 3 czubate szklanki mąki 3/4 szklanki cukru pudru 1 margaryna cukier waniliowy 3 łyżeczki proszku 4 łyżki śmietany kwaśnej na czubek łyżeczki amoniaku 2 łyżki kakao Masa serowa: 1/2 kg sera 12,5 dag margaryny(...)mąki ziemniaczanej Pianka czekoladowa: 6 białek 1 szklanka cukru 1 duży budyń czekoladowy (na 3/4 l mleka) Polewa: 10 dag masła 1/3 szklanka cukru  4 łyżki mleka  15 dag chałwy Margarynę z mąką,proszkiem i cukrem posiekać.Dodać żółtka rozmieszane ze śmietaną i amoniakiem. Zagnieść ciasto, następnie podzielić na 3 części, jedną większą i dwie mniejsze. Jedną

Praktyczna pl
Piernik staropolski z masą serową waniliową, czekoladową i dżemem 192

minut. Kiedy ostygnie przełożyć masą serową waniliową, gęstym dżemem porzeczkowym oraz czekoladową masą serową. Przygotować polewę. Żelatynę zalać niewielką ilością gorącej wody. Wymieszać, do rozpuszczenia. Resztę składników zagotować. Dodać żelatynę do reszty masy. Wymieszać dobrze i przestudzić. Jak już lekko zgęstnieje, polać ciasto.  Masy serowe: Zmielony twaróg wyłożyć do garnka. Dodać cukier, cukier z wanilią, masło oraz(...)mieszając energicznie łyżką, rozpuścić czekoladę. Dobrze wymieszać. Później wyłożyć mssę czekoloadową i przykryć ostatnim plackiem, znów dociskając. Ciasto najlepiej przykryć szczelnie workiem foliowym i zostawić do ostudzenia, aby blaty piernikowe mogły wchłonąć wilgoć z sera i zmięknąć. Wystudzone polać polewą czekoladową. Polewa kakaowa z żelatyną: 4 łyżki cukru 2 łyżki kwaśnej śmietany 3 łyżki kakao 60 g masła 1 łyżeczka

Czerwień i błękit
Przekładaniec z malinami 528

Ciasto trochę pracowite,  ale za to zachwycające swoim smakiem i wyglądem. Świetny jest też fakt, iż można maliny zastąpić  dowolnymi miękkimi owocami :D Składniki: Biszkopt (x2): 100 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 100 g masła w temperaturze pokojowej 4 żółtka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 2 budynie waniliowe/śmietankowe bez cukru 500 ml mleka(...)masę. Warstwa galaretki:   Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Odstawić do lekkiego stężenia, gdy zacznie tężeć dodać maliny i wymieszać. Polewa czekoladowa: Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce i wymieszać na jednolitą masę. Składanie ciasta: Na dnie blaszki ułożyć 1 biszkopt upieczonego ciasta, wyłożyć 1/2 kremu, następnie galaretkę z malinami. Wstawić do lodówki, aby galaretka stężała

Malinowo w kuchni
Orzechowy Michałek 133

Orzechowy Michałek Ciasto bez pieczenia z dodatkiem ulubionych cukierków Michałków i pysznych orzeszków. Blaszka 24 cm x 24 cm Składniki: ·        1 opakowanie 175 g herbatników kakaowych ·        5 opakowań po 200 ml śmietany 36 % ·        80 g żelatyny(...)koniec robimy kleksy z polewy czekoladowej. 11.              Chłodzimy w lodówce 2 godziny. 12.              Ciasto gotowe. 13.               Smacznego

Kulinarna Chwila
Sezamowe babeczki – przepis na Wielkanoc! 196

Babeczki sezamowe są szybką propozycją na wielkanocne wypieki. Ciasto jest bezglutenowe, jednak możemy je również zrobić z każdej innej mąki. Sprawdzi się także jako zwykłe muffinki

Via Gusto
Tarta ze śliwkami i musem czekoladowym 161

opakowanie cukru waniliowego jajo płaska łyżeczka proszku do pieczenia Zagniatamy ciasto, wykładamy blaszkę do tarty, układamy na cieście pokrojone na ćwiartki śliwki, tak aby pokryły całą powierzchnię. Pieczemy w piekarniku około 30 minut w temp. 180 stopni C. Składniki na mus czekoladowy: 1 tabliczka czekolady mlecznej 1 tabliczka czekolady gorzkiej 200 ml śmietany 30% W rondelku zagotowujemy śmietankę, dodajemy pokruszoną

SMYKWKUCHNI
tarta z jabłkami budyniowymi, galaretką i bitą śmietaną truskawkową... 166

pieczenia 1/2 łyżeczki JABŁKA BUDYNIOWE: jabłka 6 sztuk, cukier 2 łyżki Polski Cukier, sok z cytryny 1 łyżeczka, budyń czekoladowy 1 opakowanie DODATKI: truskawki 1/2 kg, galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie, śmietana 30% 250 ml, galaretka truskawkowa 1 opakowanie ciasto kruche przygotowałam dwa dni wcześniej i schowałam w folii do zamrażarki i odmrożone, takie ciasto wg mnie jest lepsze po upieczeniu(...)grubsze oczka, wsypać cukier Polski Cukier - asortyment Cukier Polski "zobacz TUTAJ" , budyń czekoladowy, sok z cytryny dodać i wszystko wymieszać wsypać 250 gram mąki-jeśli trzeba to w trakcie dosypać, zależy ile tłuszcz mąki wchłonie - z podanych składników w tym miękka margaryna w robocie lub ręcznie zrobić ciasto kruche, zawinąćw folię i do zamrażarki, u mnie było

W Mojej Kuchni Lubię
Jesienne ciasto marchewkowo jabłkowe dla gości 229

można upiec doskonałe ciasto na deser :) Ciasto jest z tych puszystych i jednocześnie wilgotnych, ale tak w sam raz - przyjemnie rozpływa się w buzi a nie jest ciężkim gniotem.. Przełożyłam je gotowaną cytrynową masą grysikową na bazie mleka. Nie należy ona do najlżejszych, ale takiej ciacho nie wymaga. Uwieńczeniem dzieła jest polewa czekoladowa z dodatkiem rozpuszczalnej kawy, doskonale przełamująca(...)zrobiły się grudki). Gotować na wolnym ogniu aż do całkowitego zgęstnienia. Na koniec dodać skórkę cytrynową i sok z cytryny. Na dolny blat ciasta wyłożyć gorącą masę, przykryć górnym i lekko docisnąć. Polewa czekoladowo-kawowa: - 50 gr masła - 2 łyżki mleka - 3 łyżki cukru - 2 łyżki kakao - 1 łyżka kawy rozpuszczalnej - szczypta soli Masło włożyć do garnuszka, dodać mleko cukier

kawawszklance
Kawowa babka z polewą czekoladową 55

Uwielbiam wszelkie ciasta przekładane kremem. Ale to po babkę sięgam najchętniej. Nie jest za słodka, nie sprawia mi tyle problemów co nieszczęsne biszkopty. A przede wszystkim zawsze się udaje. Ostatnio przygotowałam kawową babkę z polewą czekoladową, która nie zawiodła pod żadnym względem. Wyszła bardzo puszysta, wilgotna, a na drugi dzień była równie świeża jak na […] Artykuł Kawowa babka

Pink Envelope
naleśniki kakaowe z bananem i czekoladową 151

mnie śniadanie mistrzów.  Składniki: 2 jaja 500 ml mleka szczypta soli 180-200 g mąki  1-2 łyżki kakao ew łyżeczka cukru masło czekoladowe i banan do dekoracji Przygotowanie: wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać i odstawić na 5-10 min (Thermomix czas 2 min / obr 5) smażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną masła lub oleju przez

Gotowanie z pasją
naleśniki kakaowe z bananem i czekoladową 125

mnie śniadanie mistrzów.  Składniki: 2 jaja 500 ml mleka szczypta soli 180-200 g mąki  1-2 łyżki kakao ew łyżeczka cukru masło czekoladowe i banan do dekoracji Przygotowanie: wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać i odstawić na 5-10 min (Thermomix czas 2 min / obr 5) smażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną masła lub oleju przez

Gotowanie z pasją
(Przed)świąteczna tarta z malinami 220

blaszce). Następnie chowamy je w lodówce na około 1,5-2 godziny. Po wyjęciu ciasto należy nakłuć widelcem, by podczas pieczenia za bardzo nie urosło i piec około 15-20 minut w dobrze rozgrzanym piekarniku (180 stopni). W międzyczasie przygotowujemy masę czekoladową. Trzy całe jaja ucieramy z cukrem do uzyskania jednolitej konsystencji. Rozpuszczamy czekolady w kąpieli wodnej (w przepisie(...)dodajemy do nich masło (100g) na wyłączonym już ogniu - rozpuszczamy.Tak uzyskaną masę (ciągle gorącą) ciurkiem wlewamy do jajek z cukrem. Po wyciągnięciu ciasta z piekarnika, układamy na nim maliny (my miałyśmy mrożone), zalewamy masą czekoladową i ponownie wkładamy do ciągle włączonego piekarnika na około 30 minut w tej samej temperaturze. Tartę można dekorować w dowolny sposób. My postanowiłyśmy użyć

WeAreCrazy
Świąteczny sernik na spodzie piernikowym z waniliowo- pomarańczową masą serową, polewą czekoladową i wiśniową frużeliną. Najleps 111

czekoladowa: 100 gram czekolady deserowej 3 łyżki mleka kokosowego 30 gram masła Wiśniowo- różana frużelina (sos wiśniowy): 1 i 1/2 szklanki mrożonych malin 1/2 szklanki wody 1 łyżka wody różanej 1/3 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Ponadto: 1 opakowanie posypki Decorada marki Delecta o smaku truskawkowym Krok 1: Piernikowy, kruchy spód Wszystkie składniki dokładnie zagniatam w jednolite ciasto. Dzielę(...)polewie czekoladowej a następnie w maczku truskawkowym marki Delecta, który najlepiej przesypać do miseczki. Udekorowane ciastka układamy na kratce by obeschły. Gotowy sernik polewam polewą czekoladową i układam na nim udekorowane ciastka. Każdą porcję ciasta podaję z frużeliną wiśniową. Ciasto przechowuję w lodówce. Smacznych Świąt życzy Klaudia

Mango Papaja
Dorsz w sosie z pomidorkami koktajlowymi 209

Dorsz w sosie z pomidorkami koktajlowymi to proste, a zarazem wykwintne danie. Odpowiednio połączone składniki stworzą niepowtarzalny smak tej potrawy. Nie wiem czy wiecie, ale ryba

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania