ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1039/2544)

Bułki kajzerki 96

świeżych) Bułki kajzerki – wykonanie: Bez zbędnych ceregieli wszystkie składniki łączymy ze sobą i wyrabiamy ciasto przez około 15 minut. Masło powinno być miękkie, w temperaturze pokojowej. Po wyrobieniu zostawiamy ciasto w misce, przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia na około 1 godzinę. Żeby dwukrotnie zwiększyło swoją objętość. Po tym czasie wyjmujemy ciasto z miski, dzielimy na 9 części(...)nacinamy wierzch bułek dość głęboko żyletką (można i ostrym nożem, ale żyletką chyba łatwiej). Nagrzewamy piekarnik do 220 stopni i pieczemy bułki około 20 minut (do zrumienienia). Studzimy na kratce kuchennej. Smacznego! Polecamy również nasz przepis na słodkie bułki bez cukru z żurawiną

Marder&Marder Manufacture
Lekki tort orkiszowy razowy z kremem bez masła i cukru 175

nadal ubijając. Nie przerywając, dodawać po jednym żółtku. Mąkę orkiszową i ziemniaczaną przesiać. Delikatnie wmieszać do masy jajecznej. Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piec około 35-40 minut w temperaturze 170 stopni (do suchego patyczka). Przestudzić. Ugotować budyń: proszek wymieszać z ksylitolem i 150 ml mleka. Pozostałe 500 ml mleka zagotować(...)wyłożyć część masy (podzielić ją tak, aby wystarczyło na wierzch i boki ciasta). Nałożyć na wierzch trzeci blat i cały tort przykryć masą budyniową. Wygładzić lub udekorować według uznania (ja wykorzystałam kwiatki z opłatka i wiórki kokosowe). Artykuł Lekki tort orkiszowy razowy z kremem bez masła i cukru pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
rolada bezowa z owocami 182

pieczenia i rozsmarować po całości - tak aby wyszedł duży prostokąt piec 5-10 min w piekarniku nagrzanym do 220 st, następnie zmniejsz temp do 140 st i piecz kolejne 15 min  arkusz papieru posypać cukrem pudrem i na to wyłożyć bezę do góry dnem (czyli po prostu połóż bezę papierem do góry) usunąć papier, na którym beza się(...)piekła i pozostawić do ostygnięcia żelatynę zalać odrobiną wody i dokładnie wymieszać sok podgrzać i rozpuścić w nim żelatynę - pozostawić do przestudzenia zimną kremówkę ubić na sztywno, na końcu dodać rozpuszczoną w soku żelatynę masę śmietanową rozsmarować na bezie  posypać owocami  ciasto zrolować i odstawić na min godzinę do lodówki Smacznego

Gotowanie z pasją
Szybkie i proste ciasto z jabłkami – przepis krok po kroku 169

kolejnym przepisem. Dla mnie jesień nie może się obyć bez ciasta z jabłkami. W zeszłym roku proponowałam Wam bezglutenową szarlotkę , a dziś mam dla Was przepis na szybkie i proste ciasto z jabłkami, nazywane przez nas pieszczotliwie „placuszkiem z jabłuszek” Jest to jedno z moich ulubionych ciast, które bardzo często gości w naszym domu, ponieważ jest to jeden(...)mąki pszennej Będziecie również potrzebować formy do pieczenia oraz – opcjonalnie – papieru do pieczenia. Moja forma ma wymiary zewnętrzne 34x24x4 . Wykonanie krok po kroku: 1. Jabłka obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w średniej wielkości kostkę. 2. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni bez termoobiegu. 3. Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy je mikserem

Okiem Blondynki by McBlondi
Orkiszowe bułeczki scones z rabarbarem i rabarbarowym lukrem 109

Wielkiej Brytanii kruche bułeczki  to łatwy  i szybki w przygotowaniu  wypiek. Są bardzo wszechstronne, idealne na śniadanie, podwieczorek lub przekąskę.  Scones przygotowujemy bez drożdży, na proszku do pieczenia. Możemy je przyrządzić na słodko lub wytrawnie. Bardzo lubię te bułeczki, a kiedy znalazłam przepis na rabarbarowe scones z różowym rabarbarowy lukrem * postanowiłam je natychmiast przygotować(...)bułki. SCONES Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, cukrem, cukrem waniliowym i solą. Masło kroimy na kawałki i mieszamy z mąką. Możemy masło połączyć z mąką używając noża, robota lub rozetrzeć w dłoniach. Dodajemy skórkę cytrynową, mieszamy. Jaja lekko ubijamy  ze śmietaną i dodajemy do mąki, mieszamy i zagniatamy, aż ciasto się połączy, będzie trochę lepkie. Rabarbar obieramy

Tajemnice Smaku
KRUCHE CIASTECZKA KORZENNE 194

  Kruche, maślane ciasteczka korzenne, idealne na nadchodzące Święta. Powstały z myślą o najmłodszych domownikach, którzy niezbyt chętnie sięgają po świąteczne ciasta. Nie muszę chyba dodawać

Smaczne Zdrowe
ciasto grysikowe z truskawkami 309

łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka spirytusu (ewentualnie octu) 1 litr mleka 1 szklanka kaszy manny 1/2 szklanki cukru cukier waniliowy 1 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe wykonanie: Jajka ucieram z cukrem i olejem na puszystą masę. Dodaję przesianą mąkę, proszek do pieczenia i spirytus. Całość mieszam delikatnie szpatułką. Ciasto wykładam na blaszkę (21x26) wyłożoną papierem do pieczenia

babka w formie
Przepis na bezglutenowy mazurek z masą orzechowo-kokosową 271

Przestudź lekko masę i dodaj mielone siemię lniane i dokładnie wymieszaj. W dużej misce wymieszaj mąki, skrobię i proszek do pieczenia. Do suchych składników dodaj mokre i bardzo dokładnie wymieszaj. Wyłóż blaszkę papierem do pieczenia i przełóż ciasto (może mieć grudki). Wyklej dłońmi kształt ciasta, wstaw do lodówki na pół godziny, a potem do piekarnika nagrzanego

Eat me! Fit me!
Ciasto ucierane z czereśniami 121

proponujemy pyszne ciasto z czereśniami. Zaletą jest to, że nie trzeba za długo przy nim stać. Składniki: 500 g czereśni (bez pestek) 1,5 szklanki mąki 1 szczypta soli 200 g margaryny Kasia 1 szklanka cukru pudru 4 jajka sok z połowy cytryny 1 cukier waniliowy 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki konfitury(...)cytryny, łączymy z masą. Następnie, cały czas mieszając, wbijamy po jednym jajku, porcjami dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Umyte czereśnie kroimy na pół, usuwamy pestki. Formę ( okrągła 24 cm )smarujemy pozostałą margaryną, posypujemy płatkami migdałowymi. Ciasto przekładamy do blaszki, układamy owoce, pieczemy 45 minut w 180°C . Jeszcze gorące ciasto smarujemy konfiturą, posypujemy płatkami migdałowymi

R'n'G Kitchen
NAJLEPSZA SZARLOTKA NA KRUCHYM CIEŚCIE 723

przepis na ulubiona szarlotkę mojej mamy. Delikatne, kruche ciasto obficie pokryte dużą ilością jabłek z cynamonem i puszystą pianką. No i oczywiście duża ilość kruszonki, bez której szarotka nie mogłaby się obejść! Pycha! Ja też ją uwielbiam! A Wy jakie szarlotki wolicie? Z kruszonką czy bez? Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 24×28 ) * jabłka – 2,5 kg ( obrane ) * masło(...)łyżka * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * buka tarta – 2 łyżki * śmietana gęsta 18% – 3 łyżki PIANKA: *białko – 4 szt * cukier – 0,5 szkl * kisiel cytrynowy – 1 op SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, szklanką cukru i cukrem waniliowym. Dodajemy masło, żółtka i śmietanę, wyrabiamy na gładkie ciasto, formujemy 2 kule

Ostra na Słodko
Truskawkowy sernik na zimno 73

letnie upały! Lekki, orzeźwiający, pełen sezonowych owoców. Cudownie orzeźwia i zaspokaja ochotę na słodką przekąskę. A przy tym całkiem zdrowy, na owsianym spodzie, bez użycia białego cukru! Jest to deser bez pieczenia, a zatem dokonały w upalne dni, kiedy ostatnią rzeczą na jaką mamy ochotę jest włączanie piekarnika. Spód na bazie płatków owsianych i suszonych owoców jest(...)zalać gorącą wodą i odstawić na co najmniej 15 minut, po tym czasie odsączyć z wody Wszystkie składniki zblendować i połączyć, żeby powstało zwarte ciasto Gotowym ciastem wylepić dno i boki formy wyłożonej papierem do pieczenia Jeśli masa na spód wyjdzie zbyt sypka/sucha dodać więcej oleju, jeśli wyjdzie zbyt wilgotna dodać więcej mąki lub płatków MASA SEROWA BIAŁA Żelatynę

Healthycreations.pl
Truskawkowy sernik na zimno 99

letnie upały! Lekki, orzeźwiający, pełen sezonowych owoców. Cudownie orzeźwia i zaspokaja ochotę na słodką przekąskę. A przy tym całkiem zdrowy, na owsianym spodzie, bez użycia białego cukru! Jest to deser bez pieczenia, a zatem dokonały w upalne dni, kiedy ostatnią rzeczą na jaką mamy ochotę jest włączanie piekarnika. Spód na bazie płatków owsianych i suszonych owoców jest(...)zalać gorącą wodą i odstawić na co najmniej 15 minut, po tym czasie odsączyć z wody Wszystkie składniki zblendować i połączyć, żeby powstało zwarte ciasto Gotowym ciastem wylepić dno i boki formy wyłożonej papierem do pieczenia Jeśli masa na spód wyjdzie zbyt sypka/sucha dodać więcej oleju, jeśli wyjdzie zbyt wilgotna dodać więcej mąki lub płatków MASA SEROWA BIAŁA Żelatynę

Healthycreations.pl
Makowiec z żurawiną i jabłkami 224

żurawiną i jabłkami “. Ciasto półkruche z masą makową, na której znajduje się warstwa płatków migdałów oraz usmażona na miodzie świeża żurawina z jabłkami z nutą pomarańczy. Całość zwieńczona odrobiną cytrynowego lukru*. Ciasto makowe nie za słodkie i nie za kwaśne. Smaki przyjemnie się równoważą. Do tego przepisu używam gotowej masy z puszki, dlatego ciasto – nie licząc etapu odpoczywania(...)jabłkami" na blogu Moja Delicja. Podobne przepisy: Świąteczny drożdżowy wieniec z makiem i lukrem, makowiec Sernik królewski, warszawski – duża blacha, najlepszy Czekoladowa rozkosz – pyszny deser bez pieczenia z orzeszkami, żurawiną i ciasteczkami owsianymi

Moja Delicja
TORT PRALINOWY 245

CYTRYNÓWKA 2) STROGONOW DROBIOWY 3) MUSZTARDOWE KOTLETY Z KURCZAKIEM Z tej okazji mam dla Was przepis mojego autorstwa na Tort Pralinowy o smaku orzechowym. Kakaowe ciasto biszkoptowe przełożone pralinową, orzechową masą i orzechowo-kokosową bezą w środku. Smak masy pralinowej możemy dopasować do naszych upodobań, stosując praliny o ulubionym smaku, np. adwokatowe, krówkowe, kawowe, truskawkowe, miętowe, itd. Dla mnie najlepszą(...)kakao i proszek do pieczenia. Do ubitej piany dodajemy wymieszane składniki suche na przemian z olejem, cały czas mieszamy aż masa ładnie się połączy żeby nie było grudek. Przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 25- 35 min aż boki lekko odejdą od formy, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto w środku jest suche

Kuchnia MagdaLeny
Zakręcone pizzerinki z szynką, serem i oliwkami 128

bez pestek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: CIASTO NA PIZZERKINKI Suche składniki ciasta na pizzę (mąkę, drożdże, sól, cukier) przesyp do misy i wymieszaj. Dodaj oliwę oraz ciepłą wodę i zamieszaj jeszcze przez chwilę łyżką aż mąka wsiąknie wodę. Papkę wyłóż na blat podsypany mąką pszenną i zagnieć dłońmi jednolite, gładkie ciasto przez 5 – 10 minut. Wyrobione ciasto(...)wyrastania ciasto powinno podwoić swoją objętość, to znak że jest gotowe. Wyrośnięte ciasto wyłóż na blat delikatnie oprószony mąką, rozwałkuj wałkiem na prostokąt o wymiarach około 20 x 30 centymetrów. SOS POMIDOROWY Pomidory z puszki, świeżą bazylię, obrane ząbki czosnku oraz przyprawy zblenduj na gładki sos. Przed samym pieczeniem sos pomidorowy rozsmaruj na całej powierzchni prostokątnego ciasta, dokładnie dojeżdżając

ProstePesto.pl

Proponowane wyszukiwania