ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1036/2544)

Dwukolorowe ciasto na maślance 147

szklanki oleju 2 budynie waniliowe bez cukru ( 2x40 g ) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżka kakao 500 g owoców, u mnie czereśnie Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. W jednej misce wymieszać olej, maślankę i jajka. W drugiej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek budyniowy oraz proszek do pieczenia. Nastepnie połączyć zawartość obu misek(...)zmiksować mikserem do połączenia składników. Blaszkę 35x25 wyłożyć papierem do pieczenia. Na blaszkę wyłożyć połowę ciasta i ładnie wyrównać łyżką po całej blaszce. Do drugiej części ciasta dodać kakako i ponownie zmiksować do połączenia składników. Następnie ciemne ciasto rozlać łyżką po całym jasnym cieście. Na wierzchu ułożyć owoce. Blaszkę wstawić do nagarzanego piekanika na 170 C i piec

Monia miesza i gotuje
Sernik Oreo (wegański!) 183

duchu w chwilach wątpliwości, których mam coraz więcej.  Więc ten wakacyjno-przedmaturalny czas pełen wątpliwości i dylematów próbuję sobie jakoś umilić piekąc przepyszne ciasto (a może torcik?) z dodatkiem ulubionych ciasteczek  Oreo . Właściwie piekę je z okazji  Dnia Ojca , więc każdy z domowników degustuje mój nowy pomysł na sernik-niesernik.  I Was też zachęcam do spróbowania(...)miksując ją z pozostałymi składnikami. Pod koniec wsypać odrobinę płatków jaglanych i mąki do zagęszczenia masy. Piekarnik ustawić na 180 stopni C. Przygotowane wcześniej ciasto na spód wyjąć z lodówki. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, ewentualnie odrobinę natłuścić i oprószyć płatkami jaglanymi. Wylepić dno przygotowanym wcześniej ciastem na spód, wyrównać i ponakłuwać widelcem. Podpiekać przez ok. 10-15 minut

Kuchnia Ellie
Ciasto Ucierane z Rabarbarem i Truskawkami 171

jednych z najprostszych ciast, więc jeśli wahasz się czy zrobić czy nie to bez obaw, na pewno się uda. Składniki: 100 g świeżych truskawek 300 g rabarbaru 175 g masła 1 łyżeczka cukru waniliowego 175 g cukru kryształu + 1 łyżka 3 jajka 275 g maki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 125 g jogurtu naturalnego Truskawki myjemy(...)cukru kryształu. Dodajemy jajka, ucieramy. Następnie dodajemy po łyżce mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i po łyżce jogurtu. Ucieramy do połączenia się składników. Formę okrągłą o średnicy 24 cm natłuszczamy masłem i posypujemy mąką (dno i boki). Wylewamy ciasto. Połowę owoców wykładamy na ciasto i wciskamy je na głębokość około 1 cm. Pozostałe owoce wysypujemy na ciasto

Made By Mom And Son
Babka piaskowa mojej babci 277

potrzebnie. Wystarczyło wydłużyć czas pieczenia i otrzymaliśmy wspaniale puszysty wypiek. Do przygotowania babki piaskowej potrzebujemy: 200 g masła 4 jajka 200 g cukru pudru 100 g mąki pszennej 100 g mąki ziemniaczanej 1/2 proszku do pieczenia Sposób przygotowania się nie zmienia (patrzcie zdjęcie), jedyne co musiałam wydłużyć to czas pieczenia. Ciasto umieśćcie w nagrzanym do 180 stopni

Szybko Tanio Smacznie
Ciasto kakaowo-kokosowe z masą ananasową 156

Piekłam ciasto kokosowe, piekłam też ciasto kakaowe. Nigdy jednak nie piekłam ich razem w formie jednego ciasta. Ciasto kakaowo-kokosowe z masą ananasową W przepiśniku mojej mamy znalazłam przepis na ciasto kakaowo-kokosowe. Sam przepis wydał mi się ciekawy jednak dość prosty. Pomyślałam, iż nieco urozmaice moje ciasto poprzez dodanie do niego masy. Nie chciałam aby masa była zbyt przytłaczająca(...)ananasem i masła. Masa była dobrym pomysłem, gdyż bez niej ciasto byłoby zbyt suche. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania ciasta kakaowo-kokosowego. Ciasto kakaowe: 20 dkg margaryny 15 dkg cukru pudru 3 łyżki

mecooks
Ciasto czekoladowe z cukinią 161

Pyszne, mocno czekoladowe ciasto, które dzięki cukinii jest cudownie wilgotne i mięciutkie nawet na trzeci dzień (specjalnie schowałam kawałek, gdy zobaczyłam że na drugi dzień jest jak świeżo upieczone - chciałam się przekonać, czy kolejnego dnia też takie będzie). Dodatek cukinii może wzbudzać mieszane uczucia, ale zapewniam, że nic a nic jej nie czuć! Gorąco polecam! SKŁADNIKI: (forma ok 22x33(...)cukini bez skórki   60 g czekolady (u mnie mleczna z orzechami)   1. Masło zmiksować na puch, cały czas miksując dodawać po trochu olej, a następnie kolejno cukier, ekstrakt waniliowy, sodę, proszek do pieczenia, sól, jajka, śmietanę, mąkę i kakao. 2. Cukinię zetrzeć na tartce o dużych oczkach, czekoladę posiekać. Dodać do ciasta i wymieszać. 3. Formę

Kto ugości moich gości?
Błyskawiczna babka majonezowa 779

manna jest tu lepsza niż bułka tarta, bo nie ma tendencji do przypalania się. Przelać ciasto do formy, pomagając sobie łyżką. Piec w nagrzanym do 170C piekarniku ok. 45-50 min - na środkowym poziomie piekarnika w opcji góra-dół bez termoobiegu . Bliżej końca pieczenia sprawdzać patyczkiem stan upieczenia ciasta - suchy patyczek, można wyjmować! Ciasta nie wyjmować zbyt szybko

Grunt to przepis!
Tort bezowy z pieczonym rabarbarem, śmietaną i pistacjami 213

beza powinna mieć kolor jasnokremowy do jasnobrązowego.”   Otóż nie, nie powinna i wie to każdy cukiernik. Beza ma zostać śnieżnobiała i delikatna jak tiul na spódnicy baletnicy, jak welon w dniu ślubu. Beż i wszelkie odcienie brązu odpadają, a dodatkowo – całkiem możliwe, że taka brązowa beza będzie gorzka – tak samo, jak za długo gotowany karmel. Umówmy się, że beza(...)termoobiegiem. Wyjęłam, ostudziłam. Obiecana na opakowaniu „wyjątkowo krucha beza” jest rzeczywiście wyjątkowo kruchą bezą i trzeba się z nią obchodzić bardzo, bardzo delikatnie przy przekładaniu na talerz. Po takim suszeniu pozostała krucha z zewnątrz i piankowa w środku. Blaty gotowe. Rabarbar umyłam, pokroiłam pod skosem w kawałki długości około 4cm. Do pieczenia rabarbaru przydało się naczynie do zapiekania – wlałam

Karo in the Kitchen
Pizza na cienkim cieście – przepis i poradnik 370

inny sposób. Ciasto rozciągajcie na dłoniach nisko nad blatem , niech Was nie kusi majtanie nim nad głową – chyba ze chcecie się mocno przypudrować albo macie już papiery na pizzermana. Cienkie ciasto nie lubi nadmiaru sosów i bardzo gęsto rozłożonych dodatków , które puszczają wodę lub dużo tłuszczu – to ciasto nie rośnie, nie utrzyma dużego ciężaru, a od zbyt dużej ilości płynów(...)dopiec albo rozerwać przy wkładaniu albo wyjmowaniu z pieca. Po uformowaniu placka posypcie łopatę lub powierzchnię na którą placek odkładacie cienką warstwą semoliny albo grubiej zmielonej mąki kukurydzianej , która zapobiegnie przywieraniu ciasta i ułatwi zsuwanie go bezpośrednio na rozgrzaną blachę. Przed nakładaniem sosu i składników jeszcze raz sprawdźcie, czy ciasto przesuwa się gładko po łopacie – później nie będzie opcji żeby

Karo in the Kitchen
ciasto "orzechowa delicja" 1067

skomplikowanego, no może wymaga trochę więcej czasu ale bez problemu poradzi sobie z nim nawet osoba początkująca w pieczeniu. *foremka 25*34 cm Składniki: na biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki 1/4 szklanki kakao łyżeczka proszku do pieczenia na krem: 500 ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego łyżka mąki pszennej 3 łyżki cukru(...)wbić do miski i ubijać aż będą sztywne. Nadal ubijając wsypywać powoli cukier a następnie wrzucać po jednym żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, przesiać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem blaszki i piec w 175*C około 30 minut. Po upieczeniu wystudzić i przekroić na dwa blaty.  Galaretkę rozpuścić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernikobrownie pełne miłości 120

mnie zniknęło w mgnieniu oka. Zostały po nim już tylko slodkieokruszki Do przygotowania spodu ciasta użyłam gotowego brownie z linii La Chocolatiere Delecta. Czasem warto sięgać po takie rozwiązania A do tego prosta warstwa serowa. Wystarczy wszystko zmiksować i gotowe Jeśli szukacie szybkich przepisów na ciasto to ten będzie idealny.   Składniki: Warstwa serowa: 500 g twarogu sernikowego(...)Masę przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy (u mnie serce 25x27cm, ale może być tortownica 26 cm). Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) środkowy poziom. Pieczemy 15 minut. Po tym czasie wyciągamy i wlewamy na podpieczony spód masę serową, którą robimy w czasie pieczenia brownie. Masa serowa: Rozpuszczamy masło, studzimy

Słodkie okruszki
Puszysty sernik z musem truskawkowym 189

posmarowałam konfiturą truskawkową od MarokoSklep , dzięki czemu mój sernik jest podwójnie truskawkowy! Szczerze polecam, na każdą okazję. Potrzebujemy: CIASTO: 100 g margaryny lub masła, zimnego pokrojonego w kawałki 200 g mąki pszennej 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego 40 g cukru MASA SEROWA: 500 g sera białego, może być w wiaderku lub kostka(...)miękkiego masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 budyń w proszku bez cukru, może być śmietankowy lub waniliowy szczypta soli MUS TRUSKAWKOWY: 200 g truskawek, mogą być mrożone 4 łyżki cukru  1 łyżka mąki ziemniaczanej Zagniatamy szybko kruche ciasto, wykładamy nim tortownicę albo kwadratową blaszkę o wymiarach około 20x20 cm. Wkładamy do lodówki na czas wykonania

MamaOskarka
Kruche ciasteczka z malinami i cukrem 200

smakują wszystkim. Przepis na kruche ciasteczka z malinami i cukrem jest prosty, jak drut poradzi sobie z nim każdy, nawet ten, co twierdzi, że do pieczenia ma lewe ręce. Do ciasta nie dodajemy cukru, tym razem nadzienie składa się ze słodkich malin z rumem i posypałam powierzchnię cukrem trzcinowym. Ciasteczka są na zewnątrz kruche, mięciutkie w środku(...)wyrabiamy hakiem robota. Można zagnieść ciasto ręcznie. Ciasto nie wymaga chłodzenia w lodówce. Ciasto dzielimy na 2 części, każdy kawałek rozwałkowujemy w kształcie prostokąta, smarujemy malinami z rumem, przykrywamy drugą częścią ciasta, którą posypujemy cukrem. Foremką, ja miałam karbowane serce wycinamy z ciasta serca. Układamy ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 15-20 minut w temp

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto góra lodowa 214

obrotach mikserem. 3. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy ciasto, wyrównujemy górę. Pieczemy w 180 stopniach około 30 - 35 minut. Po upieczeniu studzimy i kroimy na dwa blaty. Masa budyniowa: 3 szklanki mleka 2% 1/2 szklanki cukru 2 żółtka 1 łyżka mąki pszennej 2 budynie śmietankowe (2x 40 g bez cukru) 250 g masła (temp. pokojowa(...)miarę równe części: do jednej dodajemy czubatą łyżkę mleka w proszku i miksujemy, do drugiej dodajemy czubatą łyżkę kakao i miksujemy. Biszkopty kroimy na połówki !!! Przełożenie ciasta: biszkopt (nasączony naparem kawy lub wodą z cytryną) - połowa masy budyniowej - biszkopt (nasączamy również naparem) - druga połowa masy budyniowej - biszkopty układamy na sztorc (troszkę wciskając je w masę), obok siebie - teraz bierzemy łyżki

kruche babeczki

Proponowane wyszukiwania