ciast bez pieczenia - 4000 przepisów (strona:28/267)

Sernik z rosą 893

Wszystko zagnieść na jednolite ciasto. Blaszkę 32x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno blachy wyłożyć rozwałkowane ciasto. Ser: Do miski włożyć ser, dodać cukier, dwa całe jajka i 4 żółtka. Zmiksować. Dodać pozostałe składniki i miksować do połączenia się składników. Ser wylać na ciasto. Wyrównać i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około(...)następnie wlać na ser białka ubite z cukrem na sztywną pianę. Piec ponownie około 15 minut. Piana musi być przyrumieniona, ale żeby się nie zrobiła beza. Wyciągnąć ciasto z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Po pewnym czasie zaczną się na wierzchu ciasta pojawiać kropelki rosy

O kuchni z uczuciem
Ucierane ciasto cytrynowe z cytryńcem chińskim + ZAKALEC ABC 327

glutenu, co przyczynia się do niewyrastania ciasta przy pieczeniu.Na koniec dodać resztę mąki i ostudzony cytryniec razem z powstałym syropem. Całość krótko zmiksować na najniższych obrotach lub wymieszać łyżką tylko do połączenia składników. Nie można dopuścić aby ciasto ucierane zbyt mocno się napuszyło przez zbyt długie miksowanie, bo urośnie podczas wstępnej fazy pieczenia a po wyjęciu(...)piekarnika - spektakularnie opadnie.Keksówkę wysmarować masłem i obsypać kaszą manną. Przelać ciasto do formy, pomagając sobie łyżką.Piec w nagrzanym do 170C piekarniku ok. 45-50 min - na środkowym poziomie piekarnika w opcji góra-dół bez termoobiegu. Nie otwierać bez potrzeby piekarnika podczas pieczenia. Bliżej końca pieczenia sprawdzać patyczkiem stan upieczenia ciasta - suchy patyczek, można wyjmować

Grunt to przepis!
Jogurtowe ciasto na razowej mące z rabarbarem 178

doskonałe ciasto, które można jeść bez wyrzutów sumienia.  Nie wierzycie ? Wcale nie oszukuję :-),  ponieważ ciasto jest przygotowane na bazie mąki pszennej razowej, naturalnego jogurtu i niewielkiej ilości tłuszczu. A na dodatek ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu, wystarczy zmiksować wszystkie składniki.  No to co ? Do roboty :-). Jogurtowe ciasto na razowej mące z rabarbarem Proporcje(...)pieczenia 1/2 szklanki oleju 350 g rabarbaru 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki imbiru płatki migdałowe cukier puder do posypania Składniki: Rabarbar kroimy w plasterki i posypujemy cukrem. Składniki na ciasto miksujemy w misce przy pomocy miksera. Ciasto wykładamy na natłuszczoną tortownicę o średnicy 27 cm, układamy na nim rabarbar, a następnie posypujemy płatkami migdałowymi. Ciasto pieczemy

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto jogurtowo-grysikowe z domową masą kajmakową 1570

 Ciasto jogurtowo-grysikowe z domową masą kajmakową jest ciastem, które łączy w sobie kilka smaków - słodycz kajmaku, a właściwie masy wykonanej ze śmietanki, niewielkiej ilości

Smakołyki Bereniki
PIZZA BIAŁO-ZIELONA (m.in. ze szpinakiem / ciasto tradycyjne i bezglutenowe owsiane) 176

kuchni kochamy. Udało nam się na chrupiącym cieście połączyć takie pyszności jak: szpinak, dip czosnkowy, oliwki, sery, cebula... i "piekło - niebo" - bezglutenową mieszankę, bez której już nie wyobrażamy sobie gotowania.SKŁADNIKI NA CIASTO TRADYCYJNE:- 25 dkg mąki,- 1/4 kostki drożdży,- pół szklanki wody, pół szklanki mleka razem,- łyżeczka soli,- łyżeczka cukru,- 3 łyżki oleju,SKŁADNIKI NA CIASTO OWSIANE - BEZGLUTENOWE(...)ciasto, o wiele szybciej pęcznieje, więc ilość mąki należy "regulować" obserwując. Ważne, aby to ciasto wyrabiać z ciepłą wodą (a nawet bardzo ciepłą), wtedy lepiej się sklei i będzie bardziej elastyczne!SKŁADNIKI NA FARSZ:- szpinak świeży liściasty,- 3 rodzaje sera (2 żółte + mozzarella)- oliwki zielone z papryczką- oliwki czarne- cebula biała- cebula czerwona- wędlina- domowy dip czosnkowy (!)- ZIARENKA "PIEKŁO

Wypisz Wymaluj
DYNIOWIEC 187

składniki oraz pestki z dyni, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić . bez . papieru . czy . smarowania. Piec w temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto w formie spuścić z wysokości około 50 cm na podłogę, pozostawić do wystudzenia, . i . dopiero . wówczas

RAROSSA
Pychotka lub Pani Walewska 492

zmiksowałam krótko, potem tylko zagniotłam w kulę, którą podzieliłam na pół. Obie połówki ciasta rozwałkowałam i włożyłam do blaszek na papier do pieczenia, którym wyłożyłam blachy. Wstawiłam do lodówki i zabrałam  się za bezę. Beza: 6 białek 1,5 szklanki cukru drobnego 1 łyżka mąki ziemniaczanej  szczypta soli Białka ze szczyptą soli ubiłam na sztywną pianę, kiedy(...)około 40 minut. Pamiętajcie, jeśli widzicie, że beza szybko łapie kolor powinniście odrobinę zmniejszyć temperaturę (każdy piekarnik piecze inaczej przecież). Jeśli pieczecie placki po jednej blaszce, składniki bezy podzielcie na połowę i ubijajcie bezę tuz przed włożeniem ciasta do piekarnika, bo ubita piana nie poczeka 40 minut na swoja kolej, ale to oczywiste przecież. Po upieczeniu placki należy wystudzić. Masa

Blondynka Gotuje
Kruche z bezą 132

wciąż jest moją chrzestną i osobą odpowiedzialną za to ciacho.  CIASTO Z PRAWIE-BEZĄ (ELKI FLOREK) (przepis na dużą blachę) Na ciasto 1 kostka zimnego masła lub margaryny 3 żółtka 3 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia owoce (u mnie brzoskwinie, mogą być śliwki, gruszki, jabłka itp.) Na 'bezę' 3 białka 1/2 szklanki cukru(...)owoce, tak, żeby piana je przykryła- warstwa nie musi być gruba. Pieczemybeza się zrumieni (około 60 minut)- ogień nie może być za wysoki, żeby nie przypalić piany. Jeszcze na drzewie Zbliżenie na bezę Walczymy z jesienną melancholią czy ją celebrujemy? W obu przypadkach ciasto się sprawdzi:) Polecam to ciasto na długie październikowe wieczory. A jako akompaniament polecam: - starszą

les mirabelles
DOUGHNUT'S NA MĄCE ORKISZOWEJ 211

Dla urozmaicenia , dla wielbicieli drożdżowych wypieków- pączusie z dziurką , tzw.noughnut's. Ciasteczka uwielbiane przez dzieci, myślę, że nie tylko moje. U mnie mąż z dziećmi

Smaczne Zdrowe
Ciasto drożdżowe bez wyrastania 162

moje uzależnienie. Wszędzie dookoła truskawkowo, różowo, kolorowo, aż miło popatrzeć, aż się chce piec, wpadłam na pomysł upieczenia ciasta, takie ciasto drożdżowe bez wyrastanie, nie miała pojęcia co wyjdzie, ale wyszło pysznie, słodko, ciasto niezwykle urosło i mimo, że to świeże drożdże, mimo, że ciasto było stosunkowo twarde przed upieczeniem, to wyszło bardzo puszyste, na pewno(...)połączyć wszystko w jednolitą masę. Ja robiłam to rękami, bo ciasto jest zwarte. Ciasto włożyć do formy (u mnie 20×20 cm, dlatego jest stosunkowo wysokie) wyłożonej papierem do pieczenia. Do truskawek dodać cukier i mąkę ziemniaczaną, wymieszać dokładnie, ułożyć na cieście, wszystko posypać kruszonką. Piec około 40 minut w temp. 175 stopni Smacznego function load(url, callback

dom-agi.pl
Biszkopt domowy jako doskonała baza do tortów i innych ciast z kremem, czyli wstęp do urodzinowego tortu Maksia 118

pieczenia, a następnie za pomocą łyżki łączymy z ubitą masą . Cały sekret w tym by zrobić to bardzo delikatnie i powoli, ale dokładnie. Chodzi o to by zbyt silnym i gwałtownym mieszaniem nie pozbawić ciasta puszystości. Powstałą puszystą masę wykładamy do natłuszczonej i obsypanej mąką tortownicy. Pieczemy przez 35 do 40 minut w temperaturze 175 stopni (bez termoobiegu(...)czasie pieczenia w miarę możliwości nie należy ruszać tortownicy. Ciasto biszkoptowe jest podatne na opadanie. Można posiłkować się patyczkiem w celu oceny stopnia upieczenia ;) Nie radzę przekraczać czasu pieczenia. Ja z racji pionierskiego pieczenia wolałam przetrzymać niż nie dopiec. Biszkopt piekł się 45 minut i miał lekko przepieczoną skórkę Biszkopt najlepiej zostawić do ostygnięcia bez żadnej

Kuchnia po mojemu
Kakaowa tarta z musem z rabarbaru i melona, z puszystą bezą 136

wierzchu wyłożyć pianę z białek. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 150-160 stopni i piec przez 40-50 minut, aż beza zarumieni się i zacznie lekko pękać. Dobrze jest piec z termoobiegiem. Ciasto powinno wystygnąć w piekarniku, przy lekko uchylonych drzwiczkach. Z jakimi owocami łączycie rabarbar

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasto czekoladowe z truskawkową bezą 161

proponuje wam pyszne ciasto z najlepszym połączeniem  truskawkowo-czekoladowym Składniki na blaszkę o średnicy 25 cm: ciasto: kostka masła 4 żółtka tabliczka gorzkiej czekolady  140 g cukru 140 g mąki 40 g gorzkiego kakao łyżeczka proszku do pieczenia Beza: 4 białka 180 g cukru pudru łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki syropu truskawkowego  szczypta czerwonego barwnika spożywczego(...)połączą a cukier rozpuści przelewamy wszystko do miksera.  Dodajemy resztę składników i wszystko dokładnie mieszamy. Gotowe ciasto przekładamy do formy i pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Po tym czasie odkładamy ciasto do ostygnięcia i wykonujemy bezę. Białka ubijamy na sztywno.  Pod koniec dodajemy po łyżce cukru pudru oraz łyżkę mąki ziemniaczanej w dalszym ciągu mieszając bezę

ciastkarnia na kruchym spodzie
Grzesiek 20938

proszkiem do pieczenia i wmieszać delikatnie łyżką do ciasta. Na końcu dodać kakao i również delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok 25-30 minut w 180*C. Beza z bakaliami i wafelkami: Wafelki pokruszyć. Orzechy włożyć do woreczka i rozkruszyć wałkiem do ciasta. Bakalie posiekać nożem. Białka ubić na sztywno(...)szczyptą soli. Ciągle miksując dodawać stopniowo cukier. Dodać pokruszone wafelki, orzechy, wiórka kokosowe i bakalie. Wylać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok 30 min w 180*C. Masa czekoladowa: Odlać 1/2 szkl mleka, a resztę zagotować z cukrem. W odlanym mleku rozprowadzić budyń i obie mąki, a następnie dodać żółtka. Dokładnie wymieszać, a później wylać

Kto ugości moich gości?
TORT CZEKOLADOWY ZE ŚMIETANĄ I TRUSKAWKAMI 273

   Ten tort zrobił u nas niesamowitą furorę, był przepyszny. Delikatny biszkopt czekoladowy z tego przepisu , który miał być docelowo bazą do tortu z wiśniami

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania