ciast bez pieczenia - 4000 przepisów (strona:27/267)

Korzenne ciasto dyniowe 161

zmiksować do połączenia z resztą masy. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać do niej ciasto, pomagając sobie łyżką. Piec w nagrzanym do 180 C piekarniku ok. 45-50 min - na środkowym poziomie piekarnika w opcji góra-dół bez termoobiegu . Bliżej końca pieczenia sprawdzać patyczkiem stan upieczenia ciasta - suchy patyczek, można wyjmować!     Po ostygnięciu, wierzch polecam

Grunt to przepis!
Ciasto marchewkowe z rodzynkami 417

robocie, wymieszać wszystko dużą, drewnianą łychą.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać do niej ciasto, pomagając sobie łyżką.Piec w nagrzanym do 180 C piekarniku ok. 45-50 min - na środkowym poziomie piekarnika w opcji góra-dół bez termoobiegu. Bliżej końca pieczenia sprawdzać patyczkiem stan upieczenia ciasta - suchy patyczek, można wyjmować!  Na wierzch koniecznie musi

Grunt to przepis!
Ciasteczka praskie 171

jakości, bo potem zapomniałam sfotografować po raz drugi. A oto przepis na ciasteczka praskie. Składniki na ciasto: 380 g mąki pszennej 50 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka 250 g masła lub margaryny Kilka kropel olejku waniliowego. Składniki na bezę: 3 białka 200 g cukru pudru Dodatkowo bakalie : rodzynki, żurawina i inne. 1 -2 łyżki płatków(...)cukru zagnieść dokładnie ciasto.  Gotowe ciasto zawinąć w folię w schłodzić przez 30 minut w lodówce. Przed wyjęciem ciasta z lodówki przygotować bezę. Białka ubić z cukrem pudrem na sztywno.  Wyjąc ciasto z lodówki, podzielić na 2 – 3 części i każdą z nich rozwałkować na grubość ok. 2 – 3  milimetrów.  Z rozwałkowanego ciasta wykrawać większymi foremkami

Na słodko lub wytrawnie
Ciasto "Zemsta teściowej" (inaczej) - dla gości 9016

więc koniecznie trzeba się podzielić, a gościom kawałek przy kawie nie zaszkodzi :)Składniki:Ciasto:2 (nieczubate) szklanki mąki pszennej (Szymanowskiej) (270 g) 150 g margaryny (używałam Kasi) trochę ponad 0,5 szklanki cukru pudru (90 g) 3 żółtka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Beza: 3 białka ponad 0,5 szklanki cukru (110 g)  płatki migdałowe (tyle(...)pieczenia. 2. Pierwszą keksówkę z samym ciastem pieczemy 35 min w temp 180-190 stopni (grzałka góra - dół) 3. W międzyczasie ubijamy białka z cukrem, wykładamy na ciasto do drugiej keksówki, wierzch posypujemy płatkami migdałów, wkładamy do piekarnika, pieczemy 15 min w temp 180 (mogą piec się razem) potem wyjmujemy pierwszą część ciasta a ciasto z bezą zostawiamy

Malowane smakiem
Pani Walewska 150

szklanki mleka5 łyżek mąki ziemniaczanej3 jajkacukier waniliowy3/4 kostki margaryny1/2 szklanki cukru4 łyżki mąkiWykonanie:Ciasto:Mąkę przesiać do większej miski, dodać proszek do pieczenia, cukier puder i wymieszać. Dodać masło i posiekać z mąką, następnie dodać żółtka i dokładnie zagnieść.Podzielić na dwie części.Beza:Białka ubić na sztywno dodać cukier i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać. Podzielić na dwie części. (Najlepiej(...)cześć ciasta zmiksować je osobno, aby beza nie opadła).Jedną część ciasta rozprowadzić na blachę, na to połowę dżem, połowę bezy i połowę orzechów.Do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 40 minut.Tak samo postąpić z drugą częścią ciasta i resztą składników.Wystudzić,Masa:2 szklanki mleka zagotować z cukrem waniliowym, cukrem i masłem. Szklankę mleka wymieszać

Moje pyszne gotowanie
Miekkie nadziewane pierniczki 330

powietrzem. Dzięki temu pierniczki będą puszyste, dopiero teraz wycinamy właściwy kształt. Uważając, aby nie wypłynęło nadzienie. PIECZENIE: Gotowe pierniczki układamy na blasze wyścielonej papierem do pieczenia lub matą silikonową. Pieczemy w 160 stopniach z termoobiegiem lub w 170 bez, na środkowej półce przez 10 min. Dłuższy czas pieczenia sprawi, ze ciastka stwardnieją. Ciastka studzimy, najlepiej(...)najlepiej nadają się foremki o opływowych kształtach, np. serduszka. Gwiazdki lub choinki niestety mogą twardnieć przy końcach. Trzeba wówczas bardzo kontrolować proces pieczenia i nie przekraczać czasu. Pierniczki są również bardzo smaczne bez nadzienia. Ciasto doskonale się do tego nadaje, jednak należy pamiętać, aby wówczas skrócić czas pieczenia do 8 min.  Gotowe pierniki, dla przedłużenia

Kuchnia od dwojga
Błyskawiczna babka majonezowa 748

manna jest tu lepsza niż bułka tarta, bo nie ma tendencji do przypalania się. Przelać ciasto do formy, pomagając sobie łyżką.Piec w nagrzanym do 170C piekarniku ok. 45-50 min - na środkowym poziomie piekarnika w opcji góra-dół bez termoobiegu. Bliżej końca pieczenia sprawdzać patyczkiem stan upieczenia ciasta - suchy patyczek, można wyjmować! Ciasta nie wyjmować zbyt szybko

Grunt to przepis!
Ciasto z "pazurkami" 206

łyżeczki proszku do pieczenia5 żółtekZ podanych składników (bez płatków migdałowych) zagniatamy ciasto i dzielimy na trzy części. Ciasto schładzamy w lodówce. Z pozostałych jajek, jednej szklanki cukru i jednego opakowania cukru waniliowego ubijamy pianę. Jedną część ciasta rozwałkowujemy, kładziemy na nią 1/3 część piany i część migdałów. Taki placek pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku. To samo robimy z pozostałym

Salonik smaków
puchate drożdżowe ze śliwkami... 133

minut ciasto ciasto przykryć talerzem i zostawić do wyrośnięcia na ok. 40-60 minut w ciepłym miejscu keksówki 24x14cm wysmarować tłuszczem i obsypać mąką ciasto przełożyć do keksówek i powtykać całe śliwki bez pestek piec w 200C około 40 minut zostawić po upieczeniu do wystudzenia na kratkach bardzo puchate, delikatne ciasto drożdżowe i smakuje z masłem i kawą zbożową

W Mojej Kuchni Lubię
jabłkowiec z bitą śmietaną... 148

posmarować tłuszczem i tartą bułką na dnie blaszki rozsmarować z 3/4 ciasta i dodać przecier jabłkowy wymieszany z cynamonem i na wierzchu ułożyć ćwiartki jabłek bez skórki na koniec rozsmarować resztę ciasta i piec w 200C około 40-45 minut ciasto z blaszki wyjąć na talerz jak będzie dobrze wystudzone - inaczej masa nie będzie zastygła i może z ciasta

W Mojej Kuchni Lubię
Makowa panienka czyli poWeekendowe Lakocie odc.106 179

zaczęłam piec makowce i tak mi zostało. Najczęściej w formie strucli, czasem jako tzw. szogun czyli całkiem bez ciasta. Wczoraj postanowiłam spróbować kolejnej makowej propozycji a nóż widelec w sam raz na Święta? Przepis pochodzi z bloga Addio Pomidory :) Makowa panienka ciasto: 150 g maku 100 g wiórków kokosowych 100 g drobnego cukru 100 g posiekanych migdałów bez(...)dodajemy cukier a następnie żółtka. Na koniec resztę sypkich składników. Mieszamy drewnianą łyżką. Dwie foremki o wymiarach 26x30 wykładamy papierem do pieczenia. Przygotowane ciasto dzielimy na dwie części. Pieczemy placki przez 20 minut w 170 st.C bez nawiewu. Przekładamy wraz z papierem na kratkę do przestudzenia. Mieszamy zimne mleko z sokiem z cytrusów. Odlewamy trochę do kubeczka, gdzie

Dzieje kuchennej Wiewióry
Szaszłyki z pieca w cieście francuskim z dodatkiem ananasa 161

smaku Karahi Chicken Masala ,przyprawa bez chemii  Skworcu patyczki na szaszłyki Ananasa obierz i pokrój w dużą kostkę. Pozostałe składniki umyj, pokrój na kawałki. Z parówki usuń folię, również pokrój. Rozgrzej piekarnik do 200-210 stopni C. Rozwiń ciasto francuskie i potnij na wstążki wzdłuż najdłuższego brzegu. Zacznij od wstążki z ciasta, nabij na wykałaczkę i przeplataj kawałek(...)kawałku, raz warzywo,wstążka, parówka,wstążka,ananas,wstążka itd, aż do skończenia wstążki. Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Dosmacz solą, pieprzem i przyprawą bez chemii. Piecz w nagrzanym piekarniku jakieś 15 do 20 minut, zaglądaj. Ciasto francuskie ma spuchnąć i zezłocić się. Warzywa przyjemnie zmięknąć. Możesz podać na ciepło, możesz podać na zimno. To właściwie

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto fasolowe z bananem i daktylami 249

naturalnych składnikach. Zakładamy fartuszki i pieczemy! Aha, całość najlepiej wychodzi po rozdrobnieniu w maszynce do mięsa lub robocie kuchennym/malakserze, ponieważ im lepiej rozdrobnimy fasolę, tym lepszą konsystencję będzie miało gotowe ciasto. Lista zakupów (ilość składników na typową, okrągłą foremkę): 2 puszki czerwonej fasoli 2 dojrzałe banany 3 jajka 15 daktyli suszonych (bez pestek) 8 łyżek ciemnego kakao ½ tabliczki gorzkiej(...)papierem do pieczenia. Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°, grzanie góra-dół. Pieczemy ok. 45 minut, po tym czasie sprawdzamy, czy ciasto jest gotowe. Samo sprawdzenie wykonujemy tak samo jak w przypadku zwykłych ciast – w najgrubszym miejscu ciasta wbijamy patyczek (najlepiej taki do szaszłyków) do dna i sprawdzamy, czy ciasto się do niego lepi. Ciasto jest gotowe

Proste-przepisy.pl
Chmurka Truskawkowa 376

prostu sami je zrobić i poczuć ten magiczny smak lata! Do ciasta można użyć mrożonych truskawek, ale ze świeżymi wychodzi smaczniejsze i prezentuje się lepiej. Ciasto Chmurka Truskawkowa - przepis: Składniki: Ciasto kruche: 200 g mąki 100 g ziemnego masła 50 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka 2 łyżki śmietany 18 % szczypta soli Truskawki z galaretką(...)będą odczuwalne krysztaliki cukru. Na papierze do pieczenia obrysowujemy ołówkiem formę do pieczenia, w której piekliśmy ciasto. Na papier wykładamy ubite białka i równamy do wymiarów odrysowanej formy. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 7-8 min, aż beza zrumieni się (należy uważnie obserwować, aby nie spalić). Po tym zmniejszamy temperaturę do 100 stopni

Kuchnia Łukasza
Tarta z creme patissiere i truskawkami 160

wyjąć, położyć papier do pieczenia, wysypać kulki ceramiczne do obciążenia ciasta (fasole, ryż lub groch około 1-1,5 kg), po to żeby ciasto zachowało kształt i nie zsuwało się z rantów formy. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Piec 15 min z obciążeniem, następnie papier i obciążenie zdjąć i piec kolejne 15 min bez obciążenia, do złotego koloru

moj przepis na
Jogurtowy sernik z wiśniami 1739

okrągłej tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 ° C.  Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na dwie części. Większą część ciasta przeznaczyć na wylepienie cienko spodu tortownicy. Pozostałe ciasto zostawić na późniejsze wylepienie boków. Piec przez ok. 10 minut, aż ciasto lekko się zarumieni. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Masa jogurtowa(...)Boki tortownicy cienko wylepić pozostałym ciastem.  Masę jogurtową przełożyć do tortownicy. Na wierzchu ułożyć odsączone wiśnie. Piekarnik rozgrzać do 150 ° C bez termoobiegu. Piec około 2 godzin (u mnie zwykle trwa to 1.50h). Wyjąć ciasto z piekarnika, zostawić w formie do wystygnięcia. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

maniapieczenia