chrupiący kurczak - 1390 przepisów (strona:67/93)

PLACUSZKI Z DYNI PIECZONE W PIEKARNIKU 210

idealne dla dzieci i  dla dorosłych. Placuszki z dyni są bardzo aromatyczne a dzięki upieczeniu, a nie usmażeniu, są zdecydowanie mniej kaloryczne. Gorąco Wam polecam! Placuszki podałam z chrupiącą sałatką włoską z pomidorkami. Sos czosnkowy, dodatkowo zaostrzy smak potrawy i nada jej wyrazistości. Jesień to czas gdzie zaczynamy sięgać po co raz to bardziej rozgrzewające potrawy, i coraz(...)Ciocia one są po prostu pyszne! ". Także polecam! ;-) Gotowe placuszki możecie podać np. z sałatką i sosem czosnkowym tak jak ja,a le również idealnie pasuje do nich kurczak w sosie curry, czy sos pieczarkowy - przepisy na moim blogu znajdziecie klikając w poniższe linki. PLACUSZKI Z DYNI Z SOSEM PIECZARKOWYM LECZO Z DYNIĄ Z PLACKAMI Z DYNI PLACUSZKI DYNIOWE

SMYKWKUCHNI
Kaczka duszona z jabłkami! 169

Dzisiaj zapraszam Was na pyszną i mięciutką kaczkę duszoną w jabłkach, z sokiem z pomarańczy i listkami rozmarynu. Kiedyś nie lubiłam przygotowywać kaczki, bo nie zawsze

SMYKWKUCHNI
Kurczak zapiekany w sosie barbecue 179

osuszyć . N atrzeć solą i pieprzem oraz dokładnie oblać Sosem barbecue od Folwark - ilości przypraw wg. uznania i własnego smaku . Odstawić pod przykryciem na noc do lodówki. Następnego dnia kurczaka obsmażyć ze wszystkich stron na gorącym oleju na patelni - najlepiej na silnym ogniu, wtedy szybciej i skuteczniej zamkną się soki w mięsie . Po obsmażeniu przełożyć do naczynia żaroodpornego. Podlać tłuszczem(...)temperaturę 200C - grzałka góra-dół; środkowy poziom piekarnika, bez termoobiegu . Piec 40 minut bez zdejmowania pokrywki. Po tym czasie zdjąć pokrywkę i dopiekać jeszcze 10-15 minut aby uzyskać chrupiącą skórkę z wierzchu - sos barbecue zrobi się mocno brązowy, chrupki, i intensywnie się skarmelizuje; ale nie ma obaw, ten prawie czarny kolorek to nie jest spalenizna :) Rozgrzane naczynie oraz pokrywkę

Grunt to przepis!
Drobiowe podudzia bez kości po azjatycku z makaronem TaoTao 176

SKŁADNIKI 500-600 g podudzi z kurczaka bez kości 200 g pieczarek 2 zielone marchewki (mogą być zwykłe) 4 łyżki sosu sojowego TaoTao 1/2 buteleczki sosu czosnkowego z miodem TaoTao 2 łyżki oleju ryżowego szczypta pieprzu cayenne 1/2 opakowania makaronu z ryżu brązowego TaoTao PRZYGOTOWANIE Makaron przygotuj wedle zaleceń producenta. Podudzia opłucz i oczyść. Pieczarki umyj gdy trzeba obierz. Marchewki(...)patelni WOK rozgrzej olej. Mięso pokrój na mniejsze kawałki i zalej octem i sosem, przemieszaj. Na patelni najpierw podsmaż warzywa, potem dodaj mięso. Obsmaż tak aby stało się leciutko chrupiące z zewnątrz. Dopraw pieprzem cayenne. Podawaj na dużym talerzu dekorując i dodając smaku czerwoną cebulą i szczypiorkiem.  INFORMACJA O PRODUKTACH TAO TAO: W składzie sosu sojowego TaoTao znajdziemy jedynie

ClauditteMissCooking
Grill elektryczny! 111

zima zbliża się wielkimi krokami a u mnie w domu... wielkie grillowanie! Nie ma to jak grill elektryczny! Poszperałam w lodówce i na mój grill wrzuciłam kiełbaskę, piersi z kurczaka, boczek a nawet znalazłam kawałeczek schabu. Wszystko było bardzo smaczne.:) Schab i pierś przyprawiałam tak samo. Składniki: -pierś -schab -przyprawy (papryka słodka, majeranek, kucharek, ostra papryka) Sposób przygotowania: Piersi(...)wrzuciłam na ruszt. Oprócz kiełbasy był również boczek wędzony. Kupiłam go w plastrach więc za wiele nie musiałam przy nim robić. Smażyłam go z obu stron aż powstały chrupiące "chipsy" ponieważ taki lubię najbardziej. Smacznego

Magia jedzenia.
Cztery dni w Wenecji mój punkt widzenia 214

świecie.  PODSUMOWANIE: Najgorsza restauracja kilka minut od Bazyliki San Marco ACIUGHETA na Campo SS. Filippo e Giacomo - Castello 4357 Venezia  Omijacie ją szerokim łukiem. Kiedy zobaczyłam kurczaka z frytkami myślałam, że będę  stamtąd wiać. Ale tego było mało. Moja dorada była okolona starymi, twardymi ziemniakami i starą grillowaną papryką - wstyd byłoby mi podać coś takiego, czegoś takiego(...)euro za 2 dania i wodę. Do rachunku doliczono nakrycie - coperto 4 euro i 12% obsługi. Reasumując, ja osoba bezglutenowa musiałam zdać się na pizzę, bo świeża i chrupiąca. Zdarza się, że restauracje mają menu turystyczne i to jest w porządku. Inne informują, że nie pobierają opłat za coperto. Następnym razem poszukamy mieszkania z aneksem kuchennym, aby na kolację zjeść

AZgotuj!
Pieczone skrzydełka. 519

Chrupiąca, aromatyczna, lekko pikantna skórka, skrywająca soczyste kąski mięsa. Skrzydełka są pyszne!!! Mąż je uwielbia, ja z resztą też :-), a w szczególności właśnie te, pieczone w słodko-pikantnej glazurze, która niesamowicie komponuje się ze smakiem drobiu. W sezonie pieczemy je na grillu, a gdy pogoda nie dopisze rozkładamy je na blasze i pieczemy w piekarniku. Uwielbiam je jeszcze gorące(...)marzę już tylko o tym by zatopić w nich zęby i poczuć ich cudowny smak... Mmmm... Polecam! Składniki na pieczone skrzydełka 1,2-1,5 kg skrzydełek z kurczaka 2 ząbki czosnku 6 łyżek sosu sojowego 1 łyżka oliwy 3 łyżki pikantnego sosu barbecue (BBQ) ewentualnie keczupu 2 łyżki miodu 0,5 łyżeczki chilli lub papryki słodkiej w zależności

Rozpustne gotowanie
Sałatka z pieczonym kurczakiem i orzechami nerkowca 172

kości. Mięso kroję na mniejsze kawałki. 2. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. Rzodkiewkę kroję w plasterki.  3. Sałaty płuczę i rozdrabniam. Do sałaty dodaję kurczaka, jajka, orzechy nerkowca oraz rzodkiewkę. Delikatnie łączę wszystkie składniki. Następnie dodaję śmietanę, majonez oraz odrobinę soli i pieprzu. Delikatnie mieszam. Gotową sałatkę wykładam na talerz i podaję. Do przygotowania sałatki(...)Paweł oraz Polomarket.  Orzeszki MAKAR mogą być idealną przekąską, którą można będzie podjadać podczas oglądania meczów. To również doskonały dodatek do wielu potraw. Orzeszki są idealnie słone i chrupiące. Każdemu będą smakować. Polecam ten produkt. Zachęcam do zakupów firmy MAKAR niezbędnych w każdej kuchni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pizza/ tarta na pełnoziarnistym spodzie 141

płatków żytnich zmielonych na mąkę 70g mąki razowej pszennej 0,5 łyżeczki sody około 70 ml jogurtu naturalnego łyżka oleju rzepakowego (7g) około 50ml wody jako dodatki: koncentrat, oliwki, kurczak, papryka, ser feta Sposób przygotowania: W jednej misce mieszamy suche, a w drugiej mokre składniki  do suchych składników dodajemy mokre i dokładnie mieszamy, a następnie ugniatamy ręką (jeśli będzie(...)okrąg (nie jest to konieczne, ja chciałam żeby ładnie wyglądał:) rozsmarowujemy sos/koncentrat pomidorowy i wykładamy ulubione dodatki pieczemy w temp. 200 stopni przez około 20 minut ciasto wychodzi bardzo chrupiące :) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Roladki z pesto zapiekane pod mozzarellą 197

kulka mozzarelli pół szklanki białego wytrawnego wina olej do smażenia 90 g kuskusu 2 nieduże młode cukinie sól ziołowa 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki Każdą pojedyńczą pierś kurczaka przekroić wzdłuż na pół aby otrzymać dwa płaty mięsa. Opruszyć solą i pieprzem. Następnie płaty mięsa posmarować pesto i zwinąć w roladkę. Spiąć małymi wykałaczkami. Roladki obsmażyć na oleju ze wszystkich(...)według przepisu. Cukinie umyć, osuszyć i razem ze skórką pokroić w kostkę. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju i wrzucić pokrojoną cukinie. Smażyć aż cukinia nieco zmięknie ale nadal pozostanie chrupiąca. Do smaku doprawić solą ziołową. Następnie dodać przygotowany kuskus oraz posiekaną natkę, dokładnie wymieszać i podawać razem z roladkami

Monia miesza i gotuje
Bułka z wkładką 182

środku, zdejmij go z patelni i odłóż na ręcznik papierowy, żeby odsączyć go z tłuszczu. Następnie, weź bułki, przekrój je na pół i wydrąż środek. Owiń każdy kawałek kurczaka serem żółtym i wciśnij go do wnętrza bułki. Złącz połowy każdej z bułek i pokrój je w plastry o grubości ok 2,5-3 cm. Połóż bułki na blaszce do pieczenia(...)wymieszaj. Weź łyżkę i delikatnie polej od góry bułki przygotowaną mieszanką. Posyp je też startym serem. Wrzuć je do pieca i piecz, aż ser się stopi i bułki będą chrupiące. W sam raz na mecz albo do grania . Smacznego

manslogblog
Chłodnik litewski z ziemniakami. Regionalne Smaki. Czerwiec 177

czerwcu w kuchni Regionalnych Smaków przygotowałam Chłodnik litewski - zupę dobrą na upały, pełną młodych, chrupiących warzyw i aromatycznej zieleniny. Przepis na tą zupę zapożyczyliśmy od Litwinów, dziś jest ona szczególnie popularna na terenach Suwalszczyzny i Podlasia. Chłodnik litewski przygotowuje się z młodych buraczków lub botwiny i buraczków. Stare przepisy podają, że wywar z buraków należy  rozprowadzić śmietaną. Dziś zastępuje(...)powinna pachnieć koprem i nie powinno się go żałować.  Chłodnik litewski podaje się z gotowanymi na twardo jajkami, szyjkami rakowymi oraz z kawałkami pieczonej cielęciny, indyka lub kurczaka. W wersji wegetariańskiej dodaje sie gotowane szparagi lub młode ziemniaczki. Jeśli ziemniaki podawane są na ciepło, to serwuje się je na osobnym talerzu. W upalne dni do chłodnika dodaje się kostki

Codziennik Kuchenny
Lekka sałatka z granatem. 144

trzeba więc je wzbogacić o makaron, ser czy mięsko. Sałatka, którą proponuję to dobra propozycja na kolację, ale również na obiad. Szybka i pyszna. SKŁADNIKI: 1 pojedyncza pierś z kurczaka przyprawa gyros lub inne wg.smaku 1/2 czerwonej cebuli 2 łyżki masła klarowanego ulubiony mix sałat 1/2 granata  sos: 1/2 łyżeczki primerby bazyliowej 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki(...)sałatkę: warzywa, mięso, nasiona granatu, polewamy sosem, trzeba pamiętać, że sałata pod wpływem sosu opada- można zamiast polewać sosem podać go w dodatkowym naczyniu, wówczas warzywa do końca będą chrupiące i każdy doda sobie tyle sosu ile lubi. Ja polałam sałatkę i sałaty niestety opadły. sałatka była pyszna, ale chrupiące warzywka są zawsze fajniejsze

Kuchnia Beaty
Mój sposób na idealne rolady z kurczaka 371

pieczarek 3-4 suszone pomidory z zalewy (osączonych) ¼ papryczki chili 4-5 cm. kawałek kiełbasy chorizo kulka sera mozzarella Panierka: 1 szklanka płatków kukurydzianych Przygotowanie: Rozpoczynamy od przygotowania mięsa. Kurczaka mielimy w maszynce do mięsa. Przyprawiamy i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Przygotowujemy farsz. Pieczarki obieramy. Papryczkę chili, pieczarki i pomidory suszone siekamy w drobną kosteczkę. Chorizo kroimy(...)kukurydziane mielimy w mikserze przez kilka sekund. Rolady panierujemy. Możemy je usmażyć na patelni albo upiec w piekarniku. Ja osobiście preferują wersję z użyciem piekarnika. Roladki są wtedy bardziej chrupiące i nie wchłoną tyle tłuszczu. Pieczemy je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem przez około 20-25 minut w 200 stopniach.        insertCookd("fbe59032bfd2fab5058af991459e022a

Mania Gotowania

Proponowane wyszukiwania