Składniki: podudzia z kurczaka 8 sztuk, przyprawa do kurczaka Prymat 1 opakowanie, olej rzepakowy 1/2 szklanki, sok z cytryny 1 łyżka umyte podudzia osuszyć recznikem papierowym przyprawę do kurczaka w misce wymieszać z olejem, sokiem z cytryny i dobrze wymieszać do marynaty włożyć podudzia i mocno je ponacierać marynatą przykrytą folią miske schować na całą noc do lodówki podudzia przełożyć(...)garnka, przykryc pokrywką i w piekarniku nagrzanym do 220C piec około 35 minut po tym czasie zdjąć pokrywkę i piec jeszcze z 20 minut podudzia sa soczyste z chrupiącą skórką...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięgrube i nie za cienkie. Koniecznie musicie dzisiaj zjeść pizzę! Ale nie dzwońcie do pizzerii tylko zróbcie sami. Sekret tkwi w chrupiącym i delikatnym cieście. A więc smacznego świętowania! Składnki: • 500 g mąki pszennej • 25 g drożdży • 1/3 szklanki ciepłego mleka • 1 łyżeczka cukru • 4 łyżki oleju • 1 łyżeczka soli • 1/2 szklanki ciepłej(...)puszka pomidorów krojonych z oregano i bazylią • 1/2 szklanki keczupu pikantnego Dodatki • 30 dkg sera żółtego • kilka plasterków szynki konserwowej • 10 dkg salami • 1 pieczone udko kurczaka • po 1/2 papryki żółtej i zielonej • kilka oliwek czarnych • kilka pomidorków koktajlowych • oregano, zioła prowansalskie Wykonanie: • Rozdrobnione drożdże wymieszać z cukrem i ciepłym mlekiem, odstawić
To co kochammożna w menu tawerny The Rusted Horn występującej w 3 części serii. Wyvern Wings, czyli skrzydła wywerny, wg menu kosztują 5 miedziaków i są tak naprawdę przyrządzone ze skrzydełek kurczaka. Przygotowując potrawę mieliśmy na względzie ognisty charakter bestii, dlatego skrzydełka też będą na ostro! Przepis doskonały na grillowe przyjęcie w gamingowym stylu! Zobacz, jak potrawa została zaprezentowana w grze DRUKUJ(...)KALORII MA 1 PORCJA - KLIKNIJ! w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. MARYNOWANIE (5 min) Skrzydełka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, równomiernie posypujemy proszkiem do pieczenia (dobrze czytacie, dzięki niemu skrzydełka będą chrupiące) oraz płatkami chili i solą. Rozkładamy je na dużym talerzu, najlepiej jedno obok drugiego i bez przykrywania wkładamy do lodówki na ok. 6-8h. Brak przykrycia, sól oraz proszek
Nerds Kitchenwyglądało średnio apetycznie, ale smakowało rewelacyjnie. Na początku nie wiedziałam co to jest. Myślałam, że biała rzepa, ale po chwili zobaczyłam różyczki kalafiora. Surowego kalafiora, które był przyjemnie chrupiący. Kalafior "oblepiony" był ugotowanym brokułem. Z dodatkiem czosnku, połączone jogurtem lub majonezem smakowało wyśmienicie. Po powrocie do domu, wzięłam dzień wolny w pracy i zostałyśmy z Hanią w domu. Miałyśmy leniwy(...)tylko dla siebie. W końcu po takich emocjach trzeba było odpocząć (Hania z koleżankami wytańczyła mistrzostwo Polski w jazzie do lat 7). Pospałyśmy, poleżałyśmy, poczytałyśmy książki, a do pieczonego kurczaka na obiad, przygotowałam tę prostą sałatkę. składniki: 1/2 główki świeżego kalafiora 5-6 różyczek brokuła (świeżego lub mrożonego) 2-3 rzodkiewki 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka majonezu lub jogurtu
bistro mamaorzechowe i orzeszki w panierce podkręciły smak. Bardzo fajna alternatywa dla zwykłego kotleta - może i wygląda tak samo, ale w smaku na prawdę czuć różnicę! SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś kurczaka 2-3 łyżki chrzanu (ze słoiczka) 1 łyżka masła orzechowego (lub zmielonych orzechów ziemnych) 1 łyżka śmietany 12% lub 18% Panierka: mąka jajka/mleko (ja czasem zamiast jajka używam(...)się:) bułka tarta zmielone/drobno posiekane orzechy ziemne (ilość według uznania, u mnie pół na pół z bułką tartą)* olej do smażenia *fajnie gdy zostaną większe kawałeczki orzechów - przyjemnie później chrupią 1. Mięso oczyścić, pokroić i rozbić jak na "schabowe". Doprawić solą i pieprzem. 2. Chrzan, masło orzechowe i śmietanę wymieszać na gładką masę. 3. W 4 talerzach naszykować kolejno: mąkę
Kto ugości moich gości?Pomysł zgapiłam od Margarytki [ klik ] i jest to pomysł bardzo trafiony. Tak przyrządzone kąski są chrupiące na zewnątrz, listkujące się do środka a także wilgotne w środku. Polecam każdemu do zrobienia bo proste to i smakowite. Mówią ludziska że smakują tak jak te z KFC, nie potwierdzę tego gdyż nie jadam w KFC, byłam tylko raz i to na pizzy(...)Więc nie wiem czy smakują jak te w KFC ale wiem że te moje smakują wybornie. Kąski z kurczaka a'la KFC. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieCebulę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na patelni do zeszklenia. Pierś kroimy w małe paseczki, to samo robimy z pieczarkami i marchewką. Do garnka wlewamy bulion, wrzucamy kurczaka i na małym ogniu doprowadzamy do zagotowania. Jeśli wolicie możecie zdjąć szumowiny, ja je zostawiam, bo to przecież nic innego jak ścięte białko. Do mięsa dodajemy pieczarki(...)miseczce mieszamy sos sojowy, ocet, przyprawy i mąkę ziemniaczaną. Gdy mięso się ugotuje do zupy dodajemy marchewkę i bambus. Chwilę gotujemy (marchewka powinna zostać twardawa i chrupiąca) i wlewamy mąkę wymieszaną z sosem sojowym, cały czas mieszając, aby nie powstały nam kluchy . Zupę kosztujemy i ewentualnie doprawiamy. Następnie przez widelec
Kulinarne przygody Gatitysporo czasu. Następnie zachciało mi się ryby. I tak powstało danie z rybą – mintaj w panierce z płatków owsianych! PRZEPIS NA TE RYBĘ ZNAJDZIECIE TUTAJ. Soczysty mintaj w chrupiącej panierce, warto tego spróbować! Następnie postawiłam na Włochy! Z pozoru trudne do wykonania risotto z kurkami, w tej patelni jest dziecinnie proste do zrealizowania. RISOTTO JEST W TYM MIEJSCU. Kremowe(...)mojej kuchni. Nie boję się improwizować. Często nie używam miar i wag. Nie trzymam się kurczowo przepisów, wręcz celowo niejednokrotnie je zmieniam! Już taka jestem. I dlatego powstał kurczak jak z piekarnika! KURZĘCE PODUDZIA PIECZONE W PATELNI Z BOBEM SUSZONYM NA SŁOŃCU POMIDOREM I ŚLIWKĄ ORAZ BOBEM. Danie soczyste, jednogarnkowe, szybkie i pyszne. Bezstresowe gdyż zamknęłam pokrywką patelnię, postawiłam
Z Kuchni Do KuchniDzień dobry! Wczoraj pokazałam Wam szybką tartę z cebulą na cieście francuskim , a dzisiaj zapraszam na nieco bardziej pracochłonną, na cieście kruchym. Smakiem dorównuje, a może
Pora coś zjeśćserwowania sushi, tatara, carpaccio czy sałatek. Łosoś pieczony na himalajski kamieniu solnym: http://naruszcie.pl/losos-pieczony-himalajskim-kamieniu-solnym/ Folia aluminiowa Spróbujcie grillować potrawy w pakietach foliowych. Ta metoda doskonale pasuje do grillowania kurczaków i ryb zwłaszcza gdy dodamy do nich trochę cytrusów i aromatycznych ziół. Pakiety foliowe zatrzymują soki a więc zapewnimy naszym potrawom kąpiel w smaku! Szaszłyki Jednym z najprostszych sposobów przygotowywania potraw(...)szaszłyki. Są one doskonałym sposobem na dywersyfikację naszego grillowego menu. Dzięki łatwiej możliwości kompozycji smaku szaszłyki są lubiane przez wszystkich! Szaszłyki z grilla: http://naruszcie.pl/szaszlyki-wieprzowe-grilla/ Pizza z grilla Chrupiąca i smaczna . Taka właśnie jest pizza z grilla. Pieczenie pizzy na grillu to szybki i prosty sposób na obiad i kolację z grilla. To fajny pomysł na urozmaicenie sposobu spędzania
naRuszcieDynię obrać i pokroić w małą kostkę. Paprykę kroimy w paseczki, pieczarki na ćwiartki. Cebulkę w plasterki. W szerokim garnku z grubym dnem rozgrzewamy łyżkę masła. Wrzucamy kawałki kurczaka i dokładnie obsmażamy z każdej strony. Wykładamy na talerz. W garnku rozgrzewamy pozostałe masło.Wrzucamy cebulkę i pokrojony w plasterki czosnek obsmażamy. Teraz do garnka idą pozostałe warzywa. Wszystko smażymy(...)mleko kokosowe i połowę pomidorków z puszki razem z zalewą i 2 łyżeczki pasty curry. Gotujemy przez około 15 minut, aż dynia będzie miękka. Papryka powinna być lekko chrupiąca. Curry podajemy z ryżem
KuchcikoweLovesosem ostrygowym, solimy, pieprzymy i odstawiamy na 30 minut. W międzyczasie cebulę kroimy w piórka, grzyby w paseczki, marchewkę ścieramy na "grubej tarce", a imbir ścieramy na "małej" tarce. Kurczaka smażymy, odstawiamy z ognia i dodajemy do niego wszystkie pozostałe składniki sajgonek. Mieszamy. Na duży talerz wlewamy odrobinę wody, moczymy w niej jeden krążek ryżowy, tak aby był elastyczny. Mniej(...)łyżkę farszu i zwijamy tak jak nasze krokiety, czyli najpierw boki do środka, a później rolujemy. Sajgonki smażymy na głębokim dobrze rozgrzanym tłuszczu do momentu kiedy będą rumiane i chrupiące. Podajemy z ulubionym sosem: słodko-kwaśnym, ostro-kwaśnym, słodkim z chili
Kulinarne przygody Gatityznaleźć one swoich zwolenników, którzy wpadną do Korby na piwo. Ale ja jednak pozostanę przy serach z Łomnicy. Hitem z całą pewnością są krewetki w tempurze. Świeże, duże i chrupiące, ze świetnymi sosami obok (kabayaki niszczy system). Inne propozycje to carpaccio (jak najbardziej poprawne), faszerowane smardze na pureé selerowo-pietruszkowym (według mnie dość nijakie, chociaż samo pureé jest znakomite(...)umami, podawane również z takim samym pureé. Te ostatnie zdecydowanie zdobyły moje uznanie. Jako dania główne Korba proponuje dwie lekkie sałatki: jedną z serem rougette, a drugą z grillowanym kurczakiem. Dość proste i smaczne. Zaś dalej są te nieszczęsne makarony. W sumie jeden jest tylko nieszczęsny, bo drugi jest okej. Do tagliatelle al nero di seppia z krewetkami, pak choi
Food Squarezadowolona. Składniki: pierś z kurczaka 100 g płatków kukurydzianych sól do smaku pieprz biały mielony do smaku papryka czerwona mielona 1 łyżeczka 1 jajko Krok 1 Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy w poprzek na cienkie plasterki i takie mniejsze. Krok 2 Płatki owsiane wkładamy do woreczka i tłuczkiem rozbijamy, przekładamy do miseczki i dodajemy(...)czerwoną mieloną. Mamy panierkę. Krok 3 Kawałki piersi maczamy w jajku i obtaczamy w naszej panierce, smażymy od razu na grillu z obu stron. Pierś wychodzi przepyszna i lekko chrupiąca
Różowa kuchnia