ciasto francuskie, ponieważ jest chrupiące i mięciutkie. Można je jeść na ciepło i na zimno i to jest właśnie zaleta! Oprócz tego jest tanie i można je kupić, zamiast trudzić się samemu. Z dodatkiem pysznego farszu smakują obłędnie ! Ja wykorzystałam do farszu brokuły, które są bardzo zdrowe i zawierają żelazo, pieczarki i soczystego kurczaka. Całość uzupełnia czerwony barszcz
Kuchnia Paulettesrazy, szczególnie podczas przygotowywania grillowanego kurczaka i warzyw oraz grillowanych kanapek i za każdym razem grill spełniał moje oczekiwania. Grill ze względu na możliwość przechowywania w pionie, idealnie mieści się do szafki i nie zajmuje dużo miejsca. Jest wygodny i bardzo prosty w obsłudze. Potrawy przyrządza się naprawdę szybko, a co więcej są smaczne – chrupiące i mięciutkie. W przygotowywaniu potraw
TetiisheriJeśli chcesz mieć bardziej przypieczone i chrupiące ziemniaki, zwiększ temperaturę na 5 minut przed końcem pieczenia, a po wyjęciu ryby, rozetnij górę woreczka z warzywami. Piecz je jeszcze kilka minut do uzyskania zadowalającego efektu. Najlepiej podawać z jakimś sosem śmietanowym lub dipem czosnkowo-koperkowym. Ja nie robiłam, bo miałam sos śmietanowo-brokułowy po kurczaku z dnia poprzedniego. I tu muszę
Anioszek w kuchniSkładniki: 1 pierś z kurczaka 4-5 suszonych pomidorów 1 kilka mozzarelli sól, pieprz zioła prowansalskie 1 duże jajo bułka tarta do odtoczenia Przygotowanie: Mięso rozbijamy na cienkie kotlety. Mozzarellę i pomidora kroimy w kostkę, oprószamy ziołami prowansalskimi. Rozkładamy na kotletach i zawijamy ścisło w roladki. Obtaczamy w jajku i bułce - jeśli chcemy chrupiącą skórkę - to dwukrotnie. Smażymy
Kuchnia po mojemuprzygotowaniu danie z ryżu, do którego możecie wykorzystać resztki gotowanego lub pieczonego mięsa , które zostało Wam z innych obiadów. Ja dodałam do niego mięso z piersi i udek kurczaka, ale równie dobrze sprawdzi się tu wieprzowina czy indyk. Danie jest jednak tak smaczne, że również warto jest ugotować trochę mięsa specjalnie dla niego. Otrzymany w ten sposób bulion możecie wykorzystać(...)odgrzewane" wnętrze. Świetnie sprawdzi się na przyjęciu , goście będą pod wrażeniem i nie zorientują się, jak mało pracy włożyliście w jej przygotowanie. Pilaw ma wielowymiarową konsystencję - płatki migdałowe przyjemnie chrupią, a pestki granatu są soczyste i kwaskowate. Najtrudniejszą pracą okazało się dla mnie wydobycie pestek z granatu. Nie znam niestety metody, która nie skończyłaby się ubrudzeniem rubinowym sokiem całej kuchni
Chilli Czosnek i Oliwasałata WYKONANIE Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, obsypujemy przyprawami, dodajemy mąkę i jajko – mieszamy. Na końcu dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Na rozgrzany olej kładziemy łyżką niewielkie placuszki, smażymy z obu stron na małym ogniu na złoto. Następnie osączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym. Bułki przypiekamy chwilę w piekarniku aby były chrupiące, następnie przekrawamy na połowę
słodki bratekSposób przygotowania: Piersi z kurczaka dokładnie myjemy i nacinamy w nich kieszonki, tak aby wsadzić do każdej z nich po 3 śliwki wraz z wyciśniętym jednym ząbkiem czosnku. Panierujemy w ostrej papryce o czosnku granulowanym. Każdą pierś owijamy boczkiem, tak aby pokrył on całą powierzchnię piersi. Smażymy na głębokiej patelni, do momentu aż skórka będzie chrupiąca, ale nie spalona. Następnie
ClauditteMissCookingrównież kroimy . Następnie kurczaka smażymy bez dodatku tłuszczu na patelni. Często mieszamy Na wok-u oddzielnie dusimy warzywa na samej wodzie różanej z dodatkiem miodu , tymianku i estragonu (sól, pieprz do smaku) Kładziemy najpierw marchew i seler po upływie 5 minut kukurydzę , cukinię i kiełki bambusa po upływie kolejnych 3 minut. Warzywa muszą być chrupiące tj.al-dente Warzywa często mieszamy
Viola cooks with passionpodobnie jak u kurczaka, można wykorzystać jej elementy do zrobienia fantastycznego dania. Z porcji rosołowych ugotować wywar na czerninę podaną z lanymi kluskami. Udka pieczemy lub poddajemy długiemu gotowaniu w smalcu. Z resztek kaczki możemy zrobić pyszny farsz do pierogów z kaczką. A z piersi… no właśnie. Najlepsza kacza pierś, według mnie, to ta z chrupiącą skórką i lekko
Jacob TastesWierzcie lub nie, ale skrzydełka z tego przepisu smakują zupełnie jak te z KFC ! Przynajmniej tak twierdzą moje Żarłoczki a wiedzą co mówią. Panierka jest dość
Smaczna PyzaReniferami Szwedzkie, Cienkie, Chrupiące Pierniczki - Pepparkakor Pierniczki (a'la Pierniczki Alpejskie) Pierniczki z Czekoladą Różowe Pierniczki z Lukrem i Posypkami Mini Croissants z Czekoladą i Orzechami Domowe Czekoladki z Marcepanem Masa Marcepanowa Lukier do Dekoracji Pierniczków i Ciasteczek Sałatki i Pasty Sałatka Meksykańska Sałatka z Szynką i Ananasem Sałatka z Paluszkami Krabowymi i Ananasem Sałatka z Kurczakiem i Ananasem Sałatka
Słodka Stronakurczaka ok 350 g czerwonych ziemniaków, obrane, umyte, pokrojone w małą kostkę 1 szklanka śmietany kremówki ok 350 g ziaren kukurydzy 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne 1 liść laurowy przygotowanie Jeżeli używamy kukurydzy w kolbach, odciąć z kolb ziarenka, kolby zostawić. Na patelni, na średnim ogniu, podsmażyć boczek, aż się zrumieni, wytopi i będzie chrupiący. Boczek odłożyć, tłuszcz
Stare Garyniezwykle aromatyczna niespodzianka od hurtowni przypraw Rafex :) W paczce znalazłam 20 torebek niezwykle pachnących przypraw i mieszanek - szczelnie zapakowanych i bardzo dokładnie opisanych: 01. Chrupiąca panierka z miodem i orzechami arachidowymi 100g 02. Jagody goji 100g 03. Marynata staropolska 50g 04. Mieszanka warzyw grys(...)Pieprz ziołowy staropolski 70g 09. Przyprawa cygańska 70g 10. Przyprawa do bigosu i młodej kapusty 70g 11. Przyprawa do kurczaka 70g 12. Przyprawa do pierogów 60g 13. Przyprawa do placków ziemniaczanych 50g 14. Przyprawa do rosołu 70g 15. Przyprawa
Kto ugości moich gości?kurczaka ok 300-400 g ( w marynacie z mielonej ostrej papryki, majeranku i oliwy z oliwek) Krewetki gotowane bądź surowe ( ewentualnie namaczamy w cytrynie) Papryka ok 3 sztuk ( ćwiartki) Cebula ok 3-4 sztuki ( ćwiartki) Mięso kroimy na kawałki w kształcie kwadratów. Kolejność nabijana i mieszania składników jest dowolna. Grillujemy według uznania ( ja lubię chrupiące mięsko
ClauditteMissCookingskładniki - 3 porcje 4 małe upieczone buraczki 3 łyżki oliwy z oliwek 2 duże ząbki czosnku 1,5 łyżki stołowej octu balsamicznego 1/2 filiżanki bulionu warzywnego lub z kurczaka 1/4 filiżanki jogurtu - opcjonalnie 300 g makaronu sól i świeżo zmielony pieprz jarmuż do przybrania - możemy zastąpić np. rukolą świeżo starty parmezan do posypania przygotowanie(...)jarmużu, usunąć grube, łykowate nerwy. Umyć i dobrze wysuszyć liście, pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić liście jarmużu, obsmażać aż będą lekko chrupiące, ale nie spalone. Odłożyć na bok. Wstawić makaron do gotowania. Upieczone i obrane buraczki zblendować z czosnkiem, oliwą octem balsamicznym, doprawić solą i pieprzem, przełożyć na głęboką patelnię dodać bulion zagrzać. Doprawić do smaku
Stare Gary