rolada. Po upieczeniu ciasto serowe, czyli wierzch rolady jest niezwykle chrupiący i nawet gdy jest jeszcze ciepła to kroi się bez problemu - nic się nie rozwala. Na zimno również jest wspaniała, jako przekąska lub obkład na pieczywo. Polecam. 35 dkg żółtego sera 30 dkg pieczarek 35 dkg piersi z kurczaka 1 cebula 3 jajka 1/2 szklanki majonezu sól, pieprz olej
Jadło i czytadłobyło dużo. Tym razem ziemniaki wyszły mocno czosnkowe, chrupiące z zewnątrz,a wewnątrz rozpływające się w ustach...Akurat miałam na stanie sporo małych ziemniaczków (na skutek tego, że nie cierpię ich obierać i stale odrzucam te najmniejsze), więc wyżerka była przednia. Były do tego kotlety z piersi kurczaka, ale nikt nawet nie chciał na nie popatrzeć. Prosty, banalny obiad
na moim stole...kształt. Klejenie takich pierogów sprawia wielką radość. Pierożki mają chrupiącą skórkę i jednocześnie są puszyste oraz pulchne w środku. Ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 1 jajko 2 łyżki oliwy 1/2 szklanki wrzącej wody 1/2-1/4 łyżeczki soli Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania wierzchu Farsz: 100g wędzonej piersi z kurczaka 100g kremowego serka (typu Philadelphia) 20g sera mozzarella
Di gotujecałość specjalnym klipsem. Piekarnik nagrzać do temperatury 200ºC i wstawić kurczaka. Po 10 minutach zmniejszyć temperaturę do 160ºC i piec nadal przez około 50-60 minut. Po tym czasie rozciąć folię i zwiększyć temperaturę do 200ºC i piec jeszcze 10-15 minut (najlepiej z funkcją opiekania, żeby skórka była chrupiąca). Podawać z ziemniaczkami. Inspiracja: margarytka linkwithin_text='Zobacz również
Świat Domowej Kuchnijabłkach. Kiedyś na samą myśl, że muszę "robić" kaczkę oblewał mnie zimny pot. Ale "nie taki diabeł straszny jak go malują". Dzisiaj przygotowuje pyszne i mięciutkie kaczki z chrupiącą skórką. Wszytko to kwestia praktyki i wiedzy jak postępować z tym mięsem. Pierwsza ważna zasada, to pamiętajcie kaczkę piecze się dłużej niż inny drób. Kaczkę około 1,8 kg (tuszka) pieczemy(...)żeliwnym, dzięki czemu kaczka mogła "dochodzić" dłużej w niższej temperaturze. Podaje przepis poniżej ;-) SKŁADNIKI: - 2 udka z kaczki - 4 małe kwaskowate jabłka - przyprawa do drobiu (ale nie do kurczaka!) - 4-6 ząbków czosnku - 1/2 cebuli czerwonej - odrobina majeranku -1/2 szklanki wody - troszkę oleju do natłuszczenia naczynia żeliwnego Kaczkę przygotowywałam na kuchni (indukcja) nie w piekarniku. Początkowo rozgrzewamy delikatnie
SMYKWKUCHNIukładamy marchewkę i cebulę. Na warzywach układamy udka z kurczaka. Posypujemy je połową parmezanu i polewamy pomidorami w sosie. Na koniec posypujemy drugą częścią parmezanu, startą skórką z cytryny i skrapiamy sokiem. Pieczemy pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do 180'C przez 80 min. Aby skórka na udkach była chrupiąca polecam Wam ostatnie 20 min. piec bez przykrycia z funkcją
kulinarnyJaDziś zapraszam na pyszne, soczyste pieczarki smażone w chrupiącej panierce. Idealne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smakowity dodatek do obiadu, jak również pyszna samodzielna przekąska. Bardzo polecam! Składniki na pieczarki smażone w panierce: 350 g małych pieczarek mąka 1 jajko 1/3 łyżeczka soli spora szczypta przyprawy do kurczaka szczypta papryki ostrej lub pieprzu bułka tarta olej do smażenia
Rozpustne gotowanieimbir. Na niewielkiej ilości oliwy smażymy porcje z kurczaka, rumieniąc z obu stron. Układamy w naczyniu do zapiekania, polewamy pozostałym ze smażenia tłuszczem, zalewamy sosem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika ( 150 st.). Wyjmujemy, gdy wierzch się lekko zarumieni a boki będą odstawały od formy. Podajemy z ziemniakami puree lub chrupiącymi frytkami
Gorący kąseksurówką z marchewki czy owsiane batoniki z nasionami, owocami i przyprawami! Są i pyszne wrapy, jogurty, placuszki, kilka propozycji na jajecznicę, tortilla z warzywami z patelni, sałatka z kurczakiem, komosą i mnóstwem warzyw, muffinki czy pomysły na fajne chlebki i kanapki! Wszystko wygląda cudownie i brzmi chyba jeszcze lepiej! Czy wspominaliśmy Wam już, że wszystkie zdjęcia dań są zrobione tylko(...)uwiecznił wszystko co przygotował! I zresztą świetnie się spisał, sami zobaczycie przykładowe zdjęcia w tym poście! Skończmy już ze śniadaniem, zajmijmy się lunch'owymi propozycjami! Oj, aż ślinka leci! Chrupiąca wołowina po azjatycku z brązowym makaronem ryżowym i sałatką, sałatka cesarska z grzankami, sałatka z kiełkami z wędzonym boczkiem i dressingiem balsamicznym, meksykańska zupa pomidorowa z frytkami z batatów
Plate of Joymiała chrupiącej skórki. Ale jeżeli komuś zależy na chrupiącej skórce, można, w czasie gdy doprawiamy i przecieramy sos, wstawić mięso do piekarnika z włączoną opcją grill. składniki 1 perliczka 1-2 łyżki mąki 3 łyżki masła lub oliwa z oliwek 3 główki czosnku - ząbki bez obierania 1/2 szklanki bulionu z kurczaka 1 szklanka soku z pomarańczy 2 - 3 gałązki
Stare Garysmakowała. Zachęcam i Was do przygotowania zup z chrupiącymi nowalijkami, zwłaszcza teraz kiedy na straganach pełno pięknych, kolorowych i zdrowych warzyw. Zobaczcie także 40 pomysłów na letnie obiady Jarzynowa zupa z kalafiorem, brokułami i młodą kapustą posypana rzodkiewką i dymką Składniki: 2 duże marchewki 2 małe pietruszki 2 udka z kurczaka 1/3 brokuła 1 mały kalafior 1/4 dużej, młodej kapusty
Moja smaczna kuchniablask, kulinarny blask. Dla dbających o linie kawałki kurczaka można usmażyć w piekarniku. Porcja na 3 osoby. Do przygotowania dania użyłam Panko czyli japońskiej wersji tartej bułki, wykorzystywanej jako panierka lub wypełnienie do różnego rodzajów kotletów. W odróżnieniu od znanej w Polsce bułki tartej Panko ma lżejsze, większe i bardziej chrupiące kawałki, przez co tworzy bardziej chrupiącą i puszystą panierkę
Bernika - moj kulinarny pamietnikChrupiące i ciekawe połączenie smakowe zawarte w jednej salaterce :) Składniki: - 1 pęczek selera (w moim było 4 sztuki) - 1 ogórek gruntowy - 1 opakowanie paluszków krabowych - 1 puszka kukurydzy - 1 puszka fasoli czerwonej - 2 ząbki czosnku - majonez - musztarda - przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do kurczaka Przygotowanie: Selera myjemy, ogórka obieramy i wszystko kroimy w kosteczkę. Do salaterki wrzucamy selera, ogórka, kukurydzę, fasolkę
Zainspirowana w kuchnibiałych warzyw podawany z migdałami, grzanką i oliwa truflową DANIA GŁÓWNE : JA : Miętus marynowany w estragonie, podawany z puree ziemniaczanym z suszonymi pomidorami i tagliatelle warzywnym CONRAD : Roladka z kurczaka z suszonymi pomidorami, oscypkiem i bazylią, podawana z ziemniakami smażonymi na maśle oraz szpinakiem DESERY : JA : Tarta czekoladowa z węgierkami CONRAD : Gorące wiśnie z chili i lodami waniliowymi ______________________________________________________________________________________________________ NASZA OFERTA(...)się w ustach , świetnie doprawiona … na świeżym szpinaku z fantastycznym sosem! Pycha! Krem z białych warzyw: delikatny, ale absolutnie nie mdły , kremowy , o wyrazistym smaku … z fantastycznymi chrupiącymi migdałami i grzankami. Również polecamy! Po chwili dania główne. Zrobiłam WOW , gdyż przyznaję bez bicia spodziewałam się porcji nowoczesno/restauracyjnych … a otrzymaliśmy porcje „domowe” ( co jest oczywiście
Ostra na Słodkosałata, pomidor i mięso. Konieczny jest element chrupiący, w postaci prażonego sezamu, który w połączeniu z sojowym sosem „dosala” całe danie. Do przygotowania sałaty potrzebujemy: sałatę lodową lub mieszankę sałat 1 pomidora 2 garście sezamu oliwę do smażenia (2 łyżki) sos sojowy (1 łyżka w zupełności wystarczy) kawałek mięsa (upieczonego kurczaka, schabu itp), ilość wg uznania a jeżeli
Szybko Tanio Smacznie