Przepis znalazłam gdzieś w internecie pod nazwą "ayam goreng". Bardzo chrupiąca i pikantna panierka. Polecam! Ilość pałek lub skrzydełek można dostosować do ilości członków rodziny. Wg oryginału powinien być jeszcze kmin rzymski, ale nie udało mi się go nigdzie kupić więc nie dawałam. Składniki: 12 pałek lub skrzydełek kurczaka 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 2 łyżeczki mielonego pieprzu 1/2 łyżeczki soli(...)kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Blaszkę z piekarnika lekko przetrzeć olejem. W głębokim talerzu wymieszać mąkę, kmin, pieprz, sól, kolendrę (ziarna zmielić w moździerzu), chilli. Kawałki mięsa obtoczyć dokładnie w mieszance, ułożyć na blaszce i skropić olejem. Piec w 200 stopniach ok. 40-50 minut (w zależności od tego jak duże są kawałki mięsa) aż będą złote i chrupiące
Na Ciasteczkowych Papierachstron na dużym ogniu, by skórka była chrupiąca i zdejmujemy z patelni. Przygotowujemy chlebek pita – placki obsmażamy delikatnie z obu stron, składamy jak naleśniki (na kopertkę) i kroimy w trójkąty. Na tej samej patelni podsmażamy gruszkę pociętą w paski. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy chlebek pita, na nim kawałek kurczaka i plasterki gruszki. Każdą porcję przykrywamy kawałkami sera
MarcinChefklimatu. Tak czy inaczej, kokosowe polędwiczki warte są grzechu. Delikatne w środku i chrupiące na zewnątrz. Kokosowa nuta współgra z czosnkową (obie nieco sobą zdziwione). Salsa łączy słodycz owoców z delikatną pikantnością szalotki i sosu chili. Niby danie półgodzinne a kilku smakowych doznań dostarczyć potrafi ;) Składniki: Kurczak: 8 polędwiczek 4 łyżki skrobi ziemniaczanej 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 duże
zadanie-gotowanieodkładać na ręcznik papierowy SOS GULASZOWY: pierś kurczaka pokrojoną w kostkę podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną 1 cebulę, 1 marchew startą, 2 papryki, zmiksowane pomidory 6 sztuk lub sok pomidorowy 1 litr, szklankę wody, 1 łyżeczke kucharka, kostkę rosołową, gotować z 20 minut, placki podawać z sosem i śmietaną - placki są chrupiące i z sosem smakują pysznie............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwierzchu są chrupiące, natomiast w środku mięciutkie i delikatne. Z ziemniaczkami i mizerią tworzą bardzo smaczny i sycący obiadek ;) Składniki na 2 osoby: 2 ćwiartki z kurczaka 1 łyżeczka słodkiej papryki 2-3 szczypty ostrej papryki przyprawa do kurczaka u mnie Prymat czosnek granulowany lub ząbek czosnku świeżego sól czosnkowa, pieprz kawałek cebulki oliwa/olej 1. Ćwiartki myje i obgotowuję (wkładam
Gotowanie...to proste !mogą :) We wrześniu udało mi się opublikować 6 przepisów (ach, ten urlop!): Dania obiadowe/zupy: Kjufte, chrupiące frytki z piekarnika i sałatka szopska Krem z pieczarek Krem z dyni w 2 odsłonach: na słodko i ostro Zupa pieczarkowa z makaronem Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym Inne: Dżem brzoskwiniowy z cynamonem, imbirem i goździkami Top 5 najpopularniejszych wpisów września
Cooking Monstermogą :) We wrześniu udało mi się opublikować 6 przepisów (ach, ten urlop!): Dania obiadowe/zupy: Kjufte, chrupiące frytki z piekarnika i sałatka szopska Krem z pieczarek Krem z dyni w 2 odsłonach: na słodko i ostro Zupa pieczarkowa z makaronem Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym Inne: Dżem brzoskwiniowy z cynamonem, imbirem i goździkami Top 5 najpopularniejszych wpisów września
Cooking Monsterkażdy znajdzie coś dla siebie. Domowy gyros. Wegetariańskie leczo z cukinią. Razowe świderki z pieczarkami i ajvarem. Chrupiące nugettsy na bazie mąki kukurydzianej. Makaron w warzywno-koperkowym sosie. Naleśniki. Makaron z pieczarkowym sosem light na bazie mleczka kokosowego. Pierś z kurczaka pieczona w piekarniku w ziołowo-cytrynowej marynacie
Słodkie okruszkiPyszne chrupiące skrzydełka ..ale już nie są chrupiące, bo w sosie i z dodatkiem pieczarek i cebuli....ale nadal pyszne...kiedyś w takim sosie robiłam rybkę , a teraz postanowiłam spróbować z kurczakiem..Tym razem zamiast soku pomidorowego użyłam koncentratu pomidorowego, więc dodałam jeszcze wodę. skrzydełka sól, pieprz ziele angielskie listek laurowy wegeta mąka do panierowania jajka panier
Moje domowe kucharzenieinny od TEJ i od TEJ . Inny, ale lepszy! 100 razy lepszy! Pizza po upieczeniu odznacza się chrupiącym ciastem i niezwykłym aromatem, dzięki dużej ilości przypraw (jak to u mnie zazwyczaj bywa :D). Farsz to w głównej mierze same warzywa + trochę kurczaka, tak więc nawet na diecie można sobie pozwolić na kawałek, tylko bez sera! (no może troszkę :D). Składniki
Zdrowie na języku :PRyż świetnie łączy się z większością dodatków. Lubię ryż z pieczarkami, lubię z kurczakiem i sosem słodko-kwaśnym. W tym przepisie połączyłam ryż z przyprawą curry, pieczarkami i cukinią. Do tego olej z pestek dyni i chrupiące chipsy z boczku. Musicie spróbować tego połączenia koniecznie. Składniki : * torebka białego ryżu * cukinia * 5-6 pieczarek * 2 plasterki boczku wędzonego * curry, wędzona
Magiczne Życie Martyananasowo - bananowy Koktajl bananowy z kiwi Koktajl bananowo-brzoskwiniowo Koktajl jagodowy na maślance Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl truskawkowy Koktajl warzywny na maślance Koktajl jeżynowy z chrupiącą granolą owocową Koktajl z jeżyn na maślance Lemoniada cytrusowa z natką pietruszki Mus dyniowo - jabłkowy z płatkami owsianymi i ziarnami chia Mus z mrożonych jeżyn Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi(...)kaszy jęczmiennej z chrupiącymi warzywami Sałatka z kaszy pęczak, z kabanosem, rukolą i serami Sałatka z kolorowych warzyw, bogactwo lata Sałatka z kolorowymi pomidorkami Sałatka z kukurydzy z pomidorami i natką pietruszki Sałatka z kukurydzą i kalafiorem Sałatka z ogórków małosolonych Sałatka owocowa z czerwoną cebulą i balsamico Sałatka z pomidorków ze szczypiorkiem Sałatka z paprykowym kurczakiem i kuskusem Sałatka
Moja smaczna kuchniaTaka rada - pokroić w drugą stronę mięso i będzie git. Bułka fajna - lekka, delikatna i odrobinę chrupiąca z zewnątrz. Ogólnie dla mnie roszponka nie ma żadnego smaku - zamieniłbym na coś bardziej kontrastującego do słodkiej cebuli. Druga pozycja skonsumowana to Koko Dżambo - kurczak, suszone pomidory i rukola w bagietce własnej produkcji. Smaczna, skromna wielkością kanapka, w której rukola zrobiła swoje
Right Behind The KitchenRoladki z piersi kurczaka na dwa sposoby. Taka mała odmiana dla zwykłego kotleta drobiowego w panierce. Jedne z suszoną śliwką, pachnące wędzonym boczkiem, słodkawe i kruche. Drugie, aromatyczne, chrupiące, a jednocześnie rozpływające się w ustach. Które wolicie na niedzielny obiad? Mi smakowały obie wersje, ale ciut ciut bardziej te z zielonym środkiem :) Czytaj więcej
bistro mamapierwszy jadłam to danie na przyjęciu u koleżanki. Jego smak tak mnie zachwycił, że postanowiłam w domu sama je przygotować. Kurczak w cieście francuskim, bo o nim mowa, to przepyszna potrawa, która choć na pierwszy rzut oka wydaje się być skomplikowana, jest banalnie prosta w przygotowaniu. Mięso faszerujemy podsmażanymi pieczarkami(...)cebulką i zrumienionym chudym boczkiem, zawijamy w ciasto i pieczemy na złoty kolor. Ciasto francuskie z zewnątrz staje się chrupiące, a mięso pozostaje soczyste. Jest to niesamowicie sycące danie i jedna pierś wraz z dodatkami i ciastem po upieczeniu jest naprawdę ogromna:) Dlatego ja, oprócz lekkiej
Słodko-Słony Świat Ilony