chrupiący kurczak - 1390 przepisów (strona:44/93)

Koszyczki won ton z sałatką z kurczakiem 138

najlepiej smakuje smażone w głębokim oleju. W zeszłym roku robiłam z niego pierożki . Teraz postanowiłam je wykorzystać do zrobienia chrupiących koszyczków do sałatki. Myślę, że fajnie się sprawdzą na imprezowym stole. KOSZYCZKI WON TON Z SAŁATKĄ Z KURCZAKIEM Składniki: ciasto won ton (po 3 płaty na 1 koszyczek) 1/2 filetu z kurczaka 1 łyżeczka garam masali 2 łyżki sosu sojowego

Bon appetit mon amie
Kurczak zapiekany w ostrym sosie pomidorowo-paprykowym 140

dodatkiem masła, zanurzyłam w warzywnym, intensywny w smaku, dosyć ostrym sosie i zapiekłam. Efekt? Soczyste mięso z chrupiącą skórką i pysznym wyrazistym sosem. Do tego kasza, ryż lub pieczywo i jest bosko!     Składniki: 4 udka kurczaka 350 g Salsa Rustica Cirio (passata pomidorowa z cebulą i bazylią) 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1 czerwona cebula

Kulinarne Inspiracje
Sznycel drobiowy w płatkach kukurydzianych 205

powietrzu niż w kuchni ma to niebagatelne znaczenie. Daje ponadto ogromne pole do popisu naszym umiejętnościom kulinarnym. Zapraszam na ekstremalnie chrupiącą wersję sznycla drobiowego, w panierce z płatków kukurydzianych. Szybko, prosto i bardzo efektownie. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 szklanka płatków kukurydzianych 2 łyżki bułki tartej 1 jajko sól, pieprz mąka - opcjonalnie masło ghee lub olej Wykonanie: mięso umyć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pulled chicken w stylu azjatyckim / Asian style pulled chicken 168

byłam zadowolona bo udało mi się w niej przemycić pysznego colesława:) Tym razem miałam pod ręką kurczaka i tak też powstał długo pieczony, rozpływający się w ustach pulled chicken w azjatyckim sosie i podałam go w kanapce z chrupiącą surówką z kapusty, także w azjatyckim stylu. Były pyszne! Zrobiłam sobie nawet taką kanapkę do pracy i na zimno także była

karmelowy
Ziołowe burgery z piersi kurczaka z marynowaną czerwoną kapustą 229

jedzeniem na świeżym powietrzu. Dziś proponuję moją wersję kurczak-burgera z chudego mięsa z piersi kurczaka, ze świeżymi ziołami, chili i skórką z cytryny. Uprzedzając pytania - nie, nie są suche! Wręcz przeciwnie - w  środku mięciutkie i wilgotne, a na wierzchu chrupiące. Ja podałam je z pełnoziarnistą bułką, sałatą i cienko posiekaną czerwoną kapustą zamarynowaną w oliwie, occie winnym

Kulinarne Inspiracje
Kurczak generał z warzywami 316

jest kruche, delikatne i bardzo soczyste. Tłuszcz wytopi się podczas pieczenia, skórka jest rumiana oraz chrupiąca. Dodatkowo mamy już upieczone warzywa. Oczywiście dodatek surówki jest zawsze mile widziany. Ja podałam z surówką z pora, ale o tym – przy okazji. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Kurczak generał z warzywami appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Tortilla domowa 141

Tortilla domowa, wykonana od a do z samemu . Prosta chrupiąca i smaczna . Zrobiłam ja to i  zrobisz i ty . Składniki farszu: 4 ćwiartki z kurczaka sól do smaku  pieprz biały mielony do smaku  papryka czerwona mielona ostra do smaku  olej do smażenia Dodatkowo: sałata lodowa 1 szt ogórek zielony świeży

Różowa kuchnia
Ryżowe placuszki z cukinią 348

zdecydowanie moje ulubione warzywo.   I ostatnio mam manię, że dodaję ją prawie do każdego dania.   Były już mielone, cukinia faszerowana, kurczak z cukinią i surówka. Teraz kolej na placki, z duuuuużą ilością cukinii. Bardzo pyszne, chrupiące i delikatne. Idealne na przekąskę,   kolację a nawet obiad. Ja je podaję z sosem jogurtowo-koperkowym, który według mnie pasuje idealnie

Passion of Cooking
Drobiowe pałki w miodowej marynacie podane na sosie żurawinowym 170

Delikatny kwaskowy smak pomarańczy idealnie komponuje się ze słodkością miodu dzięki czemu mięso jest bardzo delikatne, niezwykle aromatyczne i fajnie chrupiące. Danie jest bardzo oryginalne dzięki połączeniu kilku nut smakowych. Serdecznie polecam ;)  Składniki: 8 pałek kurczaka 3 łyżki miodu  pieprz do oprószenia  sól do oprószenia  2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżki oliwy z oliwek pół pomarańczy

Krakowskie smaki Ani
Naleśniki na każdą okazję 197

cukier Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy sukrem wg uznania. Tak przygotowane nadzienie nakładamy na neleśniki i zwijamy. Najlepiej smakują odsmażone, ciepłe i chrupiące. Ale naleśniki równie dobrze smakują na słono czy ostro, ze spinakiem i zapieczonym serdem, kurczakiem i pieczarkami, mieszanką warzyw, jeśli chcemy zjeść sycący, ale dietetyczny posiłek, a nawet z parówką! To co do nich dodamy, zależy tylko

Taste Of My Day
Przekąski na imprezę – przepisy 1747

imprezę. Szybkie przekąski. Przystawki. Drinki. Koktajle. Szparagi w cieście francuskim z sezamem Zawijana tortilla z sałatą, twarożkiem Strips KFC , czyli piersi w chrupiącej panierce Bruschetta z pomidorami i bazylią Przekąski na imprezę : Grzanki czosnkowe Domowe nuggetsy z kurczaka Tortilla z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami Przekąski na imprezę: Wędzony łosoś z twarożkiem na krakersach Sałatki Oryginalna sałatka grecka (chłopska

Kulinarne Przeboje
Risotto na czerwonym winie z kurczakiem i pieczarkami oraz chipsy z jarmużu 118

niesamowite. Moje ulubione, to wystarczy. Ten przepis to zdecydowanie odbiegająca od oryginału wersja, z czerwonym winem, kurczakiem i pieczarkami. Chipsy z jarmużu odwalają tu dobrą robotę- z kremowego, delikatnego dania risotto staję się potrawą wyższych lotów, o różnych strukturach, w tym chrupiącej bo chipsy są niesamowicie chrupiące. Składniki (na 2 duże porcje, dla głodomorów): 1 cebula 3 ząbki czosnku

Mango Papaja
,,De volaille z serem i szynką” 287

Kotlet de volaille to pyszne danie z piersi kurczaka, które przyrządziłam w mojej kuchni dzięki życzliwości marki Przyjemne gotowanie http://przyjemnegotowanie.pl. Mięso tak przyrządzone wychodzi soczyste, mięciutkie i aromatyczne, a skórka chrupiąca. Bardzo polecam wypróbowanie tego przysmaku, jeśli ktoś jeszcze nie robił. Roladki można serwować dowolnie z ziemniakami lub ryżem. Klasyczny i najprostszy de volaille to przede wszystkim mięso

Podróż w kulinaria
Lekki Kurczak Zagrodowy pieczony z warzywami i chorizo / Skinny chicken baked with vegetables and chorizo 196

dodatkowego tłuszczu, a sos który powstaje podczas pieczenia jest przepyszny! Podałam to danie ze świeżym i chrupiącym pieczywem. W związku z tym, że staram się używać produkty możliwie jak najwyższej jakości, postanowiłam też poszukać odpowiednie mięso. Takim sposobem trafił w moje ręce Kurczak Zagrodowy , który hodowany jest małych, rodzinnych gospodarstwach na Podlasiu. Mają więcej miejsca do poruszania się, swobodny dostęp

karmelowy
Burgery z grillowanym serem, czerwoną porzeczką i szpinakiem 172

się pomysł, by te idealnie współgrające ze sobą składniki połączyć w domowych burgerach. Na ruszt wrzuciłam także filet z kurczaka. Uzupełnieniem jest świeży szpinak i kwiaty nasturcji. Kropką nad "i" są wyśmienite, rumiane bułki, oczywiście domowej produkcji. Mają bardzo chrupiącą skórkę, są bardzo puszyste i mają mięciutki środek. Są wręcz idealne do burgerów, hot dogów i zapiekanek. Tego typu burgery(...)burgery: Bułki: 1,5 szklanki mąki 3/4 szklanki lekko ciepłego mleka 1 łyżeczka cukru 10g drożdży szczypta soli żółtko 2 łyżki oleju śmietanka sezam Dodatki: 4 kawałki fileta z kurczaka (wystarczyła mi mała podwójna pierś) 4 plastry czerwonej cebuli 4 plastry sera na grilla Apetina 4 łyżeczki dżemu porzeczkowego z miętą* świeże liście szpinaku 4 kwiaty nasturcji * taki dżem możemy

Wrzosowa Polana

Proponowane wyszukiwania