kukurydzę kupiłam na zupę, ale w trakcie gotowania zmieniłam zdanie i powstał ten gulasz. Jedliśmy go z pieczonym udkiem kurczaka. Kukurydza, papryka, cukinia i ziemniaki to podstawa tego chrupiącego dania. Składniki: • 3 kolby kukurydzy • 2 czerwone papryki • 1 zielona papryka • 3 duże ziemniaki • 2 marchewki • 1 średnia cukinia • 2 czerwone cebule
To co kochamstopni przez 1,5 godziny. Przed pieczeniem dolewamy odrobinę wody by kurczak się nie przypalał. W razie konieczności dolewamy w trakcie pieczenia. Kurczaka nie obracamy. Kurczak pozostaje soczysty w środku a jego skórka jest chrupiąca. Smacznego
Magia jedzenia.sukcesywnie zużywam do przygotowywania zup oraz sosów. Pozostałe po ugotowaniu mięsko oddzielam od kości i przygotowuję z niego paszteciki, potrawkę z kurczaka lub tymbaliki drobiowe. Świetnym sposobem jest także usmażenie chrupiących pierożków z nadzieniem mięsno-warzywnym czyli empanadas. Pierożki przygotowałam z cieniutkiego ciasta na bazie mąki, wody i oliwy, które w zasadzie przypomina ciasto na "nasze
cool and mintyDelikatne, chrupiące a przy tym bardzo soczyste kotleciki z piersi kurczaka wzbogacone serem i pieczarkami bardzo zyskują na smaku. Przygotowuję je dość często, naprzemiennie z kotlecikami serowymi ( tu przepis : klik ) , szybko się je robi, szybko znikają, co świadczy, że wszystkim bardzo smakują. Składniki - podwójna pierś z kurczaka - ser żółty w kostce ok.10 dkg - pieczarki 6 większych szt. - 2 jajka
Kuchnia z widokiem na ogródPyszne i soczyste kotlety drobiowe z chrupiącą skórką Kotlet de volaille'a SKŁADNIKI: pierś z kurczaka 1 szt podwójna masło -12,5 dag jajko -1 szt bułka tarta -3 łyżki mąka -2 łyżki sól i pieprz tłuszcz do smażenia PRZYGOTOWANIE: Filety z kurczaka umyć, osuszyć, podzielić na 4 porcje, lekko rozbić tłuczkiem. Następnie obsypać filety solą i pieprzem
Kuchnia Danusijuż prawie nasza tradycja: niedzielny obiad = pizza :) Dziś proponuję hawajską. To jedna z moich ulubionych kompozycji. Bardzo lubię ananasa w daniach niesłodkich. W połączeniu z kurczakiem, sosem, warzywami czy właśnie pizzą. Pizza hawajska Pyszna, chrupiąca, prosto z piekarnika Pizza hawajska to zazwyczaj szynka i ananas. Ja proponuję wzbogacić ją o duszone pieczarki z cebulką. Przepis na moje sprawdzone ciasto
Ratunku obiadkuchni wkrada się już słońce) i mój organizm domaga się lekkiego, kolorowego jedzonka. Sałatki każdej maści są dla mnie teraz najsmaczniejsze. Postanowiłam przygotować coś chrupiącego, ale w wersji bardziej obiadowej, treściwej. Drób ok., ale z kurczakiem jedliśmy już wczoraj. Pomyślałam chwilkę i poszperałam w lodówce. Znalazłam moją ukochaną sałatę lodowa i kilka innych, fajnych i „niezbędnych” składników. Fajnie było
Wielki apetytsałacie z dodatkiem pomidorków koktajlowych. Ciekawym akcentem jest przełamanie smaku wytrawnej sałatki, lekko słodką gruszką. Ważne jest żeby była twarda i chrupiąca. Przejrzała raczej odbierze nam apetyt ;) Składniki: (na 4 porcje) dwie pojedyncze piersi z kurczaka 2 łyżeczki
Pyry na GazDzisiaj przepis na bardzo pyszne, chrupiące nuggetsy w panierce z chipsów. Zajadane koniecznie na ciepło z dodatkiem sosu śmietanowego lub ketchupu są istnym cudem kulinarnym. Szybkie i proste w przygotowaniu! Ostrzegamy jednak, że nie można przestać ich podjadać! Składniki: Nuggetsy Podwójna pierś z kurczaka Dwa jajka Opakowanie chipsów o ulubionym smaku Olej do smażenia Przyprawa złocista do kurczaka Sos śmietanowy
Kolizje Smakówświeży ananas 200 g rukoli 1 czerwona cebula 50 ml octu winnego 1 łyżka brązowego cukru 6 plastrów sera cheddar 6 plastrów bekonu majonez 500 g mięsa pieczonego kurczaka Przygotowanie: 1. Czekoladowy sos BBQ - w rondlu podsmażamy posiekaną szalotką i czosnek, dodajemy resztę składników poza whisky i espresso, gotujemy ok 20 minut aż sos zgęstnieje i stanie się(...)grillujemy na patelni grillowej, obracamy, na zgrillowanej stronie układamy plaster sera, czekamy aż zacznie się rozpuszczać 5. Bułki przekrawamy i grillujemy, powinny być lekko chrupiące 6. Jedną połówkę bułki smarujemy majonezem, układamy porwane mięso kurczaka, plaster ananasa z serem, bekon, porcję sosu barbecue, garść rukoli, marynowaną cebulkę, przykrywamy drugą połówką bułki posmarowaną również odrobiną majonezu
Słodki Kompromiswiecie często na moim stole gości drób, dziś kurczak w całości na płasko. Mięsko szybciej się upiecze i będziemy mieć dużo chrupiącej skórki! Podstawowa zasada mówi-jeśli chcesz zrobić coś dobrego dodaj masła! W tym przepisie też to się sprawdziło! Zapraszam do uczty. Zdjęcie nienajlepsze, ale smak rewelacyjny! SKŁADNIKI: 1.5 kg kurczak marynata: sól, pieprz, papryka słodka i łagodna,majeranek
Kuchnia Beatybazylią, oregano, solą, pieprzem ziołowym i słodką papryką. Szynkę kroimy w paski, podsmażamy na patelni bez dodatku tłuszczu do momentu aż będzie chrupiąca. Przekładamy szynkę do miski. Na tej samej patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i podsmażamy kurczaka. Pomidorki kroimy w ćwiartki, ogórki w kosteczkę. Ser ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Do dużej miski przekładamy kurczaka, sałaty, kiełki, ogórki
Mania Gotowaniakroimy w cienkie plasterki. Wok czyścimy, rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy na nim warzywa oraz grzybki, przez około 4 minuty, aby były chrupiące. Gotowe warzywa przekładamy na talerz. W woku podsmażamy papryczkę chili. Dodajemy kurczaka i przez chwilę podgrzewamy, tak aby przeszedł aromatem papryczki. Jeszcze raz mięso i dodatki przekładamy na talerz. Ziarna sezamu prażymy na suchej patelni. Do woka
Mania Gotowaniaulubionymi przyprawami w marynacie zawsze sprawdzi się jako szybki i smaczny posiłek. Postanowiłam dodać do niego frytki z ukochanych batatów - chrupiące, lekko ostre i mega zdrowe. Zapraszam na fit obiad! :) Marynata do kurczaka: 0,5 k piersi z kurczaka 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka ziół prowansalskich pół łyżeczki chilli sok wyciśnięty z połowy cytryny
Cooking Monsterłatwy sposób można nadać mu nowego, wyjątkowego smaku. Jak dla mnie taka wersja jest nawet smaczniejsza- mięso ma wyrazistszy smak a panierka jest chrupiąca, lekko słonawa i ma piękny złoty kolor. Składniki: duży filet z kurczaka 1/2 paczki krakersów solonych 2 łyżki musztardy chrzanowej 1/2 szklanki mleka sól pieprz słodka papryka mąka tłuszcz do smażenia Mięso opłukać, pokroić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaprzeróżnych orientalnych pomysłów. A jak pomysły mam to oczywiście je realizuję ( nie tylko te kulinarne! ). Dziś mam dla Was przepis na pyszne i chrupiące pierożki z papieru ryżowego wypełnione po brzegi soczystym mięsem z kurczaka z dodatkiem warzyw zatopionych w słodko-ostro-kwaśnym sosie. Podae z odrobiną kiełków lucerny nabierają iście restauracyjnego charakteru i zachwycają nie tylko podniebienia
Ostra na Słodkozielenina o dość specyficznym smaku sprawia, że wszystkie wymienione składniki zaczynają smakować… jakoś inaczej. Sałatkę podaję z chrupiącym pszennym pieczywem. To wprawdzie mój subiektywny wybór, ale czy to przez specyficzną roszponkę, czy może przez to, że wędzonego kurczaka (w tej czy innej formie) zazwyczaj jadam z takim pieczywem, nie bardzo wyobrażam sobie inny sposób podania. Mam natomiast pewien dylemat(...)pieprzem i ew. niewielką ilością soli. Podajemy z chrupiącym pszennym pieczywem. Przez Krystian Kulinarna Pokusa/div> #gallery-60 {margin: auto;} #gallery-60 .gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-60 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-60 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Pokrojone kurczak i warzywa Gotowa sałatka Gotowa sałatka - zbliżenie Post Sałatka
Kulinarna Pokusaglazurę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 30 minut. Następnie pieczemy jeszcze 5 minut w temperaturze 200 stopni by uzyskać chrupiącą skórkę. Podajemy z ziemniaczkami, surówką lub z czym lubimy. W trakcie pieczenia obracamy udka kurczaka kilka razy
Mango Papajapyszną sałatkę? Pyszna sałatka ze świeżym szpinakiem i chrupiącym boczkiem. Błyskawiczna w przygotowaniu. Doskonale sprawdzi się zarówno na pyszną kolację jak i na imprezowym stole. Sałtkę przygotowałam dzięki życzliwości marki Garneczki , marki Master Cook Handel , marko Ole , Helio oraz marki Stovit . Składniki: 1 mała główka sałaty lodowej 1 podwójna pierś z kurczaka 100 g boczku w plastrach 150 g świeżych(...)łyżeczka Oliwy z Oliwek Stovit sól, pieprz Wykonanie: Boczek kroimy w paseczki, wrzucamy na rozgrzaną patelnie i smażymy kilka minut, aż będzie chrupiący, następnie zdejmujemy go z patelni i przekładamy na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy na patelni, na której smażyliśmy boczek, wrzucamy kurczaka i smażymy aż nabierze złotawego koloru. Ser mozzarella
Podróż w kulinariaprzekąskę. Ponieważ długo pozostaje jędrna i chrupiąca idalnie nada się do lunchboxu do pracy. Seler naciowy nie jest docenianym warzywem, a zawiera 86 różnych substancji pozytywnie wpływających na nasze zdrowie. Szczególnie jedzony na surowo jest najzdrowszy, bo nie tracimy cennych witamin. Składniki: 5-6 łodyg selera naciowego 35 dkg upieczonej piersi z kurczaka 1/3 ananasa 20-25 ciemnych winogron
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!