chrupiący kurczak - 1390 przepisów (strona:35/93)

Kurczak w cieście sezamowym 186

Może być w cieście naleśnikowym, w panierce orzechowej, sezamowej, w chrupiącej panierce itp. A dzisiaj mam dla Was pierś z kurczaka w cieście sezamowym. Polecam na smaczny i szybki obiad. Można podać z ryżem, ziemniakami lub frytkami. Czas przygotowania to około 20 minut. A tutaj znajdziecie inne przepisy na kurczaka. Składniki 3 pojedyncze piersi z kurczaka 2 jajka 1/2 szklanki

O kuchni z uczuciem
Kotlety siekane z piersi kurczaka 198

Kotlety siekane są świetna alternatywą dla zwykłego kotleta drobiowego czy tradycyjnego schabowego.  Delikatne, mięciutkie, soczyste w środku, chrupiące na zewnątrz. Pycha, polecam. Składniki: 500 g piersi z kurczaka 1 cebula 10 g parmezanu 2 jajka 2 łyżki mąki 3 łyżki majonezu olej do smażenia czosnek granulowany sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, pokroić w drobną kostkę, doprawić solą, pieprzem oraz

magiczna kuchnia Kasi
Grillowane szparagi 213

talerzu. Próbowaliście wersje z grilla? Przepis jest banalny! Szparagi umyć i surowe położyć na rozgrzany grill. Grillować aż staną się miękkie i chrupiące. Do szpargów polecam sos jogutowy lub czosnkowy. Do tego kurczak z grilla w marynacie miodowo-musztardowej. Mmmm pycha! fot. Justyna Hącza  Continue Reading

Głodni Wrażeń - fit przepisy
Mięsa 235

szpinakiem i suszonymi pomidorami Pierś w cieście francuskim Pulpety w sosie pomidorowo fasolowym Roladki z kurczaka z żurawiną i fasolką szparagową Filet z kurczaka w warzywnym sosie Pieczeń z szynki z duszonymi warzywami Chrupiące kurczaczki Pierś w migdałach i pomidorowym sosie Schab z jabłkami i pomarańczą Rolada z indyka z papryką i marchewką

Ala piecze i gotuje
Zupa z czerwonej soczewicy 159

można ją ugotować w kilku wariantach. Na samych warzywach – wersja wegetariańska lub z dodatkiem boczku, gotowanego (czy też pieczonego, bądź usmażonego) kurczaka, a także z pieczarkami. Tym razem, dodatkiem jest podsmażony, chrupiący boczek. Składniki: - ok. 3 l bulionu - 400g czerwonej soczewicy - puszka (400ml) mleka kokosowego - kilka ziemniaków - 250g boczku - 1-2 marchewki - por - cebula - 5 ząbków czosnku

mojewypiekiinietylko
Kurczak w kolorowej papryce 176

czerwonej i zielonej olej do podsmażenia sól, pieprz, papryka słodka  PRZYGOTOWANIE Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni. Dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka i smażymy cały czas mieszając na dużym ogniu - będzie chrupiący. Przyprawiamy solą, pieprzem i dużą ilością papryki słodkiej w proszku. Zmniejszamy ogień i wrzucamy papryki pokrojone w kostkę. Wlewamy odrobinę wody, przykrywamy i dusimy przez

Moje Kuchenne Rewelacje
Tydzień w moim telefonie XXXXIX 131

konkurs za to! Tymczasem przechodząc do zdjęć, zapraszam Was do śledzenia wpisów na FB oraz więcej zdjęć znajdziecie na blogowym Instagram-ie . Cienkie i chrupiące placki ziemniaczane uwielbiam - Aurelka robisz świetne!  Zestaw do soczystego kurczaka   Testuję silikonową foremkę - będzie coś pysznego! Kawa i ciacho po ciężkim dniu się należała :) Sałatka z ananasem już na blogu jest - zapraszam

Magiczne Życie Marty
Kurczak po Seczuańsku 514

opakowaniu. Kurczaka smażymy na oleju sezamowym. Kiedy się   zarumieni wrzucamy warzywa i wszystko smażymy. Jeśli używamy mrożonej fasolki, to dodajemy ją bezpośrednio do kurczaka (nie rozmrażamy). Fasolkę świeżą najpierw gotujemy. Kiedy warzywa będą chrupiące dodajemy ananasa, i smażymy jeszcze około 2 minuty. Dolewamy   sos. Gotujemy wszystko jeszcze do momentu, aż sos się podgrzeje. Podajemy z ryżem

Mania Gotowania
Kurczak w sosie pomarańczowy 365

kosteczkę. W woku rozgrzewamy olej i podsmażamy imbir i papryczkę. Przekładamy do osobnego naczynia i podsmażamy kurczaka na złoty kolor. Warzywa dodajemy do kurczaka i smażymy przez około 3-4 minuty aż będą chrupiące. Na końcu dodajemy imbir i papryczkę. Składniki sosu łączymy ze sobą. Sos wlewamy do woka i podgrzewamy do momentu aż sos będzie gęsty. Posypujemy danie posiekaną

Mania Gotowania
Kurczak z czosnkiem, miodem i warzywami z wolnowaru 191

prostu wszystko do gara i już. Gotowałam w ustawieniu high. Wstawiłam  o 11, a już o 15 obiad był gotowy. Podpiekłam kurczaka pod grillem w piecyku, ale można ten krok pominąć. Ja chciałam mieć chrupiącą skórkę. Miałam tylko fasolkę mrożoną, przed dodaniem do dania rozmroziłam ją. Po 30 minutach była mocno miękka. Myślę że świeża będzie znacznie smaczniejsza

Stare Gary
Chrupiąca sałatka z selera naciowego i żurawiny 205

Sałatka ta zachwyciła mnie swoim smakiem. Jako osoba nie przepadająca za połączeniem kurczaka ze słodkimi dodatkami (żurawiną) byłam bardzo sceptycznie do niej nastawiona a tu bardzo miłe zaskoczenie... sałatka cudownie chrupie i jest naprawdę przepyszna! Sałatka z selera naciowego i żurawiny Składniki: Pęczek selera naciowego 100 g żurawiny suszonej (kandyzowanej) podwójna pierś z kurczaka pół pęczka szczypiorku Sos 2 łyżki

sierotka maRysia w kuchni
Pierś kurczaka w tempurze 150

przyprawami, wykorzystywana najczęściej w kuchni azjatyckiej do panierowania w niej mięsa, ryb lub warzyw i smażeniu na mocno rozgrzanym tłuszczu. Kawałki piersi kurczaka smażone w tempurze, w środku są miękkie i soczyste, zaś z zewnątrz złociste i chrupiące. Wcześniej tempurę w stylu japońskim używałam do panierowania krewetek wykorzystywanych do sushi, a że sushi zbyt często nie robię, opakowanie gotowej tempury

Kuchcik gotuje
Pierś kurczaka w tempurze 697

przyprawami, wykorzystywana najczęściej w kuchni azjatyckiej do panierowania w niej mięsa, ryb lub warzyw i smażeniu na mocno rozgrzanym tłuszczu. Kawałki piersi kurczaka smażone w tempurze, w środku są miękkie i soczyste, zaś z zewnątrz złociste i chrupiące. Wcześniej tempurę w stylu japońskim używałam do panierowania krewetek wykorzystywanych do sushi, a że sushi zbyt często nie robię, opakowanie gotowej tempury

Kuchcik gotuje
Makaron z kurczakiem i warzywami 663

Kiedy makaron gotujemy to warzywa i mięso w tym czasie przygotowujemy. Potem składniki ze sobą mieszamy i smaczne, kolorowe z chrupiącymi warzywami w kilka minut danie mamy.  Składniki: 150 g makaronu rurki, 1 pierś z kurczaka, 1 biała cebula, 1 marchew, 150 g cukinii, ½ papryki czerwonej, 3 łyżki pomidorów krojonych w sosie własnym z chili, olej rzepakowy Rapso, sól

Moniki Smakołyki
Kurczaczki pieczone, prawie jak z KFC 408

Moja córka powiedziała, że nie jadła lepszego kurczaka niż ten :) . Mówię mojej rodzinie że zawsze tak mówią....ale cóż. Musze przyznać, że chrupiąca skórka, delikatne mięso w środku i aromat zaskoczył mnie dzisiaj- tak ! przyznaję obiad był przepyszny i polecam Wam ten przepis z całego serca- rewelacyjny na obiad , ale też i  na imprezie kurczak - rozejdzie się jak świeże

Smaki Edyty