chrupiący kurczak - 1390 przepisów (strona:34/93)

Makaron z dynią i kurczakiem w sosie z palonego masła / Brown butter pumpkin and chicken pasta 144

Ulubiony makaron z kurczakiem i dynią w śmietankowym sosie z palonego masła, podany z parmezanem i uprażonymi orzechami nerkowca. Dorzuciłam jeszcze chrupiącą szałwię i makaron wyszedł przepyszny, polecam! Scroll down for recipe in English Makaron z dynią i kurczakiem w sosie z palonego masła (3-4 porcje) Składniki: 450 g dyni, obranej i pokrojonej w kostkę 2 piersi z kurczaka

karmelowy
Makaron w sosie ogórkowo – porowym 344

Makaronowe muszelki z kurczakiem w sosie śmietankowym przygotowanym na bazie świeżych ogórków i porów. Smażone ogórki miękną, ale pozostają przy tym chrupiące. Wnosząc tym samym ciekawą świeżość do dania. SKŁADNIKI: 1 por 3 świeże ogórki 1 pierś z kurczaka 150g makaronu muszelek 1 łyżka koperku 1 szklanka śmietanki 30% szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz kolorowy masło do smażenia Makaron ugotować

https:KKuchniaMniam
Rolada z kurczaka ze szparagowym pesto i mozarella 150

pomidorami i tej ze szpinakiem przyszedł czas na szparagową. Rolada napakowana jest pysznym pesto ze szparagów i delikatną mozarellą. A z wierzchu ma chrupiącą skórkę z szynki parmeńskiej. Jest pyszna! :) SKŁADNIKI 1 podwójna pierś z kurczaka 1 kulka mozarelli 6 plasterków szynki parmeńskiej 4 łyżki pesto z tego przepisu sół pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Pierś z kurczaka rozkrajamy w poprzek

DefinicjaSmaku
Kurczak à la KFC 3237

panierce sekretnej mieszanki przygotowanej z dodatkiem 11 ziół jak w oryginale u Colonela Sandersa , ale ma równie wyjątkowy smak! Jest bardzo soczyste, z chrupiącą i pikantną panierką. Polecam, gwarantuję Wam, że mój przepis na Kurczaka à la KFC przypadnie Wam do gustu Składniki: różne kawałki z kurczaka (pałki, piersi i skrzydełka) Zalewa: 3 szklanki (poj. 250 ml) wody

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kurczak pieczony na butelce piwa 126

suchego kurczaka, nawet gdybym się starał. Nie wiem jak to się robi. Ale właśnie dla tych, którym kurczak jest za suchy, mamy idealny przepis. Kurczak wychodzi idealnie mięsisty, soczysty, a skórka aromatyczna i lekko chrupiąca. A to za sprawą piwa, które paruje w trakcie pieczenia. Spokojnie, aromatu piwa w ogóle nie czuć. Nawet jeśli piwa nie lubicie to możecie(...)mnie, pomysł musiał po prostu dojrzeć. Ten akurat dojrzewał wyjątkowo długo. Aż wreszcie Madzia, nie chcąc czekać kolejnych kilku lat, wzięła sprawy w swoje ręce i sama tego kurczaka zrobiła. A do tego jeszcze pyszne warzywa, pieczone razem z kurczakiem. Rewelacja! Potrzebujemy: 1 kurczak (1-1,5 kg) 1 piwo 6 ziemniaków 3 marchewki 1 cebula oliwa z oliwek sól

Marder&Marder Manufacture
Tarta jaglana ze szpinakiem i kurczakiem 176

zbierania masy i budowania mięśni taka tarta spisała się idealnie na dwa posiłki Składniki (forma o średnicy około 22cm/całość 930kcal): 100g kaszy jaglanej firmy Kupiec 150 gotowanej piersi kurczaka 400g mrożonego szpinaku jajko 100g sera feta (półtłusta) sól, pieprz, czosnek, oraz nasze ulubione przyprawy do szpinaku odrobina kurkumy dla koloru ciasta Sposób przygotowania: Kasze gotujemy zgodnie z instrukcją(...)piekarnika na około 25 minut na 200 stopni (przy czym 15 minut na termoobiegu, a 10 na dwóch grzałkach), ciasto musi zrobić się względnie chrupiące szpinak smażymy, aż straci całą wodę przyprawiamy wg. smaku kurczaka i ser kroimy w kostkę na wypieczone ciasto wykładamy szpinak, kurczaka i ser ponownie wstawiamy do piekarnika na około 10 minut SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kąski z kurczaka w panierce ze słonecznika 143

Niby zwyczajna pierś z kurczaka, ale obtoczona w bardzo zaskakującej i niesamowicie smacznej panierce- mega chrupiącej i aromatycznej, a przy okazji bardziej wartościowej niż tradycyjna panierka z bułki tartej- a mianowicie w ziarnach słonecznika. Już sam zapach podczas smażenia jest cudowny, a po skosztowaniu jednego kęsa będziecie na pewno zachwyceni tym prażonym posmakiem oraz delikatnym i soczystym w środku mięsem

Kraina Miodem Płynąca
CZERWONE CURRY Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI NA MLEKU KOKOSOWYM ( z orzeszkami pinii ) 151

jednym z pikników charytatywnych w Krakowie – wtedy podbiło serca wszystkich uczestników. Mam nadzieje, ze dziś podbije i Wasze serducha! Połączenie soczystego kurczaka z warzywami i orientalnym, niesamowicie aromatycznym sosem tworzy fantastyczną całość. Limonkowa śmietana i chrupiące orzeszki oraz kolendra to taka kropka nad I, która sprawia, że danie jest godne najlepszej orientalnej restauracji. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * filet

Ostra na Słodko
Kurczak po włosku - przepis. 1511

szpinak oraz pomidorki koktajlowe. Całość zapiekamy bez przykrycia w piekarniku ok. 15 minut w 180 stopniach. Ser pięknie się rozpuści, skórka zrobi się chrupiąca, a szpinak pięknie nam połączy się z całością. Jest to moja wersja kurczaka po włosku. Najczęściej zjadamy go z kawałkiem chleba. Jaką wersję kurczaka najbardziej lubicie? Smacznego

Basia w kuchni
Gulasz kukurydziany 135

kukurydzę kupiłam na zupę, ale w trakcie gotowania zmieniłam zdanie i powstał ten gulasz. Jedliśmy go z pieczonym udkiem kurczaka. Kukurydza, papryka, cukinia i ziemniaki to podstawa tego chrupiącego dania.   Składniki: • 3 kolby kukurydzy • 2 czerwone papryki • 1 zielona papryka • 3 duże ziemniaki • 2 marchewki • 1 średnia cukinia • 2 czerwone cebule

To co kocham
Kurczak z chrupiącą skórką. 138

stopni przez 1,5 godziny. Przed pieczeniem dolewamy odrobinę wody by kurczak się nie przypalał. W razie konieczności dolewamy w trakcie pieczenia. Kurczaka nie obracamy. Kurczak pozostaje soczysty w środku a jego skórka jest chrupiąca. Smacznego

Magia jedzenia.
EMPANADAS 169

sukcesywnie zużywam do przygotowywania zup oraz sosów.  Pozostałe po ugotowaniu mięsko oddzielam od kości i  przygotowuję z niego paszteciki, potrawkę z kurczaka lub  tymbaliki drobiowe. Świetnym sposobem jest także usmażenie chrupiących pierożków z nadzieniem mięsno-warzywnym czyli empanadas.  Pierożki przygotowałam z cieniutkiego ciasta na bazie mąki, wody i oliwy, które w zasadzie przypomina ciasto na "nasze

cool and minty
Pieczarkowo-serowe kotleciki z piersi kurczaka. Smaczne i delikatne. 385

Delikatne, chrupiące a przy tym bardzo soczyste kotleciki z piersi kurczaka wzbogacone serem i pieczarkami bardzo zyskują na smaku. Przygotowuję je dość często, naprzemiennie z kotlecikami serowymi ( tu przepis :  klik ) , szybko się je robi, szybko znikają, co świadczy, że wszystkim bardzo smakują. Składniki - podwójna pierś z kurczaka - ser żółty w kostce ok.10 dkg - pieczarki 6 większych szt. - 2 jajka

Kuchnia z widokiem na ogród
Kotlet de volaille'a 37183

Pyszne i soczyste kotlety drobiowe z chrupiącą skórką Kotlet de volaille'a SKŁADNIKI: pierś z kurczaka 1 szt podwójna masło -12,5 dag jajko -1 szt bułka tarta -3 łyżki mąka -2 łyżki sól i pieprz tłuszcz do smażenia PRZYGOTOWANIE: Filety z kurczaka umyć, osuszyć, podzielić na 4 porcje, lekko rozbić tłuczkiem.  Następnie obsypać filety solą i pieprzem

Kuchnia Danusi
Pizza hawajska 225

już prawie nasza tradycja: niedzielny obiad = pizza :) Dziś proponuję hawajską. To jedna z moich ulubionych kompozycji. Bardzo lubię ananasa w daniach niesłodkich. W połączeniu z kurczakiem, sosem, warzywami czy właśnie pizzą. Pizza hawajska Pyszna, chrupiąca, prosto z piekarnika Pizza hawajska to zazwyczaj szynka i ananas. Ja proponuję wzbogacić ją o duszone pieczarki z cebulką. Przepis na moje sprawdzone ciasto

Ratunku obiad