ulubionymi przyprawami w marynacie zawsze sprawdzi się jako szybki i smaczny posiłek. Postanowiłam dodać do niego frytki z ukochanych batatów - chrupiące, lekko ostre i mega zdrowe. Zapraszam na fit obiad! :) Marynata do kurczaka: 0,5 k piersi z kurczaka 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka ziół prowansalskich pół łyżeczki chilli sok wyciśnięty z połowy cytryny
Cooking Monsterłatwy sposób można nadać mu nowego, wyjątkowego smaku. Jak dla mnie taka wersja jest nawet smaczniejsza- mięso ma wyrazistszy smak a panierka jest chrupiąca, lekko słonawa i ma piękny złoty kolor. Składniki: duży filet z kurczaka 1/2 paczki krakersów solonych 2 łyżki musztardy chrzanowej 1/2 szklanki mleka sól pieprz słodka papryka mąka tłuszcz do smażenia Mięso opłukać, pokroić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaprzeróżnych orientalnych pomysłów. A jak pomysły mam to oczywiście je realizuję ( nie tylko te kulinarne! ). Dziś mam dla Was przepis na pyszne i chrupiące pierożki z papieru ryżowego wypełnione po brzegi soczystym mięsem z kurczaka z dodatkiem warzyw zatopionych w słodko-ostro-kwaśnym sosie. Podae z odrobiną kiełków lucerny nabierają iście restauracyjnego charakteru i zachwycają nie tylko podniebienia
Ostra na Słodkozielenina o dość specyficznym smaku sprawia, że wszystkie wymienione składniki zaczynają smakować… jakoś inaczej. Sałatkę podaję z chrupiącym pszennym pieczywem. To wprawdzie mój subiektywny wybór, ale czy to przez specyficzną roszponkę, czy może przez to, że wędzonego kurczaka (w tej czy innej formie) zazwyczaj jadam z takim pieczywem, nie bardzo wyobrażam sobie inny sposób podania. Mam natomiast pewien dylemat(...)pieprzem i ew. niewielką ilością soli. Podajemy z chrupiącym pszennym pieczywem. Przez Krystian Kulinarna Pokusa/div> #gallery-60 {margin: auto;} #gallery-60 .gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-60 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-60 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Pokrojone kurczak i warzywa Gotowa sałatka Gotowa sałatka - zbliżenie Post Sałatka
Kulinarna Pokusaglazurę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 30 minut. Następnie pieczemy jeszcze 5 minut w temperaturze 200 stopni by uzyskać chrupiącą skórkę. Podajemy z ziemniaczkami, surówką lub z czym lubimy. W trakcie pieczenia obracamy udka kurczaka kilka razy
Mango Papajapyszną sałatkę? Pyszna sałatka ze świeżym szpinakiem i chrupiącym boczkiem. Błyskawiczna w przygotowaniu. Doskonale sprawdzi się zarówno na pyszną kolację jak i na imprezowym stole. Sałtkę przygotowałam dzięki życzliwości marki Garneczki , marki Master Cook Handel , marko Ole , Helio oraz marki Stovit . Składniki: 1 mała główka sałaty lodowej 1 podwójna pierś z kurczaka 100 g boczku w plastrach 150 g świeżych(...)łyżeczka Oliwy z Oliwek Stovit sól, pieprz Wykonanie: Boczek kroimy w paseczki, wrzucamy na rozgrzaną patelnie i smażymy kilka minut, aż będzie chrupiący, następnie zdejmujemy go z patelni i przekładamy na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy na patelni, na której smażyliśmy boczek, wrzucamy kurczaka i smażymy aż nabierze złotawego koloru. Ser mozzarella
Podróż w kulinariaprzekąskę. Ponieważ długo pozostaje jędrna i chrupiąca idalnie nada się do lunchboxu do pracy. Seler naciowy nie jest docenianym warzywem, a zawiera 86 różnych substancji pozytywnie wpływających na nasze zdrowie. Szczególnie jedzony na surowo jest najzdrowszy, bo nie tracimy cennych witamin. Składniki: 5-6 łodyg selera naciowego 35 dkg upieczonej piersi z kurczaka 1/3 ananasa 20-25 ciemnych winogron
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zostawiamy mięso na 30 minut w lodówce. W garnku z kurkumą, solą i cukrem gotujemy kalafiora podzielonego na różyczki, kalafior ma być chrupiący i zwarty, a następnie go odcedzamy i studzimy. Gdy mięso z kurczaka się zamarynuje smażymy je na patelni grillowej z obu stron. Przygotowujemy sos: do metalowej miski przekładamy 2 łyżki majonezu i 4 łyżki jogurtu naturalnego, dodajemy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędorośli. Łatwe w przygotowaniu … bardzo szybkie i niezwykle sycące. Dziś mam dla Was przepis na kotlety szarpane z kurczaka z marchewką. Podane z ziemniakami, frytkami czy też ryżem są świetnym pomysłem na rodzinny obiad. Włożone do chrupiącej bułki z dodatkiem sałaty, cebulki i sosu czosnkowego są świetną alternatywą dla burgerów. Polecam! SKŁADNIKI: ( dla 2 osób ) * filet z kurczaka
Ostra na Słodkominutowym makaronem. Wyszło pysznie. Moja wersja nie ocieka sosem. Jest go jedynie tyle (sosu), aby oblepił wszystkie składniki, łącznie z makaronem. Kurczaka smażyłam na małej ilości oleju, żeby był lekki i delikatny. Jeżeli chcecie aby był chrupiący, należy usmażyć go w głębokim tłuszczu i dobrze osączyć na ręczniku, a następnie dodać na samym końcu. Polecam. Składniki dla 2 osób
Pełny talerzcytryny. Odstawić do lodówki na 30 minut. • Ugotować ryż wg wskazówek na opakowaniu. • Mąkę kukurydzianą wymieszać z jajkiem na gładką masę, maczać zamarynowane paski kurczaka i smażyć w głębokim tłuszczu. Odsączyć tłuszcz na papierze. • Rozpuścić cukier brązowy na patelni, dodać ananas pokrojony na kawałki, podlać sokiem z ananasa(...)obsmażyć na 3 łyżkach oleju. • Dodać do sosu i chwilę pogotować ok. 2-3 minuty, papryka ma być chrupiąca. • Na koniec dołożyć do sosu pędy bambusa, zagotować. • Do sosu wrzucić kurczaka, przemieszać aby sos oblepił mięso. • Podawać z ryżem. Sos słodko-kwaśny jest obłędny i bardzo prosty. Już nigdy nie kupię gotowego
To co kochamJeśli znudziła Wam się tradycyjna panierka na filecie z kurczaka to polecam zrobić kotleciki drobiowe w panierce z płatków kukurydzianych. Panierka jest złocista i niebywale chrupiąca a filet soczysty. Zamiast filetu możecie równie dobrze użyć schabowego i tak nieco inaczej przygotować dzisiejszy obiad. Składniki na 3 kotleciki : pół większego filetu z kurczaka 4 duże garści płatków kukurydzianych 2 jajka pół
Mechanik w kuchnimoja kolejna propozycja na wykorzystanie piersi z kurczaka. Tym razem nadzienie z żurawiną i chrzanem owinięte boczkiem wędzonym. Z wierzchu pyszny chrupiący boczek dzięki któremu mięso jest soczyste i aromatyczne. Słodka żurawina i ostry chrzan równoważą się w smaku. Całość duszona w śmietanie. Podałam do nich gotowany kalafior i kluski śląskie. Składniki: 3 piersi z kurczaka 9 łyżek żurawiny
Ala piecze i gotujeChrupiąca,aromatyczna panierka a w środku soczyste i miękkie mięsko kurczaka to moja propozycja nie tylko na obiad,ale też na przyjęcie w gronie znajomych.Spróbujcie,z pewnością nie pożałujecie. 1kg - 1,5 kg pałek z kurczaka Marynata: 6 łyżek oliwy 4 łyżki octu winnego 5-6 ząbków czosnku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki chili
Niespełnione zdolności kulinarnepokryły wszystkie ziemniaki. Kurczaka i ziemniaki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy przez około 30 minut. Danie jest gotowe, kiedy z kurczaka po przekłuciu wypływa przeźroczysty płyn a ziemniaki powinny być chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku
Jacob TastesMoże być w cieście naleśnikowym, w panierce orzechowej, sezamowej, w chrupiącej panierce itp. A dzisiaj mam dla Was pierś z kurczaka w cieście sezamowym. Polecam na smaczny i szybki obiad. Można podać z ryżem, ziemniakami lub frytkami. Czas przygotowania to około 20 minut. A tutaj znajdziecie inne przepisy na kurczaka. Składniki 3 pojedyncze piersi z kurczaka 2 jajka 1/2 szklanki
O kuchni z uczuciemKotlety siekane są świetna alternatywą dla zwykłego kotleta drobiowego czy tradycyjnego schabowego. Delikatne, mięciutkie, soczyste w środku, chrupiące na zewnątrz. Pycha, polecam. Składniki: 500 g piersi z kurczaka 1 cebula 10 g parmezanu 2 jajka 2 łyżki mąki 3 łyżki majonezu olej do smażenia czosnek granulowany sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, pokroić w drobną kostkę, doprawić solą, pieprzem oraz
magiczna kuchnia Kasitalerzu. Próbowaliście wersje z grilla? Przepis jest banalny! Szparagi umyć i surowe położyć na rozgrzany grill. Grillować aż staną się miękkie i chrupiące. Do szpargów polecam sos jogutowy lub czosnkowy. Do tego kurczak z grilla w marynacie miodowo-musztardowej. Mmmm pycha! fot. Justyna Hącza Continue Reading
Głodni Wrażeń - fit przepisyszpinakiem i suszonymi pomidorami Pierś w cieście francuskim Pulpety w sosie pomidorowo fasolowym Roladki z kurczaka z żurawiną i fasolką szparagową Filet z kurczaka w warzywnym sosie Pieczeń z szynki z duszonymi warzywami Chrupiące kurczaczki Pierś w migdałach i pomidorowym sosie Schab z jabłkami i pomarańczą Rolada z indyka z papryką i marchewką
Ala piecze i gotujemożna ją ugotować w kilku wariantach. Na samych warzywach – wersja wegetariańska lub z dodatkiem boczku, gotowanego (czy też pieczonego, bądź usmażonego) kurczaka, a także z pieczarkami. Tym razem, dodatkiem jest podsmażony, chrupiący boczek. Składniki: - ok. 3 l bulionu - 400g czerwonej soczewicy - puszka (400ml) mleka kokosowego - kilka ziemniaków - 250g boczku - 1-2 marchewki - por - cebula - 5 ząbków czosnku
mojewypiekiinietylkoczerwonej i zielonej olej do podsmażenia sól, pieprz, papryka słodka PRZYGOTOWANIE Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni. Dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka i smażymy cały czas mieszając na dużym ogniu - będzie chrupiący. Przyprawiamy solą, pieprzem i dużą ilością papryki słodkiej w proszku. Zmniejszamy ogień i wrzucamy papryki pokrojone w kostkę. Wlewamy odrobinę wody, przykrywamy i dusimy przez
Moje Kuchenne Rewelacjekonkurs za to! Tymczasem przechodząc do zdjęć, zapraszam Was do śledzenia wpisów na FB oraz więcej zdjęć znajdziecie na blogowym Instagram-ie . Cienkie i chrupiące placki ziemniaczane uwielbiam - Aurelka robisz świetne! Zestaw do soczystego kurczaka Testuję silikonową foremkę - będzie coś pysznego! Kawa i ciacho po ciężkim dniu się należała :) Sałatka z ananasem już na blogu jest - zapraszam
Magiczne Życie Martyopakowaniu. Kurczaka smażymy na oleju sezamowym. Kiedy się zarumieni wrzucamy warzywa i wszystko smażymy. Jeśli używamy mrożonej fasolki, to dodajemy ją bezpośrednio do kurczaka (nie rozmrażamy). Fasolkę świeżą najpierw gotujemy. Kiedy warzywa będą chrupiące dodajemy ananasa, i smażymy jeszcze około 2 minuty. Dolewamy sos. Gotujemy wszystko jeszcze do momentu, aż sos się podgrzeje. Podajemy z ryżem
Mania Gotowaniakosteczkę. W woku rozgrzewamy olej i podsmażamy imbir i papryczkę. Przekładamy do osobnego naczynia i podsmażamy kurczaka na złoty kolor. Warzywa dodajemy do kurczaka i smażymy przez około 3-4 minuty aż będą chrupiące. Na końcu dodajemy imbir i papryczkę. Składniki sosu łączymy ze sobą. Sos wlewamy do woka i podgrzewamy do momentu aż sos będzie gęsty. Posypujemy danie posiekaną
Mania Gotowania