kurczaka w cieście jest to ulubiona forma kotletów moich dzieci. Należy jednak pamiętać by przygotować je tuż przed podaniem, gdyż ciasto jest wtedy chrupiące, później robi się mokre i nie jest już takie smaczne. Składniki: piersi kurczaka ( w zależności dla ilu osób się przygotowuje - ja liczę jedną pojedynczą pierś na dwie osoby, czyli tak jak na normalne kotlety), 2jajka, mleko
W kuchni u Monikibrukselka w takim wydaniu jak najbardziej mi odpowiada, chyba jest lepsze od zwyczajnie gotowanej, wierzch robi się chrupiący po prostu wielkie MNIAM ! :) Składniki (na 3 szaszłyki): pierś z kurczaka 300g mrożonej brukselki sól, pieprz, tymianek oliwa z oliwek Sposób przygotowania: Kurczaka kroimy w kostkę przyprawiamy solą, pieprzem i spora ilością tymianku brukselkę gotujemy w osolonej wodzie, aż się rozmrozi
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćKurczak w orientalnym stylu z dużą ilością curry i kozieradki, a do niego placki ziemniaczano -cukiniowe w nowym wydaniu - chrupiące z piekarnika. Oto moja kolejna propozycja szybkiego, łatwego i taniego obiadu - zajadajcie ze smakiem! Kurczak curry - pierś z kurczaka (tzw. serduszko) - przyprawa curry - mielona kozieradka - sos sojowy - świeża natka pietruszki - połowa ostrej czerwonej papryczki chili Placki ziemniaczano - cukiniowe - 1 cukinia
Sajkofanka smakusama wymyślam ze składników, które dostępne mam w lodówce. Tak było i tym razem! Dziś mam dla Was przepis na fantastycznego, soczystego kurczaka w słodko-ostrym ( ostrym na słodko :p ) sosie z mlekiem kokosowym i chrupiącym, prażonym słonecznikiem. Do tego ugotowany na sypko ryż i świeży szczypiorek. Danie na 5 z plusem! Gorąco polecam! Ps. Taki kurczak w słodko-ostrym
Ostra na SłodkoChrupiące paczuszki z ciasta francuskiego kryjące w sobie pyszne nadzienie z kurczaka, pieczarek i cebuli, zespolone żółtym serem. Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. 1 filet z kurczaka 200 g pieczarek 1 cebula 150 g żółtego sera sól pieprz czarny przyprawa do gyrosa olej rzepakowy do smażenia 1 duże opakowanie ciasta francuskiego Fileta z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą
https:KKuchniaMniamwypełnione grzybami. A konkretnie to boczniakami, które dusiłam w winie, dzięki czemu nabrały charakterystycznego smaku. Otulone ciastem francuskim i upieczone w piekarniku są chrupiące z wierzchu, a w środku aromatyczne i soczyste. SKŁADNIKI: 4 filety z kurczaka przyprawa do kurczaka 250g grzybów boczniaków 1 duża cebula 1/2 szklanki wytrawnego wina białego 1 opakowanie ciasta francuskiego sól pieprz czarny 1 małe
https:KKuchniaMniamweekend polecam Wam genialne danie z makronem i kurczakiem, które miałam przyjemność po raz pierwszy kosztować na jednej z ostatnich imprez :) Soczysty kurczak w majeranku i tymianku, w towarzystwie skwarek z chrupiącego boczku, czerwonej cebuli, koziego sera i czarnych oliwek, a do tego zaskakujący element dodający odrobiny słodyczy - suszona żurawina. Wszystko zatopione w aksamitnym, śmietanowym sosie, ale którego jest(...)osób - duży garnek): 500 g makaronu (najlepiej świeżego, polecam z Tesco, z lodówki "orecchiette", ale może być oczywiście inny dobrej jakości) 700 g filetów z piersi kurczaka 1 duża czerwona cebula 2 duże ząbki czosnku 250 -300 g wędzonego boczku garść ciemnych czarnych oliwek garść suszonej żurawiny 100-120 g koziego sera (najlepiej w roladce, ja dałam twardego w plastrach
Słodko-Słony Świat IlonyUlubiony makaron z kurczakiem i dynią w śmietankowym sosie z palonego masła, podany z parmezanem i uprażonymi orzechami nerkowca. Dorzuciłam jeszcze chrupiącą szałwię i makaron wyszedł przepyszny, polecam! Scroll down for recipe in English Makaron z dynią i kurczakiem w sosie z palonego masła (3-4 porcje) Składniki: 450 g dyni, obranej i pokrojonej w kostkę 2 piersi z kurczaka
karmelowyMakaronowe muszelki z kurczakiem w sosie śmietankowym przygotowanym na bazie świeżych ogórków i porów. Smażone ogórki miękną, ale pozostają przy tym chrupiące. Wnosząc tym samym ciekawą świeżość do dania. SKŁADNIKI: 1 por 3 świeże ogórki 1 pierś z kurczaka 150g makaronu muszelek 1 łyżka koperku 1 szklanka śmietanki 30% szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz kolorowy masło do smażenia Makaron ugotować
https:KKuchniaMniampomidorami i tej ze szpinakiem przyszedł czas na szparagową. Rolada napakowana jest pysznym pesto ze szparagów i delikatną mozarellą. A z wierzchu ma chrupiącą skórkę z szynki parmeńskiej. Jest pyszna! :) SKŁADNIKI 1 podwójna pierś z kurczaka 1 kulka mozarelli 6 plasterków szynki parmeńskiej 4 łyżki pesto z tego przepisu sół pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Pierś z kurczaka rozkrajamy w poprzek
DefinicjaSmakupanierce sekretnej mieszanki przygotowanej z dodatkiem 11 ziół jak w oryginale u Colonela Sandersa , ale ma równie wyjątkowy smak! Jest bardzo soczyste, z chrupiącą i pikantną panierką. Polecam, gwarantuję Wam, że mój przepis na Kurczaka à la KFC przypadnie Wam do gustu Składniki: różne kawałki z kurczaka (pałki, piersi i skrzydełka) Zalewa: 3 szklanki (poj. 250 ml) wody
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsuchego kurczaka, nawet gdybym się starał. Nie wiem jak to się robi. Ale właśnie dla tych, którym kurczak jest za suchy, mamy idealny przepis. Kurczak wychodzi idealnie mięsisty, soczysty, a skórka aromatyczna i lekko chrupiąca. A to za sprawą piwa, które paruje w trakcie pieczenia. Spokojnie, aromatu piwa w ogóle nie czuć. Nawet jeśli piwa nie lubicie to możecie(...)mnie, pomysł musiał po prostu dojrzeć. Ten akurat dojrzewał wyjątkowo długo. Aż wreszcie Madzia, nie chcąc czekać kolejnych kilku lat, wzięła sprawy w swoje ręce i sama tego kurczaka zrobiła. A do tego jeszcze pyszne warzywa, pieczone razem z kurczakiem. Rewelacja! Potrzebujemy: 1 kurczak (1-1,5 kg) 1 piwo 6 ziemniaków 3 marchewki 1 cebula oliwa z oliwek sól
Marder&Marder Manufacturezbierania masy i budowania mięśni taka tarta spisała się idealnie na dwa posiłki Składniki (forma o średnicy około 22cm/całość 930kcal): 100g kaszy jaglanej firmy Kupiec 150 gotowanej piersi kurczaka 400g mrożonego szpinaku jajko 100g sera feta (półtłusta) sól, pieprz, czosnek, oraz nasze ulubione przyprawy do szpinaku odrobina kurkumy dla koloru ciasta Sposób przygotowania: Kasze gotujemy zgodnie z instrukcją(...)piekarnika na około 25 minut na 200 stopni (przy czym 15 minut na termoobiegu, a 10 na dwóch grzałkach), ciasto musi zrobić się względnie chrupiące szpinak smażymy, aż straci całą wodę przyprawiamy wg. smaku kurczaka i ser kroimy w kostkę na wypieczone ciasto wykładamy szpinak, kurczaka i ser ponownie wstawiamy do piekarnika na około 10 minut SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćNiby zwyczajna pierś z kurczaka, ale obtoczona w bardzo zaskakującej i niesamowicie smacznej panierce- mega chrupiącej i aromatycznej, a przy okazji bardziej wartościowej niż tradycyjna panierka z bułki tartej- a mianowicie w ziarnach słonecznika. Już sam zapach podczas smażenia jest cudowny, a po skosztowaniu jednego kęsa będziecie na pewno zachwyceni tym prażonym posmakiem oraz delikatnym i soczystym w środku mięsem
Kraina Miodem Płynącajednym z pikników charytatywnych w Krakowie – wtedy podbiło serca wszystkich uczestników. Mam nadzieje, ze dziś podbije i Wasze serducha! Połączenie soczystego kurczaka z warzywami i orientalnym, niesamowicie aromatycznym sosem tworzy fantastyczną całość. Limonkowa śmietana i chrupiące orzeszki oraz kolendra to taka kropka nad I, która sprawia, że danie jest godne najlepszej orientalnej restauracji. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * filet
Ostra na Słodko