chrupiący kurczak - 1390 przepisów (strona:23/93)

Niesamowity kurczak paprykowy – pieczony z ziemniakami i cebulą 277

Wszystko za jednym zamachem – prosto z piekarnika, z jednej blachy. To mój zdecydowanie ulubiony sposób na pieczenie kurczaka – na płasko. Skórka po upieczeniu jest idealnie chrupiąca, mięso – soczyste, z łatwością odchodzi od kości. I od razu – z dodatkiem w postaci pieczonych warzyw. Ziemniaki obieramy, kroimy je na dość duże i grubsze frytki. Cebule obieramy, kroimy na ósemki, z piętką, żeby(...)spatchcook’, jest szczególnie przydatna właśnie wtedy, gdy pieczemy drób. Pozwala skrócić czas pieczenia, a tym samym zachować soczyste mięso i wytworzyć na nim chrupiącą skórkę. Polega na wycięciu z mięsa całego kręgosłupa i spłaszczeniu kurczaka na poziomie mostka. W ten sposób można również kurczaka z powodzeniem na płasko zamarynować, a później upiec na grillu, usmażyć na patelni czy nawet ugotować

Karo in the Kitchen
Kurczak pieczony na puszce piwa 328

ptaka, składająca się z dużej ilości ostrych składników. No i to piwo :). Kurczak upiekł się idealnie. Dzięki temu że stał a nie leżał, cała skórka była chrupiąca i ładne podpieczona. I całkiem ostra! Kurczak jest smaczny i ciepły i na zimno. Bardzo polecam! Mała uwaga. Miałam kłopot z puszką od piwa. Nie mogłam dostać piwa w małej puszce, były tylko

Stare Gary
Kurczak Kung Pao 249

pominąć) 1,5 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki oleju sezamowego 3 łyżki erytrolu w proszku   Przygotowanie: Wykrawamy kości z kurczaka i kroimy go na kawałki wielkości ‘na jednego kęsa’. Nie zdejmujemy z niego skóry! Ona będzie fajnie chrupać po przygotowaniu ;) Takie kęsy kuraka wrzucamy na rozgrzaną patelnię na średni ogień i przyprawiamy, na razie tylko solą, pieprzem i imbirem(...)zastąpić innym dozwolonym słodzidłem, np. ksylitolem. Ale nieważne jaki, musi być w proszku – zmielony w młynku do kawy etc, żeby połączył się ładnie z resztą składników ;) Kurczak pewnie jest już ładnie zbrązowiały i chrupiący, czas więc dorzucić do niego warzywa. Przesmażamy wszystko razem przez chwilę i zalewamy wszystko pysznym sosem. Zmniejszamy ogień i pozwalamy wszystkiemu ‘pyrkać’ aż sos zgęstnieje

Jak gotować i nie zwariować
Kurczak na butelce piwa podany z Pilsnerem 177

kurczaka dzielimy na porcje. Kurczak na butelce piwa podany z Pilsnerem to danie, do którego często wracam. Sposób przygotowania gwarantuje, że mięso jest soczyste, a skórka chrupiąca. Jest to dobra alternatywa dla kurczaka z rożna, a może nawet i lepsza. Kurczaka możemy podać z pieczonymi ziemniakami i warzywami, frytkami belgijskimi , pieczywem, czy też ryżem i surówką. U mnie dodatkiem były

mojewypiekiinietylko
Orzechowa pierś z kurczaka 355

kurczak jest na tyle elastycznym mięsem, że można go przyrządzać właściwie ze wszystkim. Na słodko, na słono, na ostro, z owocami, z warzywami... Tym razem, proponuję kurczaka w orzechach. Delikatny, a zarazem chrupiący, uzupełniony smakiem delikatnego kremowego sosu, ryżem i sałatą ze świeżych warzyw podbił moje serce na nowo :) Składniki - obiad dla 2 osób Kurczak: 2 piersi z kurczaka przyprawa

Mój Smak na Życie
Chrupiące pieczone ziemniaki 385

Chrupiące pieczone ziemniaki są genialne, ale żeby wyszły perfekcyjnie, musimy się trzymać kilku zasad. Po pierwsze warto je krótko obgotować przed pieczeniem – łatwiej uzyskamy chrupiące brzegi. Po drugie – gęsi (ewentualnie kaczy) smalec – nadaje on ziemniakom niesamowitego smaku, którego nic nie jest w stanie zastąpić (gęsi smalec można kupić w supermarketach lub samemu wytopić podczas przygotowywania mięsa(...)pomijać. Nie są to dietetyczne ziemniaki, ale zdecydowanie najlepsze. Goszczą u mnie niemal podczas każdego przyjęcia i zawsze każdy pyta o przepis. Są idealne do kotletów, kurczaka, smażonej ryby i pieczeni. Chrupiące pieczone ziemniaki: 2-3 kg ziemniaków 3 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki mąki 3-4 łyżki gęsiego smalcu (może być też kaczy) 4 duże ząbki czosnku opcjonalnie: listki

Poezja smaku
Pieczone pałki kurczaka w boczku 151

Banalnie prosty w przygotowaniu obiad. Wystarczy mięso, boczek, trochę przypraw i obiad gotowy. A chrupiący boczek, który wtopił się w kurczaka jest rewelacyjny. 1 kg pałek z kurczaka Przyprawa do mięsa 1 łyżka lubczyku 8 plastrów chudego boczku 0,5 łyżeczki słodkiej papryki Oliwa do skropienia Mięso dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Dokładnie przyprawiamy przyprawą do mięsa oraz lubczykiem

VioletoweKucharzenie
Biała Trufla - restauracja Szczecin 168

somen. Smaki się idealnie komponowały, pyszna ryba, sosy. Tutaj rozpływający się w ustach kurczak zagrodowy w miodzie pitnym z idealnie przygotowanymi szparagami, grillowanym bakłażanem i chrupiącymi pestkami granatu. Nigdy nie jadłam tak smacznego kurczaka. Wszystkie mięsa i ryby były przygotowane techniką mięsa i ryby przygotowujemy metodą sous-vide (czyli metodą próżniową - oglądanie Top Chef na coś się przydało ;) Na koniec

Corner With Recipes
Skrzydełka z kurczaka w płatkach kukurydzianych 239

Pikantna potrawa lub przekąska dedykowana dla wszystkich fanów KFC Mieszanka przypraw i chrupiąca panierka sprawiają, że skrzydełka z kurczaka mają w sobie ‚to coś’ Polecam! Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis. Składniki: skrzydełka z kurczaka – ile dusza zapragnie

Za drzwiami kuchni
KURCZACZKI MCNUGGETS W PŁATKACH KUKURYDZIANYCH 272

zjada je w olbrzymiej ilości. Ostatnio na obiadek i jeszcze resztę na kolację... :-) Uwielbia wszystko co chrupie, a te chrupią bardzo mocno, czym grubsze płatki tym bardziej chrupiące kotleciki. Składniki: - piersi z kurczaka (u mnie 3-4) - mąka kukurydziana - 1-2 jajka - płatki kukurydziane (ok.250-300g) - sól i pieprz - olej kokosowy do smażenia - 1-2 łyżeczki oliwy Piersi z kurczaka umyć

Smaczne Zdrowe
Rozpłaszczony kurczak z cytryną i rozmarynem 174

smarować), obłożyć cebulą i cytryną z marynaty, dołożyć świeżą gałązkę rozmarynu. Piekarnik nagrzać do 210 st C. wstawić kurczaka i piec 45 minut. Po tym czasie kurczak powinien być już ładnie upieczony, z chrupiącą skórką. Można podawać od razu, można też zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i trzymać tak kurczaka do czasu podania. Przed podaniem mięso podzielić na 4 części

Stare Gary
Pizza z polędwiczką z kurczaka i prażoną cebulką 261

Dziś zapraszam Was na pyszny domowy fast-food – pizzę z polędwiczką z kurczaka i prażoną cebulką. Przepis na chrupiące polędwiczki, które posłużyły mi do farszu na pizzę znajdziecie tutaj (klik) . Domowa pizza nie ma sobie równych. Oczywiście farsz możecie dowolnie modyfikować. Taka pizza z polędwiczką z kurczaka i prażoną cebulką sprawdzi się doskonale jako syty obiad, na przyjęciu

Słodkie okruszki
Kurczak pieczony na soli 205

Kurczak pieczony w ten sposób jest soczysty, aromatyczny, miękki i ma chrupiącą skórkę. Nie należy obawiać się takiej ilości soli, kurczak jest delikatnie słony. Podczas pieczenia tłuszcz wytapia się i wnika w sól tworząc z niej skorupę. Mąż stwierdził, że tak soczystego kurczaka chyba jeszcze nie jadł. Koniecznie wypróbujcie! Składniki: kurczak o wadze 1,2 kg 1 kg soli gruboziarnistej

Moja Galeria Smaku
Grillowane podudzia w musztardowej marynacie 220

Rewelacyjny kurczak w marynacie musztardowej z dodatkiem miodu. Kruchy, z chrupiącą skórką, o smaku słodko- ostrym. Myślę , że stanie się hitem . Kurczaka podałam z sałatką. Pyycha...:) Polecam. Zaczynamy: Składniki: 8 szt podudzi kurczaka Marynata: 3 łyżki musztardy sarepskiej 1 łyżka miodu 5 łyżek oliwy z oliwek sól Wykonanie: Wszystkie składniki marynaty mieszamy. Kurczaka myjemy. Wycieramy kurczaka ręcznikami papierowymi- dodajemy marynatę

Smaki Edyty
Pierś z kurczaka w płatkach owsianych 131

Delikatna, soczysta pierś z kurczaka,  która wręcz rozpływa się w ustach,  w chrupiącej panierce o orzechowej nucie <3 Niebo w gębie!! Składniki: podwójna pierś z kurczaka ostra papryka w proszku czosnek granulowany sól pieprz olej z zalewy z pomidorów suszonych płatki owiane 1 jajko 2 łyżki mleka olej do smażenia Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w medaliony

Malinowo w kuchni

Proponowane wyszukiwania