Dzisiaj sałatka, która zyskuje swoją wyjąkowość poprzez pysznego chrupiącego, a zarazem soczystego kurczaka i mój ulubiony gęsty i wyrazisty w smaku sos :D Jeśli lubisz sałatki, a pewnie tak, spróbuj koniecznie mojej propozycji :) Składniki (4 porcje): Kurczak: 500 g kurczaka 100 g chipsów (dowolny smak, u mnie paprykowe) 2 jajka 100 ml mleka (można zastąpić piwem, wtedy nie dodawać
Malinowo w kuchniPyszny, soczysty, z chrupiącą panierką filet z kurczaka. Próbowałem już raniej coś podobnego, ale tym razem zrobiłem taki filecik w panierce sam i wyszedł nawet lepszy niż próbowany raniej. Bardzo smakował całej rodzinie i wszyscy mówili, że kurczak z kokosem to bardzo pyszne połączenie. Polecam i zapraszam do wypróbowania! Składniki: 3 filety z piersi kurczaka 200 g wiórków kokosowych olej
Kuchnia ŁukaszaMadzia zrobiła genialny obiad! Znaczy się pieczonego całego kurczaka. A ja uwielbiam kurczaka. Zwłaszcza właśnie pieczonego. Chrupiąca skórka, mięsko rozpływa się w ustach, mmmm... A tak w ogóle to Madzia tego kurczaka zrobiła w garnku rzymskim. To takie fajne naczynie, o którym pisałem tutaj . Więc co będzie nam potrzebne oprócz kurczaka? Marynata: 2 łyżki miodu 6 ząbków czosnku 1 łyżeczka
Marder&Marder ManufactureDawno nie piekłam kurczaka w całości. Ten jest tym razem cytrynowy, z pieprzem cytrynowym i cytryną. Soczysty i delikatny z chrupiącą skórką. Do pieczenia kurczaka idealnie nadaje się brytfanna, którą możecie kupić tutaj . Oprócz tej są jeszcze inne o różnych pojemnościach. Moja ma tę zaletę, że obie jej części są tej samej wysokości, dzięki czemu mogę piec jako w dwóch
Ewa w kuchniminut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 165-170⁰C i pieczemy kurczaka przez 50 minut. Znowu po upływie tego czasu podnosimy temperaturę do 180⁰C i dodatkowo włączamy termoobieg – pieczemy przez kolejne 15-20 minut, do zezłocenia. Podajemy ze schłodzonym białym winem, chrupiącą(...)pszenną ciabattą lub bagietką i koniecznie z sosem w którym kurczak się piekł – mocnym, aromatycznym i lekkim jednocześnie sosem z białego wina, cebuli, czosnku i ziół. Kurczak po upieczeniu pozostaje bardzo soczysty, ma chrupiącą cienką skórkę a sos to naprawdę czysta poezja. Obiecuję Wam, że ten smak i to połączenie jest nie do pobicia! Na drugi dzień kurczaka odpiekam
Karo in the Kitchenczarnej porzeczki Zapiekana cynamonowo-jabłkowa kasza jaglana na serowo-bananowej chmurce Mini pączki waniliowe Walentynkowy deser a la rafaello (z kaszy jaglanej) Chrupiące nugettsy z piersi kurczaka (w panierce na bazie mąki kukurydzianej). Puszyste pszenne bułeczki z ziarenkami Zdrowy i lekki pudding czekoladowy z chrupiącymi ziarenkami Orkiszowe placki z korzenną nutą
Słodkie okruszkiChrupiąca sałata czy rukola, aromatyczne suszone pomidory, wyrazisty parmezan i grillowana pierś z kurczaka. Niczego więcej do szczęścia nie potrzeba. Mega prosta sałatka ale jaki smak! Nie ma się nad czym za długo rozwodzić... po prostu siadać i jeść! Składniki: 200g sałaty/rukoli/szpinaku ½ słoiczka suszonych pomidorów (pomidory +oliwa) 80g parmezanu ½ puszki kukurydzy
Pyry na Gazłota chrupiąca skórka, słodkawy, miodowy posmak i soczyste mięso to znaki rozpoznawcze tego przepysznego kurczaka. Miodowy kurczak na butelce Składniki sprawiony kurczak o wadze około 1,5 kg 6-8 ząbków czosnku kostka masła 1/2 szklanki oleju 3 łyżki płynnego miodu 1/4 szklanki piwa + butelka 2 łyżki suszonego rozmarynu sól, pieprz do dekoracji: gałązki rozmarynu, cytryny Sposób przygotowania Pól kostki
Pyry na GazWyjątkowo popularna tortilla ze znanej restauracji KFC w której skład wchodzą chrupiące, złociste polędwiczki z kurczaka, świeże pomidory, sałata lodowa, a całość otula majonezowy sos. Twistera możemy przygotować w wersji domowej - jest równie smaczny co ten zakupiony w KFC i mamy pewność, że wiemy co jemy. Domowy Twister jak z KFC - Składniki: ok. 6 placków tortilla (kupionych lub z tego
Słodka Stronailością bułki tartej. Obtaczamy kurczaka najpierw w jajku a następnie w panierce i układamy do naczynia żaroodpornego. Nagrzewamy piekarnik na ok. 220 stopni. Pieczemy aż do uzyskania chrupiącej skórki. Ja podałam kurczaka z warzywami na patelnię, które przygotowałam zgodnie z instrukcją przedstawioną na opakowanie i doprawiam słodką i ostrą papryką kilkoma kroplami tabasco. Bon Appetit
Pudełko rozmaitościregałach leżą już pierwsze, ogromne bochenki pachnącego chleba. Kupujemy dwa bochenki, trzeci na drogę i powolnie wracamy do domu, aby w tym czasie zjeść jak najwięcej jeszcze gorącego i chrupiącego chleba. W domu poprawka – grube, niefortunnie pokrojone kromki smarujemy takim prawdziwym solonym masłem, sprzedawanym na wagę. Bieganie po chleb to jedyna okazja, aby wcześnie nie trzeba było iść spać(...)nadziewa dużego kurczaka na rożen i szybkim krokiem idziemy wszyscy do kościoła. Wracając do domu już od drzwi unosi się niesamowity zapach, który uruchamia wyobraźnię o zrumienionej, chrupiącej skórce i soczystym kurczaku. Pośpiesznie myjemy ręce i zasiadamy do stołu, każdy na swoim miejscu i wspólnie jemy obiad. Ile ja bym dała, aby znów być przy jednym stole z rodziną, usiąść
Wędrówki po kuchniPyszne, sycące i bardzo szybkie w przygotowaniu danie przywołujące orientalne Chiny. Z chrupiącymi grzybami mun, miękkim kurczakiem i ciągnącym się makaronem. Składniki: 15 g suszonych grzybów mun 90g pędów bambusa 200g makaronu ryżowego 3-4 łyżki sosu sojowego ciemnego 2 piersi z kurczaka Kawałek imbiru wielkości kciuka 2 ząbki czosnku Kolendra lub natka pietruszki do posypania Wykonanie: Grzyby mun namaczamy
Pyry na GazDuża porcja zieleniny, kurczak w ziarnach słonecznika i chrupiące grzanki! Czego chcieć więcej? Ja uwielbiam :) Składniki: pojedyncza pierś z kurczaka jajko ziarna słoneczniki mix sałat pomidorki koktajlowe papryka czerwona mozzarella w kawałku łyżka oleju łyżka oliwy 4 kawałki pieczywa łyżka masła 2 ząbki czosnku sól, pieprz, papryka ostra, zioła prowansalskie 2-3 listki świeżej bazylii Przygotowanie: 1. Kurczaka pokroić
FITBUuKOpis: Coś dla miłośników klasycznych smaków – pierś z kurczaka panierowana w baaardzo chrupiącej panierce usmażona na złoto. Zapraszam do zapoznania się z daniem, które przypomina znane i lubiane danie z sieciówki fast food. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 łyżeczka pieprzy cayenne Sól Słodka papryka 1 jajko Mąka pszenna 1/4 szklanki mleka Olej do smażenia Sposób przygotowania: Na początku
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneOpis: Coś dla miłośników klasycznych smaków – pierś z kurczaka panierowana w baaardzo chrupiącej panierce usmażona na złoto. Zapraszam do zapoznania się z daniem, które przypomina znane i lubiane danie z sieciówki fast food. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 łyżeczka pieprzy cayenne Sól Słodka papryka 1 jajko Mąka pszenna 1/4 szklanki mleka Olej do smażenia Sposób przygotowania: Na początku
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne