Witajcie :) Zapraszam dzisiaj na pyszne chrupiące nuggetsy z kurczaka. Nie znam takiej osoby która by ich nie lubiła :) Takie pyszne kąski możecie śmiało przygotować sami w domu. Do nuggetsów podałam wyśmienity sos Madziarów Folwark. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 5 piersi z kurczaka 250 g płatków kukurydzianych 1/2 szklanki bułki tartej 1,5 łyżki domowej vegety lub sól
Sama słodycz i szczypta chiliDzisiaj szybko. Bardzo chrupiąca sałatka z kurczakiem, cieciorką i selerem marynowanym. Dodatkowej chrupkości nadają płatki migdałowe i krucha sałata lodowa. Kwaskowy sos jogurtowy doskonale komponuje się smakowo z sałatką. Polecam na kolację! Składniki: • 2 duże piersi z kurczaka • sól, pieprz do smaku • 2 łyżki sosu sojowego • 1 puszka cieciorki • 1 słoiczek marynowanego selera
To co kochamChrupiąca pierś z kurczaka podawana z glazurowaną, młodą marchewką. Marchewka ma charakterystyczny smak dzięki dodatkowi estragonu (jeśli ktoś nie lubi, można pominąć). Przepis dla 3-4 osób. Pomysł na dość szybki obiad. 500 g mięsa z piersi kurczaka 1 szklanka sezamu 2 łyżki mąki 2 jajka 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu 1 łyżeczka słodkiej, suszonej papryki olej do smażenia Marchewka
BullioZiemniaki w mundurkach, czyli ugotowane ze skórką - przygotowane w taki sposób zachowują więcej witamin ... a do tego chrupiące kąski z kurczaka i słodka marchewka ... smacznego! Składniki na 3 porcje: podwójny filet z kurczaka 6 młodych lub sałatkowych ziemniaków (małych o podobnej wielkości) marchewka mini (mrożona - Hortex 450g) 1 jajko bułka tarta olej do smażenia 2 łyżki masła sól, pieprz przyprawa
Alutka-GotujeWspaniałe danie kuchni angielskiej inspirowane kuchnią indyjską.Kurczak jest wyjątkowo chrupiący,przyprawa sprawia ,że czujemy w nim kumin i garammasala,to takie dwie dominujące w tym daniu przyprawy.Choć możemy taką przyprawę kupić gotową ,zdecydowanie jednak swoją jest najlepsza, ja decydowałam się na zrobienie własnej mieszanki.Przepis tutaj klik .Z zapraszam. 1 kg.skrzydełek Pasta tikka sól morska *********************************** Dzień wcześniej zamarynować
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkigóra/dół bez przykrycia z 35 minut, następnie wlać wodę i pod przykryciem piec dalej 35 minut, następnie bez przykrycia na termoobiegu w 180C piec 10 minut kurczak jest pyszny, chrupiący............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięChrupiąca pierś z kurczaka podawana z glazurowaną, młodą marchewką. Marchewka ma charakterystyczny smak dzięki dodatkowi estragonu (jeśli ktoś nie lubi, można pominąć). Przepis dla 3-4 osób. Pomysł na dość szybki obiad. 500 g mięsa z piersi kurczaka 1 szklanka sezamu 2 łyżki mąki 2 jajka 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu 1 łyżeczka słodkiej, suszonej papryki olej do smażenia Marchewka
Bulliogdyby tak połączyć chrupiącą sałatę, soczystego kurczaka, wysuszone na południowym słońcu pomidory, biały bardzo puszysty ser i strzelającego w ustach granata? Mieszanka niemalże wybuchowa, ale do odważnych świat należy :) Tak powstał pomysł na kolejną zdrową, FIT sałatę :) Granat, ser, pomidor suszony i organizm masz dopieszczony :) Jest to naprawę ekspresowa propozycja :) Wystarczy ułożyć na talerzu sałatę, pokroić usmażonego wcześniej kurczaka
Mój Smak na ŻycieBardzo smaczne, bardzo aromatyczne i bardzo chrupiące udźce z kurczaka. Jednym słowem to co lubię. 8 udźców z kurczaka sól do smaku 1 łyżka płatków suszonych papryki 1 łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią 1 łyżeczka czerwonej ostrej czubrycy Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniJeśli lubisz słodka, chrupiącą skórkę z kurczaka i delikatne mięsko - ten przepis jest dla Ciebie ! Składniki: * 4 całe udka * 700 ml jasnego piwa * 3 łyżki miodu * 1 łyżka cukru trzcinowego * 2 łyżki sosu teriyaki lub sojowego * 1,5 łyżeczki soli *zioła prowansalskie Wykonanie: Mięso umyć i osuszyć. Udka porozcinać na podudzia i pałki. Poporcjowane mięso natrzeć solą i przyprawami - odstawić
kolorowotorcikowoZnacie mumie? Pewnie tak.. bardzo mila odmiana na przygotowanie piersi z kurczaka. Zawinięta w chrupiące francuskie ciasto z pysznym nadzieniem to mila odmiana na obiad nie tylko od święta. Ja zamiast bardzo popularnego nadzienia pieczarkowego używam mieszanki serów, suszonych pomidorów i bazylii. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikKurczak w soli na butelce... Złocisty, soczysty i chrupiący. Upieczony na stojąco. Obtoczony w samej soli. Bez dodatku innych przypraw. Bez tłuszczu. Polecam! Składniki : Kurczak o wadze około 1,2 kg; Sól; Woda o temperaturze pokojowej; Butelka od piwa (o pojemności 330 ml); Forma do pieczenia (do ciast) lub naczynie żaroodporne. Sposób przygotowania: Kurczaka umyć, osuszyć, oprószyć cieńką warstwą soli(...)butelka o pojemności 330 ml. Nie należy się bać, że butelka pęknie pod wpływem ciepła. Należy uważać z ilością soli, aby skórka z kurczaka nie była zbyt słona. Sól powoduje, że skórka staje się chrupiąca i złocista, a mięso soczyste. Jednak zamiast soli można użyć ulubionych przypraw. Do formy/naczynia żaroodpornego ścieka tłuszcz z pieczonego kurczaka. Źródło przepisu: Wielkie
Gospodyni MiejskaPrzepis na quesadillę był już na moim blogu, ale w czerwonym wydaniu. Dziś.. fajita chicken. Podpatrzony na wakacjach, często przewijający się na różnych stronach. Wyrazisty kurczak, ciągnąca się mozzarella, chrupiące warzywa w tortilli z dodatkiem guacamole. Komu, komu? Składniki: 1 duża pierś kurczaka 1/2 papryki zielonej 1/2 papryki pomarańczowej 1/2 papryki czerwonej 4 kopiaste łyżki startej mozzarelli 1/2 cebuli
CzarnawisienkaRewelacyjna tarta, której smaki urzekną niejednego smakosza. Aromat przyprawionego czosnkiem szpinaku połączona z charakterystycznym w woni serkiem brie oraz mozzarellą, całość złamana wyrazistym w smaku soczystym kurczakiem, a wszystko w chrupiącym, złocistym cieście francuskim - prawdziwa uczta dla podniebienia. Tarta z Ciasta Francuskiego z Kurczakiem, Szpinakiem i Trzema Serami - Składniki: 2 piersi z kurczaka przyprawa do kurczaka czosnek w proszku
Słodka Strona