Dawno nie piekłam kurczaka w całości. Ten jest tym razem cytrynowy, z pieprzem cytrynowym i cytryną. Soczysty i delikatny z chrupiącą skórką. Do pieczenia kurczaka idealnie nadaje się brytfanna, którą możecie kupić tutaj . Oprócz tej są jeszcze inne o różnych pojemnościach. Moja ma tę zaletę, że obie jej części są tej samej wysokości, dzięki czemu mogę piec jako w dwóch naczyniach lub jednym zakrytym. Idealne rozwiązanie. Polecam ją jak i inne produkty Silesia Rybnik , jak to mówią od koloru do wyboru. Każdy znaj... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...