warzywnym, albo dodaję aromatyzowaną oliwę czy sporą ilość masła, dzięki czemu nabiera smaku, a całe dane dodatkowo zyskuje na wyrazistości. Kuskus aromatyzowany bazylią, podany z miękkim kurczakiem i pomidorkami koktajlowymi oraz posypany chrupiącymi ziarnami, to błyskawiczna i wyborna propozycja zarówno na ciepło- jako pełne danie obiadowe- jak i na zimno (na kolację czy jako imprezowa przekąska), a jego przygotowanie
Kraina Miodem PłynącaPieczemy pasztet! Pasztet mięsno-warzywny z chrupiącym boczkiem! SKŁADNIKI: - 1 udko indycze - 1 udko z kurczaka - 2 szt antrykotu - 1 szt skrzydło indycze - 3 marchewki - 2 pietruszki - 1 cebula - 4 jajka - 1 kajzerka - sól, pieprz - boczek surowy wędzony W/w ugotować do miękkości, wywar będzie idealny na zupę lub rosół. Mięso i warzywa z wywaru zmiksuj blenderem na gładką masę
SMYKWKUCHNIkiedy nie mamy ochoty na tradycyjny, ciężki obiad. Prosta, bardzo sycąca i smaczna. Owoce granatu pasują do całości idealnie, dodają kwasowości i fajnie chrupią. Polecam!! Sałatka ze szparagami i granatem Składniki: 1 duża pierś z kurczaka 70 g szynki szwardzwaldzkiej lub innej dojrzewającej garść rukoli około 1/3 główki sałaty lodowej około 6-7 szparagów zielonych cebulka dymka (1/2 zielonej części(...)bazylią, oregano, tymiankiem, solą i pieprzem ziołowym. Szynkę kroimy w paski, podsmażamy na patelni bez dodatku tłuszczu do momentu aż będzie chrupiąca. Przekładamy szynkę do miski. Na tej samej patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i podsmażamy kurczaka. Szparagi gotujemy na parze około 5-7 minut, mają być al dente. Pomidorki kroimy w ćwiartki, dymkę siekamy, a granat przekrajamy na pół
Mania GotowaniaLubię pieczonego kurczaka, a najbardziej ćwiartki lub skrzydełka. Chrupiąca, aromatyczna skórka, oprószona przyprawami i ziołami... Lubię je również dlatego, że tak łatwo je przyrządzić. Wystarczy natrzeć je przyprawami, włożyć do piekarnika i na tym nasza praca się kończy, a efekt jest niesamowity. Polecam!!! Składniki na pieczone ćwiartki z kurczaka 6 ćwiartek z kurczaka około 6 płaskich łyżeczek przyprawy do kurczaka
Rozpustne gotowanierobi się dość długo, bo najpierw trzeba go zamarynować, potem udusić, a na końcu usmażyć. Ale warto ten czas poświęcić. Ma zupełnie inny smak niż jakikolwiek kurczak, którego dotąd jedliśmy. Rumiana lekko chrupiąca skórka, a mięso aż rozpływa się w ustach, jest bardzo delikatne. A smażone ziemniaki (uprzednio ugotowane), z którymi go podaliśmy dodały mu jeszcze rustykalnego i dzikiego charakteru
Marder&Marder Manufacturemiękkie, soczyste i aromatyczne. Jedyna uwaga to skórka, która nie jest chrupiąca - ale tego można było oczekiwać , mięso raczej się dusi niż piecze. Jeżeli nie oczekujemy chrupiących skór - polecam! składniki 1 cały kurczak (1 1/2 do 2 kg), podzielony na 6 do 8 sztuk i osuszony Gruba sól i pieprz mielony 1 łyżka oliwa z oliwek 1 średnia
Stare Garywyjątkowy smak. *cyt.Knorr Ja stworzyłam swoja własną wersję Cezara, z tego właśnie co znalazłam w lodówce. Wyszło pysznie, wyszło na bogato, aromatycznie i ...obiadek gotowy! Składniki -chrupiący mix sałat -wędzone mięso z kurczaka -kabanosy wędzone -oliwki czarne i zielone -pomidorki śliwkowe -czarny sezam- opcjonalnie -gotowany na parze brokuł -duża łyżka tartego parmezanu -łyżka oliwy z oliwek -2 łyżki majonezu
Z Kuchni Do KuchniKurczak pieczony w marynacie miodowo-chrzanowej, jest to idealny obiad dla całej rodziny. Kurczak udaje się po prostu idealny, mięciutki z chrupiącą, bogatą w smaku skórką, a więc bardzo serdecznie zapraszam do wypróbowania tego pysznego przepisu. Składniki: Kurczak o wadze 1 kg-2 kg 1 łyżka soli 100 g masła (dodatkowo) Marynata: 2 łyżki miodu 10 łyżek oliwy
Kuchnia ŁukaszaSłone paluszki idealnie sprawdzają się jako panierka do kotletów, są wyjątkowo chrupiące i nadają wyrazistości delikatnemu mięsu z kurczaka. Składniki: 1 opakowanie paluszków słonych Fanex 2 filety z kurczaka jajko … Czytaj dalej Filet w paluszkach
czarrna od kuchnitemperaturze 190/180 stopni przez ok 1 godzinę. Przed samym podaniem dopiekamy w piekarniku przez ok 10 minut bez rękawa i przykrycia, używając grzałki opiekającej. Skórka naszego kurczaka pięknie się zrumieni i będzie chrupiąca. Tu podane z marynowanymi buraczkami (o których niebawem) i pieczonymi ziemniakami lecz taki kurczaczek równie dobrze posmakuje z ryżem i surówką z marchwi lub białej rzodkwi . Uwielbiam
Kuchnia po mojemuwypadku kurczak pieczony jest w piekarniku, dzięki czemu unikamy niezdrowego smażenia w dużej ilości oleju. Pomimo moich obaw mięso wyszło naprawdę smaczne i bardzo chrupiące. W połączeniu z pysznym miodowo-czosnkowym sosem, rewelacja. Polecam. Kurczak w panierce panko w sosie miodowo-czosnkowym Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 duże lub 2 małe jajka 1,5 szklanki panierki Panko około(...)marchew, paprykę oraz szalotkę, przez około 4 minuty, aby były chrupiące. Na koniec dodajemy ananasa. Smażymy jeszcze chwilę. Gotowe warzywa przekładamy na talerz. Ziarna sezamu prażymy na suchej patelni. Do woka wlewamy sos, gotujemy go do momentu aż zgęstnieje, kiedy będzie gotowy dodajemy do niego kurczaka, posiekaną zieloną część dymki, sezam oraz warzywa. Wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy od razu
Mania Gotowaniasól, pieprz Kurczaka smażę na oleju pozostałym po suszonych pomidorach na złoty kolor z obu stron w naczyniu z przykrywką, która później będzie wymagana, ja lubię chrupiącą, wręcz przypaloną skórkę tym bardziej że kurczaka przewracamy później podczas duszenia. Jak stopień zrumienienia skórki kurczaka będzie nam odpowiadał dolewamy wino i dodajemy pokrojone w paski suszone pomidory. Dusimy na małym ogniu
Piekielna Kuchnia Patidziś mam dla Was przepis na kurczaka – takiego mega soczystego i mega chrupiącego! Jeszcze bardziej niż tego z KFC , którego tak polubiliście! Mięso zamarynowane wcześniej w jogurtowej marynacie z dodatkiem chili i czosnku , a potem panierowane w pokruszonej ( nie startej! ) bułce tworzy fantastyczne danie, które z całą pewnością każdemu posmakuje! Może nie jest dietetyczne i nie jest(...)całą pewnością od czasu do czasu „wrzucenie na ruszt” takiego kurczaka nie zaszkodzi. Idealnym pomysłem do tego jest świeża surówka z białej kapusty – coś ala colesław i ulubiony sos, np. czosnkowy. Koniecznie wypróbujcie, a później dajcie mi znać jak smakowało! Polecam! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * filet z kurczaka – 200 g * jogurt naturalny – 3 łyżki * czosnek
Ostra na Słodkojest ten z mąką Graham. W 100g jest ok. 264 kcal, przy czym jedna kromka waży średnio 23 gramy. Pierwsza propozycja to GRZANKI Z POLĘDWICĄ Z KURCZAKA Pieczywo opiekam w tosterze, aż będzie chrupiące. Następnie posypuję ziołami prowansalskimi i papryką słodką mieloną. Dzięki temu chleb nabiera wyrazistego smaku, niczym ten z grilla. Na wierzch kładę plasterek polędwicy z kurczaka
All My Fit Lifeplacuszków. Może wyglądają mniej efektownie, ale i tak byłam z siebie dumna:) Przedstawiam więc puszyste placuszki ziemniaczane z nadzieniem z pieczonej kaczki (w oryginale mięso z kurczaka), jajka i zeszklonej cebulki, w chrupiącej panierce i podane z sosem pomidorowym . Mojemu przyszłemu mężowi, jako zdeklarowanemu fanowi ziemniaków, bardzo przypadły do gustu. Polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Placki ziemniaczane(...)porcje, 16 placków) Składniki na ciasto: 1 kg ugotowanych do miękkości ziemniaków 2 jajka 120-140 g mąki sól Składniki na farsz: 500 g upieczonej/ugotowanej kaczki lub mięsa z kurczaka, pokrojone w małą kostkę 2 ugotowane jajka na twardo, pokrojone w drobną kostkę 1-2 cebule, pokrojone w drobną kostkę sól, pieprz 1 łyżka masła Składniki na panierkę: 1/2 szklanki
karmelowy