Kurczak na dziko

Kurczak na dziko

Kurczak na dziko

Kurczak na dziko. Skąd taka nazwa? Właściwie to nie wiemy, ale być może stąd, że naciera się go owocami jałowca. A jałowiec, jak wiadomo, jest leśną rośliną. A wszystko co z lasu jest "dzikie". Taka jest nasza interpretacja, zapewne niewiele mijająca się z prawdą. Tego kurczaka robi się dość długo, bo najpierw trzeba go zamarynować, potem udusić, a na końcu usmażyć. Ale warto ten czas poświęcić. Ma zupełnie inny smak niż jakikolwiek kurczak, którego dotąd jedliśmy. Rumiana lekko chrupiąca skórka, a mięso a... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Marder&Marder Manufacture

Autor

Matka TeresaMatka Teresa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, sosy, przetwory, mielone, pieczarki, chleb, mięso, szynka, ziemniaki, sos do kurczaka, pieczarki w sosie, kurczak z cytryną, chrupiący kurczak, kurczak z pieczarkami, kurczak pieczony, mięsa pieczone, mielone pieczarki, mięso mielone, pieczone ziemniaki, pieczeń z szynki, pieczona szynka, pieczeń z mięsa mielonego, mięso duszone, chleb mieszany

Inne przepisy z Marder&Marder Manufacture

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.