chce nam się ciepłych dań, ostatnio przygotowałam na kolację takie żytnie kanapki z chrupiącym kotletem. Są smaczne i pożywne oraz dodatkowo nas rozgrzeją. Kotlety przygotowałam w panierce z żytnich płatków od firmy Lubella . Składniki: 2 płaskie chlebki żytnie 4 listki sałaty 2 plastry piersi z kurczaka 1 jajko 0,5 szklanki płatków żytnich Lubella Sól, pieprz Słodka papryka Olej
Bajeczna Kuchniaoliwkami Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Chrupiące tosty z wędzonym serem Lemoniada cytrusowa z natką pietruszki Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Owoce z waniliową chałwą i orzechami w miodzie Pasta z ciecierzycy z oregano, czosnkiem i chia Pieczone kasztany Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią(...)sadzonym Sałatka z kaszy jaglanej z ziołowym dressingiem Sałatka z kaszy jęczmiennej z chrupiącymi warzywami Sałatka z kolorowych warzyw, bogactwo lata Sałatka z kolorowymi pomidorkami Sałatka z kukurydzy z pomidorami i natką pietruszki Sałatka z kukurydzą i kalafiorem Sałatka z rukoli z brzoskwinią i wędzonym kurczakiem Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Sałatka z rukoli, z gruszką
Moja smaczna kuchniagrillowanie i zamierzam upiec takie oto szaszłyki! Może i Wy do mnie dołączycie? Proponuję Wam kruche i delikatne mięso z kurczaka, zanurzone uprzednio w ziołowej marynacie i nabite na patyk wraz ze słodkim i soczystym ananasem. Do tego chrupiąca papryka i czerwona cebulka, które nie tylko smakują, ale i cieszą oczy. Czy może być smaczniej? Oczywiście! Wystarczy dorzucić do tego(...)limonki lub cytryny 1 łyżka miodu 1 łyżka oliwy z oliwek Wszystkie składniki na marynatę po prostu wymieszaj ze sobą. Szaszłyki ( na ok. 20 sztuk ) : 1 kg piersi z kurczaka 1 świeży ananas 3 czerwone papryki 6 czerwonych cebul garść siekanej kolendry lub pietruszki patyczki do szaszłyków Piersi umyj i oczyść z błonek. Następnie pokrój w dużą kostkę. Wsyp
Food Squarepomidorowego 5-6 pieczarek garść oliwek oliwa do smażenia Przygotowanie: Na oliwie podsmażamy prosciutto,aż będzie chrupiące. Szynkę zdejmujemy z patelni,odkładamy na ręcznik papierowy. Na patelnię wrzucamy posiekaną cebulę,czosnek oraz gałązki rozmarynu. Smażymy, aż cebula się zeszkli. Następnie dodajemy kurczaka, obsmażamy, a potem dodajemy pokrojone pieczarki, pomidory z puszki oraz koncentrat. Gotujemy na wolnym ogniu
Bon appetit mon amiepodawać z ugotowanymi ziemniakami, które mieszamy przed wyłożeniem na talerze z kilkoma łyżkami sosu z pieczeni oraz z chrupiącą sałatą z dresingiem słodko-ostrym . Sosem z pieczeni polewać kawałki mięsa wyłożone na talerz. ( Pamiętać należy o zdjęciu sznurka z każdej części kurczaka ) The post Frango na púcara – Prosty kurczak jednogarnkowy po portugalsku appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicjadodaj kilka gałązek tymianku i rozmarynu. Piecz przez 5-10 minut, lub aż kurczak przestanie być surowy w środku. Po wyjęciu kurczaka z piekarnika odstaw go na 5 minut aby „odpoczął”, a następnie podawaj z warzywami i chrupiącym chlebkiem. Smacznego! English version Baked chicken with aubergine, courgette and tomatoes (4 servings) Ingredients: 4 tbsp olive oil or canola
karmelowyuzyskania jednolitej masy. Na patelni rozgrzewamy olej, kawałki kurczaka maczamy w cieście i smażymy partiami do momentu gdy kurczak będzie złocisty. Kurczaka odcedzamy z nadmiaru tłuszczu, wykładamy na talerz, polewamy sosem i natychmiast podajemy, żeby mięso było chrupiące
Kulinarne przygody Gatitywszystkimi przyprawami i dokładnie mieszamy. Następnie do szpinaku dodajemy pozostałe pokrojone warzywa oraz pokrojoną w kostkę pierś kurczaka. Całość polewamy sosem i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku. Sałatkę podajemy najlepiej ze świeżym i chrupiącym pieczywem (ja polecam czosnkowe
Emcia Pichciwięcej, jest zielono i pięknie, także na targach z warzywami i owocami. Świeże, pachnące i kolorowe zachęcają do kulinarnych eksperymentów. Na zakupy nowalijek pod gołym niebem czekaliśmy cały rok! Chrupiąca rzodkiewka, zielona sałata, ogórki i młoda kapusta to tylko niektóre z popularnych nowalijek. Szczypiorek i natka z pietruszki dodają smaku naszym sałatkom, porannym kanapkom i koktajlom. Nie można zapomnieć(...)ziemniaczki w mundurkach zapiekane z cukinią i pomidorem Młode ziemniaczki z paprykowym kurczakiem i oliwkami Młode ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą i jajkami podane na patelni Pomidorowa sałatka ze szpinakiem, młodą kapustą i oliwkami Surówka z młodej kapusty z truskawkami Botwinka z cukinią w delikatnym sosie Chrupiąca sałatka z białej kapusty z koperkiem Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Koktajl
Moja smaczna kuchniazupkę! Delikatny, a zarazem niesamowicie aromatyczny i sycący krem z kukurydzy na ostro, z chili i szczypiorkiem. Dziś podałam ją chrupiącymi, smażonymi ziarnami kukurydzy, ale jeśli chcecie, by zastąpiła cały dwudaniowy obiad, śmiało możecie dodać do niej np. pieczonego kurczaka. Pycha! Polecam! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * kukurydza w puszce – 200 g * cebula – 1 szt * świeża chili
Ostra na Słodkopodawane w całości, tak jak skrzydełka w Polsce. Skrzydełko kurczaka dzieli się na dwie części, a jego ostatnia, trzecia sekcja, ta na której jest tylko skóra i kości, jest usuwana. Bufallo Wings najczęściej podawane są na tacce lub w koszyczku. Zawsze w towarzystwie surowych, świeżych, chrupiących marchewek i selara naciowego. Do całości podaje się jogurtowo-majonezowego dip. Tradycyjnie ze skrzydełkami
Jem więc JestemMarynowany w maślance, dobrze przyprawiony. Miękki i soczysty w środku, z zewnątrz pysznie chrupiący! Robiony już wielokrotnie, marynowany w jogurcie i maślance, czasami w gęstszych wersjach jogurtu greckiego - w każdej jest pyszny! Przepis pochodzi z książki "Najlepsze dania Billa" Billa Grangera. Składniki: 12 podudzi kurczaka, 375 ml maślanki lub jogurtu, 1 łyżeczka soli morskiej, 1 łyżeczka mielonego imbiru
Plate of Joyoliwkami i czerwoną cebulą Sałatka z kaszy gryczanej z kukurydzą i kalafiorem Sałatka z kaszy jęczmiennej z chrupiącymi warzywami Kuskus z lazurem i winogronami Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami Pieczarkowa z kuskusem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Sadzone z marchewką na gęsto i z kuskusem Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem
Moja smaczna kuchniapyszną sałatkę. Jest wyrazista w smaku, chrupiąca, idealna na mniejsze i większe imprezy. Gwarantuję, że posmakuje Waszym gościom. Przyznam się , że sama musiałam się mocno powstrzymywać przy jej przygotowywaniu aby nie zjeść całej ;) Szczęśliwego Nowego 2016 Roku i szampańskiej zabawy sylwestrowej !!! mała główka czerwonej kapusty mała puszka kukurydzy czerwona cebula 2 filety z kurczaka 1 op. przyprawy gyros sól pieprz
Smakołyki Asimnie. Polecam! Przepis na tę sałatkę pochodzi ze strony Swedish Food nieco ją jednak zmodyfikowałam. Składniki : kilka plastrów bekonu 1 podwójna pierś z kurczaka opakowanie rukoli lub innej ulubionej sałaty 400-500g truskawek 4-5 łyżek oliwy z oliwek extra virgin 1-2 łyżek z cytryny zioła prowansalskie, oregano ząbek czosnku sól, pieprz słodka i ostra papryka(...)sokiem z cytryny, czosnkiem wyciśniętym przez praskę, ziołami oraz solą i pieprzem. Bekon mocno zgrilować, aby był chrupiący, najlepiej na grilu elektrycznym lub w piekarniku pod opiekaczem (górną grzałką). Zdjąć i przestudzić. Pokroić lub pokruszyć na drobne kawałki. Pierś z kurczaka pokroić na grube plastry (około 1cm), posolić, popieprzyć i posypać słodką i ostrą papryką. Następnie zgilować, jeżeli robicie
Codzienne Gotowanie