pierś z indyka lub kurczaka lub mięso wołowe (choć nie tak często jak drób). Zamiast ziemniaków lepiej używać pysznych, zdrowych i bogatych w beta-karoten batatów, a w zamrażalce zawsze mieć opakowanie mieszanki warzyw, które można szybko udusić na patelni. Oczywiście, jeśli pod ręką nie macie akurat świeżych warzyw. 4. Co lubisz chrupać/przegryzać w czasie wolnym(...)też bardzo ważna kwestia. Ja nie wyobrażam sobie obiadu bez deseru, po jedzeniu zawsze mam ochotę na coś słodkiego lub chrupiącego jak np. krakersy. Dlatego zawsze wolę mieć pod ręką coś zdrowego do zjedzenia. Do tego przydadzą się np. suszone daktyle, mieszanki orzechów i bakalii, suszone owoce typu śliwki czy morele, a także proste w przygotowaniu batony muesli czy ciasteczka
Cooking Monstertysiące razy, choć raz muszą nie wyjść, by równowaga została zachowana ;) Nie wyszedł mi stir-fry z rybą, a następnie z kurczakiem - ten z rybą był niezjadliwy, ten z kurczakiem był ok, ale żadna rewelacja - widać to nie moje smaki :D W czerwcu udało mi się opublikować 14 przepisów: Dania obiadowe: Polędwiczki wieprzowe z purée z batatów i glazurowanymi(...)Jajka sadzone w papryce, purée z batatów i szparagi Gulasz wieprzowy z suszonymi pomidorami Makaron "3 sery" Zupa pomidorowa z serowymi grzankami Słodkości: Ciastka francuskie z serkiem i truskawkami Chrupiące bułeczki na truskawkach Ciasto drożdżowe z truskawkami, rabarbarem i kruszonką Ciasteczka owsiane z bakaliami Cytrynowe ciasteczka owsiane Przekąski: Wytrawne roladki z ciasta francuskiego Pasta jajeczna z awokado Inne: Kompot
Cooking Monstercałości rozkładamy filet z kurczaka. Podajemy z jogurtem wymieszanym z posiekanym czosnkiem. Fit&Easy - nowy design, te same wartości i pyszny smak! Fit&Easy to mieszanki sałat znane i cenione przez osoby, które uwielbiają zdrowe i smaczne jedzenie. To co wyróżnia produkty Fit&Easy to naturalne składniki najwyższej jakości, oryginalne kompozycje chrupiących warzyw i łatwość przygotowania
VioletoweKucharzenieprzygotowane udka, są soczyste, chrupiące i powiedziałabym nawet, że dietetyczne, bo nie używa się do ich przygotowania ani odrobiny tłuszczu. Robię je praktycznie od zawsze, bo kombiwar miałam jeszcze jak mieszkałam z mamą ( a to było bardzo dawno temu) Szybki, smaczny obiad, najlepiej smakuje z frytkami i surówką. Składniki - udka z kurczaka 3 sztuki - czosnek granulowany - domowa wegeta - papryka czerwona
Kuchnia z widokiem na ogródpachnących pomidorów, ogórków i chrupiącej sałaty. Pochrupałabym marchewkę i rzodkiewkę. Echhh...Tymczasem trzeba zadowolić się tym, co mamy i co choć trochę ucieszy oko i podniebienie. Co powiecie na warzywa z jajkiem i szynką w galarecie? Do przygotowania galaretki wykorzystałam...rosół z kaczki, pozostały z obiadu. Można jednak użyć tradycyjnego, z kurczaka lub wołowiny. Żeby odtłuścić wywar, wstawiam
Codzienna kuchnia niecodziennateż natrzeć jeszcze majerankiem. Składniki : * kurczak około 1,5kg * łyżka oliwy z oliwek * papryka słodka mielona * 2 ząbki czosnku Przygotowanie : Połączyć oliwę z papryką i czosnkiem. Dobrze natrzeć kurczaka.Odstawić na 2-3 godziny.Ja zawsze zostawiam na całą noc. Piekę ponad godzinę , aż będzie miękki. Wyciągam z rękawa i dopiekam by była chrupiąca skórka. Na prawdę jest godny uwagi
Magiczne Życie Martykalmarami lub z miksem owoców morza. Najbardziej lubię z krewetkami i owocami morza i taki przepis dziś podaję :) Składniki na około 6-8 miseczek zupy 1 litr bulionu z kurczaka lub litr wody 2 "laski" trawy cytrynowej 6-8 liści limonki kafir ok 2 cm korzenia galangal ( opcjonalnie imbir ale to nie to samo) tym razem dodałam zamrożony(...)Gotować ok 5-6 min i wlać mleko kokosowe. Dodać pokrojone grzyby, kalafior, paprykę, cukier, oliwę chilli i sok z limonki. Gotować ok 2 minut. Warzywa mają być chrupiące. Zupa ma mieć przyjemny kokosowy posmak, z nutką limonki i pikanterii. Trzeba znaleźć swój balans :) Ciężko to opisać słowami a niektóre składniki dodaję po prostu na oko ;) Jest na prawdę
Jemy PijemyDelikatne w smaku mięsne kuleczki na kaszy mannie zamiast bułki tartej, przełożone cukinią. Szaszłyki pieczone są w piekarniku, bez zbędnego tłuszczu, przez co są o wiele
Kraina Miodem Płynącaciasto francuskie, ponieważ jest chrupiące i mięciutkie. Można je jeść na ciepło i na zimno i to jest właśnie zaleta! Oprócz tego jest tanie i można je kupić, zamiast trudzić się samemu. Z dodatkiem pysznego farszu smakują obłędnie ! Ja wykorzystałam do farszu brokuły, które są bardzo zdrowe i zawierają żelazo, pieczarki i soczystego kurczaka. Całość uzupełnia czerwony barszcz
Kuchnia Paulettesrazy, szczególnie podczas przygotowywania grillowanego kurczaka i warzyw oraz grillowanych kanapek i za każdym razem grill spełniał moje oczekiwania. Grill ze względu na możliwość przechowywania w pionie, idealnie mieści się do szafki i nie zajmuje dużo miejsca. Jest wygodny i bardzo prosty w obsłudze. Potrawy przyrządza się naprawdę szybko, a co więcej są smaczne – chrupiące i mięciutkie. W przygotowywaniu potraw
TetiisheriJeśli chcesz mieć bardziej przypieczone i chrupiące ziemniaki, zwiększ temperaturę na 5 minut przed końcem pieczenia, a po wyjęciu ryby, rozetnij górę woreczka z warzywami. Piecz je jeszcze kilka minut do uzyskania zadowalającego efektu. Najlepiej podawać z jakimś sosem śmietanowym lub dipem czosnkowo-koperkowym. Ja nie robiłam, bo miałam sos śmietanowo-brokułowy po kurczaku z dnia poprzedniego. I tu muszę
Anioszek w kuchniSkładniki: 1 pierś z kurczaka 4-5 suszonych pomidorów 1 kilka mozzarelli sól, pieprz zioła prowansalskie 1 duże jajo bułka tarta do odtoczenia Przygotowanie: Mięso rozbijamy na cienkie kotlety. Mozzarellę i pomidora kroimy w kostkę, oprószamy ziołami prowansalskimi. Rozkładamy na kotletach i zawijamy ścisło w roladki. Obtaczamy w jajku i bułce - jeśli chcemy chrupiącą skórkę - to dwukrotnie. Smażymy
Kuchnia po mojemuprzygotowaniu danie z ryżu, do którego możecie wykorzystać resztki gotowanego lub pieczonego mięsa , które zostało Wam z innych obiadów. Ja dodałam do niego mięso z piersi i udek kurczaka, ale równie dobrze sprawdzi się tu wieprzowina czy indyk. Danie jest jednak tak smaczne, że również warto jest ugotować trochę mięsa specjalnie dla niego. Otrzymany w ten sposób bulion możecie wykorzystać(...)odgrzewane" wnętrze. Świetnie sprawdzi się na przyjęciu , goście będą pod wrażeniem i nie zorientują się, jak mało pracy włożyliście w jej przygotowanie. Pilaw ma wielowymiarową konsystencję - płatki migdałowe przyjemnie chrupią, a pestki granatu są soczyste i kwaskowate. Najtrudniejszą pracą okazało się dla mnie wydobycie pestek z granatu. Nie znam niestety metody, która nie skończyłaby się ubrudzeniem rubinowym sokiem całej kuchni
Chilli Czosnek i Oliwasałata WYKONANIE Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, obsypujemy przyprawami, dodajemy mąkę i jajko – mieszamy. Na końcu dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Na rozgrzany olej kładziemy łyżką niewielkie placuszki, smażymy z obu stron na małym ogniu na złoto. Następnie osączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym. Bułki przypiekamy chwilę w piekarniku aby były chrupiące, następnie przekrawamy na połowę
słodki bratekSposób przygotowania: Piersi z kurczaka dokładnie myjemy i nacinamy w nich kieszonki, tak aby wsadzić do każdej z nich po 3 śliwki wraz z wyciśniętym jednym ząbkiem czosnku. Panierujemy w ostrej papryce o czosnku granulowanym. Każdą pierś owijamy boczkiem, tak aby pokrył on całą powierzchnię piersi. Smażymy na głębokiej patelni, do momentu aż skórka będzie chrupiąca, ale nie spalona. Następnie
ClauditteMissCooking