Drobiowe roladki z masłem, czosnkiem i natką pietruszki

Drobiowe roladki z masłem, czosnkiem i natką pietruszki

Drobiowe roladki z masłem, czosnkiem i natką pietruszki

Przepis na : obiad

Otoczone chrupiącą skorupką, soczyste i miękkie w środku. Czosnek i pietruszka nadają im smaku oraz charakteru – jednym słowem: doskonała propozycja obiadowa lub gorąca przekąska. Składniki: 4 filety z piersi kurczaka, 70 – 80g masła, 4 ząbki czosnku, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz, 2 jajka, bułka tarta, olej do smażenia Sposób przygotowania: Piersi opłukać, osuszyć i rozbić na kotlety. Oprószyć z obu stron pieprzem oraz solą. Czosnek obrać i bardzo drobno posiekać lub przecisną przez praskę. Na ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nie tylko w kuchni

Autor

Violcia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, kotlet, kotlety, pierś, bułki, roladki, piersi, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, przekąska, kurczak, przekąski, obiad, filet z kurczaka, dania mięsne, kurczak z czosnkiem, soczysta pierś z kurczaka, chrupiąca pierś z kurczaka, chrupiący kurczak, dania obiadowe, dania na gorąco, dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem

Inne przepisy z Nie tylko w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.