Pizza, chyba najbardziej lubiane danie wśród dzieci. Ja bardzo lubię pizzę, lecz tym razem nie pizza, a coś pysznego przypominającą ją. Malutkie pizzerki, z dużą
Kuchnia Łukaszabardzo chrupiące, a w środku miękkie. Możemy je podać z gęstą śmietaną, cukrem, majonezem lub z dużą ilością zielonej sałaty - aby danie było nieco 'lżejsze' . Polecam przepis na placki ziemniaczane. SKŁADNIKI: 1kg ziemniaków 2 jajka 2 średnie cebule około 2 czubate łyżki mąki pszennej 1 łyżka kwaśnej śmietany sól pieprz dodatkowo: gęsta śmietana, cukier, majonez, sałatka lub posiekany szczypiorek
Moja Książka Kucharskaskóra będzie chrupiąca i złota, odwróć delikatnie filety na drugą stronę i polewając kolejną roztopioną łyżką masła – smaż krótko, ok 30 sekund. Na talerze (jeśli w Twojej zmywarce jest opcja podgrzewania talerzy – wykorzystaj ją) nałóż sos, a następnie na każdy talerz wyłóż po jednym kawałku usmażonej ryby. Podawaj w towarzystwie np. Zapiekanki ziemniaczano-selerowej oraz Sałatki z ogórka
Moja Delicjadań i sałatek. Możecie zauważyć, że łodyżki tez zjadam, tylko wcześniej je obieram. Są pyszne :) Co do mrożenia, tak przygotowane brokuły rozdzielam na porcje, mrożę. Potem jak potrzebuję to wrzucam na goracą wodę i gotuję dosłownie 3 minuty. Nie tracą smaku i koloru,a zawsze są pod ręką. Smacznego :) Acha zapomniałam napisać,że takie brokuły uwielbiam chrupać przy ulubionej książce
Kuchnia z widokiem na ogródpasztet i chrupiąca ciepła bagietka to takie trio, które zasługuje na najwyższe pochwały! I P. właśnie to danie okrzyknął swoim numerem 1 i najbardziej Mu smakowało! ______________________________________________________________________________________________________ Po chwili dania główne. Zapachy WOW! COQ AU VIN ( normalnie jest to kogut ) – restauracja Aubergine podaje natomiast kurczaka zagrodowego, duszonego w warzywach i czerwonym winie, razem z pieczonymi ziemniakami i sałatką. Delikatne mięso
Ostra na Słodkokonsystencji trochę chrupiąca. Myślę, że warto jej spróbować, jeśli gdzieś ją zobaczycie. Jest tylko jeden szkopuł - w czasie gotowania (i już nawet moczenia), borlotti traci swoje śliczne różowe kropeczki i przybiera kolor beżowy. Straszna szkoda... Dla porównania, w niskiej szklance fasola sucha, a w wysokiej po nocnym moczeniu. W kuchni fasolę żurawinową wykorzystuje się do przygotowywania sałatek, past, gulaszy
Chilli Czosnek i Oliwanaszych ulubionych sałatek. Idealna zarówno jako dodatek do grilla jak i jako samodzielne danie, np. na kolację. Zawsze podaję ogórki ze skórą, w sumie to nie wiem dlaczego u nas niektórzy podają ogórki obrane ... Tak naprawdę to nigdzie w Europie się z tym nie spotkałam... Polecam wypróbować, takie ogórki ze skórą są duuużo lepsze i super chrupią. ;-)Składniki:- 2 zielone
Smaczne Zdrowezwykła nudna sałatka może odzyskać ponowny blask, kulinarny blask. Dla dbających o linie kawałki kurczaka można usmażyć w piekarniku. Porcja na 3 osoby. Do przygotowania dania użyłam Panko czyli japońskiej wersji tartej bułki, wykorzystywanej jako panierka lub wypełnienie do różnego rodzajów kotletów. W odróżnieniu od znanej w Polsce bułki tartej Panko ma lżejsze, większe i bardziej chrupiące kawałki, przez
Bernika - moj kulinarny pamietnikChrupiąca, pieczona ciecierzyca Chrupki z cieciorki piekę już od jakiegoś czasu, ale dotąd nie widziałam większej potrzeby aby napisać osobny post dotyczący przygotowania tej przekąski ponieważ w internecie aż roi się od różnego rodzaju przepisów na “pieczoną ciecierzycę na 20 sposobów”. :) Dopiero przepis na krem z pieczonych buraczków z dodatkiem pieczonej ciecierzycy zmusił mnie do tego(...)sezamem. Tak naprawdę możliwości są nieograniczone i wszystko zależy od naszych preferencji i wyobraźni. Pieczona ciecierzyca świetnie sprawdza się w roli przekąski lub dodatku do zup kremów czy sałatek. Sekret idealnie upieczonej cieciorki Tak jak napisałam na początku, cieciorkę piekłam już nie raz więc przepis ten w między czasie ewoluował. Miałam kilka nieudanych podejść i metodą prób i błędów udało
Book of spellsJuż kilka dni wcześniej na instagramie opublikowałem zdjęcie ze znalezionym w szafie zeszytem z przepisami mojej babci. Mówią, że przepisy, które są w zeszytach babć są
Kuchnia Łukaszakolorowe, chrupiące. Moja propozycja na surówkę jest prosta, przygotujecie ją dosłownie w kilka chwil. Surówka nadaje się również do obiadu czy na kolację. Składniki: * 1 główka sałaty lodowej * 1/2 ogórka szklarniowego * 1/2 czerwonej cebuli * 1/2 czerwonej papryki * 6 łyżek kukurydzy konserwowej * 6 łyżek groszku konserwowego * 7-8 pomidorków koktajlowych * 2 łyżki oleju * 1/2 łyżeczki przyprawy do sałatek Wykonanie: Sałatę
Zrób to smaczniesurówek i sałatek czy wybornie smakujących zup, kapitalna jest również jako dodatek do dań mięsnych (nie wspominając już o daniach wegetariańskich!), a skończywszy na aromatycznych i słodkich wypiekach oraz deserach! Dziś marchewka gra główną rolę, tym razem jako zdrowa słodycz/przekąska w postaci marchewkowych kąsków, czyli słodkich i miękkich mini marchewek obtoczonych w cynamonowej panierce z chrupiących migdałów. Jestem
Kraina Miodem PłynącaSałatka ze słodko-kwaskowych owoców niekoniecznie musi być deserem . Można ją podać i zjeść jako samodzielne danie np. na przekąskę w ciągu dnia. Jabłka i kiwi są powszechnie dostępne i warto je wykorzystywać jak najczęściej. Taka owocowa surówka może też być dodatkiem do pieczonego drobiu i będzie z nim doskonale harmonizować. Jest pełna smaków, chrupiąca i pyszna. Zawiera też dużo
Smaczna Pyzaskórka będzie chrupiąca, ale nie spalona. Następnie wlewamy 400 ml śmietanki 30%, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i łyżeczkę rozmarynu. Dusimy całość ok. 5 minut. Po tym czasie dodajemy do wszystkiego pieczarki pokrojone w cieniutkie plasterki i dusimy 30 minut na małym ogniu pod przykryciem, po tym czasie potrawa jest gotowa do spożycia. Można podawać z Gorzką sałatką Smacznego
ClauditteMissCookinghttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Uwielbiam czerwoną kapustę i mogę ją jeść pod każdą postacią. Tą surówkę przyrządzam bardzo często i zawsze jest pyszna. Często używam
Di gotujeCiasteczka z jabłkami już chyba jakie 4 lata temu weszły do naszego domu. Z początku były to ciasteczka z kupowanego ciasta francuskiego, a doszło do
Kuchnia Łukasza