Kolejna pyszna sałatka z makaronem i kurczakiem - takie najchętniej zjada moja córka:) Ta, z dodatkiem sałaty lodowej, świeżego ogórka i ananasa, jest chrupiąca, lekka i smaczna. Bardzo polecam. składniki: główka sałaty lodowej szklanka makaronu świderki podwójna pierś kurczaka puszka kukurydzy 5 plastrów ananasa z puszki ogórek sos: 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu greckiego łyżka soku z cytryny sól, pieprz(...)kostkę. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu uważając, żeby się nie rozgotował. Kukurydzę osączyć. Ogórek obrać, pokroić w kostkę. Ananasy osączyć, pokroić w kawałki. Sałatę pokroić w piórka. Składniki sałatki wymieszać wraz z sosem. Odłożyć na ok 15 minut do lodówki
6niebopomidory malinowe i truskawki. Zachęcam Was do wypróbowania takiego połączenia. Do tego odrobina serka koziego, aromatyczny dressing, chrupiące orzeszki piniowe oraz czarnuszka. Wszystko co lubię, w jednej miseczce :) Na 3 -4 porcje: ok. 150 g roszponki pół szklanki ugotowanego bobu (bób do sałatek gotuję dzień wcześniej i dodaję do dań zimny) 170 g kukurydzy złocistej Bonduelle szklanka truskawek 2 pomidory
Mienta blogChrupiąca kalarepa z marchewką i czosnkowym sosem to smaczna surówka do obiadu. Mało kaloryczna, więc można jeść bez wyrzutów :) 3 kalarepy 1 marchewka 1 łyżka soku z cytryny 1 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku koperek sól pieprz czarny Kalarepy obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Zasypać 1 łyżeczką soli i wymieszać. Odstawić na 15-20min. Kiedy kalarepa(...)mielony pieprz czarny. Dobrze rozetrzeć i wlać do surówki. Dodać posiekany koperek i wszystko dokładnie wymieszać. Ewentualnie doprawić. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , DANIA WEGETARIAŃSKIE , Obiad , sałatki i surówki Tagged: jogurt naturalny , kalarepa , marchewka
https:KKuchniaMniamPołączenie smażonych, zielonych szparagów z chrupiącą szynką szwarcwaldzką, jajkiem, soczystymi pomidorkami koktajlowymi oraz ziarnami, polanych winegretem- to smaczny pomysł na sycące danie na ciepło. 2 porcje
Kraina Miodem PłynącaSurówka z cykorii i pomidorów... Paseczki chrupiącej, gorzkawej cykorii. Kosteczki soczystych, słodkich pomidorów. Dużo zielonego, pachnącego szczypiorku. A całość oblepiona kwaśną śmietaną. Pyszna surówka do
Gospodyni Miejskakosteczkę. Salami kroimy w cienkie paseczki, wrzucamy na suchą, rozgrzaną patelnię i wytapiamy przez kilka minut, aż zrobi się chrupiące. Ogórek konserwowy kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy odrobinę pieprzu. Dzięki słonemu salami nie ma potrzeby doprawiania sałatki solą
Gotowanie moimi oczamiMiałam ostatnio wielka ochotę na lekką sałatkę o orzeźwiającym smaku. Przeglądając "What Katie Ate. Weekend" znalazłam te kombinację. Nie zawiodłam się! zestawienie składników jest wspaniałe. Chrupiące płatki migdałowe i cieciorka, słodkawy granat i kwaskowa cytryna a na końcu aromat mięty... Salatka kus kus z ciecierzyca i granatem 100 g kus kusu sól, pieprz 50 g płatków migdałowych, uprażonych do złoto(...)minutę. Ciecierzycę przesypujemy do miski z kaszką, dorzucamy płatki migdałowe, pestki granatu, miętę, skórkę z cytryny, mieszamy. Skrapiamy oliwą, dosmaczamy solą i pieprzem, ew. dodatkową łyżką soku z cytryny. Sałatka pyszna na ciepło i na zimno! miseczka of course z Domu Mokoszy
Dzieje kuchennej Wiewiórypołudnia,do tego ćwiczenia i jakoś sobie radzę( dopóki nie dopadnie mnie silny stres,wtedy moja tarczyca szaleje). Sałatka,którą dziś proponuje jest doskonała na imprezki,ale też jako kolacja czy obiad...uwielbiam brokuły gotowane na parze,są idealnie chrupiące i co najważniejsze nie tracą cennych witamin. Składniki: 1 średni brokuł 40 dag szynki 2-3 pomidory(...)krótko w osolonej wodzie bądź na parze ( są smaczniejsze). Ugotowane ułożyć na dnie salaterki,szynkę i pomidory pokroić w kostkę,wyłożyć na brokuły.Na warstwę z pomidorów wysypać kukurydzę.Sałatkę polać przygotowanym wcześniej sosem,na wierzch wyłożyć pokrojoną w kostkę fetę. Całość posypałam suszoną bazylią i przyozdobiłam świeżymi listkami
Niespełnione zdolności kulinarnestaram się maksymalnie korzystać z dobrodziejstw lata i rozsmakowuję się w dostępnych świeżych warzywach i owocach. Tym razem przyrządziłam sałatkę, której bazę stanowi pieczona papryka i fasola. Jest pyszna, pełna witamin i letnich smaków i do tego te chrupiące czosnkowe grzanki, mówię Wam istna bajka. Składniki: 2 papryki (u mnie żółta i czerwona) kilka pomidorów koktajlowych 3 ogórki puszka(...)pół, dodajemy odsączoną z zalewy fasolę, grzanki oraz natkę pietruszki. Przygotowujemy sos wyciskamy czosnek i mieszkamy z octem i oliwą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowym sosem polewamy sałatkę. Smacznego
Cynamonowe szczęściepyszna i sycąca sałatka. Świetnie sprawdza się jako danie na wynos - do pracy, jest równie smaczna na ciepło, jak i na zimno. Ma wszystko, co zdrowe danie mieć powinno - węglowodany w postaci kaszy, warzywa i chrupiącą rukolę oraz białko w postaci sera. Przygotowana dzień wcześniej będzie najsmaczniejsza - smaki i aromaty doskonale się połączą i nabiorą głębi. Składniki: 1 szklanka(...)doprawić solą, pieprzem i świeżym oregano. Gotowe warzywa powinny nadal być chrupiące. Na patelnię z warzywami dodać pęczak, wymieszać wszystko razem, dodać do smaku jeszcze łyżeczkę lub dwie oliwy, kapary, oliwki i posiekane suszone pomidory. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem - uwaga na sól, do sałatki dojdzie jeszcze ser feta! Sałatkę odstawić do przestudzenia, kiedy wystygnie dodać liście
Kulinarne InspiracjeSmaczna, wartościowa sałatka na bazie bogatych w witaminy warzyw: pora, selera, marchewki, ziemniaków, która idealnie komponuje się ze smakiem marynowanych pieczarek i aromatycznego, chrupiącego wędzonego boczku. Składniki: 300g marynowanych pieczarek 3 ziemniaki 4 marchewki 1/2 selera 1 por 240g wędzonego boczku 1 ząbek czosnku 1 pęczek natki z pietruszki 5-6 łyżek majonezu sól pieprz 1 łyżka oleju Wykonanie(...)posiekać. 2. Pieczarki odsączyć z zalewy, a jeśli są duże przekroić na połowę. 3. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju na złocisty kolor. 4. Wszystkie składniki sałatki przełożyć do dużej miski, dodać majonez, doprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać, wstawić do lodówki
Szalona Kuchnia EwelinyDelikatna sałatka z miękkiego, soczystego indyka, wyrazistej w smaku rukoli i słonego sera, które idealnie komponują się z chrupiącą, słodką suszoną morwą, świeżą gruszką i orzeźwiającym miodowym dressingiem z dużą ilością soku z limonki. Składniki: 350g fileta z indyka 60g suszonej morwy białej 60g rukoli 2 gruszki 180g sera fety 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 płaskie łyżeczki słodkiej papryki
Szalona Kuchnia Ewelinyzarumienienia ze wszystkich stron. Usmażone filety układamy na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym, że wchłonął nadmiar oleju. Podajemy z ziemniakami i sałatką np. z ogórka, pomidora i sałaty zielonej w pomarańczowym sosie . Smacznego! Artykuł Filety z cukinii w chrupiącej panierce pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plDzisiaj kolejna odsłona łatwej i szybkiej sałatki do obiadu, czyli SURÓWKA Z SAŁATY Z POMIDORAMI. Jak nazwa wskazuje, są w niej pomidory i chrupiąca sałata, a do tego aromatyczny koperek. Całości wspaniałego smaku dopełnia sos na bazie śmietany oraz majonezu z nutką przyprawy prowansalskiej. Polecam przepis! ------------------------------------ Liczba porcji : 4 Czas przygotowania : 20 minut ------------------------------------ SKŁADNIKI: głowa sałaty (ulubionej) 4 średniej wielkości
Moja Książka Kucharskawszystkich. Bardzo prosta kombinacja, którą bez problemu przygotujecie też w domu – frytki z batata (jak dla mnie odrobinę za mało chrupiące, ale dobrze przyprawione), awokado w sezamie (super pomysł!), cytrynowa komosa ryżowa, superfood dressing (cokolwiek to znaczy), sałatka jabłkowo-marchewkowa i sos teriyaki-hibiskus. Bez szału, ale bardzo smacznie… No i na pewno nie wyjdziecie stąd głodni! Na deser
Fill The Bowl