Smakuje tak jak lubimy. Zajadamy się nią na śniadanie i kolację. Nie nudzi się, wręcz przeciwnie, na drugi dzień smakuje jeszcze lepiej. W mojej kuchni goszczą także inne wersje sałatki z tuńczyka z dodatkiem majonezu lub nie: - tuńczyk, pomidory, jajka, cebula, ogórki kiszone lub konserwowe, łyżka musztardy; - tuńczyk, pomidory, jajka, cebula, czosnek, zielony groszek, czarne oliwki; - tuńczyk, pomidorki koktajlowe, jajka(...)tuńczyk, jajka, cebula, fasolka szparagowa, kukurydza, pomidory, ogórki kiszone lub świeże zielone, mogą być gruntowe. Bagietka, pełnoziarnista kromka chleba, chrupiące złociste gorące tosty, wszystko to muśnięte wysokoprocentowym masłem najlepiej sprawdzają się do mojej smacznej sałatki z tuńczyka! Składniki: 2 opakowania tuńczyka w sosie własnym - po odsączeniu 2x 120 g 2 średnie pomidory 2 ogórki małosolne 1 cebula
Zasmakuj Kuchnigamy smaków. Słoność matiasów miesza się z aromatem czosnku, lekką słodkością cebuli, pikantością chilli, a do tego wszystkiego nieśmiało wtrąca się majeranek. Sałatka jest prosta, szybka i z pewnością zachwyci fanów śledzi. Świetnie smakuje ze świeżym chrupiącym pieczywem. Składniki: – 500 g matiasów (Waszych ulubionych; chyba w którymś przepisie wspominałam już, że jak dla mnie najlepszy jest jednak mimo(...)odmoczeniu, matiasy kroimy w kawałki (ok. 2 cm), cebulę kroimy w piórka. Czosnek i papryczkę chili drobno siekamy. Łączymy wszystkie składniki, dodajemy majeranek, pieprz i posypujemy poszatkowanym szczypiorem. Sałatka z matiasów fajnie sprawdza się na imprezach, mimo czosnku i cebuli ;) Podobne przepisy Inny tatar z łososia Sałatka śledziowa Kurczak w kilku smakach z sałatką yuzu Gravlax – skandynawski marynowany łosoś .yuzo
Pociąg Do Kuchniowocami zarówno w sałatach jak i surówkach. Czasem nieco dziwne zestawienie, może zaowocować naprawdę czymś fajnym. Sałatka w zupełności wystarczy za cały obiad, dla potrzebujących czegoś większego, można podać ją z grzankami lub pieczywem czosnkowym. Ja lubię jak mi w sałatach chrupie coś między zębami a tutaj wszystkie składniki w miarę miękkie. Następnym razem dodam podprażone pestki dyni lub słonecznika
Mieszam w Garnkusprawdza się na kolację lub śniadanie. Jest pyszna, chociaż "odchudzona". Podstawą jest ryż, do tego chuda polędwica drobiowa i chrupiący ogórek, wszystko to skąpane w delikatnym sosie na bazie jogurtu naturalnego. Jest sycąca, mało kaloryczna i przepyszna. Polecam :-) Składniki na sałatkę z polędwicy drobiowej z ryżem 100g ryżu (1 woreczek) 200g polędwicy drobiowej 300g ogórków zielonych 1 łyżka posiekanego koperku
Rozpustne gotowanieminuty. Odstawić do wystygnięcia. Cząstki owoców przełożyć do szklanki, polać niewielką ilością wystudzonego sosu, a następnie jogurtem. Na górę wysypać musli - ja użyłam chrupiącej jego wersji, tzw. chrunchy - czy zna ktoś polski odpowiednik tego słowa? :) Taka sałatka smakuje wyśmienicie zarówno jako deser, ale także jako słodkie lekkie śniadanie. Ilości jogurtu czy musli można dowolnie modyfikować w zależności od upodobań. Czyż
Codzienna kuchnia niecodziennaDziś proponuję sałatkę; kolorową, smaczną i pożywną! Z sosem czosnkowo-ziołowym na bazie oliwy, o wyrazistym smaku i aromacie. Idealną na domową kolację jak i imprezę w szerszym gronie. Podczas przygotowania sosu należy pamiętać, żeby ostrożnie dosypywać soli, bowiem zarówno feta, jak i chorizo są dość słone. składniki: brokuł puszka czerwonej fasoli 2 pomidory 150 g sera feta(...)różyczki, wrzucić na lekko osolony wrzątek, ugotować na półmiękko. Kiełbasę pokroić w plasterki, wrzucić na suchą patelnię, wysmażyć aż staną się chrupiące. Fasolę osączyć. Pomidory pokroić na cząstki. Ser pokroić w kostkę. Szczypiorek posiekać. Składniki sałatki wrzucić do salaterki, polać sosem, wierzch posypać szczypiorkiem
6nieboniedbale na talerz. Słodkie truskawki, jeszcze niestety nie z własnego ogródka. Pikantny ser feta z czerwoną papryką i chilli. Chrupiące żytnie płatki śniadaniowe. Cytrynowo - bazyliowy dressing. Wymarzone śniadanie tak samo pyszne jak bruschetty z truskawkami . Sezonie truskawkowy trwaj!” Sałatka z rukoli, truskawek i fety (przepis własny ) Składniki dla 2 osób: 60g rukoli 3-4 gałązki bazylii
Wiem co jemdługich spacerach, deszczowych dniach i mglistych porankach. Jednak to nie znaczy, że powinniśmy całkowicie zrezygnować na przykład z sałatek, które jak wiadomo są bardzo zdrowe i lekkie, a przy tym pyszne. Połączenie wrześniowych, słodkich winogron z wyrazistym serem, chrupiącymi orzechami i prosciutto na pikantnej rukoli zachwyci każdego i nie pozwoli popaść w jesienny marazm. Cieszcie się i delektujcie bogactwem jesiennych
Fitsweet.medługich spacerach, deszczowych dniach i mglistych porankach. Jednak to nie znaczy, że powinniśmy całkowicie zrezygnować na przykład z sałatek, które jak wiadomo są bardzo zdrowe i lekkie, a przy tym pyszne. Połączenie wrześniowych, słodkich winogron z wyrazistym serem, chrupiącymi orzechami i prosciutto na pikantnej rukoli zachwyci każdego i nie pozwoli popaść w jesienny marazm. Cieszcie się i delektujcie bogactwem jesiennych
Fitsweet.megarść sałaty roszponki 1 łyżka ziaren słonecznika plaster wędzonego łososia 1 łyżka sosu vinegret lub oliwy z dodatkiem przyprawy do sałatek pół kromki chleba razowego Chleb pokroić na kostki, opiec w opiekaczu lub na suchej patelni tak, aby były chrupiące. Do miski wrzucić posiekaną sałatę, słonecznik i pokrojonego na małe kawałki łososia. Polać sosem lub oliwą. Dorzucić grzanki
Chocolate Muffin Blogmogę go jeść bez niczego ;) Ale w takiej postaci jest po prostu obłędny, chrupiąca skórka i płynny środek, po prostu bajka!:)Musicie koniecznie spróbować!Składniki: (na jedną porcję)4-5 liści sałaty lodowejpół pomidora1/4 czerwonej cebulipół papryki czerwonejser camembertjajkobułka tartaolej do smażenia Sos do sałatki:3 łyżki olejułyżka soku z cytrynyłyżeczka mioduząbek czosnkupieprz czarny, sól Ser obtaczamy
Czerwona PorzeczkaWyrazista w smaku sałatka na bazie świeżego ogórka, pachnącej kolendry, z mocnym akcentem ostrej papryczki i chrupiącą nutą prażonego sezamu doskonale pasuje do każdego rodzaju mięsa, idealnie sprawdzi się również podczas sezonu grillowego. Składniki: 3 zielone ogórki 1 czerwona papryka 1 mała papryczkę chilli 50g sezamu 1 ząbek czosnku 1 garść świeżej kolendry 3 łyżki miodu 2 łyżki octu winnego
Szalona Kuchnia EwelinyLubicie chrupać?;) Na pewno tak. Osobiście bardzo lubię gdy w daniu coś mi chrupie: skórka świeżo wypieczonego pieczywa, chrupiąca panierka z kukurydzianych płatków czy podprażone ziarna słonecznika, orzechy bądź grzanki w sałatce. Tym razem również będzie chrrrrupiąco:) Zrobiłam sobie ostatnio bardzo fajne kanapeczki na… sucharkach:) Sucharki posmarowałam serkiem kanapkowym i wyłożyłam na to pokrojone na mniejsze części pomidorki koktajlowe
Smaki Na TalerzuLubicie chrupać?;) Na pewno tak. Osobiście bardzo lubię gdy w daniu coś mi chrupie: skórka świeżo wypieczonego pieczywa, chrupiąca panierka z kukurydzianych płatków czy podprażone ziarna słonecznika, orzechy bądź grzanki w sałatce. Tym razem również będzie chrrrrupiąco:) Zrobiłam sobie ostatnio bardzo fajne kanapeczki na… sucharkach:) Sucharki posmarowałam serkiem kanapkowym i wyłożyłam na to pokrojone na mniejsze części pomidorki koktajlowe
Smaki Na Talerzuczyli bulion drobiowy i na złoty rosół , używam mięsa pieczonego kurczaka. Ostatniego dużego, zagrodowego kurczaka jedliśmy przez trzy dni – pierwszego dnia na ciepło, chrupiącego, zaraz po upieczeniu. Drugiego dnia – jak prawie zawsze – piersi kurczaka wykorzystałam w sałatce. A na trzeci dzień czekał na nas ten „rosół z odzysku” – ugotowany na pieczonym korpusie kurczaka i sokach, które wypłynęły z mięsa podczas
Karo in the KitchenTakie prażynki to niesamowicie szybka i pyszna przekąską, która naprawdę wciąga! Są leciutkie, kruche i takie chrupiące. Idealnie smakują w wersji solo, ale można również ich użyć do posypania sałatki, czy zupy. Nawet sprawdzą się jako składnika panierki. Rewelacja! 1 opakowanie papieru ryżowego (*) olej do głębokiego smażenia sól i/lub ulubione przyprawy Papier różowy przełamać lub pociąć nożyczkami na mniejsze kawałki
Di gotujetakiej romantycznej kolacji podać do jedzenia? Ja stawiam na lubianą przeze mnie kuchnię włoską i zapraszam m.in na genialne Arancini – pyszne, chrupiące kule ryżowe z aromatycznym nadzieniem. Podane z sosem pomidorowym i lekką, świeżą sałatką z rukoli tworzą cudowną całość, której żaden zakochany łasuch się nie oprze. Na deser pistacjowe tiramisu, a do picia znany i lubiany Grzaniec Galicyjski
Ostra na Słodkomoja propozycja na lekką i super zdrową sałatkę. Znajdziecie tutaj różne rodzaje sałat połączone ze świeżym pomidorem, serem feta i chrupiącym prażonym słonecznikiem. Całość przyprawiona jest aromatycznym olejem słonecznikowym, pieprzem i ziołami prowansalskimi.1 opakowanie mixu sałat z rukolą3 pomidorygarść pestek łuskanego słonecznika1 opakowanie sera fetaolej słonecznikowyzioła
Krokusowy DomSokołów . Jakość mięsa ma decydujące znaczenie na smak i wartość przyrządzonej potrawy. Dominik podzielił się przepisami na orientalny szaszłyk z rostbefu wołowego z sałatką z ogórka i marynowanej białej rzodkwi, marynowaną w piwie polędwicę wołową z chrupiącymi sałatami oraz na fantastyczny w smaku burger z wołowiny sezonowanej na sucho z dodatkiem redukowanego piwa słodowego. Poznaliśmy kolejne gatunki piwa, które zaprezentował
Pieguskowa Kuchniabyła jak na zamówienie, mogliśmy, więc także co nieco poleniuchować na zielonej trawce. W trakcie warsztatów przygotowaliśmy: orientalnego szaszłyka z rostbefu wołowego z sałatką z ogórka i marynowanej białej rzodkwi marynowaną w piwie polędwicę wołową z chrupiącymi sałatami burgera z wołowiny sezonowanej na sucho z dodatkiem redukowanego piwa słodowego Zapraszam do obejrzenia krótkiej relacji z warsztatów. Bardzo dziękuję organizatorom
Kulinarne przygody Gatityświeżych warzyw 🌿🍅🍆 do niej, nie żałował. Blogerzy oczywiście mu pomagali i wspólnie takie oto dania przygotowali: Orientalne szaszłyki z rostbefu wołowego z sałatką z ogórka i marynowanej białej rzodkwi 🍡; Marynowana w piwie polędwica wołowa z chrupiącymi sałatami 🍴; Burgery z wołowiny sezonowanej na sucho z dodatkiem redukowanego piwa słodowego 🍔. Podczas tego grillowania ♨, z Brofaktura nowych piw 🍻 podawano
Moniki Smakołykitego soczyste pomidorki koktajlowe, chrupiący słonecznik, sycący makaron oraz rozpieszczający kubki smakowe parmezan. Czego chcieć więcej od sałatki, która zaspokaja ochotę na różne smaki, w tym też umami Można zdrowo zjeść i cudownie odpłynąć Wykonanie SOS BAZYLIOWY Opłucz bazylię, a potem dość drobno ją posiekaj. Wyciśnij sok z cytryny. Do kielicha blendera wlej 2 łyżki wody, sok z cytryny, dodaj
Eat me! Fit me!domu kiedy zbliżają się Święta Bożego Narodzenia pachnie pieczonym mięsem, gotowanymi pierogami z kapustą i grzybami oraz wszelkimi daniami rybnymi, w tym chrupiącymi krokietami. Na blacie jest mnóstwo gotowanych warzyw, z których powstaje potem tradycyjna sałatka jarzynowa. Tata przyprawia karpia...w domu jest piękna i świąteczna atmosfera pachnąca radością i miłością. Praktycznie w Wielkanoc jest podobnie:) W ten weekend
Zasmakuj Kuchnizazwyczaj robię dwa smaki jednocześnie. Przepis banalny, wystarczy podgotować ciecierzycę (ewentualnie otworzyć puszkę), przygotować miksturę i upiec. Po upieczeniu możesz wcinać chrupiące chipsy z ciecierzycy ! Polecam wrzucić trochę do zupy lub jako dodatek do sałatki. Przepis na pieczoną ciecierzycę Składniki ciecierzyca *tej w puszce nie trzeba gotować Mikstura na słodko miód lub syrop klonowy, cynamon na słono oliwa
lady-och-mistrzyni.blogspot.comtylko) kuchni! Do czego to jej nie dodajemy! Robimy z niej surówki do obiadu, wyciskamy soki, dodajemy do zup i sosów, chrupiemy na surowo, a nawet wypiekamy z nią ciasta! Bez niej nasza narodowa sałatka warzywna jest absolutnie niekompletna. Jak podaje internet kolebką tego warzywa jest Południowo- Zachodnia Azja, a pierwsze marchewki były w kolorze głębokiego fioletu i miały gorzki
Kuchnia w Słońcu SkąpanaAromatyczna i słodka papryka w zalewie octowej. Krucha, jędrna i odrobinę chrupiąca. Może być świetną przekąską podczas imprez lub stanowić idealny dodatek do kanapek, sałatek i smażonych lub pieczonych mięs. Ważne jest, aby słoiki do których wkładamy paprykę były czyste i suche, a po wlaniu gorącej zalewy od razu zamknięte. Wówczas na pewno się udadzą i bez problemu przetrwają
cool and mintyCałość gotuję jeszcze ok. 3 minuty na wolniutkim ogniu aż sos zgęstnieje. Żeberka podałam z ziemniakami purre i Sałatką Rubinową firmy ORZECH Sałatka rubinowa to surówka z białej kapusty i tartych buraczków, lekka, zdrowa i chrupiąca, doskonale pasująca do duszonych i pieczonych mięs. Polecam, bardzo smaczna :) Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródPolecam dla tych co lubią czasem coś przegryźć a niekoniecznie się najadać ,chlebek jest cienki i chrupiący ale w środku miękki ,rewelacyjny będzie również jako dodatek do zup czy sałatki :) polecam ,chwila roboty a efekt świetny Składniki na 23 sztuki - 500 g maki chlebowej typ 750 - 300 ml letniej wody - 50 g świeżych drożdży - 50 ml oliwy z oliwek
Wypieki Renenajlepszych przekąsek jaką kiedykolwiek jadłam. Wielkim plusem jest to, że są bardzo zdrowe, dostarczają organizmowi wiele cennych składników. Są do tego idealnie chrupiące. Piramidki to nie tylko doskonała przekąska, mogą również stanowić składnik wielu deserów, sałatek czy panierek. Produkty są warte polecenia i zakupu. Zachęcam do zakupu produktów firmy POPCROP oraz polubienia ich profilu na Facebooku
Tradycyjna kuchnia KasiSałatki są zdrowe, sałatki są kolorowe, można je na różne sposoby przygotować, można po prostu w kuchni eksperymentować :) Ja taką sałatkę przygotowałam i ze smakiem się nią zajadałam. Była prosta, zaskakująca, smaczna i chrupiąca. Składniki na 2 porcje: 2 łyżki kaszy gryczanej palonej, olej rzepakowy, 2 garście rukoli, 2 świeże jajka, 2 łyżki octu, 8 szt. dużych kaparów
Moniki SmakołykiBrzoskwinie - w większą kostkę. Ogórka obrać i pokroić w półplasterki. Wszystkie składniki połączyć. Składniki sosu wymieszać i połączyć z sałatką. Rada : Jeśli sałatkę zamierzacie zjeść dopiero na drugi dzień, kapustę dodać tuż przed podaniem. Będzie chrupiąca. Można też ułożyć składniki warstwowo, przekładając dwoma warstwami sosu a kapustę ułożyć na samej górze
Maślane ciasteczkojajka i ziemniaki, a masa jajeczna jest jednolita i wymieszana dokładnie z usmażonymi wcześniej ziemniakami. A ja lubię właśnie tak zrobioną – z mocno chrupiącymi ziemniakami na spodzie, kontrastującymi z soczystą, wilgotną, mocn0 doprawioną „górą”. Uzupełnijcie tortillę sałatką ze świeżych pomidorów i lunch albo lekki obiad dla dwóch osób gotowy. SKŁADNIKI 5 jajek M 500g ziemniaków 2 gałązki szczypioru z cebulką
Karo in the Kitchenmoje autorskie danie. Usmażona cukinia z suszonymi pomidorami stanowi idealne połączenie. Długo zastanawiałam się z czym to połączyć. Upieczenie pysznej i chrupiącej focacci było bardzo dobrym rozwiązaniem. Do tego zapiekanego dania podaliśmy miskę z sałatką. To wspaniały pomysł na smaczny obiad. Składniki: Focaccia - 110 ml ciepłego mleka - 620g mąki - 8 g suchych drożdży instant - 5 łyżek oliwy - łyżeczka
Pan i Pani Smith w kuchni