chrupiąca sałatka - 2000 przepisów (strona:64/134)

Soczysty filet z kurczaka w panierce kokosowej. 284

 Pyszny, soczysty, z chrupiącą panierką filet z kurczaka. Próbowałem już raniej coś podobnego, ale tym razem zrobiłem taki filecik w panierce sam i wyszedł nawet

Kuchnia Łukasza
Sałatka z czerwonej kapusty z pstrągiem i mango 117

Proste sałatki są najlepsze. Sałatka czerwonej kapusty z pstrągiem absolutnie potwierdza tę regułę. Jest bardzo prosta w wykonaniu, a składniki doskonale do siebie pasują. Przygotowanie: 10 minut Poziom trudności: bardzo łatwe Surowa czerwona kapusta jest aromatyczna i chrupiącą. Soczyste mango dodaje jej słodyczy, cukinia jędrności, a chili ognia. Całość stanowi doskonałe tło dla wędzonego pstrąga, który podlany dość ostrym, miodowo(...)sposób na podanie wędzonego pstrąga, któremu saute brakuje wyrazu (w przeciwieństwie np. do wędzonego węgorza czy dorsza). Jeśli Agnieszka, która generalnie nie przepada za rybami, zakochała się w tej sałatce, to znaczy, że naprawdę jest warta spróbowania. Składniki: Wędzony pstrąg Ćwiartka kapusty czerwonej Mała cukinia Mango Papryczka chilli Natka pietruszki Dresing: Łyżeczka musztardy ziarnistej Łyżeczka miodu 2 łyżki oleju

Niedzielny kucharz
"Czas na śliwki" - podsumowanie akcji 224

śliwkami i przyprawami korzennymi Czekośliwka Kruche ciasto dyniowe ze śliwkami Tarta ze śliwkami, budyniem i bezą włoską Sałatka z grillowanym oscypkiem, figą i śliwką Aksamitny, pyszny, łatwy, odwrócony sernik ze śliwkami kisielowymi Śliwki jesienne z sernikiem anielskim z nutą kokosu pod chrupiącą kruszonką Tarta ze śliwkami i cynamonem Pufki (knedle serowe) ze śliwkami - najlepsze Szilváslepény Ucierane ciasto kokosowe. Ze śliwkami(...)Zapiekana owsianka ze śliwkami autorka: wedelka | blog: Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki Brioszki ze śliwkami autorka: marta-gotuje.pl | blog: marta-gotuje.pl Śliwki marynowane w occie autorka: qualietta | blog: Skarbnica smaków SAŁATKA Z PĘCZAKIEM, DYNIĄ I ŚLIWKAMI autorka: Alizea | blog: www.consapore-alizea.blogspot.com/ SAŁATKA Z BURAKIEM I ŚLIWKAMI autorka: Alizea | blog: www.consapore-alizea.blogspot.com/ Zakręcona drożdżówka z nadzieniem twarogowym i śliwkami autorka: tristessa | blog: Kulinarne misz

Weekendy w domu i ogrodzie
Sałatka z cieciorką, zielonymi oliwkami i migdałami 106

Pozostałe kroimy w kostkę. Dodajemy do ciecierzycy z koperkiem. Płatki migdałów i orzechy włoskie rozdrabniamy i dodajemy do sałatki. Całość skrapiamy olejem rzepakowym. Doprawiamy do smaku i oprószamy suszonym oregano. Mieszamy. Odstawiamy do lodówki, aby smaki "przegryzły się" Podajemy z chrupiącą bagietką i schłodzonym włoskim winem. Nie wylewaj wody z cieciorki, przygotuj z niej mus czekoladowy

Moja smaczna kuchnia
Salsa słodko - kwaśna 206

Połączenie ze sobą (kto by pomyślał?) passaty, majonezu i słodkiej konfitury dało tyle radości, że do chrupiących domowych nuggetsów nie mogliśmy się jej wręcz oprzeć! Salsę można z powodzeniem wykorzystać do mięsno-serowych calzone, quesadilli, krokietów, kotletów, sałatek. Jeśli macie ochotę na pikantniejszą wersję dodajcie chili według upodobań.   Składniki: 500 g passaty 2,5 łyżki majonezu 3 łyżki

Zasmakuj Kuchni
WYTRAWNE PTYSIOWE KOSZYCZKI NA OLEJU RZEPAKOWYM Z PUSZYSTYM KREMEM ŁOSOSIOWYM 122

inne cenne właściwości i jest jednym z najzdrowszych olejów na świecie. Ma różne zastosowanie między innymi w sałatkach, dressingach, wypiekach oraz często stosowany jest do potraw np. jako składnik marynaty.  Dzięki olejowi rzepakowemu ciasto ptysiowe jest delikatniejsze i przyjemnie chrupiące.  Moje ptysie są wytrawne i wiosenne, dlatego że ich wnętrze otula puszysty i orzeźwiający krem, bazujący na serku

Kuchnia Paulettes
chleb z suszonymi pomidorami 136

wyrazisty w smaku, czuć mocno i pomidory, i zioła, wielbiciele tych smaków będą zachwyceni. Zaraz po upieczeniu ma chrupiącą skórkę i delikatny, mięciutki środek, później skórka też mięknie. Do słodkich dodatków się nie nada, ale będzie wyśmienity z wszelkiego rodzaju sałatkami, wędlinami, serami i warzywami. Mnie najbardziej smakował z serem pleśniowym i oliwkami:) składniki: 400 g mieszanki mąk do wypieku

6niebo
TU I TAM nr 8. Avocado brioche. Wegańska. A może chleb? 194

czas później poznałam smak awokado w uwielbianym przeze mnie guacamole. Zaczęłam też śmiało eksperymentować z dodawaniem go do sałatek i makaronów. Jednak najbardziej smakuje mi w najprostszym wydaniu  z odrobiną czosnku, soku z cytryny, szczyptą soli i pieprzu rozsmarowane na chrupiącej grzance. Mniam!  I taką wersję początkowo chciałam Wam pokazać, jednak górę wzięła moja kulinarna ciekawość i nieustanna

KUCHARNIA
Sałatka z roszponki, awokado i pomidorków koktajlowych 137

cytryny. Świetny dodatek do dań obiadowych. Ja polecam tę sałatkę razem z „ Burgerami z łososia, brokuła i ziemniaków z koperkiem „. Taka kompozycja to pełnia smaków i co najważniejsze – witamin! Składniki: 100g roszponki 1 dojrzałe awokado, pokrojone w kostki (kostki z awokado mają być lekko twardawe i delikatnie chrupiące) 10 pomidorków koktajlowych (około 100g) sok z 1/2 cytryny

Moja Delicja
Sałatka na lunch do pracy! 252

zabrać ze sobą do pracy czy na uczelnię. Ja, uwielbiam sałatkie, lubię jak coś chrupie, jak jest świeżo i zielono na talerzu. Ale wiadomo, że przed wyjściem z domu do pracy, nie mamy zbyt wiele czasu i najlepiej wtedy sprawdzają się sprawne rozwiązania. Dzisiejsza sałatka, jest lekka, ale zarazem sycąca. Nie ma w niej wzdymających produktów, są za to żywe

SMYKWKUCHNI
Gęsia pierś pieczona z majerankiem, rozmarynem i czosnkiem 157

szkodliwy cholesterol, godne polecenia w każdej zdrowej kuchni. Mięso z tego przepisu jest aromatyczne, mięciutkie, z chrupiącą skórką. Do upieczonej piersi proponuję sos ze świeżej żurawiny. To nie tylko super smaczny, ale bardzo wykwintny duet. Poza tym podałam tradycyjnie kluski śląskie i sałatkę z buraczków. Zapraszam na ucztę, bo ponoć najlepsza gęsina na św. Marcina! Składniki: 1 podwójna pierś(...)tłuszczem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180`C, przykryć i dusić około 45 minut do 1 godziny, następnie naczynie odkryć i dopiekać jeszcze 15 minut, by skórka stała się chrupiąca zanim pokroisz mięso pozwól mu odpocząć przynajmniej 5-8 minut. Dzięki temu mięso zatrzyma soki i nie będzie suche. Mięso podałam z sosem żurawinowym . Na przepis zapraszam  tutaj

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Surówka z kapusty z imbirem i orzeszkami 278

Surówka z kapusty z imbirem i orzeszkami... Chrupiąca, cienko poszatkowana, biała kapusta. Soczyste wiórki pomarańczowej marchewki. Ostry posmak przeciśniętego czosnku. Całość oblepiona słodko-kwaśnym sosem z

Gospodyni Miejska
Pierś z kurczaka w cieście francuskim. 849

 Pyszna, soczysta, mięciutka pierś z kurczaka owinięta w chrupiące ciasto francuskie, to idealnie danie na kolację lub obiad. Z całą rodziną bardzo polubiliśmy to danie

Kuchnia Łukasza
Sałatka z wątróbką drobiową 244

przez niektórych uwielbiana :). Ja zdecydowanie do jedzenia wątróbki ponieważ zawiera dużo wartościowego żelaza oraz cynku ! Może skusicie się na taką wersję podania wątróbki?? Zapraszam do skorzystania z przepisu na sałatkę z wątróbki drobiowej. Jest to bardzo lekkostrawne danie a w dodatku bogate w witaminy i minerały ! Na zdrowie i smacznego Składniki/4 porcje: – ok. 450 g wątróbki drobiowej(...)smaku solą i pieprzem. Chleb opiekamy w tosterze lub na patelni aby był lekko chrupiący. Myjemy sałatę, roszponkę i świeży koperek. Sałatę rzymską kroimy na mniejsze kawałki koperek siekamy. Wykładamy na talerze kolejno sałatę, roszponkę, grzanki pokrojone na mniejsze kawałki a na końcu wykładamy wątróbkę. Sałatkę skrapiamy oliwą z oliwek oraz posypujemy koperkiem. Artykuł Sałatka z wątróbką drobiową pochodzi

I LOVE LIFE
Sałatka z fasolki szparagowej i brokułów 249

Prosta, szybka i pożywna sałatka. Idealna na ciepłe letnie popo łudnie. Polana lekkim jogurtowo -  maślankowym sosem.  składniki 200 g fasolki szparagowej 300 g brokułów 1 jajo ugotowane na twardo - drobno pokrojone 1 dymka szczypior + cebulka - pokrojone kilka  rzodkiewek sos: 100 g jogurtu naturalnego 60 g maślanki 1 - 2 starte ząbki czosnku pieprz sól łyżka posiekanego koperku oliwa(...)parze. Brokuły  opłukać, oddzielić różyczki, ugotować ( najlepiej na parze) - aby były lekko chrupiące. Lekko przestudzoną fasolkę podzielić na mniejsze kawałki. Ostudzone brokuły dodać do fasolki. Dosypać jajko pokrojone w drobne kawałki, szczypior i cebulę i pokrojone w plasterki rzodkiewki. Wymieszać składniki sosu. Polać sałatkę i podawać. Smacznego

Stare Gary