Delikatne, chrupiące, rozpływające się w ustach - takie powinny być faworki, w niektórych regionach Polski nazywane chrustem. Te przepyszne ciasteczka nieodłącznie kojarzą się z karnawałem. Dodatkowo stanowią
KorniszonkiJuż wcześniej publikowałam przepisy związane z moją tortillą: kurczaka w chrupiącej panierce i sos majonezowy. Oczywiście wariantów tortilli jest bardzo wiele, ale ten bardzo przypadł mi
Karola gotujeDziś przedstawiam doskonały pomysł na jesienno-zimowy dodatek do każdego dania głównego. Chrupiąca surówka z kapusty i ananasa wymieszana z dressingiem majonezowo-jogurtowym z pewnością zasmakuje
karmelowysosie 1000 wysp a potem upieczone są smaczne i delikatne. Co prawda nie mają chrupiącej skórki bo w marynowaniu są całe oblepione marynatą ale są smaczne. Takie pałki można zjeść z ulubionymi dodatkami a jak Wam zostaną można obrać i wykorzystać do jakiejś smaczne sałatki. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniDzisiaj podwójny przepis, a zarazem pyszny pomysł na obiad. Surówki z młodych i chrupiących warzyw, chyba nie trzeba nikomu zachwalać, natomiast pierś z kurczaka pieczona na
e-PrzepisyKulinarneminut i zapiekaj, do momentu gdy góra zapiekanki nabierze złotego koloru i będzie chrupiąca. Gotową zapiekankę wyjmij z pieca i poczekaj z podaniem kilka minut. Żeby nie wystygła proponuje ją przykryć. Podawaj w towarzystwie np. Dorsza z sosem Velouté z trawy cytrynowej i sałatki z zielonego ogórka . * U mnie po 50 minutach ziemniaki i seler były lekko twardawe. Dlatego przykryłam
Moja DelicjaBardzo prosta i bardzo pyszna jest surówka z białej kapusty... szczególnie z tej pierwszej, młodej, która jest zieloniutka i chrupiąca. Trochę później zrobi się już
Walijskie PichcenieKolejna odsłona surówki z pekinki - tym razem wzbogacona o moje ulubione pędy bambusa. Surówka i ich udziałem jest pysznie chrupiąca i ma zdecydowanie bogatszy
Walijskie PichcenieO tej porze roku kapusta nadaje się idealnie do serwowania jej w postaci surówki. Delikatnie chrupiąca, aromatyczna, lekko słodka - co tu dużo mówić po
Walijskie Pichceniesię jeździć po mieście w poszukiwaniu szafranu, dlatego wymyśliliśmy nasze zamienniki. Efekt to chrupiące skrzydełka, soczyste i mocno przyrumienione. Kurczaka podaliśmy z pieczonymi warzywami – i tu trzeba wspomnieć o naszym wspaniałym odkryciu – pieczonej rzodkiewce . Wcześniej zajadaliśmy się nią w dużych ilościach dodając do śniadań, sałatek, ale zawsze na surowo. Okazuje się, że rzodkiewki w piecu zyskują na smaku. Zawarty
Niedzielny kucharzoliwek. Ta sałatka świetnie komponuje się z krewetkami. Przygotowanie: Umyć paprykę i cukinię. Obrać marchew i cebulę. Wyczyścić paprkę w środku. Pokroić na cieniutkie plasterki. Cukinię i marchewkę pokroić w cieniutkie batoniki. Poszatkować cebulkę. Na patelni podgrzać oliwę z oliwek. Delikatnie podsmażać w niej pokrojone warzywa przez 10 minut. Tak aby w miarę możliwości pozostały chrupiące. Chodzi(...)photo publiée par Beata Redzimska (@beatared) le 24 Janv. 2016 à 9h58 PST 2 total views, 2 views today Tweetnij The post Pomysł na prostą sałatkę: papryka z woka. appeared first on MODA
MODA NA BIOProsta sałatka z pieczonym burakiem, soczystą piersią z kurczaka i fetą oraz płatkami migdałów. Całość polana sosem balsamico, który idealnie komponuje się ze słodyczą buraka i słoną fetą. Do tego tylko wystarczą już migdały w płatkach, by całość stała się przyjemnie chrupiąca. Składniki (na 2 porcje): garść rukoli 1 burak średniej wielkości 50 gram sera feta 150 gram piersi kurczaka(...)układam na rukoli. Pierś kurczaka kroję na mniejsze kawałki i umieszczam na talerzu. Całość posypuję pokruszoną fetą i płatkami migdałów, które dobrze jest też wcześniej uprażyć na patelni. Sałatkę polewam sosem balsamicznym. Smacznego, Klaudia
Mango PapajaDodaj jajko i wymieszaj. 7. Dłońmi uformuj kotleciki. 8. Aby aby uzyskać chrupiącą skórkę każdy kotlecik obtaczaj w bułce tartej,jajku i znowu bułce tartej. 9. Smaż na dobre rozgrzanym oleju po 4 minuty z każdej strony. Kotlety zabrałam do pracy wraz z sałatką ze szpinaku,pomidorów, ogórków małosolnych i kwiatami nasturcji
U Fiolkigóry. Musimy to robić stopniowo, aby skórka się nie przypaliła, ale była złocista i chrupiąca. Kiedy stwierdzimy, że już ma odpowiedni kolor i chrupkość, kroimy nożycami na pół lub ćwiartki i podajemy z dowolnymi dodatkami. W moim przypadku były to ziemniaczki tłuczone, sos żurawinowy i sałatka z buraczków. Smacznego
Kulinarne przemysleniaSurówki czy sałatki mają to do siebie że wkładamy w nie swoje ulubione składniki i cieszymy się potem pysznym jedzeniem. Tutaj dodałam moje ulubione oliwki zielone a do nich paprykę, trochę dodatków aby chrupało i surówka gotowa. Zajadam ją nie tylko do obiadu lecz podjadam aż się skończy, nieładny nawyk ale jak smacznie. Też tak macie? Surówka z kapusty pekińskiej
Moje Małe CzarowanieSłodkie i soczyste mango, to chyba mój ulubiony owoc. Świetny jest w sałatkach i deserach. Uwielbiam robić z niego mus i to właśnie z musem z mango jest dzisiejszy deser. Do tego świeże i soczyste maliny, jogurt naturalny, orzech włoski i obowiązkowo coś chrupiącego. Listek mięty oprócz walorów dekoracyjnych lekko odświeża. Deser z mango z malinami, orzechami włoskimi i kruszonką
Moja DelicjaPonieważ bardzo lubię czerwone buraczki chętnie wykorzystuję je na różne sposoby. Sałatka z buraczków z mozarellą i wędzonym kurczakiem doskonale nadaje się na popołudniową przekąskę, wieczorne spotkanie z przyjaciółmi albo niedzielne śniadanie. Sos Worcester i słodki krem balsamiczny podkreślają smak użytych składników. Chrupiący słonecznik stanowi kropkę nad „i” w tym delikatnym, a jednocześnie pełnym smaków daniu. Składniki: 3 średnie czerwone
Trzeci talerzcentymetrowe plastry, układamy na talerzu i polewamy sosem. Kaczucha jest smaczna, z chrupiącą skórką- moja była trochę zbyt mocno wypieczona, ale i tak świetnie pasowała do kwaskowatego sosu. Zrezygnowaliśmy z innych dodatków, ale jak najbardziej można podać mięso z ziemniakami i jakąś sezonową sałatką. A sos, który zostanie, zutylizować w kanapce z pasztetem- okazuje się, że wiśnie do niego
les mirabelles