pieczenia Leśny pasztet wegański – z czerwonej soczewicy, kaszy jaglanej i suszonych grzybów Chrupiąca kaczka z aromatycznej solanki, wolno pieczona w całości Śledzie po kaszubsku de lux– czyli moje ulubione Śledzie ‘po włosku’ –śródziemnomorska bomba smaku Śledzie piernikowe w musztardzie, whisky i wiśniówce Śledź w śmietanie – sałatka śledziowa Śledzie po szwedzku – inlagd sill Sałatka z paluszków krabowych w sosie Marie Rose
Karo in the Kitchenświeżej bazylii w panierce z płatków owsianych Pomysł na danie bezmięsne z chrupiącą panierką. Indywidualnie zmieniając dodatki na inne, ciesząc się smakiem. Zapraszam na inne przepisy na moim blogu z cyklu "Kotlet bezmięsny, wegetariański" Marchewkowe kotlety sojowe ; Danie wegetariańskie - kotlet sojowy z różowym puree i sałatką z rukoli ; Kotlet sojowy z cukinią i cebulką; Cukinia w panierce
Wino Francja KuchniaDzisiejsze śniadanie było koloru pomarańczowego , soczyste pomarańcze i marchew, całkiem smaczna, chrupiąca i zdrowa, bardzo lubię takie połączenia. Praktycznie z tych samych składników zrobiłam dwa wspaniałe śniadaniowe przepisy i kolejny już do kolekcji przepis na owocowy koktajl! Zmiksowałam koktajl marchewkowo - pomarańczowy i przygotowałam prostą sałatkę z kuskusem, którego tak dawno nie jadłam, a mam spore zapasy przeróżnych kasz, więc będzie
Moja smaczna kuchniawszystkiego), wbiłam do nich po jajku, a po zapieczeniu podałam na chrupiących grzankach z resztą sosu do polania. Tę wersję na pewno polubią fani pikantnych smaków (ja! ja! ja!), ponieważ do sosu zamiast płatków chilli dodałam całą świeżą papryczkę chilli. Druga wersja to rodzaj sałatki. Pieczarkę posmarowałam tym razem sosem z natki pietruszki i czosnku i podałam na liściach
Chilli Czosnek i Oliwapierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Śliwkowe ciasto z chrupiącymi płatkami migdałów Tarta z ciasta francuskiego z cukinią Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zielone babeczki z pecorino Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka z rukoli
Moja smaczna kuchniaSurówka z pomidorów, kiszonych ogórków i papryki... Kostki soczystego, czerwonego pomidora. Kawałki kwaśnego, kiszonego ogórka. Chrupiąca czerwona papryka i ostra cebula. Oprószone zieloną, pachnącą natką pietruszki
Gospodyni MiejskaDzień dobry,Dziś zapraszam Was na moją wersję empanadas, popularnych w Hiszpanii i Ameryce Południowej chrupiących pierogów. Tradycyjnie przygotowuje się je z ciasta chlebowego, a
Chilli Czosnek i OliwaUwielbiamy sałatkę śledziowo - ziemniaczaną, jest ona obok gyrosowej na naszym sałatkowym topie ;) Zwłaszcza w wersji leśnej - z własnoręcznie zebranych zamarynowanych prawdziwków i podgrzybków, z wyraźną nutą aromatycznego jałowca. Oprócz tych składników znajdziemy w niej: chrupiąca kalarepkę, jabłka, kiszone ogórki i czarne oliwki. Niestety zapasy marynowanych grzybków zostały wyczerpane, więc zastępują je tutaj pieczarki.Sałatka ta jest bardzo sycąca
głodny alergikDzień dobry, Dziś przygotowałam dla Was przepis na empanadas, czyli rodzaj chrupiących pierogów z nadzieniem z tuńczyka i pomidorów. Takiego pieroga można śmiało wziąć do ręki
Chilli Czosnek i OliwaWarstwowa sałatka z tuńczykiem Warstwowa sałatka to moim zdaniem jedyna , która zawsze wygląda apetycznie . Możliwości jej skomponowania są wprost nieograniczone i zależą tylko od gustu twórcy . Ta konkretna , jest bardzo smaczna , ja osobiście uwielbiam jej sos , a raczej miks sosów ..zresztą tuńczyka też bardzo lubię " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> No dobra już nie chwalę , tylko(...)spiczasta , gdyż jest najsłodsza i chrupiąca sól sos : 3 łyżki słodkiego sosu chilli 1 łyżka majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu greckiego 1 łyżka ketchupu 1 łyżeczka chilli lub jeśli lubicie łagodnie słodkiej papryki 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru dodatkowo : tarty żółty ser i szczypiorek do posypania Składniki na sałatkę , kroimy na małe kawałeczki , dowolnego kształtu
Ogrodnik w podróżySałata lodowa z pomidorami i sosem czosnkowym...Warstwa chrupiących liści sałaty lodowej.Na niej kawałki soczystych pomidorów.A całość oblana sosem czosnkowym.I tak pyszne trzy razy.Idelana do mięs z grilla i nie tylko.Smacznego! Składniki:Główka sałaty lodowej;4 średnie pomidory;2 ząbki czosnku;300 g kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18 %;3 łyżki majonezu;Szczypta białego cukru;Sól;Pieprz(...)powstały sos.Sałatkę układać warstwowo w przeźroczystej salaterce. Na dnie położyć porwane liście sałaty, na sałacie kawałki pomidorów, pomidory polać sosem. I tak trzy razy, pamiętając aby na wierzchu sałatki był sos.Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Z podanych składników wychodzi spora porcja sałatki. Sałatka jest idelana na grilla lub do obiadu.Ilość czosnku można dowolnie zmieniać
Gospodyni Miejskacudownego mięsa. Jako dodatek do polędwicy wołowej przygotowaliśmy wspomnianą już sałatkę z ogródkowej rukoli, kwiatków i pomidorków koktajlowych. Dzieła dopełnił grillowany ser camembert z czosnkiem i ogródkowym rozmarynem. Jakby tego było mało, zaserwowaliśmy jeszcze grillowany boczek własnej roboty. Identyczny jaki razem z Dobrą Kiełbasą przygotowaliśmy na Wielkanoc. Cudownie chrupiący, lekko słony boczek na grillowanej kromce chleba. Takie proste, a takie(...)wypłynął) układamy camembert owinięty w boczek. Gdy boczek się zrumieni przekładamy ser na drugą stronę. Gotowego camemberta kroimy i jemy maczając w nim świeżą bagietkę lub grzanki z grilla. SAŁATKA Z RUKOLI, POMIDORKÓW I KWIATÓW SKŁADNIKI 2 garście rukoli liście mięty młody szczypior dymka pomidorki koktajlowe cebula dymka rzodkiewka czerwona pocięta w paseczki 1 nektarynka pokrojona w kostkę Sos: oliwa
OstryKęscudownego mięsa. Jako dodatek do polędwicy wołowej przygotowaliśmy wspomnianą już sałatkę z ogródkowej rukoli, kwiatków i pomidorków koktajlowych. Dzieła dopełnił grillowany ser camembert z czosnkiem i ogródkowym rozmarynem. Jakby tego było mało, zaserwowaliśmy jeszcze grillowany boczek własnej roboty. Identyczny jaki razem z Dobrą Kiełbasą przygotowaliśmy na Wielkanoc. Cudownie chrupiący, lekko słony boczek na grillowanej kromce chleba. Takie proste, a takie(...)wypłynął) układamy camembert owinięty w boczek. Gdy boczek się zrumieni przekładamy ser na drugą stronę. Gotowego camemberta kroimy i jemy maczając w nim świeżą bagietkę lub grzanki z grilla. SAŁATKA Z RUKOLI, POMIDORKÓW I KWIATÓW SKŁADNIKI 2 garście rukoli liście mięty młody szczypior dymka pomidorki koktajlowe cebula dymka rzodkiewka czerwona pocięta w paseczki 1 nektarynka pokrojona w kostkę Sos: oliwa
OstryKęsTweetnij Kolejna prosta w przygotowaniu i ekspresowa sałatka pełna kolorów. Porcja dla 6 ciu osób. Potrzebne nam będą: 3 cukinie, 3 pomidory, połówka cytryny, natka pietruszki, 250 g słoiczek kukurydzy, 2 łyżki oliwy z oliwek, sól i pieprz. Przygotowanie: Myjemy cukinię. Rozkrawamy na pół wzdłuż. Usuwamy z niej pestki. Kroimy w kosteczkę i podsmażamy przez 10-15 minut na patelni(...)dodatkiem oliwy z oliwek. Chodzi o to, by jej nie rozgotować. Cukinia mimo wszystko powinna pozostać chrupiąca. Cukinię odstawiamy na bok, czekając aż ostygnie. W tym czasie przygotowujemy pozostałe składniki. Myjemy pomidory. Kroimy je w kosteczkę. Myjemy i drobno szatkujemy natkę pietruszki. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki. Całość skrapiamy oliwą z oliwek i sokiem z połówki cytryny. Doprawiamy do smaku
MODA NA BIObłonnika oraz kwasu foliowego. Dzięki nim, chrupanie rzodkwi ułatwia usuwanie toksyn z organizmu, oczyszcza krew oraz wspomaga trawienie. Dodatkowo ma doskonały wpływ na naszą cerę i odporność. Zapraszam do wypróbowania przepisu… a kiedy już sami przekonacie się jakie to łatwe, szybkie i przyjemne, resztę czasu poświęćcie na wiosenny spacer. Składniki (2 porcje): Sałatka: 1 biała rzodkiew 1 jabłko
Fitsweet.me