chilli - 4013 przepisów (strona:207/268)

Makaron w sosie pomidorowym 149

Składniki: 1 opakowanie makaronu kokardki, 250 g mrożonej zielonej fasolki, 1 cebula, 500 g mięsa mielonego, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 ząbek czosnku, rukola , sól, pieprz, chilli, bazylia. Przygotowanie:       Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę i mięso mielone. Przyprawiamy solą i pieprzem. Gdy mięso będzie już usmażone

Aga w kuchni
Pieczone żeberka 124

Składniki: 1 kg żeberek, 1/2 łyżeczki kolendry, 4 łyżeczki majeranku, 1 łyżeczka papryki, 1/2 łyżeczki chilli, 2 łyżki miodu, sól, pieprz, ryż basmati. Przygotowanie:      Żeberka kroimy co drugą kość. Posypujemy je przyprawami i polewamy miodem. Dokładnie wcieramy przyprawy. Odstawiamy żeberka na co najmniej godzinę do lodówki. Następnie wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy przez 10 minut

Aga w kuchni
Spaghetti pomodoro 110

Składniki: 500 ml domowego koncentratu pomidorowego , 400 g mięsa mielonego, 2 łyżeczki bazylii, 2 ząbki czosnku, 1/2 cebuli, 1 łyżeczka słodkiej papryki, szczypta chilli, sól, pieprz makaron do spaghetti, rukola. Przygotowanie:      Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulkę i mięso mielone. Przyprawiamy je solą i pieprzem. Następnie zalewamy koncentratem pomidorowym, dodajmy

Aga w kuchni
Pappardelle z brokułami 149

sera, 3 łyżki kukurydzy, 5 zielonych oliwek bez pestek, 400 ml kremówki 30%, 1 podwójną pierś kurczaka, 1 łyżeczka tymianku, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, szczypta chilli, sól, biały pieprz. Przygotowanie:         Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Po ugotowaniu hartujemy go zimną wodą i odcedzamy. Na rozgrzanym oleju podsmażamy kurczaka

Aga w kuchni
Pieczone jabłka nadziane twarogiem 261

zajrzyjcie do pozostałych blogerek, biorących udział w akcji "Lubelski kociołek".  Do siebie na blog zapraszają: * Edyta -  Pasja Smaku * Ola - The taste of sweet * Wiosenka - Eksplozja Smaku * Martyna - chilli & sugar * Siostry Zalewskie -  COOKING & GOODLOOKING   * Gosia -  jedz i smakuj   * Karolina  sto kolorów kuchni * Joanna - sekrety małe i duże   * Miętowa Kuchnia

kolorowotorcikowo
3 sposoby na kolorowy ryż. 236

ogniu pod przykryciem, dopóki ryż bedzie miękki, przez ok. 25 min. Pod koniec gotowania dodajemy paprykę i dobrze mieszamy. Taki ryż najlepiej smakuje z mięsem ostrym, z dużą ilością chilli lub pieprzu. Przed podaniem ryż możno polać sosem sojowym. 3 sposób: zielony ryż. Składniki na 4 osoby: 1 szklanka ryżu 2 szklanki wody sól łyżka koperku  Przygotowanie: Ryż przemywamy

Kuchnia Łukasza
Sałatka z pieczarkami, grzankami i kurczakiem. 350

sosem. Na prawdę bardzo polecam. Składniki: 150 g pieczarek pierś z kurczaka 100 g bagietki 1 marchewka jabłko 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka sosu pomidorowego 1 łyżeczka słodkiego sosu chilli Sól, pieprz Przygotowanie:  Wszystkie składniki kroimy w kostkę. Marchewkę i pieczarki gotujemy w osolonej wodzie.  Na rozgrzanej patelni podsmażamy kurczaka i robimy grzanki.  Złączamy wszystkie składniki sosu

Kuchnia Łukasza
Wrap z kurczakiem. 629

kurczakiem i sosem pikantnym jogurtowym. Bardzo serdecznie zapraszam do wypróbowania tego pysznego przepisu. Składniki: Mała pierś z kurczaka tortilla pszenna 2 łyżeczki jogurtu greckiego 1 łyżeczka słodkiego sosu chilli 50 g sałaty  30 pomidora 30 g ogórka bułka tarta  sól, pieprz Przygotowanie:  Kurczaka kroimy w cienkie plasterki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu przez

Kuchnia Łukasza
Wrap śniadaniowy. 322

prostu zawinięte w pyszną, mięciutką domową tortillę. Zapraszam! Składniki: 2 ugotowane na twardo jaja 3 plasterki pomidora 3 plasterki ogórka 20 g fety 2 łyżki sosu słodkiego chilli 1 łyżeczka sosu pomidorowego Domowa tortilla Przygotowanie:  Jaja obieramy i kroimy w plasterki. Środek tortilli smarujemy sosem chili i sosem pomidorowym na to układamy jaja, pomidor, ogórek, pokruszoną fetę i zawijamy

Kuchnia Łukasza
Sałatka z tuńczykiem. 320

łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 4 łyżki oliwy pozostałej od tuńczyka sól, pieprz Sos pikantny: 3 łyżki oliwy 2 łyżki oleju pozostałego od tuńczyka 1/3 drobno posiekanej papryczki chilli sól, pieprz Przygotowanie:  Tuńczyka odsączamy z oleju (olej zachowujemy do sosu). Jaja kroimy w pół talarki, a paprykę z pomidorem w kostkę.Łączymy wszystkie składniki wybranego sosu

Kuchnia Łukasza
Tacos 225

cebuli 1/2 papryczki chili 2 łyżki soku z limonki skórka z ½ limonki garść listków kolendry (opcjonalnie) sól, pieprz Salsa z mango: 1 mango dojrzale 1/3 czerwonej cebuli 1/2 papryczki chilli sok wyciśnięty z ½   limonki sól, pieprz * możecie również użyć gotowej mieszanki do kuchni meksykańskiej   Przygotowanie: Cebulę i czosnek kroimy na drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej. Cebulę

Mania Gotowania
Zapiekanka makaronowa 1031

wolowego 100-150 gr małych pieczarek 2 papryki czerwona i żółta natka pietruszki 100 gr startego miękkiego sera 200 gr suchego makaronu 2-3 łyżki oliwy sól, pieprz, papryka, chilli, sucha pietruszka, granulki czosnku. Wykonanie: W garnku gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu. Na dużej patelni- na oleju podsmażamy około 2-3 min pieczarki przepołowione na pół. Dodajemy mielone- doprawiamy

Smaki Edyty
Krem z pieczonej dyni z pietruszką i grzankami 142

dyni hokkaido ( tej dyni nie musimy obierać) 2 łyżki masła 700 ml bulionu warzywnego 100 g sera koziego 1 łyżeczka miodu pęczek pietruszki 1 łyżeczka imbiru 0,5 łyżeczki chilli świeżo zmielony pieprz i sól dodatki  prażone pestki dyni ok 100 g do dekoracji grzanki Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy na 160 C, dynię kroimy na mniejsze części, czyścimy z pestek

Niezły Młynek
Zupa gulaszowa na pieczonej papryce 177

papryki 300 g pieczarek 3 ząbki czosnku 2 marchewki 2 ziemniaki 2 puszki pomidorów bez skórki 3 liście laurowe 1 łyżeczka papryki słodkiej 0,5 łyżeczki chilli 1 łyżka majeranku' 6 ziaren ziela angielskiego 1 łyżka smalcu 3 l wody 1 łyżka mąki pszennej ser do posypania Przygotowanie: Paprykę myjemy i w całości zawijamy w filię

Niezły Młynek
Chrupiąca zapiekana z opieńkami 168

zapiekanki: 2 ciabatte  500 g opieńków 200 g kiełbasy ja użyłam jałowcowej  1 duża cebula czerwona 2 pomidory 200 g sera  1 łyżka masła sól, pieprz, chilli, słodka papryka Przygotowanie: Cebulę należy pokroić i usmażyć na maśle, dorzucić pokrojoną kiełbasę w kostkę i dodać umyte opieńki, smażymy na małym ogniu (opieńki - ja zawsze gotuję

Niezły Młynek

Proponowane wyszukiwania