mały ząbek czosnku 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki bazylii szczypta soli szczypta cukru Dodatki do pizzy pikantnej: 1 kulka mozzarelli, utartej 1 mała cebula, pokrojona w piórka 1 papryczka chilli, pokrojona w krążki 5 plasterków dobrego salami Dodatki do pizzy łagodnej: 1 kulka mozzarelli, utartej 4 plastry ananasa, pokrojone w ćwiartki 1/2 łyżeczki oregano ew. kilka liści świeżej bazylii CZAS
My Culinary Artśrodka. Składniki : * 600g mięsa mielonego - u mnie karkówka i wołowina * cebula * ząbek czosnku * mały słoiczek przecieru pomidorowego * 2 cm kawałek świeżego imbiru * szczypta chilli * pół czerwonej papryki * łyżka cukru * łyżeczka mąki ziemniaczanej * 3 łyżki zimnej wody * 2 łyżki oliwy Przygotowanie : Cebulę i czosnek drobno posiekać. Połowę dodać do mięsa i wymieszać. Dodać starty
Magiczne Życie Martysitku zostawić aby woda obciekła cebulę zeszklić na 2 łyżkach oleju, wsypać kurki z sitka i podsmażyć - wystudzone dodać do mielonego z indyka, dodać też jajko, sos chilli, kucharka, tartą bułkę mięso ręką dobrze wymieszać, można dodać z 1/4 szklanki gazowanej wody na mocno gorący olej kłaść okrągłe, lekko spłaszczone mielone smażyć na rumiano z każdej strony i odkładać
W Mojej Kuchni Lubięczosnku 1 cebula puszka pomidorów bez skórki 2 łyżki masła 1 szklanka bulionu 300 g sera ( użyłam goudy) 1 łyżeczka: oregano, bazylii, słodkiej papryki 0,5 łyżeczki chilli sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Makaron należy ugotować w osolonej wodzie ( al dente), następnie wyłożyć go tak aby się nie posklejał. Na patelni smażymy na maśle mięso
Niezły Młynekhomogeneous and velvet dough . The dough divided into half and we doing a red gnocchi with half dough. The dough put into a bowl, we add the concentrate and chilli and we knead dough to a uniform mass. We divided doughs into pieces, which we create a shafts (on a floured pastry board). We cut shafts into small pieces about
Projekty ze smakiemcebula 2 duże papryki (czerwona i żółta) około 8 pszennych tortilli garść świeżej kolendry oliwa do smażenia sól pieprz Marynata: 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki chilli 1 łyżeczka kminu rzymskiego (rozgnieciony) 1/2 łyżeczki oregano 1 ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę) 1 łyżka soku z limonki 1/2 łyżeczki soli Dodatki: sałata lodowa guacamole salsa fresca starty cheddar
Oryginalny smakpomidorów pelati -400 g (razem z zalewą) 1 cebula 4 ząbki czosnku 1/2 szklanki białego wytrawnego wina 1 liść laurowy 3 łyżki oliwy z oliwek (extra vergine) 1/3 łyżeczki chilli 1 duży ziemniak 1,5 l bulionu rybnego 1/2 łyżki masła 1/2 łyżeczki suszonej mięty 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczki cukru natka pietruszki do posypania sól, pieprz Przygotowanie: Dorsza
Oryginalny smakPyszne paszteciki z ciasta francuskiego w orientalnym klimacie, czyli z kurczakiem, ryżem, kremowym serkiem, kolendrą oraz odrobiną chilli i imbiru. Podane z dipem jogurtowym z kolendrą, kurkumą i czosnkiem tworzą niepowtarzalne danie. Paszteciki są łatwe i szybkie w przygotowaniu, a farsz jest świetnym pomysłem na wykorzystanie mięsa z rosołu. Spróbujcie Składniki na 24 paszteciki: 100 g ryżu 250 g mięsa
Oryginalny smakCebulę kroimy w piórka i dodajemy ją na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Podsypujemy ją szczyptą soli, mieszamy i dusimy na lekkim ogniu, aż będzie miękka. Dodajemy cukier oraz chilli, dokładnie mieszamy i karmelizujemy na małym ogniu ok. 4-5 min, od czasu do czasu mieszając. Kiedy zawartość patelni nabierze złocisto-brązowego koloru, podlewamy ją białym winem, dodajemy łyżkę masła
Nerds Kitchenłyżka soku z limonki 3 liście limonki kafir, pociętej w paski 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 2 dymki (biała część), drobno posiekane 1 jajko 2 1/2 łyżki sosu rybnego płatki chilli do smaku Sałatka do burgera: 1 szklanka posiekanej sałaty rzymskiej 1/2 szklanki posiekanych listków mięty 1/2 szklanki posiekanych listków kolendry (opcjonalnie) 2 dymki (zielona część), posiekane 3 łyżki soku
Tajskie smakistopni, Na ostatnie 5 minut w piekarniku posypujemy ziemniaczki startym serem żółtym. MIESZANKA /POMIDOR+CZARNUSZKA+CZOSNEK NIEDŹWIEDZI/ OD SKWORCU: /pomidory suszone, czosnek niedźwiedzi, papryka czerwona, chilli grys, czarnuszka./ "Pomidory suszone sprowadzone ze słonecznej Italii z dodatkiem aromatycznej czarnuszki oraz czosnku niedźwiedziego to mieszanka przyprawowa o niezwykłym aromacie i doskonałym smaku. Mocno pomidorowym, słodkim, przełamanym nutą
Wypisz Wymalujkostkę. Zalewamy składnikami marynaty i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Wszystkie składniki sosu przelewamy do miski i dokładnie mieszamy. Marchewkę i paprykę kroimy w słupki. Dymkę siekamy. Papryczkę chilli drobno siekamy. Grzyby mun zalewamy gorącą wodą, odstawiamy na co najmniej 10 minut, aby zmiękły. Skrobię kukurydzianą przesypujemy do woreczka, dodajemy sodę doprawiamy solą i pieprzem. Zamarynowanego kurczaka przekładamy
Mania Gotowaniasoku ananasowego z puszki 2 połówki brzoskwiń z puszki 1/2 szklanki soku brzoskwiniowego z puszki 4 łyżki ketchupu 1 łyżeczka cukru * 2 łyżeczki octu ryżowego lub winnego * 1 papryczka chilli (opcjonalnie) 1 łyżka oleju 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka mielonego imbiru 1/2 łyżeczki słodkiej papryki +do podania : ryż basmati CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Cebulę kroimy
Tajskie smakiPrzygotowanie: Kurczaka kroimy w dość dużą kostkę. Mieszamy wszystkie przyprawy do marynaty i przyprawiamy kurczaka. Pozostawiamy na 30 minut w lodówce. Cukinię i bakłażana obieramy ze skóry. Cebulę, chilli, marchewkę, cukinię, bakłażana i papryki kroimy w kosteczkę. Podsmażamy chwilę na maśle cebulkę. Czosnek siekamy w drobną kosteczkę i dodajemy do smażącej się cebuli. Dodajemy paprykę, chili oraz marchewkę. Smażymy
Mania Gotowaniajajo kurze duży plaster sera żółtego 1/4 papryki czerwonej sól do smaku wegeta szczypiorek * do kotlecików zamiast papryki można dodać ogórka konserwowego lub płatki suszonej papryki chilli dla zaostrzenia smaku. Kukurydzę odsączyć z zalewy, wymieszać z jajem i kaszą. Masę pozostawić na kilka minut by kasza nabrała wilgoci, będzie lepiej sklejać ziarna kukurydzy. Paprykę czerwoną i ser pokroić
Moje domowe kucharzenie