kurczaka 3 łyżeczki, udka z kurczaka 3 sztuki, cebula 3 sztuki, woda 1/2 szklanki, olej rzepakowy 4 łyżki do marynaty do oleju dodaję tylko 1 łyżkę marynaty z papryczek chilli, będzie ostra umyte udka natrzeć marynatą i na klika godzin schować do lodówki aby smaki się przegryzły na gorącym oleju zrumienić udka i odłożyć na talerz dwie papryczki ostre drobno
W Mojej Kuchni Lubięlaurowe, rozdrobniony w rozdrabniaczu pęczek młodej włoszczyzny i gotować z 15 minut wsypać szklankę ryżu i co jakiś czas zamieszać, gotować z 10 minut dodać koncentrat pomidorowy, kucharka, papryczkę chilli i gotować z 10 minut na koniec wsypać koperek posiekany, przyprawę w płynie do smaku...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięcukier 1 łyżeczka, ocet winny 1 łyżeczka, olej rzepakowy 4 łyżki filety śledziowe matiasy drobno pokroić w kosteczkę i wsypać do miski cebulę drobno pokroić w kosteczkę, papryczkę marynowaną chilli niedużą drobno posiekać razem z pestkami i wsypać do śledzi jajka "L" ugotować na twardo i wystudzone obrać i drobno je posiekać lub rozdrobnić przez kratkę do jajek do smaku
W Mojej Kuchni Lubięłopatkę pokroić na kawałeczki gulaszowe, obsypac mąką pszenną na gorący smalec wsypać łopatkę i podsmażyć, wsypać umyte kurki i podsmażać z 15 minut mieszając co jakiś czas pół papryczki chilli z pestkami, cebulę, czosnek obrać i pokroić, wsypać do mięsa i wymieszać, podsmażać z 10 minut wlać wodę, wsypać kucharka, wymieszać i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa kiedy mięso
W Mojej Kuchni Lubięłyżkę, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, przyprawa w płynie - do smaku FARSZ: 3/4 kg mielone z drobiu, jajka 2 sztuki, ryż 3 torebki ugotowane, cebula 1 sztuka, papryczka z chilli 1 sztuka, koperek 1 pęczek, kucharek do smaku - wszystkie te składniki dobrze wymieszać na jednolitą masę dużą kapustę obgotować we wrzątku, zdjąć liście, usunąć twarde zgrubienie na liściu i nakładać
W Mojej Kuchni Lubięwoda dobrze odciekła i wymieszać z groszkiem konserwowym odsączonym z soku udka kurczaka natrzeć przyprawą do kurczaka i na gorącym oleju podsmażyć dodać obraną z ogonków fasolkę żółtą, papryczkę chilli, wlać wodę pod przykryciem gotować na mniejszym ogniu do miękkości kurczaka na koniec dodać gęstą śmietanę 18% i doprowadzić do zagotowania, gotować z 3 minuty na większym ogniu podać ryż
W Mojej Kuchni Lubiępuszki, papryczka chili 1 nieduża, żelatyna 1 opakowanie z ugotowanego rosołu z niedzieli obrać pół kurczaka z kości do miski wsypać odsączony groszek konserwowy, drobno pokroić marynowaną papryczkę chilli razem z pestkami i wymieszać w 1 litrze gorącego rosołu rozmieszać żelatynę - opakowanie na 1 litr wywaru wlać do miski i zamieszać, schować galaretkę do stężenia w lodówce............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: fasola czerwona 1 szklanka, ryż brązowy 1 szklanka, seler naciowy 4 łodygi, papryka czerwona 1 sztuka, papryczka chilli 1 większa, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 6 sztuk, kmin rzymski 1 łyżeczka, cynamon 1 łyżeczka, sól morska 2 łyżeczki, pomidory 10 sztuk, oliwa z oliwek 6 łyżek, woda 2 szklanka, marchew 4 średnie, por 1 mały szklankę fasoli czerwoneh namoczyć
W Mojej Kuchni Lubięmarchewką i natka pietruszki, dodać [pie[rzu mielonego do smaku porcje drobiowe obrać z mięsa bez skórek, chrząstek, dodać po kawałku pokrojonej drobno papryki czerwonej, żółtej, zielonej, papryczkę chilli żelatynę wymieszać w gorącym rosole, dodać cytrynę i wlać do mięsa, schować do lodówki najlepiej na całą noc do stężenia i tak mamy z szybkowara dobry rosołek na obiad i galaretkę
W Mojej Kuchni Lubięrodem z kamasutry. Potrzebujemy gar w którym będziemy gotować zupę. Na dno garnka wlewamy cienką warstwę oleju (nie oliwy), na to wrzucamy pokrojone: cebulę, 3 ząbki czosnku, pół papryczki chilli bez pestek i spory kawał obranego i pokrojonego imbiru. Smażymy. Do tego dorzucamy pokrojoną w kostkę dynię, lub jeśli mamy upieczoną to takie większe kawałki. Na surowej też wychodzi cacy
ladykitchenschabu bez kości 1 duża cebula 2 łyżki oleju 6 jajek pęczek natki pietruszki 250 g kapusty kiszonej 300 ml śmietany 18% 1 łyżeczka papryki słodkiej szczypta chilli sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Formę do tary wysmarować tłuszczem. Ciasto zagniatamy, rozwałkowujemy na grubość 0,5 cm i wykładamy nim formę tarty. Schab umyć, osuszyć i pokroić
Niezły Młynekrozmarynem Szynka pieczona z żurawiną Szynka pieczona w musztardowo-miodowej marynacie Tym razem łopatka marynowała się w marynacie z cydru, z dodatkiem sosu sojowego, oraz pikantnego sosu sweet chilli i z dużą ilością przypraw (majeranek, liść laurowy, papryka, ziele angielskie itd). Pyszna łopatka pieczona, polecam: Najpierw natarłam łopatkę marynatą z 1 łyżki oleju, 2 łyżek sosu sojowego, 2 łyżek sosu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwartościowa z niską zawartością kalorii. Spód: 400 g kalafiora 100 g cukinii 1 łyżka jogurtu greckiego 1 jajko 1 łyżeczka siemienia lnianego 2 łyżki otrąb owsianych Oregano, bazylia, chilli, zioła prowansalskie Na wierzch: Rukola Pomidor Kiełki na patelnię Koncentrat pomidorowy Przygotowanie: Jajko roztrzepać, dodać przyprawy i jogurt. Kalafior i cukinię podzielić na mniejsze części. Sok z cukinii odsączyć
Czarnawisienkawyszły: pyszne, inne, lżejsze i smaczniejsze. Składniki na 2 burgery + zostaje ok. 4/5 osobnych kotlecików, które smakują pysznie również na zimno: same lub na kanapce: Kotleciki: Papryczka chilli Puszka czerwonej fasoli Mała cebula Pół papryki Jajko 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szkl. płatków owsianych 2 łyżki otrębów 1 łyżeczka bułki tartej 1 ząbek czosnku Oregano Tymianek Sól
Czarnawisienkaposiekanej natki pietruszki 2 łyżeczki curry (ja niestety musiałam tak zastąpić, ale jeśli masz kardamon, kmin, kolendrę - śmiało dawaj!) 1 lub 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki chilli 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki sody 1 łyżka wody Olej do smażenia Przygotowanie: Namaczamy przez całą noc ciecierzyce w zimnej wodzie (jeśli mamy już gotową, pomijamy ten punkt). Następnego
Czarnawisienka