chilli - 4013 przepisów (strona:209/268)

Owrócone sushi czyli california rolls z kurczakiem i ogórkiem w majonezie 287

rolls :) Wyszło nie do końca tak jak sobie to umyśliłam, ale i tak jestem zadowolona, że w miarę mi się udało. Składniki: filet z kurczaka ulubione przyprawy (u mnie chilli, kminek zmielony, granulowany czosnek, sól, słodka papryka, pieprz) olej do smażenia (u mnie sezamowy) ogórek 1 szkl. ryżu do sushi przyprawy do ryżu 2 płaty nori majonez sezam jasny

chwile dla mnie
Oszukane gołąbki z jarmużem 188

jajko 10 liści jarmużu pół pęczka posiekanego świeżego kopru sól pieprz olej rzepakowy do smażenia *na sos: 1 cebula, pokrojona w kostkę ząbek czosnku, posiekany jedna czwarta papryczki chilli, drobno posiekanej puszka pomidorów szklanka wody 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól pieprz szczypta papryki ostrej pół łyżeczki papryki słodkiej łyżka oleju do smażenia Przygotowanie: Kaszę ugotowałam i wystudziłam. Cebulkę podsmażyłam

Kulinarny Pamiętnik
Drobiowe szaszłyki z ananasem 161

Wczoraj była taka ładna pogoda, więc trochę grillowaliśmy :) Oprócz tradycyjnej kiełbaski i karkówki były skrzydełka w sosie słodkim chilli oraz ananasowe szaszłyczki :) Składniki: 2 podwójne piersi kurczaka, 4 duże cebule, 2 czerwone papryki, 1 puszka ananasa, 3 łyżeczki przyprawy do szaszłyków. Przygotowanie:     Piersi kurczaka myjemy i kroimy w duże kawałki, ok. 4x4cm. Następnie posypujemy je przyprawą i zalewamy

Aga w kuchni
Szaszłyki drobiowe z piekarnika 207

Składniki 2 piersi kurczaka, 1 czerwona papryka, 1 żółta papryka, 1 łyżeczka słodkiej papryki, szczypta chilli, 1 łyżeczka rozmarynu, 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, sól morska,  pieprz czarny. Przygotowanie:      Piersi kurczaka myjemy pod zimną wodą i osuszamy ręcznikami papierowymi. Nacieramy solą i pieprzem. Kroimy w kawałki ok. 2,5x 2,5 cm i polewamy odrobiną oleju. Dodajemy

Aga w kuchni
Faszerowane muszle 43588

opakowanie makaronu muszle, 500 g mięsa mielonego z szynki, 1/2 cukinii, 1/2 czerwonej papryki, 6 łyżek ketchupu, 1 cebula, 20 g startego sera mozzarella, posiekana natka pietruszki, szczypta chilli, szczypta papryki słodkiej, 1/2 łyżeczki bazylii i tymianku, sól, pieprz. Przygotowanie:      Zaczynamy od ugotowania makaronu  w osolonej wodzie przez 15 minut. Odcedzamy i przepłukujemy zimną wodą

Aga w kuchni
Makaron w sosie pomidorowym 138

Składniki: 1 opakowanie makaronu kokardki, 250 g mrożonej zielonej fasolki, 1 cebula, 500 g mięsa mielonego, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 ząbek czosnku, rukola , sól, pieprz, chilli, bazylia. Przygotowanie:       Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę i mięso mielone. Przyprawiamy solą i pieprzem. Gdy mięso będzie już usmażone

Aga w kuchni
Pieczone żeberka 114

Składniki: 1 kg żeberek, 1/2 łyżeczki kolendry, 4 łyżeczki majeranku, 1 łyżeczka papryki, 1/2 łyżeczki chilli, 2 łyżki miodu, sól, pieprz, ryż basmati. Przygotowanie:      Żeberka kroimy co drugą kość. Posypujemy je przyprawami i polewamy miodem. Dokładnie wcieramy przyprawy. Odstawiamy żeberka na co najmniej godzinę do lodówki. Następnie wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy przez 10 minut

Aga w kuchni
Spaghetti pomodoro 98

Składniki: 500 ml domowego koncentratu pomidorowego , 400 g mięsa mielonego, 2 łyżeczki bazylii, 2 ząbki czosnku, 1/2 cebuli, 1 łyżeczka słodkiej papryki, szczypta chilli, sól, pieprz makaron do spaghetti, rukola. Przygotowanie:      Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulkę i mięso mielone. Przyprawiamy je solą i pieprzem. Następnie zalewamy koncentratem pomidorowym, dodajmy

Aga w kuchni
Pappardelle z brokułami 137

sera, 3 łyżki kukurydzy, 5 zielonych oliwek bez pestek, 400 ml kremówki 30%, 1 podwójną pierś kurczaka, 1 łyżeczka tymianku, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, szczypta chilli, sól, biały pieprz. Przygotowanie:         Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Po ugotowaniu hartujemy go zimną wodą i odcedzamy. Na rozgrzanym oleju podsmażamy kurczaka

Aga w kuchni
Pieczone jabłka nadziane twarogiem 251

zajrzyjcie do pozostałych blogerek, biorących udział w akcji "Lubelski kociołek".  Do siebie na blog zapraszają: * Edyta -  Pasja Smaku * Ola - The taste of sweet * Wiosenka - Eksplozja Smaku * Martyna - chilli & sugar * Siostry Zalewskie -  COOKING & GOODLOOKING   * Gosia -  jedz i smakuj   * Karolina  sto kolorów kuchni * Joanna - sekrety małe i duże   * Miętowa Kuchnia

kolorowotorcikowo
3 sposoby na kolorowy ryż. 227

ogniu pod przykryciem, dopóki ryż bedzie miękki, przez ok. 25 min. Pod koniec gotowania dodajemy paprykę i dobrze mieszamy. Taki ryż najlepiej smakuje z mięsem ostrym, z dużą ilością chilli lub pieprzu. Przed podaniem ryż możno polać sosem sojowym. 3 sposób: zielony ryż. Składniki na 4 osoby: 1 szklanka ryżu 2 szklanki wody sól łyżka koperku  Przygotowanie: Ryż przemywamy

Kuchnia Łukasza
Sałatka z pieczarkami, grzankami i kurczakiem. 339

sosem. Na prawdę bardzo polecam. Składniki: 150 g pieczarek pierś z kurczaka 100 g bagietki 1 marchewka jabłko 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka sosu pomidorowego 1 łyżeczka słodkiego sosu chilli Sól, pieprz Przygotowanie:  Wszystkie składniki kroimy w kostkę. Marchewkę i pieczarki gotujemy w osolonej wodzie.  Na rozgrzanej patelni podsmażamy kurczaka i robimy grzanki.  Złączamy wszystkie składniki sosu

Kuchnia Łukasza
Wrap z kurczakiem. 621

kurczakiem i sosem pikantnym jogurtowym. Bardzo serdecznie zapraszam do wypróbowania tego pysznego przepisu. Składniki: Mała pierś z kurczaka tortilla pszenna 2 łyżeczki jogurtu greckiego 1 łyżeczka słodkiego sosu chilli 50 g sałaty  30 pomidora 30 g ogórka bułka tarta  sól, pieprz Przygotowanie:  Kurczaka kroimy w cienkie plasterki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu przez

Kuchnia Łukasza
Wrap śniadaniowy. 310

prostu zawinięte w pyszną, mięciutką domową tortillę. Zapraszam! Składniki: 2 ugotowane na twardo jaja 3 plasterki pomidora 3 plasterki ogórka 20 g fety 2 łyżki sosu słodkiego chilli 1 łyżeczka sosu pomidorowego Domowa tortilla Przygotowanie:  Jaja obieramy i kroimy w plasterki. Środek tortilli smarujemy sosem chili i sosem pomidorowym na to układamy jaja, pomidor, ogórek, pokruszoną fetę i zawijamy

Kuchnia Łukasza
Sałatka z tuńczykiem. 311

łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 4 łyżki oliwy pozostałej od tuńczyka sól, pieprz Sos pikantny: 3 łyżki oliwy 2 łyżki oleju pozostałego od tuńczyka 1/3 drobno posiekanej papryczki chilli sól, pieprz Przygotowanie:  Tuńczyka odsączamy z oleju (olej zachowujemy do sosu). Jaja kroimy w pół talarki, a paprykę z pomidorem w kostkę.Łączymy wszystkie składniki wybranego sosu

Kuchnia Łukasza

Proponowane wyszukiwania