chilli - 4013 przepisów (strona:216/268)

Średnio-Ostre Tajskie Czerwone Curry! Test. 167

Dragon . Prezentowała się mniej więcej tak: W zestawie otrzymałam: Średnio-ostry sos tajskie czerwone curry Mleczko kokosowe Ostry sos tajskie zielone curry Sos bazyliowy z trawą cytrynową Słodki sos chilli Sos rybny (niestety uległ uszkodzeniu i nie zostanie wykorzystany) Dzisiaj postanowiłam wypróbować średnio-ostry sos tajskie czerwone curry . Wypróbowałam go z mięsem z indyka, odrobiną gotowej mieszanki chińskiej

Emcia Pichci
Produkty Blue Dragon - testowanie 127

Bule Dragon (sos średnio-ostre tajskie czerwone curry testowałam tu klik ) Weekend majowy uraczył nas wspaniałą pogodą, idealną na grillowanie w babcinym ogródku. Postanowiłam w końcu przetestować sos sweet chilli , który dostałam jakiś czas temu do sprawdzenia. Postanowiłam użyć go na dwa sposoby - pierwszy jako dodatek do pieczonych kiełbasek i drugi jako marynata.  W pierwszym przypadku, dał mi dosłownie

Emcia Pichci
Łosoś teriyaki 284

ryżowego 50 ml miodu oleju 2 woreczki ryżu basmati Przygotowanie:   Rybę kroimy w dość dużą kostkę   (około 3 cm ) i obtaczamy w mące ziemniaczanej. Imbir i papryczkę chilli siekamy drobno. Dymkę   kroimy w kawałki. Gotujemy ryż. Przygotowujemy sos. Miód podgrzewamy na mały ogniu, aż będzie płynny.  Następnie dodajemy  do niego: sosy sojowe, wódkę, ocet, oraz

Mania Gotowania
Kurczak w sosie Teryiaki 368

łyżki miodu   Przygotowanie: Kurczaka kroimy w kostkę. Składniki marynaty mieszamy z kawałkami kurczaka. Odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Imbir i papryczkę chilli siekamy drobno. Dymkę kroimy w 1 cm kawałki. W woku rozgrzewamy olej. Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy imbir i papryczkę chili. Podsmażamy. Dodajemy kurczaka i smażymy przez około 5 minut.   Gotujemy ryż. Przygotowujemy

Mania Gotowania
Kurczak Generała Tso 676

Przygotowanie: Pokroić kurczaka w około 2 cm   kostkę. Składniki marynaty połączyć i dodać do kurczaka. Odstawić do lodówki.   Wymieszać wszystkie suche składniki   ciasta. Posiekać drobno papryczkę chilli i dymkę. Do kurczaka dodać roztrzepane jajko. Dokładnie wymieszać aby jajko pokryło każdy kawałek mięsa. Mąkę z przyprawami   wrzucić do worka, dodać   mięso   i wymieszać

Mania Gotowania
Curry z kurczaka, czyli Indie na talerzu 377

Mieszamy wszystkie przyprawy do marynaty. Imbir ścieramy lub kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Kurczaka doprawiamy imbirem, sokiem z cytryny i mieszanką przypraw . Pozostawiamy na 30 minut w lodówce. Cebulę, chilli i paprykę kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na maśle cebulkę, posiekany czosnek oraz papryki. Dodajemy zamarynowanego kurczaka wraz z resztą marynaty. Smażymy, aż kurczak się zarumieni. Następnie dodaj pokrojonego w kostkę

Mania Gotowania
Schab Chow Mein 259

rozmroziłam) Sos: 1/4 szklanki wywaru z kurczaka (rozpuszczam ½ kostki rosołku z kurczaka) 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego łyżka sosu chilli łyżeczka mąki kukurydzianej Przygotowanie: Schab kroimy w paski, mieszamy w marynacie odstawiamy do lodówki na 20-25 minut. Marchew obieramy i kroimy w słupki. Grzyby mun zamaczamy w ciepłej wodzie

Mania Gotowania
Chow Main z mieloną wołowiną 5 smaków 266

będzie gotowy skrapiamy go odrobiną oleju sezamowego. Mięso mielone podsmażamy w woku przez około 10 minut. Kiedy będzie gotowe przyprawiamy sosami sojowymi i przyprawą 5 smaków, czosnkiem granulowanym. Papryczkę chilli drobno siekamy. Marchewkę i paprykę kroimy w słupki, grzyby mun i pędy bambusa siekamy na drobniejsze kawałki. Dodajemy do woka z mięsem najpierw mrożoną fasolkę. Smażymy przez 2-3 minuty

Mania Gotowania
Polędwiczki wieprzowe zawijane boczkiem z sosem śliwkowym 247

polędwiczki wieprzowej 200 g boczku w plasterkach 3 łyżeczki ziół prowansalskich ½ łyżeczki ostrej papryki 1 łyżka sosu sojowego jasnego 1 łyżeczka czosnku granulowanego pieprz 1 ząbek czosnku ½ papryczki chilli oliwa z oliwek Sos śliwkowy: 1/2 szklanki powideł śliwkowych 4-5 śliwek suszonych 2 łyżki wody 1 łyżka cukru trzcinowego 2 łyżki octu winnego 2-3 łyżki sosu sojowego Pomidorki koktajlowe

Mania Gotowania
Chrupiący kurczak słodko kwaśny 6859

dymki   4 grzyby mun Sos: 2 łyżki keczupu 1 łyżeczka sosu Hoi-sin ½ łyżki Worcestershire sauce 1 łyżka octu ryżowego 1 łyżeczka cukru brązowego 1 łyżka słodkiego sosu chilli 4 łyżki wody ½ szklanki zalewy ananasowej z puszki 1 łyżka jasnego sosu sojowego 1 łyżka ciemnego sosu sokowego 1 łyżeczka oleju sezamowego  1 płaska łyżka skrobi kukurydzianej (lub mąki

Mania Gotowania
Makaron smażony z jajkiem po chińsku 781

mamy czasu na gotowanie. Makaron smażony z jajkiem po chińsku Składniki: 200-250 g chińskiego makaronu błyskawicznego 1 pierś z kurczaka 1/2 pęczka zielonej cebulki ½ marchewki ½ papryki ½ papryczki chilli 1 cm korzenia imbiru 1 ząbek czosnku 2 łyżki ziaren sezamu 3 jajka 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżka oleju roślinnego 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 1 łyżka sok z cytryny

Mania Gotowania
Chrupiąca wołowina po azjatycku 189

łyżka  skrobi kukurydzianej 1 łyżka octu ryżowego 1 łyżka wina ryżowego lub wódki 1 łyżka sosu chili 2 łyżki wody Przygotowanie: Wołowinę kroimy na cienkie paski, doprawiamy połową chilli, imbirem, kolendrą, solą i pieprzem. Mieszamy i odstawiamy na 20 minut do lodówki. Cebulę kroimy w pióra, papryczkę chili i czosnek drobno siekamy. Marchew i paprykę kroimy w słupki

Mania Gotowania
Marokańska zupa z soczewicą 148

czerwonej lub zielonej   soczewicy około 0,6 lira buliony warzywnego, drobiowego lub wody sól  Karmelizowana cebula: 1 cebula oliwa z oliwek 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 papryczki chilli 1 łyżka brązowego cukru Dodatkowo: świeża kolendry lub pietruszka gęsty jogurt naturalny lub grecki Przygotowanie: Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek siekamy. Soczewicę dokładnie pukamy i osuszamy. Kurczaka kroimy w kostkę. Przyprawy

Mania Gotowania
Chiński kurczak pomarańczowy 399

Zalewamy składnikami marynaty i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Wszystkie składniki sosu przelewamy do miski i dokładnie mieszamy. Marchewkę i paprykę kroimy w słupki. Dymkę drobno siekamy. Papryczkę chilli i imbir drobno siekamy. W woku rozgrzewamy olej. Jajko roztrzepujemy widelcem i dodajemy do zamarynowanego kurczaka. Skrobię kukurydzianą przekładamy na talerz lub do woreczka, doprawiamy solą i pieprzem.  Kurczaka

Mania Gotowania
Kurczak w skorupie z masy solnej pieczony w żarze w ognisku 258

zdecydowanie za mało. To niesamowite ile wspaniałego jedzenia można przygotować w ognisku. Wszyscy znacie ziemniaki z żaru, ale czy wiecie, że ognisko to doskonałe miejsce do przygotowania gęsi, chilli con carne, camemberta w cieście, a także śniadania, kawy i jeszcze ciasta do niej. Metody są najróżniejsze – pieczenie w żarze, pieczenie nad żarem, gotowanie nad ogniskiem i w specjalnym garnku

OstryKęs

Proponowane wyszukiwania