Hummus z harissą 209Harissa jest podstawową przyprawą w kuchni tunezyjskiej i jest niezwykle wszechstronna. Można jej używać do przyprawiania grillowanego mięsa lub ryby, dodawać do pieczonych warzyw, sosów lub
Smakowity Blog Kulinarny
Kurczak pieczony na puszce z piwem / Beer can chicken 432Zachęcona przepisami i wyglądem kurczaków na różnych stronach i blogach, od dawna chciałam zrobić takiego pieczonego właśnie na puszce z piwem. Zrobiłam i nie żałuję, wyszedł
karmelowy
Sos z papryczek golden cayenne [PRZEPIS] 183W tym roku na działce hodowaliśmy m.in. papryczki chili golden cayenne. Postanowiliśmy zrobić osobny sos tylko z tego gatunku. Golden cayenne osiąga od 30 000 do
Jakugotujesz.pl
Risotto z kasztanami 216Kasztany jadalne są skarbem kulinarnym z bogatą historią. Ten szlachetny orzech pochodzi z Azji Mniejszej i ma za sobą długą historię, był znany już w epoce
Smakowity Blog Kulinarny
Massaman Curry z kurczakiem 448Kwaśno-pikantna, mocno orzechowa tajska potrawa. Jedna z teorii głosi, że recepturę na to danie do Tajlandii przywiózł perski kupiec w XVII wieku i początkowo jego
Tajskie smaki
Gorąca czekolada z chili 223Mocno rozgrzewająca, pyszna czekolada na gorąco z dodatkiem chili. Moje ulubione połączenie <3 Idealna na zimowe poranki (wówczas do czekolady dodajemy trochę kawy) lub na
My Culinary Art
Sałatka z fetą i mango 219Składniki (1 porcja): 3 pomidorki koktajlowe 100g sera feta 2 liście sałaty mały kawałek mango 2 plasterki cebuli czerwonej zielone oliwki bez pestek sos: 2 łyżki
My Culinary Art
Zupa-krem z zielonych szparagów 225Składniki (ok. 2 porcje): 1 pęczek zielonych szparagów 1 średnia cebula 1 mały ząbek czosnku 1/2 l wywaru warzywnego 1 żółtko (opcjonalnie) jogurt naturalny ser Brie
My Culinary Art
Zielone curry z kurczakiem 241Ulubione danie całej mojej rodziny :) Proste i szybkie w przygotowaniu, a smak wręcz uzależniający. Składniki (dla 4-5 osób): 2 łyżki oleju z pestek winogron 500g
Tajskie smaki
Leczo z cukinią (kabaczkiem) 248The post Leczo z cukinią (kabaczkiem) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przeboje
Bitki wołowe pikantne 215Wołowina to zdrowe i smaczne mięso, jednak zbyt drogie , to główny powód braku dań z wołowiny w naszym menu. Uwielbiam tatara ze świeżej wołowiny, z dodatkiem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szaszłyki z kurczaka w jogurcie 362Post Szaszłyki z kurczaka w jogurcie pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przeboje
Szybkie gazpacho 241Post Szybkie gazpacho pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przeboje