Wątróbka drobiowa garnirowana plastrami jabłek i cebulką

Wątróbka drobiowa  garnirowana  plastrami jabłek i cebulką

Wątróbka drobiowa garnirowana plastrami jabłek i cebulką

Wątróbka z jabłkami to klasyka .A przecież nie zawsze smakuje tak samo. Wystarczy zmienić sposób doprawienia : majeranek na czarny pieprz lub płatki chilli ;cebulkę usmażyć na chrupko albo udusić w śmietance , a jabłka albo przygotować duszą je obok wątróbki, albo przygotować osobno. Niby to samo- a rezultat końcowy zupełnie inny. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Christopher Konkel, 8 stycznia 2014 04:13:17

Niby klasyka,a wystarczy dodać inne dodsyki i smak zupełnie inny.Osobiście lubię wątróbkę tak drobiową i wieprzową.

Olka, 12 stycznia 2014 00:48:19

Uwielbiam wątróbkę i też czasem robię z jabłkiem i cebulką. Pychota :)