średniej wielkości)na foremkiok 600 g startych na małych oczkach surowych ziemniakówgarść koperkułyżeczka lub więcej czosnku w proszkunadzienie100 g boczku1 duża lub 2- 3 małe szalotki100 g sera (użyłam cheddar'a)1 duże jajkook 100 ml mlekagarść tartej bułki z pietruszką z tego przepisuprzygotowanieforemkipiekarnik nagrzać do 190 st.C. Ziemniaki zetrzeć na tarce o małych oczkach , tak aby otrzymać
Stare Garymasła1 łyżka oliwy1 cebula, pokrojona w kostkę1 nieduży ziemniak 150 g , pokrojony w kostkę600 ml bulionu1 łyżeczka musztardy3 łyżeczki sosu Worcestershire 50 g parmezanu lub cheddara, starte200 ml mlekaszczypta gałki muszkatołowejok 150 ml śmietanysól, pieprzgrzanki do podaniaprzygotowanieWolnowar rozgrzać zgodnie z instrukcją. Na patelni roztopić masło, dodać cebulę i ziemniaki, smażyć przez ok 5 minut
Stare GaryCo jakiś czas nachodzi mnie ogromna chęć na dobre domowe burgery. Wołowina już czekała w lodówce, miałam zamiar przerobić ją na burgery wg jednego z dwóch
Stare Garysobie dogodzić!inspiracją był przepis z tej stronyskładniki (na ok 12 kawałków)125 g sera mozzarella porozrywanego na małe kawałki100 g startego ostrego sera cheddar 1/4 do 1/3 szklanki posiekanej, zielonej cebuli 3 - 4 czubate łyżeczki majonezu 1 łyżka kwaśnej śmietany (opcjonalnie)2 ząbki czosnku, posiekanegook 20 g masła lekko
Stare Garyduża cebula, drobno posiekana2 ząbki czosnku1 łyżeczka mielonej papryki1/4 łyżeczki pieprzu kajeńskiego150 - 200 g szpinaku2 łyżki posiekanej mięty (opcjonalnie)200 g fety, pokruszona100 - 150 g żółtego sera np cheddara, pokrojony w drobną kostkęcytryna do podaniaprzygotowanieciasto:Ciepłą wodę wymieszać z cukrem , wsypać drożdże, odstawić na 7 - 8 minut do spienieniaDo dużej miski przesiać mąkę z solą. Zrobić w środku wgłębienie
Stare Garymięsa mielonego1 opakowanie Fix Pikantne Bolognese z chili firmy Knorr1 cebula1 marchewka200 g ugotowanych ziemniaków1 opakowanie ciasta francuskiego3 łyżki margaryny4 łyżki startego, żółtego sera (np. cheddar)100 ml śmietany30 ml oliwyKiedy już przejedzą się nam tradycyjne obiady w stylu kotlet z ziemniakami, możemy z powodzeniem zaserwować to właśnie danie. Bolońskie niespodzianki, to połączenie zapiekanki, tradycyjnego obiadu i oryginalnej formy
Świat Domowej Kuchni8 kiełbasek np. zwyczajnych2 cebule 750 g ziemniaków150 g śmietany 36% 100 g startego, żółtego sera np. cheddar5 łyżek musztardy1/2 kostki margaryny 2
Świat Domowej Kuchniszklanka- proszek do pieczenia – 2 lyżeczki- piwo ( jasne ) – 1/4 szklanki- maślanka – 1/4 szklanki- sól – 1 szczypta- cukier – 1 szczypta- zimne masło – 1/4 szklanki- cheddar – 1 garśc- gouda – 1 garśc- parmezan – 2 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Rozgrzewamy piekarnik do 180CBlachę przykrywamy papierem do pieczenia i smarujemy odrobiną oliwy.W dużej misce mieszamy mąkę
Ostra na Słodkoryż – 100 g- papryka czerwona – 1 szt- kukurydza – 100 g- cebula – 1 szt- koncentrat pomidorowy – 50 g- czosnek – 1 ząbek- ser cheddar – 100 g- sól , pieprz , chiliSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Cukinie oczyszczamy , kroimy wzdłuż na pół , środek wydrążamy za pomocą łyżeczki.Ryż gotujemy w osolonej wodzie.Mieszamy z mięsem mielonym ( u mnie zmielona łopatka ).Dodajemy jajko
Ostra na Słodkopszenne – 4 szt* białko – 2 szt* sezam – 80 g* olej Kujawski czosnkowy – 125 mlPASTA:* paluszki krabowe(surimi) – 200 g* cebula – 1 szt* ser cheddar – 3 łyżki* jajko – 1 szt* sól – 1 szczypta* pieprz – 1 szczyptaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Pieczywo smarujemy z dwóch stron białkiem i obtaczamy w sezamie.PASTA:Paluszki krabowe mielimy.Mieszamy
Ostra na Słodkomiłośników kuchni, czyli edicook. Popatrzyłam, pomyślałam i ruszyłam do kuchni. Tak właśnie powstało moje pierwsze fondue :) do doskonałości zapewne daleko mu, więc bądźcie wyrozumiali ;)Składniki:200 g sera cheddar,200 g sera ementaler,70 g sera pleśniowego lazur,3 średnie plastry wędzonego boczku,1 duży ząbek czosnku,papryczka chili marynowana - według smaku,ok. 1 szklanka białego wytrawnego wina
Codzienna kuchnia niecodziennaPyszna, wyjątkowa, sycąca, rozgrzewająca.... To tylko nieliczne przymiotniki, jakimi można opisać tę zupę. Swoim rodowodem nawiązuje do klasycznego chili con carne czyli tradycyjnej meksykańskiej potrawy. Połączenie
Smakowity Blog KulinarnyNa blogach zrobiło się świątecznie. Wszędzie babki, mazurki, serniki, faszerowane jajka, baranki, zajączki i kurczaczki. Do mnie jeszcze nie dotarło, że Święta za progiem... Po pierwsze
Pożeraczka, czyli raz adobrzeNareszcie! Dostałam potwierdzenie rezerwacji, i już absolutnie i zupełnie na pewno wiem, że jadę na wakacje do Włoch. Spędzę też tydzień w rodzinnej Bydgoszczy, a później
Pożeraczka, czyli raz adobrzeNa podróż, oczywiście, przygotowałam nam bułeczki. Długo się zastanawiałam, jakie upiec, aż w końcu pomyślałam o bułkach z serem. Można je przekroić, posmarować masłem, włożyć plasterek
Pożeraczka, czyli raz adobrzeZapiekanka makaronowa z brokułem i kalafiorem w sosie serowym...Dwie warstwy makaronu penne.Między nimi różyczki brokuła i kalafiora.Całość zalana gęstym, serowym sos.A wierzch oprószony
Gospodyni Miejskakiszonych ogórków.Posypana drobno posiekanym koperkiem.Inna i pyszna! Polecam! Składniki:1/2 średniego kalafiora;3 średnie pomidory;1 łyżka przyprawy uniwersalnej np. vegety;100 g żółtego sera (u mnie cheddar);4 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18%;250 ml soku z kiszonych ogórków;2 czubate łyżki drobno posiekanego koperku;1 litr gorącej, przegotowanej wody;Sól;Pieprz.Sposób przygotowania
Gospodyni MiejskaTutaj link do: Gniazdka z ciasta francuskiegoSKŁADNIKI1 płat ciasta francuskiego2 łyżki ketchupu ( w zależności od upodobań ostry lub łagodny)8 plasterków szynki ( dobrej)10 dag sera typy cheddar WYKONANIENa płat ciasta rozsmarowujemy ketchup i ścieramy ser.Układamy kawałki szynki na całości..Zwijamy i kroimy w cienkie oczka. Pieczemy ok. 15 min w temperaturze 200 stopniSMACZNEGO
W kuchennym oknie Ewyziemniaków* 125 g sera ricotta* 1 jajko* około 1,5 szklanki mąki pszennej ( ilość mąki zależy od mączystości ziemniaka )* sólNA SOS SEROWY:* 150 ml śmietanki 30%* 50 g sera cheddar* 30 g sera żółtego rottdamer lub ementaler* pieprz świeżo mielonyWykonanie:Ugotowane, wystudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę lub przepuścić przez maszynkę do mięsa, ewentualnie bardzo dobrze pognieść tłuczkiem.Do ziemniaków dodać
kolorowotorcikowoFajita to klasyczna potrawa kuchni meksykańskiej. Jest pyszna, kolorowa, aromatyczna i można samemu komponować składniki, które nakładamy na tortille. Gorąco polecam Składniki:3 piersi z
Oryginalny smakTen przepis to świetny pomysł na to jak wykorzystać mięso pozostałe z gotowania np. rosołu. Prosty i niedrogi. Do tego najlepsze będą domowe tortille, ewentualnie
Złote przepisyGratin to klasyka francuska, polegająca na zapiekaniu warzyw w śmietanie (mleku ). Możemy zapiekać kalafiory, fasolkę szparagową, szparagi, brokuły i oczywiście ziemniaki. Najsłynniejsze są właśnie "ziemniaki au
Kulinarny karnet Christopherabardzo dobrze dobrane ,bardzo dobre sery. Najlepsze jest gotowe szwajcarskie fondue. Jeżeli takiego brak, to proponuję wykorzystać poniższy przepis. 250g sera gruyere 250g sera ementalskiego 100gsera cheddar 300ml wina białego francuskiego CELEBRO 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 ząbek czosnku szczypta gałki muszkatołowej i pieprzu białego 1 bagietka pokrojona w kostkę 2X2 cm Kamionkowy kociołek lub inny o grubym dnie
Kulinarny karnet Christopheramała cebulka posiekana 1 łyżka kolendry świeżej 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego zmielonego tabasco do smaku 1/4 łyżeczki pieprzu 1 łyżka soku z cytryny 20 g masła 30 g sera cheddar startego 40 g miękiszu z chleba, posiekanego Pomidory bez skórki i pestek pokroić w kosteczkę. Wymieszać je z cebulką, kminem , kolendrą i tabasco. Stopić masło i połączyć z sokiem
Kulinarny karnet Christopherafocaccia. Składniki. 1 mały bakłażan 1 focaccia 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 cebula czerwona 1 papryka mała 2 łyżki kolendry posiekanej 1 łyżka parmezanu utartego 1 łyżka sera cheddar utartego 2 łyżki oleju Wykonanie. Plastry bakłażana lekko posolić i usmażyć na złocisto. Focaccię pokroić na 4 części i następnie na połowę horyzontalnie. Zrumienić z obu stron na rumiano
Kulinarny karnet Christopheralemon-pepper Składniki. 25 dag mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki pieprzu cytrynowego 5 dag masła 1 łyżka cebuli suszonej 9 dag sera cheddar 2 łyżeczki octu 180 ml mleko Wykonanie. Do miski przesiać mąkę z proszkiem i solą. Dodać zmielony pieprz cytrynowy lub jeżeli takiego brakuje, to 1 łyżeczkę otartej skórki cytrynowej
Kulinarny karnet Christopherasuszonych drożdży 5 dag masła 2/3 szklanki ciepłego mleka 2/3 szklanki ciepłej wody 15-20 dag sera żółtego, może być mieszanka serów, ostre zdecydowane smaki jak ser wędzony czy cheddar 1 drobno posiekana cebula 1 łyżeczka gorczycy w proszku sól pieprz czarny mielony Przygotować formę do pieczenia. Na patelni roztopić połowę masła, smażyć cebulę, aż zmięknie i lekko się przyrumieni
Apetyczna babeczkaczerwonej cebuli 2 ząbki czosnku 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki 1 pomidor 6-7 pieczarek 250 g kukurydzy z puszki ½ zielonej części cebulki dymki około 200 g sera cheddar (lub innego ulubionego) olej do smażenia Przyprawy do mięsa:* 1/2 łyżeczki rozgniecionych ziaren kolendry 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1/4 ostrej papryki 1/5 łyżeczki pieprzu cayeen 1/2 łyżeczka słodkiej papryki
Mania Gotowaniamakaronu mini penne tricolore Barilla 1/4 dyni hokkaido, oczyszczonej i obranej ze skóry 1/2 średniej cukinii 2 średnie i obrane ziemniaki 1/2 czerwonej papryki 100 g irlandzkiego cheddara w plasterkach 3 ząbki czosnku 1 bardzo mała cebula 1 łyżeczka suszonego tymianku 2 szczypty suszonego estragonu+ 2 szczypty do oprószenia przed włożeniem do piekarnika 2 szczypty ostrej papryki szczypta kurkumy sól
Moja smaczna kuchniachleba odkrawamy skórkę, a miąższ kroimy w kostkę. Przysmażamy chwilę na rozgrzanej oliwie. 4. Zupę przelewamy do miseczek, posypujemy grzankami i utartym serem (Pani Ania proponuje ser cheddar, ja dodałam parmezan i był bardzo smaczny). Smacznego! :) *Składniki na bulion: 2 marchewki, 2 pietruszki (korzeń), natka pietruszki, 1 por, 1 seler, 2 ziarenka ziela angielskiego, 1 liść laurowy, świeżo mielony
My Culinary Artdanie z makaronu sojowego z dodatkiem kalafiora i nietypową roladą, bo z indyka z bakaliami. Składniki: 200 g makaronu sojowego, 150 g jogurtu naturalnego, 50 g serka topionego cheddar, 1 szt. małego kalafiora, sól, pieprz do smaku, listki zielonej pietruszki, 15 g kiełków soczewicy, fasoli mung, cieciorki, 1 łyżka oleju rzepakowego. Składniki na indyka z bakaliami: 300 g filetu
Moniki Smakołykipizza na makronowym spodzie.składniki:600-700 g ugotowanego makaronu nitki, użyłam Czaniecki2 jajka5 dużych plastrów salami4-6 pomidorków cherryprzyprawa do pizzy100 g startego żółtego sera (dałam goudę i cheddara)Ugotowany makaron wymieszać z jajkami i garścią startego sera, doprawić przyprawą do pizzy. Przełożyć do formy na tartę natłuszczonej masłem. Masę makaronową wyrównać. Na wierzchu ułożyć pokrojone w paseczki salami
Monia miesza i gotujecałość trzepaczką, dodajemy 2 łyżki mąki. Kiedy nie mamy już grudek, powoli wlewamy ciepłe mleko, stale mieszając trzepaczką. Ponownie kładziemy na palnik (średnia moc), dodajemy topiony ser lub starty cheddar (im bardziej żółty i wyrazisty typ sera wybierzecie, tym lepszy będzie sos) i mieszając co jakiś czas, podgrzewamy. W międzyczasie przyprawiamy solą, pieprzem (wg zasady białym, ale czarny też może
Nerds Kitchenporcji. U nas część została na drugi dzień.Składniki:- 3 cukinie- 2 cebule- 3 duże ząbki czosnku- 2 bakłażany- 200g kurek- 1 cały brokuł- 200g sera żółtego (u mnie cheddar)- 2 polędwiczki wieprzowe (u mnie każda po ok.400g)- kilka łyżek oleju kokosowego bezzapachowego lub oliwySos beszamelowy:- 3 łyżki skrobi kukurydzianej (Maizena)- 300ml zimnego mleka- 300ml wody- sół i pieprz
Smaczne Zdrowewasrtwę) 2 średnie cebule 8 małych pieczarek 450 g szpinaku, świeżego lub mrożonego garść suszonych pomidorków 3 łyżki sera Ricotta 100-150 g sera Gouda (chociaż lepszy będzie Cheddar) 2 łyżki śmietany (12%, 18 % lub 36%), opcjonalnie przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa Sos beszamelowy 50 g masła 50 g mąki pszennej liść laurowy 3 szkl. mleka przyprawy: sól, pieprz
coolinarnastrefa.blogspot.comniemieckiego dyskontu i zamiast octu winnego dodałam pół łyżeczki tej zalewy z ogórków :) dodatkowo potrzebne będą: - ogórek konserwowy - sałata rzymska lub lodowa - bułki do hamburgerów - ser topiony w plastrach Cheddar sałatę kroimy w paski, a ogórki w plasterki. PRZYGOTOWANIE: Wyjmujemy nasze kotlety z zamrażalnika i smażymy na patelni teflonowej, bez dodatku tłuszczu, kotlety same wytopią tłuszcz. Bułki kroimy
Zainspiruj się kuchniąszklanki mąki - 3 łyżki oliwy z oliwek najlepiej włoskiej - ciepła woda (około 1/2 szklanki) - 2 łyżeczki oregano Ponadto: - szynka - chili czerwone i zielone - pieprz syczuański - mozzarella - oscypek 2szt - ser cheddar 3 plasterki - świeża bazylia Mąkę wymieszaną z solą przesypujemy do dużej miski, robimy dołeczek, w którym mieszamy drożdże z częścią ciepłej wody, powstaje tzw. rozczyn. Pozostawiamy w ciepłym miejscu
SMYKWKUCHNIPyszne letnie danie bez mięska - makaron i cukinia. Proste, smaczne danie z pierwszymi cukiniami zerwanymi z mojego warzywniaczka.składniki:250 g makaronu, użyłam tasiemki Czanieckiej2 nieduże
Monia miesza i gotujeIdealne do makaronu, pikantne i bardzo aromatyczne, polecam :) natka pietruszki 50 ml oliwy z oliwek sok z połowy cytryny ząbek czosnku garść pestek słonecznika 50 g startego cheddara sól i pieprz do smaku Natkę myjemy i wkładamy do blendera. Dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku, słonecznik, starty ser i zalewamy oliwą i sokiem z cytryny. Dokładnie miksujemy. Doprawiamy do smaku. Smacznego
Mienta blogbyć bardzo pyszne danie, polecam gorąco ten przepis! Składniki (na 5 porcji): 5 bułek do hamburgerów (u nas 4 + jedna z ziarnem), przekrojonych na pół 5 plastrów sera cheddar 1 cebula, pokrojona w talarki + 1 pokrojona w bardzo drobną kosktę 1 pomidor, pokrojony w talarki olej rzepakowy pół sałaty lodowej, pokrojonej w cienkie paski 500 gram młodych ziemniaków, wyszorowanych
Mango Papajaszklanki gorącego mleka 2 pełna łyżka masła 3 pełne łyżki mąki świeżo zmielona sól, pieprz i świeżo starta gałka muszkatołowa +opcjonalnie(u nas): pół szklanki starkowanego, ostrego, dojrzewającego sera Cheddar Przygotowanie: Bób myjemy pod bierzącą wodą, dokładnie oczyszczamy, umieszczamy w garnku i zalewamy wrzącą wodą - tak aby cała ilość została przykryta. Do całości dodajemy łyżkę masła i szczyptę soli. Gotujemy
Symfonia Smakówświeżego szpinaku (mnie został z lazanii) 1 szklankę tymiankowego beszamelu (z tego przepisu) 1-2 ząbki czosnku odrobina tartego sera o dość intensywnym smaku (cheddar będzie w sam raz, ale sprawdzi się także znany wszystkim radamer) przyprawy: sól (niewiele lub nawet wcale ze względu na boczek i sos, które są już słone), świeżo mielony czarny pieprz
Ratunku obiadżółtej papryki puszka fasoli kidney w pikantnym sosie pomidorowym 3 łyżki kukurydzy 0/5 mango szczypta pieprzu 1/4 łyżeczki cayenne 1/4 łyżeczki kminu 1/4 łyżeczki ziaren kolendry 6 łyżeczek startego cheddara guacamole: avocado łyżeczka pasty chili szczypta soli pół łyżeczki soku z cytryny pół łyżeczki zielonego tabasco kwaśna śmietana Cebulę drobno siekamy. Chorizo kroimy na małe kawałki i wraz z cebulką
Mienta blogSkładniki:1/2 opakowania spaghetti Pełne Ziarno Lubella1 opakowanie świeżego szpinaku5-6 średnich pieczarek1/2 cebuli2 ząbki czosn 2 łyżki mleka 3,2%100 g sera cheddarsól, pieprzoliwa
kolorowotorcikowomnie łącznie 700g)- 500g pieczarek pokrojonych w talarki- 250ml mleka- 250ml wody- 40g mąki orkiszowej (u mnie typ 750)- 40g masła- ser Emmentaler starty na drobnych oczkach 160g (dałam Cheddar )- 2 łyżki sera Grana Padano lub Parmezanu- oliwa z oliwek do smażenia 1 łyżka- sól i pieprzDodatkowo:- 1 sałata lodowa (u mnie mix: lodowa,rzymska,ruccola,roszponka)- musztarda Dijon
Smaczne Zdrowepęczki)- sól i pieprz do smaku+ dodatkowo:- ok.1 szklanki mleka ryżowego (do gotowania szparag) - nie trzeba- olej kokosowy bezzapachowy do podsmażenia ryżu (lub masło)- trochę parmezanu lub startego cheddara (nie trzeba)- szczypior do posypania dania (nie trzeba)- chili w młynku (nie trzeba)Od szparag odłamać końcówki (reszty nie obieramy), dobrze wymyć, najlepiej wymoczyć w wodzie. Następnie pokroić na mniejsze kawałki
Smaczne Zdrowe400g makaronu orkiszowego pełnoziarnistego (lub dowolny inny)- 1 cukinia ok.350g- 250g pieczarek- 1kg zielonych szparag (2 pęczki)- 2 duże cebule- ok.1 łyżki oleju kokosowego- starty żółty ser (u mnie cheddar)Sos beszamelowy:- 60g oleju kokosowego bezzapachowego- 80g mąki orkiszowej pełnoziarnistej- 500ml wody- 250ml mleka orkiszowego (lub zwykłego)- sól i pieprz do smakuW garnku roztopić olej kokosowy, dodać mąkę i dokładnie
Smaczne Zdrowezyskuje uznanie, znaczy że dobre jest. Krem brokułowy z migdałami 2 woreczki mrożonych brokułów 150 g wędzonego boczku 1 cebula około 500 - 750 ml bulionu 3 garście startego sera cheddar sol, pieprz ostra papryka mielona 4 łyżki migdałów w płatkach wykonanie Migdały prażymy na suchej patelni. Odstawiamy na bok. Boczek i cebule kroimy w kostkę i podsmażamy
Przysmaki KarolkiDzisiaj zapraszam Was na pyszny chleb z serem I pietruszką. Wykonanie chleba zajmuje ok 10 min :) Muszę przyznac że śniadanie było przepyszne. Warto spróbować , przy
Smaki EdytyDzisiejsza zapiekanka to uczta dla miłośników ostrej i wyrazistej kuchni- jaką oczywiście jest mekasykańska. Powiem tak, ostrość potrawy i delikatność serka i
Smaki Edytyhash browns to duży placek coś w rodzaju placka po węgiersku .W składnikach są ziemniaki , cebula i parmezan. Nie bardzo wiem czemu jest to parmezan a nie np. cheddar -widocznie to takie angielskie fusion. W każdym razie placek smaczny. Ja zrobiłam swoją wersję - małe i bez cebuli. Podałam bez dodatków bo sam ser zapewnia smak. Czas: 15 minut Składniki
Buniabaje w kuchniziarna pieprzu czarnego 1 goździk 1 mały grzybek suszony 2 łyżeczki przyprawy do zup w płynie sól do smaku 4 szklanki wody 2 łyżki masła 2 łyżki utartego Cheddara ( albo inny pikantny) 1 łyżka topionego sera kremowego 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 1/2 szklanki mleka szczypta utartej gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki otartej skórki cytrynowej sok z cytryny do smaku Umyć mięso
Buniabaje w kuchniSłodkawo-pikantna zupa krem z melona , pietruszki i cebuli. Taki mały wstęp do obiadu. Do tego grzanki ( mogą być serem - Cheddarem lub Parmezanem).Trochę zieleniny do dekoracji - 10 minut pracy i już. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniprzepisy na zupy jak i dania główne. DANIA Z KURCZAKA DANIA Z WIEPRZOWINY DANIA Z WOŁOWINY DANIA RYBNE DANIA Z MAKARONEM DANIA Z RYŻEM Roladki schabowe z serem Cheddar Panierowany kotlet schabowy z mozzarelląConchiglioni (muszle) ze szpinakiem i fetą w sosie beszamelowym Post Obiad. Przepisy na obiad. Co na obiad? pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeminut, zielone ok. 3-7 minut. SZPARAGI Z PROSCIUTTO ZAPIEKANE POD SEREM ŻÓŁTYM. /autorski przepis;/ pęczek cieniutkich zielonych szparagów 200g szynki 150g żółtego sera w plastrach (u mnie cheddar) Szparagi ugotowałam według powyższych wskazówek. Wystudziłam nieco. Piekarnik rozgrzałam do 200 stopni. Owinęłam je w szynkę (miałam bardzo cieniutkie szparagi, stąd na każdy plaster przypadły mi 3-4 sztuki). Wstawiłam
W kuchni Karmel-itkizamieszczam ich kolejny wariant. Francuskie paluchy z serem i oliwkami Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 80 g seka fromage z pieprzem 10 dkg sera salami 10 dkg sera cheddar 10 dkg sera parmezan kilka oliwek czarnych kilka oliwek zielonych nadziewanych papryczkami 1 jajko Sery (poza fromage;) zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Oliwki pokroić
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaprostu sami spróbujcie :) Składniki: (na dwie porcje):4 jajka,1 cebula,15 dag chudego boczku,1/2 pęczku szczypioru,1 pomidor,masło do wysmarowania kokilek, odrobina sera żółtego (ja dałam cheddara),sól , pieprz. Cebulę i boczek podsmażamy na patelni na odrobinie oliwy. Kokilki smarujemy masłem, wbijamy jajka, posypujemy podsmażonym boczkiem z cebulą. Następnie dodajemy pomidora pokrojonego w kostkę, szczypiorek oraz posypujemy
Delicious Titbitssałatka to Sałatka z rukoli i pieczonego łososia w pomarańczowym dresingu. 8. Byliśmy żartobliwi (Śniadanie misiów), romantyczni (Truskawki na patyku) i sentymentalni (Pyry z gzikiem). 9. Odkrywaliśmy nowe smaki (Cheddar z miodem i włoskimi orzechami, Krem cytrynowy z nutą pomarańczy), z pasją tworzyliśmy nowe potrawy (Wykwintna rolada z indyka w sosie pomarańczowym) i po prostu sprzątaliśmy lodówkę (Miruna z szynką
Delicious TitbitsBaardzo dobre ziemniaki! Wygodny obiad jak brakuje pomysłu! Przepis wypatrzyłam na stronie I am a food blog, dotyczył co prawda malutkich młodych ziemniaków ale bez
Stare GaryBardzo dobre danie na zabiegane popołudnie. Nie wymaga dużo pracy, a efekt jest zupełnie niezły. Można użyć dowolnego makaronu, np tego który został nam z poprzedniego
Stare GaryWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dziś proponuję wspaniałe muszle Conchiglioni, które można faszerować na różne sposoby. U mnie z mięsem mielonym z dodatkiem
Marta GotujeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Tak jak obiecałam w poprzednim poście, podaję przepis na makaronowe muszle z pysznym nadzieniem z szpinaku i
Marta Gotuje