łodyga selera naciowego 3 łyżki wina czerwonego 1 cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz świeżo mielony pół łyżeczki oregano szczypta gałki muszkatołowej makaron pełno ziarnisty 5 dkg sera Cheddara pietruszkę do posypania Wykonanie: Mięso myjemy mielimy przez maszynkę. Obraną cebulę, czosnek oraz seler kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej dodajemy pokrojone warzywa smażymy 5 minut, następnie dodajemy zmielone mięso
kgwjanczewosobą starannie połączyć kanapki 4 kromki chleba tostowego pełnoziarnistego 1 jajko ugotowane na twardo 8 plastrów krakowskiej suchej 1 pomidor 10 listków świeżej bazylii 4 plastry sera cheddar 2 łyżeczki masła Pamiętajcie pomysłów na kanapki są miliony :) tutaj kilka dodatkowych propozycji i do tego produkty w atrakcyjnych cenach Przygotowanie: Każdą kromkę chleba posmarować masłem ułożyć: chleb,ser, kiełbasa
Niezły Młynekduża szczypta soli, tymianku, suszonej natki pietruszki, rozmarynu i ząbek czosnku; wszystkie składniki ucieramy w moździerzu z dodatkiem kilku ziaren gorczycy i dwoma listkami bazylii -starta mozzarella -mała kostka cheddara, starta Na maśle klarowanym szklimy por z cebulą, łączymy z ugotowanymi ziemniakami, dodajemy śmietany i robimy gęste puree. Odstawiamy. Wszystkie ryby kroimy w duże kostki. Zalewamy w garnku mlekiem
BaRepasSEREM (5 min) Jeśli chcemy dokładnie trzymać się wizerunku Scrab Cakes z gry, musimy zrobić sos serowy. Na szczęście jest on ekspresowy – wystarczy roztopić 50 g serka topionego lub cheddara z kilkoma łyżkami mleka (w rondelku lub mikrofalówce), a dla lepszego koloru dodać szczyptę kurkumy. Wszystko dokładnie ze sobą połączyć, przełożyć do czystego woreczka foliowego lub stożka z papieru (tutaj
Nerds Kitchenszklanki wytrawnego sherry lub czerwonego wina 1/4 szklanki wody 1 litr bulionu wołowego (4 szklanki) po 2 kromki bagietki na osobę ser Gruyere lub Cheddar starty lub w plasterkach Świeża natka pietruszki, do przybrania przygotowanie Wolnowar nagrzać zgodnie z instrukcją. Misę wolnowaru lekko polać oliwą. Umieścić cebulę, masło, sól, pieprz i suszony tymianek
Stare GaryDorzucamy kukurydzę. Gotujemy na małym ogniu ok 20 minut. Na koniec wlewamy czerwoną fasolę wraz zalewą doprawiamy do smaku łyżką ketchupu. Ugotowana zupę przed podaniem możemy posypać startym cheddarem, chociaż ja pomijam tę czynność
Walijskie Pichcenieproszku) garam masala kmin rzymski 1 ząbek czosnku kurkuma około 500-700 ml bulionu sól olej ser żółty (najlepiej dojrzewający, twardy o wyrazistym smaku, np. cheddar, parmezan, gouda, radamer) WYKONANIE Dynię obieramy ze skórki, wydrążamy z pestek i kroimy w kostkę. Ziemniaka i marchew również obieramy i kroimy w kostkę. W garnku, na oleju krótko podsmażamy wyciśnięty ząbek
Zofianapołączeń. Jednym z takich odkryć były poranne tosty z pastą sezamową i dżemem z gujawy. Ten dżem z gujawy idealnie pasował też do popularnych bułeczek cross buns z plasterkiem cheddara. Dżem z gujawy przywozili z Trynidadu rodzice gospodyni. Przywozili też świeże mango, którego smak pamiętam do dzisiaj i nijak ma się on do tego z supermarketowych półek. Sezamowa pasta miała
bistro mamaktóre nie kończy się na zjedzonej w pędzie owsiance.Sałatka z pora.-por; najlepsza jest ta część, która przechodzi pomiędzy zieloną i białą. Posiekany, zgnieciony w garści-ser żółty cheddar, starty na grubych oczkach-jabłko, słodsze odmiany, starte na grubszych oczkach'-papryka konserwowa obrana i posiekana-groszek zielony -jogurt naturalny lub majonez-sól i pieprzWszystkie składniki łączymy z porem, mieszamy.Ser
BaRepasniezbędne?Pesto:-rukola-ząbek czosnku-orzeszki pinii (garść); opcjonalnie orzechy nerkowca-oliwa; dwie łyżki-parmezan; łyżeczka-pieprz, sól-limonka; sok jedna łyżkaDo kanapki:-bagietka-ser rokpol, mozzarella. i cheddar -pomidorki cherryWszystkie składniki na pesto miksujemy w blenderze na jedną masę.Przekrojoną bagietkę na skórce przecieramy mokrą ręką. Wewnętrzną stronę smarujemy grubą warstwą pesto, wykładamy sery, pieprzymy i na górę dodajemy
BaRepasmetamorfozy.Składniki: - 800g mielonej wieprzowiny- 500g mielonej wołowiny- 3 kolorowe papryki- 3 szalotki bananowe- pęczek dymki- 4 jajka- 7 łyżek tartej bułki- główka czosnku- 4 łyżki startego sera (dałam cheddar)- sól, pieprz- rozmaryn,tymianek,gałka muszkatołowa, chilli,papryka słodka,papryka wędzona- 2 łyżki masła- 1 łyżka oleju rzepakowego do wysmarowania formy- olej kokosowy Mięso na pieczeń kupuję u rzeźnika
mojewypiekiinietylkochlebów Składniki na zupę: - niecałe 2 l rosołu- 1 kg białej cebuli łagodnej- 4 ząbki czosnku- 2 łyżki oleju- 2 łyżki masła- cebulka prażona- sól, pieprz, oregano- ser żółty cheddar Przygotowałam rozczyn z drożdży (1 łyżeczkę cukru rozpuściłam w 50ml wrzątku, dolałam 100ml zimnej wody, wsypałam suche drożdże – dokładanie wymieszałam) odstawiłam w ciepłe miejsce na 20 minut. Obie
mojewypiekiinietylko