carpaccio - 536 przepisów (strona:7/36)

80 przepisów na dania na kolację 97

musztardą dijon hummus z suszonymi pomidorami sałatka z boczkiem i truskawkami makaron z pesto z awokado pizza z ciasta francuskiego + video sałatka z griillowanych warzyw z serem halloumi carpaccio z cukinii sałatka z kurczakiem i oscypkiem oscypek pieczony w boczku przepis na placki ziemniaczane pasta z wędzonego kurczaka sałatka z wędzonym kurczakiem bliny z kawiorem przepis na leniwe placki chlebowe(...)patelni ślimaczki z ciasta francuskiego sałatka z kaszą bulgur sałatka ziemniaczana z jajkiem carpaccio z buraka placuszki pełnoziarniste bruschetta z gruszką i kozim serem małże w białym winie kanapka ze stekiem placki z gotowanych ziemniaków sałatka cezar hummus z soczewicą placuszki serowe z prażonymi jabłkami sałatka z tuńczykiem podstawowy przepis na szakszukę (shakshukę) TARTA Z CUKINIĄ GNOCCHI Z POMIDORKAMI SAŁATKA

nietylkopasta.pl
Wątróbka cielęca duszona w towarzystwie carpaccio z buraków 84

również bardzo dobrym źródłem białka. Dzisiaj przepis na wątróbkę cielęcą. Sama w sobie jest niezwykle delikatna nie wymaga dużo pracy aby ją przygotować. Przygotowałam wątróbkę duszoną w towarzystwie ziół , carpaccio z buraków … Czytaj dalej Wątróbka cielęca duszona w towarzystwie carpaccio z buraków Artykuł Wątróbka cielęca duszona w towarzystwie carpaccio z buraków pochodzi z serwisu gotuj-ze-mna-blog

gotuj ze mną
Carpaccio z buraka z greckim serem Graviera 126

mojej kuchni. Idealnie sprawdzają się jako dodatek do dań. Ja najbardziej lubię przygotowywać z nich sałatki i przekąski. Dziś jedna z moich przystawek z burakiem w roli głównej- carpaccio z gotowanych buraków.  Buraki świetnie komponują się z serami, a najbardziej z tymi na bazie mleka owczego i koziego. Moje carpaccio z buraka postanowiłem uzupełnić w znakomity ser Graviera , który(...)świecie. Jest produkowany na bazie mleka owczego i koziego. Dojrzewa przez co najmniej 3 miesiące. Ma aksamitne niewielkie dziurki, słodkawy i lekko słonawy smak o bogatym aromacie mleka.  Carpaccio z buraka, to świetna propozycja na szybkie i smaczne danie. Czasem połączenie kilku prostych składników potrafi nas mile zaskoczyć.  Czas przygotowania: 25 min. Porcja dla 1 osoby Koszt przygotowania

kulinarnyJa
Przepisy na kolację walentynkową 206

KURCZAKIEM BRUSCHETTA Z POMIDORAMI   SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z ŁOSOSIEM SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z MUSZTARDĄ DIJON SAŁATKA Z BOCZKIEM I TRUSKAWKAMI SAŁATKA Z JEŻYNAMI SAŁATKA Z GRIILLOWANYCH WARZYW Z SEREM HALLOUMI CARPACCIO Z CUKINII SAŁATKA Z KURCZAKIEM I OSCYPKIEM CARPACCIO Z BURAKA SAŁATKA CEZAR SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM CARPACCIO Z POLĘDWICY Z CZOSNKOWĄ BAGIETKĄ MAKARONY SPAGHETTI Z KREWETKAMI SPAGHETTI Z SOSEM POMIDOROWYM MAKARON

nietylkopasta.pl
Carpaccio z buraka 337

jakim warzywem kojarzy Wam się jesień? Mi zdecydowanie z czerwonym burakiem! Wiecie już, że je uwielbiam A na jesieni są zdecydowanie najlepsze XD. Carpaccio z buraka to jedno z moich ulubionych dań. Najważniejsze w tej potrawie jest dla mnie to, że jest prosta i nie przekombinowana. Dzięki pieczeniu buraki zyskują niesamowitego aromatu, a smak jest dodatkowo podkreślony. Wystarczy dodać dobry(...)wraz z oliwą z oliwek i zyskujemy fenomenalną i elegancką przystawkę. Świetnie sprawdzi się również jako dodatek do obiadu np. do confit z kaczki . Carpaccio z buraka Składniki: 4 średnie buraki kawałek sera pecorino oliwa z oliwek świeżo mielony pieprz Buraki dokładnie myjemy i owijamy szczelnie folią aluminiową. Wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 165°C i pieczemy około godziny

PatiGotuje
Carpaccio z cukinii z orzechami włoskimi 114

Carpaccio z cukinii to moja propozycja na rozpoczęcie wiosennego sezonu na otwartej przestrzeni. Idealna na śniadanie na tarasie, na ławce w parku, wszędzie tam gdzie słońce grzeje i dodaje nam energii. Czy wiesz, że codziennie wystarczy tylko 15 minut na słońcu, aby dostarczyć naszemu organizmowi tak cennej dla zdrowia witaminy słońca? Carpaccio z cukinii z orzechami włoskimi Składniki: 1/2 cukinii(...)Cukinię kroimy na cienkie plastry. Rozkładamy dookoła talerza. Orzechy siekamy i posypujemy cukinię. Całość skrapiamy oliwą z oliwek lub olejem arganowym. Doprawiamy do smaku. Posypujemy posiekaną natką z pietruszki. Carpaccio najlepsze jest z młodej, małej i chrupiącej cukinii, ale do lata jeszcze troszkę czasu pozostało. Odstawiamy, aż smaki się przegryzą. Podajemy z chrupiącym pieczywem

Moja smaczna kuchnia
Korba Kuchnia - Czy ktoś tu ma bzika? 137

jednak pozostanę przy serach z Łomnicy. Hitem z całą pewnością są krewetki w tempurze. Świeże, duże i chrupiące, ze świetnymi sosami obok (kabayaki niszczy system). Inne propozycje to carpaccio (jak najbardziej poprawne), faszerowane smardze na pureé selerowo-pietruszkowym (według mnie dość nijakie, chociaż samo pureé jest znakomite) i rewelacyjne boczniaki, pełne smaku umami, podawane również z takim samym pureé(...)pieczywo. Grzanki: z pomidorami, z mozzarellą i szynką parmeńską oraz z pastą, przypominającą tapenadę z oliwek i suszonych pomidorów. Krewetki w tempurze z 3 sosami: mango, limonkowym i kabayaki. Carpaccio z marynowanego antrykotu z roszponką, serem kozim i czosnkiem niedźwiedzim. Smardze faszerowane musem z kurczaka podawane na pureé selerowo-pietruszkowym. Boczniaki podawane na pureé selerowo-pietruszkowym. Tagliatelle al nero

Food Square
Carpaccio z wędzonego łososia 254

Łososia kocham pod wszelkimi postaciami. Na surowo, wędzonego czy pieczonego. To zdecydowanie mój smak. Po nowym roku przywiozłam pysznego, wędzonego łososia z nad morza – musiałam zrobić z niego carpaccio Kilka chwil i mamy smaczne i wykwintne danie! Zobacz też: Pieczony łosoś na kanapki Przepis na carpaccio z wędzonego łososia Drukuj przepis Porcji: 1 Czas gotowania: 10 minut Składniki(...)cienkie plasterki i rozkładamy na talerzu. 2 Na rybę kładziemy posiekane kapary, posypujemy ją koperkiem oraz parmezanem. 3 Polewamy odrobiną oliwy z oliwek oraz sokiem z cytryny. Artykuł Carpaccio z wędzonego łososia pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl

Kuchnia Bazylii
Carpaccio z buraków, koziego sera i parmezanu z nutą pomarańczową 143

Moje carpaccio - pieczone buraki położone na kołderce z rukoli i roszponki z dodatkiem koziego sera, parmezanu, jajka i  sosu na bazie dżemu pomarańczowego. Carpaccio przygotowuje się tradycyjnie z surowego mięsa - wołowiny, także cielęciny czy łososia. Doczekaliśmy się czasów kiedy takie danie / przystawka można przyrządzić z wielu innych składników i to nie koniecznie z mięsa. Dziś zaprezentuję(...)ciekawe carpaccio z buraka, kolorowe i smaczne. My je polubiliśmy:) Składniki: 2 duże buraki opakowanie świeżego mixu rukola + roszponka (ewentualnie sama rukola) 2 łyżki koziego sera śmietankowego łyżka tartego parmezanu startego na większych oczkach 1 jajko ugotowane na twardo i starte na małych oczkach sos: 6 łyżek oliwy z oliwek 6 łyżeczek dżemu pomarańczowego niskosłodzonego sól, świeżo zmielony pieprz

Zasmakuj Kuchni
Futomaki z indyka w sosie imbirowo-śliwkowym 138

trawy cytrynowej ( kuchnia tajska), czyli fuzja polskości i orientu. Czas gotowania to jedna godzina. Do przygotowania dania użyłam produktów sponsorów: mięso mielone i carpaccio z indyka – Indykpol, płaty alg nori i liście limonki Kaffir – House of Asia, musztarda francuska i ocet winny – Octim, folia spożywcza do gotowania roladek(...)zdobyło pierwsze miejsce w tym konkursie! Składniki: Futomaki – 300 g mięsa mielonego z indyka Indykpol – 3 paski wędzonego filetu z indyka – carpaccio z indyka Indykpol – 5 płatów alg nori (Sushi Nori) House of Asia – pęczek natki pietruszki – garść świeżych liści mięty – 2 łyżki musztardy francuskiej Octim – sól, pieprz

To co kocham
Carpaccio z buraka z sosem jogurtowym i kawałkami pieczonego indyka 167

Dobry pomysł na wykorzystanie resztek składników. U mnie do tych resztek zaliczają się kawałki pieczonego indyka i plastry ziemniaków.  Ktoś powie: "kto to widział carpaccio z ziemniakami podawać!? I z mięsem!? I w ogóle co to ma być za carpaccio?". Ja widziałam takie carpaccio :) Na moim talerzu :) Danie jako przekąska albo obiad. Jeśli nie macie resztek z obiadu

Szczęśliwa kuchnia
Carpaccio z ośmiornicy 111

Rozpływające się w ustach, miękkie CARPACCIO Z OŚMIORNICY to lekka... Artykuł Carpaccio z ośmiornicy pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Carpaccio z ośmiornicy 178

sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Carpaccio z ośmiornicy Składniki: Ośmiornica – 1 sztuka około 2kg Czosnek – 2 ząbki Liść laurowy – 3 sztuki Ziele angielskie – 4-5 sztuk Sól Sos: Natka pietruszki – 2-3 łyżki drobno posiekanej(...)dopiero po chwili włożyć do wody całą ośmiornicę. Ośmiornicę gotujemy przez godzinę w wodzie z czosnkiem i przyprawami, a następnie studzimy ją i odcinamy pojedyncze macki. Do przygotowania carpaccio z ośmiornicy przyda się pusta, okrągła butelka po wodzie,   z której odcinamy górę. Butelkę smarujemy w środku oliwą z oliwek i wkładamy do niej macki, układając w miarę możliwości

Kuchnia Bon Appetit
Sałatka z pieczonych buraków z gorgonzolą i orzechami 134

jedyną potrawą, w której z czystym sumieniem możecie przypalić czosnek, jest duszony na oliwie szpinak. Z przypalonym czosnkiem będzie smakował jeszcze lepiej! Opowiedział nam również, skąd wzięła się nazwa "carpaccio", zarezerwowana dla dania przygotowanego z cieniutkich plasterków surowego mięsa, a obecnie chętnie nadużywana do określania sałatek z cieniutkich plasterków warzyw (jak nasza dzisiejsza buraczana sałatka). Otóż carpaccio zostało(...)pierwszy przygotowane dla pewnej hrabiny, której lekarz zarekomendował jedzenie jedynie surowego mięsa. Kucharz nazwał swoją potrawę na cześć renesansowego malarza, Vittore Carpaccio, ponieważ przypominała mu ona kolorystycznie utrzymane w tonacji różowo-czerwonej obrazy artysty. Bardzo się cieszę, że miałam okazję poznać Wojtka Lewandowskiego, bo jest on nie tylko znakomitym szefem kuchni, ale w świecie kulinarnym człowiekiem-instytucją. Być może słyszeliście

Chilli Czosnek i Oliwa
Carpaccio z jabłka i cukinii z orzechami 200

Kilka dni szukałam w głowie pomysłu na szybką i lekką przekąskę. Dziś mnie natchnęło i w kilka minut skomponowałam carpaccio z jabłka i cukinii z orzechami i bułgarskim owczym serem. Ależ pyszne ! Sama jestem mile zaskoczona i czuję, że będę je przygotowywała częściej :) Składniki na jedną porcję: 1/2 średniego twardego jabłka ze skórką ćwiartka małej cukinii 1/2 opakowania orzechów ( koktajl(...)plasterki. Ułożyć naprzemiennie na talerzu.Skropić delikatnie sokiem z cytryny aby jabłko nie ściemniało. Na wierzchu ułożyć kostki sera i nasturcję. Orzechy uprażyć na suchej patelni i ułożyć na carpaccio. Delikatnie polać oliwą z oliwek i sosem balsamicznym. Oprószyć mielonym pieprzem. Niebo w gębie

Jemy Pijemy

Proponowane wyszukiwania