carpaccio - 536 przepisów (strona:4/36)

Carpaccio z cukinii z orzechami i serem pleśniowym 40

paru dni walczę ze zdjęciami carpaccio z buraka. No idzie mi to jak krew z nosa. To samo miałam ostatnio z potrawą z kaszanki. No syf i malaria, nie potrafię. Z carpaccio z cukinii z orzechami i serem pleśniowym też walczyłam. I myślę, że już nic więcej nie wymyślę. Zależy mi na dodaniu przepisu w miarę sprawnie, bo jest wart(...)problem z kupnem małej cukinii za jakiś czas… W zeszłym roku, będąc na wakacjach na Podlasiu, zerwaliśmy z pola tycią, młodą cukinię. We wrześniu. Może niepotrzebnie dramatyzuję. Na carpaccio z cukinii miałam ochotę już dawno. Jak tylko wyczaiłam w sklepie młode warzywa, od razu je kupiłam i przerobiłam na tytułową przystawkę. Zastanawiam się czy będę miała okazję ją jeszcze

Kardamonovy
Carpaccio z buraka 131

Carpaccio z buraka to jedna z prostszych do zrobienia sałatek. Kilka prostych składników w sałatce tworzy przepyszną kompozycję smaku. Ta sałatka sprawdzi się na każdej imprezce. Dla mnie to królowa przyjęć. Carpaccio z buraka przyciąga smakiem, wyglądem i nna pewno zaskoczy nie jednego gościa! Serdecznie zachęcam do wypróbowania przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Carpaccio z buraka – składniki: 3 średnie buraczki(...)łyżka octu balsamicznego lub 3 łyżki oliwy z oliwek sól i pieprz do smaku można też dodać łyżeczkę miodu i musztardy ,ale to wg. uznania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Carpaccio z buraka – wykonanie: Buraczki myjemy. Pozostawiamy w skórce. Każdy buraczek owijamy w folię aluminiową i układamy na blaszce do pieczenia. Najlepiej, aby buraczki miały tą samą wielkość, ponieważ wtedy się

Olcia gotuje!
Carpaccio z buraków i fety 60

Carpaccio z buraków i fety to dokonała sałatka na imprezę, uroczystość rodziną czy też lunch do pracy. Szybka, smaczna i kolorowa zachwyci niejednego smakosza. Carpaccio z buraków – burak czerwony to główny składnik sałatki. Warzywo jest doskonałym źródłem wielu witamin, jak również minerałów i innych cennych dla zdrowia składników odżywczych. Razem z rukolą, olejem tłoczonym na zimno i orzechami stanowi(...)doskonały posiłek, który dostarczy energii na dłuższy czas. Carpaccio z buraków i fety – przepis Sałatka z buraków to doskonały pomysł na zdrowy posiłek. Przygotowanie carpaccio z buraków i fety jest łatwe i nie wymaga dużo czasu. Sałatka na pewno będzie wszystkim smakować. Składniki: 100 g rukoli 3 ugotowane buraki (w wodzie lub na parze) pół opakowania sera feta 5 orzechów

Strefa Zdrowego Żywienia
Carpaccio z buraczka ćwikłowego i sera feta 112

Carpaccio pochodzi z kuchni włoskiej. Możemy wyróżnić kilka jego rodzajów. Może być przygotowane z mięsa wołowego lub cielęcego. Idealne jest z ryb takich jak łosoś czy tuńczyk, a także z warzyw, cukinii oraz buraczka ćwikłowego. Carpaccio z buraczka ćwikłowego i sera feta Wykorzystać możemy także owoce. Ananas czy mango świetnie odnajdą się w tym daniu. Zazwyczaj carpaccio podawane jest(...)cytryny. Ja sos, którym polałam całość lekko dosłodziłam syropem z agawy. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Carpaccio z buraczka ćwikłowego i sera feta Składniki. 3 średniej wielkości buraczki ćwikłowe 10 dkg sera feta 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki syropu z agawy 2 łyżki oliwy z oliwek

mecooks
Carpaccio z buraczka ćwikłowego i sera feta 132

Carpaccio pochodzi z kuchni włoskiej. Możemy wyróżnić kilka jego rodzajów. Może być przygotowane z mięsa wołowego lub cielęcego. Idealne jest z ryb takich jak łosoś czy tuńczyk, a także z warzyw, cukinii oraz buraczka ćwikłowego. Carpaccio z buraczka ćwikłowego i sera feta Wykorzystać możemy także owoce. Ananas czy mango świetnie odnajdą się w tym daniu. Zazwyczaj carpaccio podawane jest(...)cytryny. Ja sos, którym polałam całość lekko dosłodziłam syropem z agawy. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Carpaccio z buraczka ćwikłowego i sera feta Składniki. 3 średniej wielkości buraczki ćwikłowe 10 dkg sera feta 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki syropu z agawy 2 łyżki oliwy z oliwek

mecooks
Carpaccio z kalarepki 33

Dziś mam dla Was świetny przepis na rewelacyjne danie – carpaccio z kalarepki. Czyli pysznie, zdrowo i sezonowo To carpaccio jest bardzo odżywcze i proste w przygotowaniu. To także idealna propozycja żywieniowa dla osób z insulinoopornością . Carpaccio na pewno zachwyci gości, jeśli zdecydujecie się podać je np. jako przystawkę podczas rodzinnej imprezy. Kalarepka to bardzo zdrowe warzywo, choć niestety chyba(...)więcej, kalarepa to także świetne źródło witaminy C i witamin z grupy B. To tyle o tym wspaniałym warzywku, a teraz już zapraszam Was do przepisu na przepyszne carpaccio z kalarepki. Składniki: 1 kalarepka, ser feta, 80g, garść rukoli, łyżka pestek dyni ( tutaj przeczytacie o tym, dlaczego warto je jeść), 5 orzechów włoskich, łyżka oliwy z oliwek extra virgin. Sposób

Natka Pietruszki
Carpaccio z buraka 62

Carpaccio z buraka to idealna potrawa aby zaskoczyć gości czymś wyjątkowym, pysznym i bardzo zdrowym Polecam wypróbować choć raz, a na pewno wrócicie do przepisu w przyszłości. Przygotowanie carpaccio jest bardzo proste a efekt końcowy rewelacyjny! Świetnie wygląda na talerzu i wyśmienicie smakuje! Carpaccio z buraka – składniki: 2 buraki (mogą być hermetycznie pakowane), garść dowolnej sałaty lub mixu sałat(...)mniejsze kawałki. Później ułóż pokruszoną fetę oraz podprażone orzechy. Na koniec dopraw danie kolorowym pieprzem i skrop je oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Przed podaniem polecam schłodzić carpaccio w lodówce. Smacznego! Carpaccio z buraka sprawdzi się idealnie jako lekka kolacja albo pyszna przystawka. Jestem pewna, że Wam zasmakuje Spróbuj także: szybkie mini roladki, pieczone marchewki w marynacie orzechowo

Natka Pietruszki
Carpaccio z buraka 158

Carpaccio z buraka było jednym z dań, jakie podano mi na śniadanie podczas turnusu odchudzającego Slim&Fit w Sarbinowie. Sama też robię takie Carpaccio z buraka, bardzo łatwo jest je przygotować w domu. To fit danie jest nie tylko smaczne, ale i bardzo zdrowe, do tego ma mało kalorii. Robię je przynajmniej raz w tygodniu na śniadanie lub kolację(...)sałatkę z buraka, 1 porcja: 1 burak pieczony lub gotowany ¼ sera typu włoskiego lub ser feta prażone pestki dyni sól i pieprz do smaku natka pietruszki Jak przygotować Carpaccio z buraka? Upieczonego lub gotowanego buraka obieramy ze skórki i kroimy na cienkie plasterki, najlepiej na tarce o ostrym ostrzu. Plasterki buraka układamy na talerzu, posypujemy serem pokrojonym w kostkę, prażonymi

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Carpaccio z polędwicy wołowej 267

Carpaccio z polędwicy wołowej Carpaccio z polędwicy wołowej Składniki na carpaccio z polędwicy wołowej dla 4 osób: 40 dkg polędwicy wołowej 2 duże cebule 10 dkg parmezanu tartego sok z 1 i 1/2 cytryny ok. 80 ml przyprawy w płynie oliwa z oliwek pieprz sałata rukola (1 opakowanie) Wykonanie: Polędwicę wołową zamrozić. Wyjąć 10 min przed robieniem carpaccio. Lekko rozmrożoną(...)drugiego i tylko w zagłębienie talerza. Następnie robimy zalewę z przyprawy w płynie, cytryny, oliwy. Tą zalewą zalewamy każdy talerz. Następnie cebulę kroimy w bardzo cienkie pióra i posypujemy carpaccio. Później posypujemy startym parmezanem i sporą ilością pieprzu. Z boku kładziemy garść sałaty. Można udekorować pomidorkami koktajlowymi. Smacznego! Post Carpaccio z polędwicy wołowej pojawił się poraz pierwszy w Anielskie Smaki

Anielskie Smaki
Carpaccio z prawdziwka 59

Czas czytania: 2 min Carpaccio z prawdziwka Sezon grzybowy jest już w pełni, warto więc skorzystać z darów lasu i przygotować nietypową przystawkę przygotowaną z surowego grzybka. Musi to być najprawdziwszy prawdziwek , świeży i jędrny! Najlepszy będzie niezbyt duży, chodzi o to, aby jego nóżka była w środku pełna! Carpaccio jest niesamowicie dobre, bardzo aromatyczne i delikatne w smaku(...)usłyszałam w audycji radiowej Piotra Adamczewskiego i od razu postanowiłam wypróbować przepis. Wybraliśmy się do lasu w poszukiwaniu prawdziwków i szczęście nam dopisało, znaleźliśmy kilka pięknych okazów. Mogłam przygotować carpaccio z prawdziwka i przekonać się o jego smaku. Przygotowując carpaccio po raz pierwszy, użyłam klasycznej oliwy z oliwek oczywiście z pierwszego tłoczenia. Natomiast za drugim razem dodałam oliwę z dodatkiem

SprawdzonaKuchnia.pl
Carpaccio z cukinii 70

Carpaccio w wersji wege stało się ostatnimi czasy bardzo popularne. To taka współczesna zmieniona wersja tradycyjnego mięsnego carpaccio, lecz bez mięsa. I tak powstają wersje z rozmaitych warzyw cienko posiekanych, skropionych oliwą, sokiem z cytrusów, posypanych serami, np. parmezanem, bursztynem, serem kozim czy wędzonym, a nawet twarogiem. Do tego wszelakie dodatki jak orzechy, pesto, świeże liście rukoli lub bazylii, posiekana(...)chili lub karczochy, nawet tarte migdały czy suszone owoce. Każda wariacja smaczna, wyjątkowa. Tak więc, carpaccio niejedno ma imię! Dziś z cukinii z dodatkiem parmezanu i papryki. Delikatny, prosty winegret i świeżo zmielony pieprz dopełnia wszystko. Polecam na co dzień, wyjątkowe okazje, do grilla czy na śniadanie. SKŁADNIKI: 1 cukinia 1/3 czerwonej papryki posiekana natka pietruszki tarty parmezan kilka łyżek

Zasmakuj Kuchni
Carpaccio z buraka z serem pleśniowym i orzechami włoskimi 105

Carpaccio to w oryginalnej, włoskiej wersji bardzo cienkie plastry surowej wołowiny podawane z oliwą z oliwek oraz sokiem z cytryny. Takie carpaccio można przygotować również z warzyw czy ryb. Ja ze względu na porę roku postanowiłam przygotować je z buraków, które ugotowałam na parze. Do tego ser pleśniowy oraz orzechy włoskie, które doskonale się uzupełniają. Dodatkowo do ozdoby talerza użyłam(...)sałaty strzępiastej, ponieważ akurat taką miałam w lodówce jednak ze względu na walory smakowe bardziej polecam do carpaccio rukolę, ponieważ ma lekko orzechowy aromat. Takie carpaccio może stanowić lekką i smaczną przystawkę podczas spotkania ze znajomymi, kolację czy przekąskę do pracy. Składniki: 2 buraki, ugotowane na parze lub upieczone w piekarniku 100g sera z niebieską pleśnią garść orzechów laskowych kilka

Życie ze smakiem
Przepis na… – carpaccio, smak surowych Włoch 152

Historia carpaccio – jednego z najsłynniejszych włoskich dań jest jak na włoskie standardy dość krótka, ale interesująca. Jej początek miał miejsce w 1950 roku w słynnym weneckim lokalu Harry’s Bar (ul. Calle Vallaresso 1323). Jego właściciel Giuseppe Cipriani, znając zalecenia lekarskie dla swojej przyjaciółki – hrabiny Amalii Mocenigo, postanowił przyrządzić potrawę z surowego mięsa. Cienko krojona wołowina wyglądała(...)apetycznie, do tego skropiona cytryną i przybrana ziołami nasunęła Ciprianiemu skojarzenie z barwami prac renesansowego malarza – Vittore Carpaccio, którego nazwisko dało nazwę temu prostemu, ale wytwornemu daniu. Obecnie carpaccio przygotowuje się także z dziczyzny, łososia lub tuńczyka, jednakże pamiętajmy, że to tradycyjne opierało się na wołowinie. Aby przyrządzić dobre carpaccio potrzebne jest intensywnie czerwone, nieposiadające żyłek mięso. Jeżeli kupujemy

Bon Ton Italia