Carpaccio z buraczków pieczonych

Carpaccio z buraczków pieczonych

Podczas naszego pobytu w agroturystyce @podjablonia na śniadanie było m.in. buraczkowe carpaccio. Inspirując się tym daniem, przygotowaliśmy carpaccio z buraczków pieczonych z dodatkiem delikatnego, kremowego sera owczego. Słodycz buraków dobrze komponuje się ostrością rukoli i słodko-kwaśnym sosem na bazie musztardy francuskiej. Całość dopełniają chrupiące prażone pestki dyni, słonecznik i orzechy włoskie. Udostępnij Carpaccio z buraczków pieczonych – składniki 4 średnie buraki 150 g owczego sera kremow...

Czytaj dalej na blogu niecodziennikpary

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję