buraki - 8865 przepisów (strona:362/591)

Piernik przełożony powidłami. 158

bułki na kolację, a mi nie trzeba dwa razy mówić, to zrobiłam i bułki. Na wieczór byłam umówiona z mężem na oglądanie filmu, więc zrobiłam sałatkę ze śledziem i burakami. W między czasie ugotowałam jeszcze obiad. Przepis na bułki i sałatkę wrzucę niebawem, a dziś zapraszam na piernik :) Muszę Wam powiedzieć, że ten piernik przywołał we mnie wspomnienia

Agusiowe smakołyki
Zrazy faszerowane z mięsa mielonego 148

Zrazy faszerowane z mięsa mielonego. Dzisiaj Wam polecam na obiad pyszne faszerowane zrazy z mięsa mielonego, podane z ziemniakami i tartymi burakami. W necie widziałam nazwę na tak przygotowane mięso – oszukane zrazy, które do złudzenia wyglądają jak wołowe zrazy zawijane , ja nawet farsz robię do nich taki sam jak do nadziania rolad wołowych: ogórek kiszony, cebula, boczek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Blender kielichowy IN Amica i jesienne koktajle owocowo-warzywne 164

kurkumę. Całość zmiksować do odpowiedniej gładkości. Gdyby napój był zbyt gęsty, wtedy można dolać więcej wody i ponownie chwilę miksować. Koktajl różowy: 2 jabłka 1 brzoskwinia 1 średni burak 250 ml mleka migdałowego szczypta ostrej papryki Buraka umyć i obrać ze skóry. Owoce umyć. Z jabłka wyciąć gniazdo nasienne, z brzoskwini usunąć pestkę. Wszystko pokroić w mniejsze kawałki i przełożyć

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pierogi w TRUSKAWKOWE ŁATY Z JABŁKAMI I MUSEM JABŁKOWO-CYNAMONOWYM (wegańskie) – Foods by Ann 197

naszą energię! LIO SHAKES Lio shakes to sproszkowane liofilizowane owoce i warzywa, czyli koncentrat, w którym jest wszystko co najlepsze z danego produktu. Po otworzeniu opakowania poczułam intensywny zapach buraka i truskawki. Smak również jest bardzo silny, dzięki temu lio shake sprawdza się jako dodatek do koktajli, ale i wszelkich innych dań – truskawkę użyłam do ciasta pierogowego(...)przepis dzisiaj przedstawiam Wam poniżej Buraka planuję użyć do makaronu. Ciasto: 350 g mąki (50 g żytniej, 50 g z ciecierzycy, 250 g pszennej) 50 g oliwy ok. 150 ml ciepłej wody dodatkowo do połowy ciasta 50 g truskawki LIO shakes i 40 ml ciepłej wody Nadzienie: 5 jabłek cynamon, kurkuma Mus: 2 jabłka 50 ml wody 1 łyżeczka cynamonu

Via Gusto
Potencjał witamin z grupy B 127

biotyna): Objawy niedoboru tej witaminy to m.in. niedokrwistość, słaby apetyt i łuszczenie się skóry. Występuje np. w mące sojowej, orzechach, jajkach, warzywach (m.in. w kalafiorze, szpinaku, kukurydzy, cebuli, burakach, marchewce) i innych produktach żywnościowych. Jest niezbędna do prawidłowego wzrostu i rozwoju człowieka w każdym aspekcie. Witamina B9 (kwas foliowy) : Jest to bardzo cenna witamina - jest niezbędny do syntezy

MintTaste
Zdrowe koktajle na jesień. 4 najlepsze koktajle sezonowe. 168

obieramy ze skórki, dzielimy na kawałki. Z jarmużu usuwamy nerwy, rwiemy. Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy 1 minutę. Rozlewamy do szklanek i podajemy od razu. Koktajl z buraka. Przepis na 1 porcję: 1 jabłko ½ surowego lub pieczonego buraka 1 marchewka 1 szklanka przegotowanej, zimnej wody Wszystkie obrane warzywa wkładamy do blendera, dolewamy wodę i miksujemy na gładką masę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kuskus z pieczonymi warzywami 153

ciepło lub na zimno, jak wolicie, ponieważ tak i tak smakuje doskonale. Smacznego! Składniki (3-4 porcje): 1 szklanka (200 g) kaszy kuskus 1 machewka 1 pietruszka 1 średni burak czerwony kawałek (ok. 50 g) selera kilka (ok. 300 g) różyczek kalafiora 1/2 szklanki ziaren słonecznika 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka oleju Sos: 4 łyżki oleju 2 łyżki

Fitsweet.me
Pesto z czerwonych buraków 151

podałam z makaronem, serem feta i prażoną ciecierzycą. Jeśli chcecie dowiedzieć się jak przygotować prażoną ciecierzycę, koniecznie kliknijcie tutaj . Do przygotowania porcji pesto potrzebujemy: - 1 ugotowanego, obranego ze skórki buraka - 2 łyżki startego parmezanu - 1 ząbek czosnku - 2 łyki oliwy z oliwek - sok z 1/3 cytryny - szczyptę granulowanego czosnku do smaku - sól i pieprz do smaku Dodatkowo: - porcję makaronu - garść(...)słonecznika - odrobinę sera typu feta - prażoną ciecierzycę (przepis znajdziecie  tutaj ) 1. Buraka blendujemy na gładką masę. 2. Następnie dodajemy do niego parmezan, przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę, sok z cytryny oraz przyprawy. Całość mieszamy i otrzymujemy gotowe pesto. 3. Tak przygotowane pesto dodajemy do odcedzonego makaronu i dokładnie mieszamy. Dla urozmaicenia na moim talerzu znalazł się również ser feta

Bez Cebuli
Zakwas buraczany 380

minut Czas zakwaszania:  7-10 dni Ilość porcji:  zakwas na barszcz dla 4 osób - słoik pojemności 700 ml Składniki: • 500 g buraków ćwikłowych (3 małe) • 4 ząbki czosnku (u mnie pół główki) • 350 ml letniej wody • przyprawy: duży liść laurowy, 6 ziaren pieprzu, 4 ziela angielskie, łyżeczka soli

AniaGotuje.pl
Tradycyjny barszcz wigilijny 822

esencjonalny.. taki powinien być barszcz wigilijny na zakwasie buraczanym. Czas przygotowywania: około 2h + moczenie grzybów i zakwas Ilość porcji:  8-10 Składniki: • 1 kg buraków ćwikłowych • 1,5 litra wody • 1 średnia marchew • 1 mały korzeń pietruszki • kawałek pora - około 10 cm • szklanka zakwasu buraczanego • pół szklanki wody z moczonych grzybów

AniaGotuje.pl
Najpopularniejsze przepisy września 118

Krótkie podsumowanie najpopularniejszych (słodkich) przepisów we wrześniu. 1. Bezapelacyjnie Wasz ulubiony przepis. Brownie z buraków . To pewnie ta czekolada 2. Na drugim miejsce lądują kruche ciasteczka . Proste i szybkie a smakują jak u babci 3. Tutaj trafia „ Tort z awokado i galaretką z mango bez pieczenia ” (mój ulubiony). Te kolory, od razu jakoś słoneczniej się robi

PaleoLife
Czerwony koktajl wzmacniający 136

zrealizuję swój cel Trzymajcie kciuki PS. Macie jakieś sposoby na dobre przygotowanie się do półmaratonu :)? Czerwony koktajl wzmacniający porcja dla jednej osoby 200 ml soku z buraka łyżka nasion chia pół jabłka sok wyciśnięty z połowy cytryny pół łyżeczki miodu Do naczynia blendera przelej sok, dodaj nasiona chia, miód, sok z cytryny oraz jabłko obrane i pokrojone na małe kawałki

365 dni dookoła kuchni
Pomysł na przekąskę – hummusowe trio 132

parze Bonduelle 3 łyżki sezamu 2 ząbki czosnku Oliwa z oliwek Sok z cytryny do smaku Sól i kmin rzymski wg uznania do smaku 2 łyżki posikanego koperku ½ średniego buraka lub 1 jeden malutki (ma dać piękny kolor i charakterystyczny posmak) Posypka orzechowa (orzechy włoskie, kminek, kolendra, sól) Przygotowanie: Sezam uprażyłam na suchej patelni na złoto. Przesypałam do blendera, zmieliłam(...)drugiej dodałam koperek i ponownie zmiksowałam. Po umieszczeniu w miseczce polałam odrobiną oliwy i posypałam odrobinką posiekanego koperku – hummus z koprem. Do trzeciej dodałam pokrojonego na mniejsze części buraka i również zmiksowałam. Po przełożeniu do miseczki polałam odrobiną oliwy i zaserwowałam z posypką orzechową. Wszystko podałam z bezglutenowymi grzankami z TEGO przepisu

Kate's Kitchen
Burgery z buraczków i kaszy jaglanej 156

warzywami bułą można się porządnie najść. Wpadnijcie również po przepis na WEGEBURGERY Z MARCHEWKI, PIETRUSZKI I SELERA Składniki (10 burgerów): Kotlety: 1 i 1/2 szklanki startych na drobnych oczkach buraków czerwonych 1/2 szklanki startej na drobnych oczkach marchewki 1/2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych 2 łyżki mąki jaglanej 1/2 szklanki ziaren słonecznika 1/4 szklanki sezamu 1/4 szklanki oleju 1 czerwona

Fitsweet.me
BURACZKI DO KOTLETA 182

czerwonych papryk pokrojonych w kostkę, będzie bardzo smacznie :) Ja zawsze przygotowuję obie wersje. Spróbujcie Sami, polecam przepis! Pięknie pozdrawiam :) K.K. SKŁADNIKI: na 12 słoiczków po 250ml 3 kg buraków ( ugotowanych, obranych i startych na dużych oczkach) 5 cebul ( mogą być czerwone) - posiekane w kostkę 5 ząbków czosnku - drobno posiekane pieprz mielony do smaku 5-7 papryk (ewentualnie) zalewa

Moja Książka Kucharska