zdjęcia było pochmurnie i nie ma zbytnio efektu WOW, ale gdy jest słonecznie to wygląda to bajecznie. Ja widać rozmnażam co się da: fiołki afrykańskie, które uwielbiam, awocado, buraka itd. ps. W tej wolnej części, tuż nad grzejnikiem ma punkt obserwacyjny Chanel
greenscarfjeszcze raz ser), ale też znalazł się ciekawy przepis na zapiekankę z cebuli, ziemniaków i jabłek (będę testować!) , tadżin z kaszą gryczaną (też zachęcający przepis) i kulasz z buraków i kawą (koniecznie do zrobienia). To wszystko, serio. Zanim kupię numer marcowy to przejrzę go dokładnie w kiosku, bo to marna lektura w porównaniu z Goodfood
greenscarfbędzie pyszne: sałatka z pieczonymi marchewkami, fenkułem i czerwoną pomarańczą. Dla mnie w sumie danie obiadowe, bo w przepisie jest kasza orkiszowa. Jest też przepis na wytrawne tartaletki z burakami, co prawda bazuje na gotowym cieście francuskim, którego unikam, ale przeskoczę to robiąc spody z kruchego, bezglutenowego ciasta. Pilaw z porami, zieloną pszenicą, fetą i orzeszkami pinii. Przepis do lekkiego
greenscarfdodatku każdy z nich może mieć kolor i smak lata. Jeśli pragniemy zielonego koloru dodajmy liście szpinaku, rukolę, roszponkę, natkę z pietruszki. Dla uzyskania czerwonej czy różowej barwy wykorzystaj buraki, jabłka, marchew, truskawki i inne czerwone i soczyste owoce. Po przeziębieniu wracam do sił i pierwsze na co miałam największą ochotę to koktajl, tym razem z dodatkiem marchewki, pomarańczy
Moja smaczna kuchniaNasz niedoceniany buraczek napakowany w antyoksydanty i tlenki azotu, które zapewniają transport tlenu do mięśni. Idealnie przed treningiem! :) Składniki (porcja około 400kcal): 70g bardzo dojrzałego banana 40g surowego buraka (obranego) 20g otrębów owsianych firmy Kupiec 10g uprażonych wiórek kokosa 60g twarogu sernikowego President (5% tłuszczu) 100g mrożonych truskawek 20g odżywki białkowej bananowo-śmietankowej KULTURYSTA.COM 100% Whey Protein
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćPlacki w nastroju Walentynkowym:) SKŁADNIKI: 1 burak 2 marchewki 1 korzeń pietruszki 2 ziemniaki 3 ząbki czosnku 2 jajka sól pieprz ostra papryka mąka ziemniaczana olej do smażenia SOS CZOSNKOWY: 1:1 jogurt i majonez 3 przeciśnięte ząbki czosnku sól Wszystkie składniki zmielić dokładnie w maszynce do mięsa lub malakserze na gładką masę. Odcisnąć trochę soku i dodać wszystkie przyprawy
harrisabloga, jego przepis zostanie opublikowany wraz z linkiem źródłowym. Tematem konkursu będzie " Jesteś tym, co jesz " czyli zdrowe potrawy z wykorzystaniem co najmniej jednego z sezonowych Warzyw: brukselka, buraki, cykoria,kapusta, marchewka, ziemniaki owoców : jabłka, gruszki! Każdy może zamieścić maksymalnie 2 przepisy ! Żeby wziąć udział w konkursie należy: 1) Polubić mój profil na fb Jedz zdrowo żyj zdrowo
Jedz zdrowo żyj zdrowo!kaszubsku Domowe rolmopsy z papryką Śledź w oleju z cebulą Śledź po kaszubsku II Śledź w sosie czosnkowym Rolmopsy z ogórkiem Śledź wiejski Śledź w oleju z pieczonymi burakami Śledź pod buraczkiem
Kulinarne przygody Gatityschabowy: 4 kawałki schabu ( proszę u rzeźnika aby były rozbite) jajko bułka tarta sól pieprz smalec do smażenia buraczki z karmelizowaną cebulką: 2 czerwone cebule 3 buraki 2 łyżki octu balsamicznego ( lub kremu balsamicznego) 3 łyżeczki cukru trzcinowego 2 łyżki masła 2 łyżki wody ziemniaki: 4 duże ziemniaki koperek 1 łyżka masła Na małej patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy
KuchcikoweLovepieprzem, i duś, aż woda odparuje (5-10 minut). Wymieszaj ziemniaki ze szpinakiem. Posyp ziołami i podawaj. Podsumowanie 2015 roku - n ajpopularniejsze przepisy: 1. Dietetyczne czekoladowe ciasto z burakami / Low-calorie chocolate cake with beets : 2. Panierowany camembert z żurawiną / Coated camembert with cranberries : 3. Domowe masło orzechowe / Home-made peanut butter : 4. Najprostsze wegańskie i bezglutenowe kruche ciasto
Qlinarnie i Qlinarniegodzin. Przed końcem duszenia dodajemy esencję do sosu. Sos można zagęścić zasmażką. Podajemy razem z warzywami, z którymi dusiło się mięso, kaszą jęczmienną i surówką, ja podałam z burakami. Życzę smacznego
Kulinarne życieSkładniki (na 4 porcje) - 1 kg buraków, - 2 marchewki (ok. 90g), - 1 pietruszka (ok. 40g), - ½ pora (ok. 70g), - ½ cebuli (ok. 20g) - plaster selera (ok. 60g), - 1 jabłko (ok. 180g), - kilka grzybów, - przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, majeranek - 2 łyżki octu (ok. 12g). - 1,5 l wody. Sposób przygotowania 1. Wszystkie warzywa obieramy i trzemy na tarce o średnich
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachprzez tydzień schudłam kolejne 3 kg. Przyjechałam dzisiaj do domu i będą kontynuować dietę, mam nadzieję, że wysiłek fizyczny również. Rano dostałam jeszcze śniadanie: 200 ml domowego zakwasu z buraków, 200 ml wody z cytryną oraz 1 pokrojonego pomidora na liściu sałaty, mini kromeczkę chleba dukana i odrobinę pasty z soczewicy. Na drogę dostałam butelkę 330 ml soku wielowarzywnego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzrobię jeszcze kilka. Warzywa pieczone i posypane okruszkami fety. Wspaniałe połączenie smaków. Pieczone warzywa z fetą 3 pomarańczowe marchewki 1 fioletowa marchewka 2 ziemniaki 3 buraki kawałek kozio-owczej fety 2 łyzki oliwy sól, pieprz rozmaryn, tymianek Warzywa obieramy i myjemy. Kroimy na kawałki zbliżonej wielkości. Wkładamy do miski. Posypujemy wg uznania przyprawami i mieszamy z łyżka oliwy
Dzieje kuchennej Wiewióry