Golonka delikatna i rozpływająca się w ustach

Golonka delikatna i rozpływająca się w ustach

Golonka delikatna i rozpływająca się w ustach

Metod przygotowania golonki jest mnóstwo, ja zaproponuje Wam mój sposób. Najpierw gotowana, a później pieczona. Golonkę oczyścić, opalić jeśli są jakieś włoski na skórze, golonka musi być czysta i bez żadnych niespodzianek. Gotowanie golonki Do garnka włożyć golonkę zalać wodą, żeby golonka była przykryta. Dodać liście laurowe, ziarenka ziela angielskiego, ziarenka czarnego pieprzu, czosnek i chilli. Doprawić do smaku solą. Gotować na małym ogniu 1,5 godziny. Golonka powinna być pół miękka, ponieważ będzie je... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

golonka, marynaty, buraki, ziemniaki, pieczone ziemniaki, chilli, fasola, sosy, burak, dania mięsne, pieczone buraki, pieczony burak, bez pieczenia, pieczone ziemniaki z czosnkiem, sos chilli, sos mięsny

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.