chipsy z owoców - oczywiście z tych samodzielnie ususzonych, zwłaszcza, że nawet w okresie jesienno - zimowym możemy bez problemu ususzyć tanie i dostępne w każdym sklepie spożywczym jabłka, buraki, cukinię czy bataty. Możemy też przygotować zdrową, świeżą przekąskę w postaci nadziewanego przeróżnymi pastami selera naciowego. Będzie to zdecydowanie zdrowsze rozwiązanie niż zajadanie się czekoladą czy ciastem z pobliskiej cukierni
Kulinaria - potrawy z różnych stron światajedyne co nas ogranicza to nasza wyobraźnia i oczywiście kubki smakowe, bo jednak warto by końcowy efekt był zjadliwy. Dodatek jabłka to propozycja dość jesienna, ale chyba obok buraka najlepsza tą porą, kiedy jeszcze nie mamy zbyt wielkiego wyboru warzyw i owoców w oczekiwaniu na świeże zbiory. Jeśli tak jak ja, poddusicie je z przyprawami, zyska ono niepowtarzalnego aromatu
Food Squareciasta wolę taki deser. W ciągu tygodniu robię ok 10 litrów przeróżnych koktajli.....i zawsze odkrywam jakiś nowe smaki. Miksuje praktycznie wszytko od twardych warzyw jak marchew czy burak po owoce suszone czy orzechy. Na pewno pojawi się jeszcze nie jeden przepis na smaczny koktajl. Składniki: 300 ml soku z pomarańczy i mandarynek 1 banan 1 duże jabłko
Delicious TitbitsMoje sąsiedztwo, czyli Los Angeles i Hollywood przeżywa obecnie sezon rozdawania prestiżowych nagród w branży filmowej i telewizyjnej. Tak więc i ja postanowiłam przyznać nagrodę, sponsorowaną
Jem więc Jestemnaprawdę dużą porcję energii. Można ją użyć jako główne danie, albo jako dodatek do bardziej konkretnych rzeczy, super współgra z np. żeberkami. Składniki: bataty brokuł granat papryka chilli kiełki (buraka i rzodkiewki) kolendra pietruszka roszponka Przygotowanie: Bataty (duża zawartość witaminy c i luteiny – substancji, która ma korzystny wpływ na wzrok) myjemy, tniemy w kostkę. Na brytfannę wrzucamy pokrojone bataty
PaleoLifezaczynają kiełkować, przekazując młodej roślince wszystko co najlepsze. Kiełki możemy jeść w dużych ilościach, ponieważ zawierają niewiele kalorii. Kiełki możemy zrobić z nasion: rzodkiewki, brokułu, grochu, owsa, lucerny, soji, buraka, fasoli, kozieradki, rzeżuchy, pszenicy czy koniczyny…można tutaj wymieniać długo. Pyszne kiełki z fasoli mung, są stałym elementem kuchni wschodniej. Do robienia kiełków, najlepiej użyć nasion specjalnie do tego
Mieszam w Garnkujeszcze. Kobiety gotują tradycyjnie, zdrowo i pysznie :) Wspomagałam się przepisem z książki The Homestyle Amish Kitchen Cookbook. SKŁADNIKI: - 10 jajek ugotowanych na twardo - 1 szklanka soku z buraków - 1 szklanka octu - 1,5 szklanki przegotowanej wody - 1 szklanka cukru - 2 łyżeczki soli - 4 ząbki czosnku (zgniecione) - kilka listków laurowych - kilka ziaren ziela angielskiego JAJKA DELIKATNIE OBIERZ , uważaj
Kuchnia bezglutenowa Lolijuż cały sok wyciśnięty dodajemy banana, siemię, olej i całość miksujemy na jednolitą konsystencję. Sok jest pożywny i jest cudowny na pierwsze lub drugie śniadanie. Polecam również sok z buraków klik Sok pomidorowy klik A jakie są wasze ulubione połączenia warzywno- owocowe? Uściski
Basia w kuchni100g mąki żytniej - u mnie typ 720 300g mąki pszennej - u mnie tortowa, typ 450 2 i 1/2 łyżeczki suchych drożdży (9g) 1 łyżeczka soli 2 łyżki melasy z buraków cukrowych - może być trzcinowa 3 łyżki suszonego korzenia lukrecji SKWORCU - u mnie zmielony w młynku do kawy 100g orzechów włoskich - grubo posiekanych nożem 1 łyżka oleju rzepakowego 275ml ciepłej wody
Grunt to przepis!doprawione. Do tego bardzo smaczna surówka wg mojej teściowej. Warunek konieczny: trzeba surówkę przygotować co najmniej kilka godzin przed podaniem (inaczej będzie zbyt ostra). Składniki: 3 średniej wielkości obrane buraki (surowe) 2 jabłka 1 cebula 3-4 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, inne przyprawy wg gustu Zetrzyj warzywa na tarce lub drobno posiekaj. Wymieszaj
Qlinarnie i Qlinarniektóre mogę kombinować na wiele sposobów. Sałatka z gryczanej kaszy z dodatkiem ciecierzycy to pyszne i pożywne danie. Podobną sałatkę robię z kalafiorem . Gryczana kasza świetnie pasuje do pieczonych buraków. Warto się przekonać do kaszy, bo jest zdrowa. Osobiście bardzo mi odpowiada smak gryczanej prażonej, ale z jeśli ktoś nie lubi to może użyć zwykłą kaszę gryczaną. Sałatka z kaszy
codojedzeniaczarne i pomarańczowe, więc może być to również zbieg okoliczności, aczkolwiek bardzo przydatny. Mam wiele białych desek, póki co tylko szklana nie nosi na sobie pięknych przebarwień z buraka. Jedne schodziły z desek przez kilka dni, a drugie są na nich do tej pory. Od tej pory kolekcjonuję czarne deski. Pojemnik w tym kolorze gwarantuje mi, że po wielu
Gotowanie i blogowaniezdjęcia było pochmurnie i nie ma zbytnio efektu WOW, ale gdy jest słonecznie to wygląda to bajecznie. Ja widać rozmnażam co się da: fiołki afrykańskie, które uwielbiam, awocado, buraka itd. ps. W tej wolnej części, tuż nad grzejnikiem ma punkt obserwacyjny Chanel
greenscarf