Kotlety po zbójnicku: 4 plastry schabu 150 g boczku wędzonego 150 g pieczarek 1/2 czerwonej papryki 1 średniej wielkości biała cebula 1 jajko sól, pieprz, ostra papryka w proszku bułka tarta do panierowania 50 g startego żółtego sera 2 łyżki oleju rzepakowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Kotletów po zbójnicku: Mięso umyć, osuszyć, delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa. Doprawić solą(...)niewielką ilością soli (boczek jest słony). Patelnię zdjąć z ognia. Jajko wbić na talerz, rozbełtać widelcem. Każdy kawałek mięsa namoczyć w jajku, a następnie obtoczyć z obu stron w bułce tartej. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju rzepakowego i usmażyć panierowane kotlety z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każdy kawałek
Danka PichciChrupiące i super pulchniutkie domowe bułeczki na jogurcie. Idealne na śniadanie, posiłek do pracy czy szkoły, a także na kolację. Świetnie się sprawdzą, szczególnie kiedy nie
Alle Dobre!brukselki 1-2 szt jedna duża lub dwie mniejsze kulki mozzarelli 2 ząbki czosnku ¾ szklanki startego parmezanu 4 łyżki bułki tartej 1 szklanka śmietanki 30 % 1 łyżeczka suszonego tymianku sól, pieprz do smaku Instrukcje Brukselkę obieramy, większe kroimy na połówki, mniejsze pozostawiamy w całości. Przekładamy do naczynia żaroodpornego(...)Posypujemy mozzarellą pokrojoną w kostkę. W misce mieszamy śmietankę, parmezan, sól, pieprz, tymianek oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Mieszamy. Polewamy brukselkę i mieszamy. Posypujemy bułką tartą i parmezanem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i zapiekamy około 45 minut. Podajemy jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Artykuł Brukselka zapiekana pod serową pierzynką. pochodzi z serwisu To co lubię
To co lubię - gotuję i polecamjako zimną przekąskę na imprezie. Składniki Ciasto serowe: 40 dag żółtego sera 4 jajka 3 łyżki majonezu Pozostałe składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 50 dag pieczarek 2 łyżki bułki tartej 2 jajka Przygotowanie Starty ser, jajka i majonez mieszamy. Wylewamy na blaszkę do ciasta i pieczemy 20-30 min w 180 st. Jak wystygnie wykładamy potłuczoną pierś z kurczaka(...)przyprawiamy według własnego uznania). Przesmażamy pieczarki, przyprawiamy do smaku i gdy wystygną dodajemy 2 jajka, 2 łyżki bułki tartej i wykładamy na mięso. Zwijamy w roladę. Owijamy papierem do pieczenia i do piekarnika na 40 min. 180 st. Autor przepisu: Urszula Artykuł Rolada serowa z kurczakiem pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisybiałek 2/3 szklanki cukru szczypta soli 16 dag wiórków kokosowych 1 łyżka mąki ziemniaczanej Orzechy: 6 jajek 20 dag orzechów włoskich mielonych 1 niepełna szklanka cukru 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki pszennej Dodatkowo: wiśnie z syropu lub powidła śliwkowe lub wiśniowe Sposób przygotowania: 1. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Podzielić na dwie części, jedną schować do zamrażarki(...)wiśnie. 4. Zrobić orzechy: żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, potem partiami dodawać cukier oraz po jednym żółtku. Na najmniejszych obrotach wmieszać bułkę tartą, mąkę i orzechy. Ciasto wyłożyć na warstwie kokosowej. 5. Na wierzch zetrzeć na tarce jarzynowej ciasto z zamrażarki. 6. Piec 40-50 minut w 170*C. Smacznego
Kuchnia domowa Aniłyżeczki soli 1/3 łyżeczki pieprzu 1/4 szklanki wody Sposób przyrządzenia: Klopsiki 1. Wszystkie składniki umieść w robocie kuchennym i zmiksuj na jednolitą masę, lub zmiel w maszynce rybę z bułką i dodaj resztę posiekanych składników i połącz. 2. Formuj klopsiki wielkości piłeczki pinpongowej i układaj na warzywach (jeżeli masa jest zbyt luźna, dodaj bułkę tartą). 3. Piecz
Kuchnia w Słońcu Skąpanaminut. Po tym czasie włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz 15 minut – do zarumienienia. Wystudzone drożdżówki oprósz cukrem pudrem. Sprawdź inne przepisy na drożdżówki, bułki i chleby – klik . Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy Przepis na drożdżówki z kremem cytrynowym – lemon curd (wegańskie) Makaron
Via Gustowytworzyć. Składniki jakie będą potrzebne: – 500 g pieczonych buraków – 1 cebula – 2 ząbki czosnku – 1 puszka czerwonej fasoli – 15 g płatków owsianych – bułka tarta do panierki – sól, pieprz – majeranek – olej do smażenia Cebulę pokrój w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju. Upieczone buraki pokrój na kawałki i wsadź do miski. Usmażoną(...)papkę. Następnie przypraw solą, pieprzem, majerankiem, wsyp płatki owsiane. Wymieszaj i odstaw na 15 – 20 minut by płatki owsiane spęczniały. Z gotowej masy uformuj kotleciki, obtocz je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju. Kotlety smaż z każdej strony po 3 – 4 minuty. Podawaj z ziemniakami i surówkami. Jeden kotlecik to około 130 kcal Jeśli szukasz łatwych i wegańskich
Zdrowy Styl Joannypiersi z kurczaka 25 dag pieczarek 5 plastrów żółtego sera 0,5 litra oleju do smażenia roladek 2 łyżki masła 1 jajko mąka do panierowania tarta bułka sól,pieprz,słodka czerwona papryka Przygotowanie: Pierś z kurczaka oczyścić,pokroić na 5 plastrów. Delikatnie rozbić tłuczkiem. Przyprawić solą,pieprzem i papryką. Pieczarki pokroić w plasterki ,podsmażyć na maśle. Doprawić solą i pieprzem(...)rozłożone filety nałożyć farsz oraz plaster sera. Zwijamy. Tak przygotowane rolady obtaczamy delikatnie najpierw w mące,potem w jajku,a na koniec w tartej bułce. Rozgrzewamy olej ,do rozgrzanego wkładamy roladki i smażymy na złoty kolor. Smacznego. Artykuł Kotlet de volaille (dewolaj) z pieczarkami pochodzi z serwisu Olcia Gotuje
Olcia gotuje!Składniki: 0.5 kg mięsa mielonego ok.2 szklanki bulionu 1 jajko 1 cebula sól.pieprz bułka tarta do panierki olej 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego i 2 łyżeczki ketchupu,lub gotowy sos pomidorowy 2 listki laurowe i 3 ziarenka ziele ang. Wykonanie: Mięso doprawiamy solą,pieprzem.Szatkujemy cebulę,dodajemy do mięsa, a na koniec jajko .Wyrabiamy masę.Formujemy pulpeciki,obtaczamy w tartej bułce
Olcia gotuje!cebule 4 ziarenka ziela angielskiego 4 liście laurowe 2 cytryny 2 słoiczki koncentratu pomidorowego sól. pieprz 2 jajka ,trochę mąki i tarta bułka cukier do smaku Sposób wykonania: 1.Marchew,pietruszkę i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach. 2.Cebulę i por kroimy w kostkę 3.Do garnka wrzucamy starte warzywa(...)Rybę rozmrażamy,osolić,opieprzyć ,posypać słodką papryką,skropić cytryną lub (octem).Pozostawić na 15 minut.(Rybę solimy z dwóch stron).Następnie filety delikatnie obtaczamy w mące, jajku i tartej bułce .Smażymy na rumiany kolor. 5.Rybę kładziemy na półmisek i polewamy sosem lub sos nakładamy obok . Artykuł Ryba po grecku pochodzi z serwisu Olcia Gotuje
Olcia gotuje!Składniki: 2 filety z kurczaka (można też zrobić z mięsa mielonego wieprzowego) 1 cebula łyżka posiekanego koperku (może być mrożony lub suszony) 1/2 bułki jajo serek topiony kremowy sól ,pieprz, mąka 2 ziela angielskie 3 liście laurowe 1,5 kostki bulionu oliwa Wykonanie; Filety mielimy,dodajemy jajko posiekaną cebulkę i namoczona w wodzie (odciśniętą bułkę.)Mieszamy ,doprawiając do smaku solą
Olcia gotuje!Składniki; 0,5 kg mięsa mielonego 1 jajo 1 cebula pól bułki czerstwej ziele ang.4 ziarenka 4 listki laurowe kostka bulionu Wywar; 3 marchwie 3 pietruszki por ponadto; sól ,pieprz, 3 czubate łyżki mąki, śmietana słodka.koperek ,cukier i ocet Wykonanie; Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem ,,poszatkowaną cebulką i bułką uprzednio namoczona i odcisniętą.Dodajemy sól i pieprz do smaku
Olcia gotuje!smaczne obiadki. Zapraszam do wyoróbowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety z piersi kurczaka – składniki 1 pierś z kurczaka sól,pieprz,czerwona papryka słodka 1 całe jajko mąka, tarta bułka oliwa do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety z piersi kurczaka – sposób przygotowania Pierś myjemy,kroimy na 4 kawałki.Każdy rozbijamy tłuczkiem.Następnie solimy,pieprzymy i posypujemy papryką .Każdy kawałek obtaczamy(...)mące ,następnie w jajku a na koniec w tartej bułce .Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy na ciemnozłoty kolor.Na koniec podlewamy wodą , przykrywamy i dusimy chwilę ok 2 minuty.Kotleciki są miękkie i soczyste. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Kotlety z piersi kurczaka pochodzi z serwisu Olcia Gotuje
Olcia gotuje!Składniki; kania całe jajko sól,pieprz mąka ,bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie; Grzyby oczyszczamy.(same kapelusze) Solimy,pieprzymy do smaku .Obtaczamy w mące ,roztrzepanym jajku oraz w tartej bułce.Smażymy na oleju z obu stron jak kotlety. Artykuł Smaczne kanie (sowy) a’la kotlet schabowy pochodzi z serwisu Olcia Gotuje
Olcia gotuje!