Był czas magii, spacerów i ogniska, pogaduszek i radości. Był powrót do rzeczywistości, szkoły i pracy. Odwlokłam go jednak w czasie biorąc wolny dzień. Wolny, niewolny
Dzieje kuchennej WiewióryWreszcie wolny weekend!!! Po intensywnym urlopie, pracującej sobocie i niedzieli oraz tygodniu przyszła pora na odpoczynek. Dzieci odpoczywają bawiąc się, Małżon kończąc remont łazienki
Dzieje kuchennej WiewióryWróciłam. W sobotę po południu wróciliśmy do domu. Szczęśliwi, uśmiechnięci, nawet lekko opaleni, choć wakacje spędzamy w tym roku w Danii. Mieliśmy jednak dużo szczęścia
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDrożdżówki z serem i jeżynami 2016-08-02 12:51:38 Ilość porcji: 10 Jak już niejednokrotnie wspominałam ciasto drożdżowe to jedno z takich silnych, olfaktorycznych
Wędrówki po kuchniWitajcie Kochani. Czy i u Was pada? Korzystając z niepogody mam chwilę, żeby spędzić czas w domu nadrabiając zaległości. Bardzo lubię sobie
Rozpustne gotowanieJeżdżę . Dużo jeżdżę, bo przynajmniej dwieście dwadzieścia kilometrów dziennie, pięć dni w tygodniu. Często więcej, bo droga do domu nieraz kluczy między sklepami, znajomymi lub innymi
Pożeraczka, czyli raz adobrzeBardzo wiele osób popełnia jeden podstawowy błąd – nie jada śniadań. Najczęściej jest to spowodowane brakiem czasu. Niestety większość z nas istotnie cierpi obecnie na chroniczny brak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Bób, król lata. Czy jest ktoś, kto nie lubi bobu? Bób ogólnie jest bardzo zdrowy. Zawiera bardzo duże ilości kwasu foliowego potrzebnego zwłaszcza kobietom w ciąży
Marder&Marder ManufactureWitajcie Kochani! Dziś mam dla Was pyszną alternatywa dla tradycyjnej, włoskiej pizzy z tłustym, ciężkim żółtym serem, a mianowicie pizzę w greckim wydaniu
Rozpustne gotowanieSą chwile, które są częścią domowego rytuału, które są wpisane w dom i kojarzą się z domowym ciepłem. U nas w domu takim elementem są drożdżówki
dom-agi.plIntensywnie czosnkowe , maślane, chrupi ą ce - nie sposób im si ę oprzeć! Tym razem w Wypiekaniu na śniadanie padła propozycja upieczenia Zawijasów czosnkowych . Orygina lny
Grunt to przepis!Po raz trzeci dołączam do wspólnego wypiekania w piekarni Amber . Jakoś tym razem udało mi się dołączyć, choć miałam pomocnika w przenoszeniu obwarzanków. Sama nie dałabym
Weekendy w domu i ogrodzie„Odkąd musiałam przejść na dietę bezglutenową, zaniechałam wypiekanie tradycyjnego pieczywa w domu chociaż pozostali domownicy nadal je spożywają. Nie było to na zasadzie „ja nie jem
Wiem co jemTydzień spędzony w innym świecie. Bieszczady w tym roku przywitały nas nie śniegiem a wichurą. Duło nieziemsko do tego stopnia, że któregoś poranka okazało się, że
Dzieje kuchennej WiewióryMięciutkie bułeczki z aromatycznym, pysznym farszem to dobry pomysł na przekąskę albo drugie śniadanie. Można je też podać jako dodatek co barszczu czerwonego . Najlepsze są jeszcze
Smaczna Pyza