lodówki. Przed smażeniem posolić i popieprzyć.Smażyć na patelni grillowej, lekko posmarowanej olejem. Burger ma się ładnie zbrązowić - ok 3 - 4 minut z każdej strony. Podawać tradycyjnie z bułką hamburgerową lub z chlebem opieczonym na patelni grillowej. Smacznego
Stare Garycebuli włożyć posiekaną kapustę, przesmażyć na większym ogniu doprawiając jednocześnie pieprzem i jeśli trzeba solą.Zwinięte krokiety panierować najpierw w roztrzepanym jajku, a potem w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.A jak w Waszych domach wyglądało poszczenie przed wigilijną kolacją
Codzienna kuchnia niecodziennapuder wymieszać z sokiem z pomarańczy/cytryny i posmarować nim wierzch ciasta.Smacznego! :)* kroiłam na większe kawałki (ok. 2 cm) i dlatego wyszło mi tylko 10 ślimaczków o wielkości standardowej bułki, czyli dosyć spore.Jeżeli zależy Wam na większej ilości ślimaczków, to wystarczy ciasto pokroić na węższe kawałki
Kraina Miodem Płynącastopniowo dodawać cukier. Do osobnej miseczki przesiać mąki wraz z proszkiem do pieczenia. Do ubitych białek dodawać na przemian żółtka i przesianą mąkę. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy.Piec około 30 minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na dwie równe części.Krem: 2 szklanki mleka, 2 żółtka, 250g masła, budyń waniliowy
Z miłości do słodkościskórki a pozostały miąższ lekko rozwałkować.2. Na każdą rozwałkowaną kromkę położyć po plastrze sera żółtego i szynki.3. Zwinąć roladki.4. Opanierować - najpierw obtoczyć w mące, następnie w jajku i bułce tartej. 5. Usmażyć na maśle
Kto ugości moich gości?mieszamy. Pod koniec dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy łyżką całość, aż do dokładnego połączenia składników. Wlewamy do tortownicy posmarowanej masłem i posypanej mąką lub bułką tartą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st i pieczemy ok 35 minut.Biszkopt jest wysoki, ja podzieliłam go na 4 części i 2 wykorzystałam do ciasta.Mus malinowy:400g malin2 galaretki malinoweMaliny blendujemy
Walijskie Pichcenieunikniecie powtórek w kolejnych latach, takie są pyszne.Pieczone pierogi z pieczarkami Babci LenySkładniki:(na 35-40 sztuk)farsz:1/2 kg pieczarek2 cebule1 łyżka masła2 jajka ugotowane na twardo3 łyżki bułki tartejsólpieprzciasto:425 g mąki pszennej115 g creme fraiche (18%)125 g zimnego masła20 g świeżych drożdży1 łyżeczka solidodatkowo:1 jajkoPieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę.Na maśle
Pożeraczka, czyli raz adobrzesucha buleczka namoczona w mleku lub 2 lyzki tartej bulki 1 jajko 125 ml wody 2 lyzeczki domowej przyprawy,sol Wykonanie: Mieso zmielic razem z odcisnieta z mleka bulka. Cebulke zezlocic na masle ghee. Do zmielonej masy dodac jajko,wode,przyprawy i bardzo dokladnie wyrobic.Najlepiej reka.Wilgotnymi dlonmi formujemy owalne kotlety lekko je splaszczajac. Delikatnie obtaczac w bulce tartej.Smazc
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!C.Blache wylozyc papierem do pieczenia. Oberzyny osuszyc,ulozyc na przygotowanej blaszce i przy pomocy pedzla posmarowac oliwa. Posiekac kapary oraz oliwki i polaczyc z pomidorami,startym serem i bulka tarta.Gdyby masa byla za rzadka dodac wiecej bulki tartej.Powstala paste rozsmarowac rownomiernie na plastrach baklazanach i zapiekac okolo 15-20 minut w 200°C. Gdy baklazany zmiekna, a panierka sie przyrumieni
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!sami go zmielic w mlynku do kawy,badz kupic zmielony gotowy,specjalny do wypiekow. Polac przygotowanym maslem makowym knedle i zaraz podawac.Gdy nie lubisz maku, uzyj tradycyjnie masla z bulka tarta.Zycze smacznego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pora 2 listki laurowe 4-5 ziaren ziela angielskiego 1 lyzeczka soli 2 spore szczypty cukru 1 lyzka octu pieprz ,slodka paparyka 150 g koncentratu pomidorowego 1 jajko,bulka tarta,olej do smazenia,sok z cytryny Wykonanie: Rybe umyc,poporcjowac, osuszyc,spryskac sokiem z cytryny.posolic,odstawic. Warzywa umyc,obrac i zetrzec na tarce o duzych oczkach.Pora pokroic w polkrazki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!owoce w cukrze .Za kilka minut ( nie przedluzac podgrzewania ,bo sliwki sie rozleca) dolozyc maslo i wrzucic ugotowane wczesniej leniwe pierogi.Wszystko razem mieszajac podgrzac.Posypac cynamonem.Jak ktos lubi mozna i bulka tarta.Zycze smacznego! Uwagi:Nie pomijajcie ubicia bialek!To gwarancja ,ze Wasze leniwe beda pulchne i naprawde bardzo delikatne
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!lasagne czy sos bolognese.Kotleciki sa wyjatkowo smaczne,sprobujcie sami. Skladniki: 500 g pieczarek 500 g miesa mielonego 1 czerstwa buleczka 1 jajko 1 cebula olej do smazenia bulka tarta do panierowania sol,pieprz peczek zielonej pietruszki lub innych ulubionych ziol Wykonanie: Oczyszczone pieczarki pokroic,potem drobno posiekac. Czerstwa bulke namoczyc w mleku lub goracej wodzie. Obrana,drobno posiekana cebule podsmazyc
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wody mineralnej 1/2 lyzeczka soli 1+1 lyzka oleju farsz: 400 g pieczarek maly por bez mocno zieloej czesci lub 1/2 duzego 1 cebula sol,pieprz dodatkowo: 1 jajko bulka tarta olej do smazenia Wykonanie: przygotowac ciasto na nalesniki.Do miski wsypac przesiana make,wbic jajka,dolewac stponiowo mleko z woda i przy pomocy trzepaczki balonowej wymieszac tak by ciasto bylo
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!goraco i na zimno. Pyszne sa rowniez grilowane boczniaki,kliknij tutaj,a znajdziesz przepis na smaczna marynate do grilowania boczniakow: klik . Skladniki: boczniaki-raczej wieksze okazy 1 jajko bulka tarta sol,pieprz maslo ghee do smazenia Wykonanie: boczniaki oczyscic sciereczka,odciac twarde koncowki ogonkow.Jesli musicie je umyc ostroznie z myciem,by nie nasiakly woda od spodniej strony z blaszkami.Straca
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!